Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Nie martw się Kasiu 🙂 Ja tak niedawno zrobiłam żurek 🙂 i trochę się przesolil, że nawet moj wszystkozerny mąz trzy razy rozcieńczał, popijał wodą i w koncu spuscilismy go w WC...

Cholera wie... najprawdopodobniej jest to przeciążenie mięśni kręgosłupa, między innymi noszenie wózka po pięć razy dziennie no i niestety.... dźwiganie cięzkich cycków... 😞

Marty komentarz jak się ostatnio spotkałysmy : A cycki to masz większe niż jak karmilaś, nie?? 🙂 🙂

Wiec zapytałam Panią doktórke o diete i stwierdziłąm ze to nawet ok pomysl żeby mi zeszło z 5kg...ale nie za szybko.. mowi, ze tak do końca roku..Dala mi fajna rozpiske co moge smialo jesc.. 1500kcal.. wiec smialo mozna sie najesc.. 🙂 🙂
Fajne ćwiczenia na rozciaganie mi dała, leki na rozluźnienie mięsni szkieletowych...
no i chyba sie zapisze na basen... jak sasiadka sie da namowic ze mna 😁

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Oddam 🙂 choc jak zbiore wszystkie kolezanki, które by chciały t bym deska była :d
hahahah...

Wiecie, vco ale czasem tez marze zeby zalozyc fajny stanik, ale znalezc ie mozna.. 😞 W sukienkach notoryczie mi wychodzi bo cyce ciezkie., wiec naprawde ciezko czasem.. 😞( a do tego sie wstydze przed Darkiem.. 😞( i najlepiej to po ciemku, a wogole to najlpiej zeby nie dotykał wcae..

• Mamusia
Sandra, ale nie masz się czego wstydzić. To Twój mąz przecież i kocha Ciebie taką jaką jesteś 🙂 ja też się wstydziłam przed Pawłem mojego brzuszka po porodzie, ale powiedział że mam się nie przejmować i jemu się podobam taka.

wkurzyłam się i pofarbowałam włosy 🤪 co prawda nie widac było az tak bardzo moich odrostów, ale i tak ja je widziałam. Były mega wielkie, chyba na 5 cm. No i dziwnie się czułam, bo kolor po metamorfozie już dawno zblakł i miałam takie nijakie włosy. Pofarbowałam na kolorem czekoladowy brąz, zostały mi 2 opakowania farby ( bo przez tą metamorfozą sobie kupiłam, ale jej nie wykorzystałam 😜 ) No a w połowie wrzesnia idę do tej fryzjerki ściąć włoski tak tak wtedy i zrobię sobie rude pasemka, bo za mną chodzą już od dłuższego czasu 🙂 🤪 🤪

• Mamusia
No nic, to popisze sobie sama :P mój plan przetrzymania Grzesia do 10.00 uległ w gruzach. o 8.45 zaczał mi usypiac na rekach, iwęc go odłozyłam do łóżeczka i tak oto sam zasnął i śpi od 9.00. Trochę się nam dzisiaj poprzestawia dzień 😜

znalazłam stronkę do ściagania mp3: www.beemp3.com ściągnęłam sobie kilka fajnych utworków, które za mną chodzą :P
no dobra, nie kilka, a kilkanaście, ,m.in. płytę Taio Crusa 🤪 uwielbiam ta czekoladkę 😜

• Mamusia
Hej kobitki 😁 😁 😁
Sandra spokojnie maz pewnie uwiebia Twoje cycuchy 😁 😁 😁 nie masz sie czego wstydzic
Ja narazie tez mam duze chyba DD (bo stanik D jest za maly 😜 ) ciekawe ile sie zmniejsza jak zniknie pokarm???
Kasia i jak kolorek wyszedl??ja tez malowalam ktoregos dnia wlosy na blond i w koncu mam piekny blondzik bez zadnych czarnych odrostow przy glowie : 😁 😁 😁
Kurcze robotnicy robia cos na balkoie i nie moge malego uspic a doslownie pada mi (znowu ma dwie drzemki dziennie 🙂 ) 😠
Kasia we Wroclawiu piekna pogoda i cieplutko 😁: 😁

• Mamusia
Gosia, póki co kolorek wyszedł ciemny, taka naprawdę gorzka czekolada, ale po paru myciach powinien się sprać i być tym pożądanym 🙂 bo teraz wydaje mi się że sa ciut za ciemne. No i postanowione, robię na ten kolor miedziane pasemka i ścinam na krótko włoski 🙂

o, ślimak zaiwania mi po pokoju XD ( wyszedł z akwarium haha )

• Mamusia
Sandra nie przejmuj sie bo Twojemu M na pewno baaaaaaardzo pasują takie cycuszki 🤪 Mój ostatnio powiedział mi że moje się zmiejszyły 🤔 nie wiem czy troaktować to jako komplement czy nie 🤢
Gosiu a może na spacerku uśnie? My już na szczęście remonty skończyliśmy ale wiem co to za ból jak walą a mały się leje na rękach za zmęczenia...
A ja kupiłam dziś w sklepie jakąś gazetkę "danie za grosik" czy jakoś tak. Nie specjalnie zrobiłam "podrabianą tortillę" ot tak bo nie miałam pomysłu na obiad ale wyszła zaje...a 😁 Aż uszka mi się trzęsły jak jadłam a małemu już odłożyłam kawałek bo jest z chrzestną u kuzynek 😉
No i zrobiłam torta na juro tak do kawy bo też te kuzynki przyjadą. Powiem szczerze kupiłam wszystko właćznie ze spodami biszkoptowymi ale wyszedł mi super 🙂 naorawdę jestem z siebie zadowolona nieskromnie mówiąc ☺️ Może później wrzucę fotkę:P

• Mamusia
to gratulacje Agniesia za sukcesy kulinarne 🙂

Grześkowi coś się dziś poprzestawiało, o 14.00 zasnął bo znów padał mi ze zmęczenia. jestem ciekawa czy będzie dziś trzecia drzemka..

a zauważyłam, że do tej pory żadna nowa mamusia na forum nie nazwała swojego dzieciątka Grzegorz 🙂 nie wiedziałam, że teraz to takie "unikatowe" imie 😲 😁

• Mamusia
Bo masz wyjątkowego syna kasiu:P Zresztą jak my wszystkie mamy wyjątkowe dzieciaczki 😉 Ja tylko raz spotkałam się na forum z imieniem Aleksander, a u siebie ostatnio często słyszę że tak nazywają dzieciaczki. Chyba już ze 3 razy słyszałam...
Ale się wkurzyłam na męża 😠 miałam ochotę na seks a on mi powiedział że nie mam mowy dopóki nie podejmę decyzji o córeczce 😠 On już by chciał zacząć starania a ja dopiero za rok grrr... i (_|_) z seksu 😠 😠 😠

• Mamusia
Oj Aga, no to rok kompletnie bez sexu? 😞 niech zrozumie, że chcesz dopiero za rok sie starać , a do tej pory niech działa z gumką 😜

a co do imienia, to jak się pytają najpierw: czy to chłopak czy dziewczynka, odpowiadam, ze przeciez widać, że chłopczyk. na to pada pytanie a jak ma na imię, ja : Grzegorz, a reakcja ludzi: ojej, Grzegorz, jak poważnie.. 😮 no faktycznie, imie podstawowe poważne, ale na codzień mówimy przecież Grzesiu, Grzeniu, Grzesiulek, a czasami Gregory ( od Gregorego Hausa ) 😜

• Mamusia
My tez pizze zamowilismy ale promocji nie byo i 25zl poszlo 😁 😁 😁
Sandra tak napewno darmowa nie tuczy hehe od niej nawet sie chudnie hihihih 😁
Aga to prawdziwa kucharka z ciebie nono 🙂
Kasia jeszcze sie posypia Grzesie poczekaj hehehe a propo dr.Hausa to nowy 6 sezon od wrzesnia na tvp2 😆

Oj jak ja bym pizze zjadła;p a jak wracałam z praktyk to miałam taką cholerną ochotę na zapiekankę.. to kurcze zamknięte już było tam gdzie ja chciałam:/:/

A co do imienia Grześ.. to ja nawet miałam myśl, żeby swojego tak po tatusiu nazwać;p ale.. niestety imię to nie najlepiej mi się kojarzy.. a już zwłaszcza jego odmiana gregory... Miałam okazję spotkać takiego h... za przeproszeniem i jakoś mi w głowie siedzi;p

• Mamusia
a nasi znajomi co Grzeski się zwą to fajne chłopaki, stąd pomysł, żeby tak Grzesia nazwać 🙂
Długo Paweł suszył mi głowę o imię Teodor, ale nie wiem czy to tak na poważnie czy jaja sobie robił, żeby mnie wkurzyć 😜 a na usg połówkowym nazwał go Teofil i na zdjęciu mam podpisane Teofil 😜

My ostatnio jedlismy pizze u Pawła siostry, kurde 3 kawałki zjadłam, Grzesiek tez pojadł 😜

• Mamusia
Kochane Mamusie 🙂 Czytam Was na bieżąco ale u rodziców nie mam kiedy Wam odpisywać 😜 Teraz ide coś zjeść s spać, bo padnięta jestem po powrocie do domku 🙂

Jutro się odezwę.

Sandra - tylko muszę sprostować, że o tych cycuszkach to moj komentarz nie miał zabrzmieć złośliwie 🙂 🙂 🙂 🙂

Gosiu - już kiedyś miałam się Ciebie pytać...hihihi - tylko tak niezręcznie 😜 😜 Czy u Was się mówi, malować włosy????? Powiem Ci szczerze, że jeszcze nigdy się z tym nie spotkałam. Ja zawszę mówię pofarbować...

• Mamusia
ja też bym sobie pizze zjadła... nawet mieliśmy w planie zrobić sobie w domu ale jak na razie w łeb wzięły nasze plany...
Kasiu szczerze Ci powiem że nie wydaje mi się aby imię Grzegorz było aż tak bardzo poważne- słyszałam poważniejsze imiona, a poza tym ja na swojego też baaardzo często mówię Aleksander i jeszcze nie usłyszałam takiej opinii, mimo tego iż też tak można było by powiedzieć. Kurcze ja tłumaczę jemu że chciałabym aby pomiędzy dziećmi była różnica 3 lat ale on się uparł że chce jak najszybciej się starać o córeczkę bo jak mi mów ma syneczka tatusia a teraz brakuje mu córeczki tatusia. No i jeszcze ma argument że nie chce aby dziecko było samolubne (ma na myśli zabawki) i tłumaczy że jak będzie miał siostrzyczkę to przynajmniej będzie musiał się uczyć dzielić tymi zabawkami... no i nie potrafimy dojść w tej kwestii do porozumienia... 😠
Kurcze... Mój ostatnio się boi kąpieli nie wiem dlaczego 😞 nie przypominam sobie aby się uderzył czy co a jest taki płacz że tylko stoi na boku wanienki i wisi mi na szyi... kurcze chciałabym go jakoś stopniowo uczyć znów do wody ale nie mam pomysłów... 😞
No i mój zawsze stawał po 6 rano ale stwierdziłam że będę go dłużej w nocy przytrzymywać to może mu się zmieni, jak po 2 tygodniach nie poskutkuje to nie będę go męczyć. No i wczoraj po 3 dniach przetrzymywania zamiast pobudki o 6:10 (zawsze było jak w szwajcarskim zegarku 😉) to wstał mi o 6:50 a dziś o 7:25 🤪

• Mamusia
Kasia Grzes fajne imie moj brat to tez Grzes 😁 😁 😁
Martus u mnie mowi sie farbowac tylka ja sobie mowie malowac wlosy hehehehe 😁 😁 😁
Aga a moze Alus ma za goraca wode albo za zimna i dlatego nie chce sie kapac??moze kup takie musujace tabetki do kapieli sa w rossmanie one tezbarwia wode na jakis kolor ? 🙂

• Mamusia
A ja juz myślałam, że we Wrocławiu się tak mówi 🙂 🙂

Oddałam dzisiaj Gabi na godzinkę do żłobka. Za chwile po nią jadę. Jakoś mi smutno, że będe musiała ją oddawać codziennie 😞 😞 No ale cóż....

Agniesia czasami dzieci tak mają...to na pewno przejściowe. Spróbuj dać mu jakieś zabaweczki do wody może to go zachęci.
Co do dziecka kolejnego to ja przez 3 lata teraz na pewno nie będe chciała, bo rozpoczynam staż na nauczyciela mianowanego i nie mogę mieć przerwy. Ale potem na pewno chcę drugiego dzidziusia 🙂 🙂

• Mamusia
Gabi w żłobku nic nie płakała. Panie mówiły, że sie cały czas bawiła piłeczkami 🙂 Ale jak mnie zobaczyła to się rozpłakała i taka rozżalona szybko do mnie przybiegła!

U nas zaczęło padać a miałyśmy wyjść na drugi spacerek. Dzisiaj położyłam się spać z Gabi. Niestety nadal trzyma mnie grypa 😞 Dzisiaj doszedł kaszel ;/ Mam nadzieję, że Gabi nie bedzie chora...

• Mamusia
cześć 🙂

dzisiaj od rana byłam u rodziców, potem pojechałam na miejsce planowanej wystawy uzgodnić występ artystyczny, no i po 14.00 wróciliśmy do domku. Grześ padł o 15.00 i śpi póki co 🙂

Marta, fajnie, że Gabi nie płakała w żłobku 🙂 Na pewno ma tam dobra opiekę, więc będzie w dobrych rekach 🙂

malowac włosy? hmm 🙂 ja tam farbuje 😜

• Mamusia
o kurde, czytałyście? 😞

...123 napisał(a):
cześć ...
ja już jestem w domu od wczoraj wyszłam na własne żądanie bo sposób traktowania to była zgroza ...
jena z pielegniarek oburzona twierdziła że dziewcko należało usunąć ...
miałam w niedziele po godzinie 13 cc ...
bo we wtorek o 16 odeszły mi wody ...
mały jest w stanie krytycznym w zabrzu ...
w pierwszych minutach życia miał tylko jeden punkt apgar ...
waży 1800...
narządów jak na razie nie potrafią umoeścić bo tak mało miejsca ma to wszystko zabezpieczone w worku na zewnątrz, do tego wdała się infekcja mi niedotlenienie 2 stopnia ...
i dodadtko z powodu ubytku narządów w brzuszku zaczała się wytwarzać macica z przydatkami ... ;(
jutro do niego jade tak dziennie jest tam Grzesiu wraz z moją mama ;( 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞

nie potrafię sobie nawet wyobrazić co teraz ona czuje 😞 Oby Maluszek szybko wrócił do zdrowia. Az łezka się zakręciła..