Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
A w którym miesiącu urodziła ta dziewczyna? Smutne oby wszystko było dobrze.
Co do kąpieli to ma zabawki w wodzie i zawsze sprawdzam wodę jak go idę kąpać więc na pewno nie ma ani za zimnej ani za gorącej. może się uderzył czy co i teraz tego się boi? cholera tam wie... 🤔
A mój ma dziś swój wielki dzień. dostał te organki od chrzestnej i baaaaaaardzo mu się podobają oraz ciuszki już takie cieplejsze od ciotek:P. a jak dawaliśmy torta i śpiewaliśmy 100 lat to aż się popłakałam ze wzruszenia ☺️ jakoś taka dumna jestem że mam tak dużego syna 😜

kasia1986 napisał(a):
o kurde, czytałyście? 😞

...123 napisał(a):
cześć ...
ja już jestem w domu od wczoraj wyszłam na własne żądanie bo sposób traktowania to była zgroza ...
jena z pielegniarek oburzona twierdziła że dziewcko należało usunąć ...
miałam w niedziele po godzinie 13 cc ...
bo we wtorek o 16 odeszły mi wody ...
mały jest w stanie krytycznym w zabrzu ...
w pierwszych minutach życia miał tylko jeden punkt apgar ...
waży 1800...
narządów jak na razie nie potrafią umoeścić bo tak mało miejsca ma to wszystko zabezpieczone w worku na zewnątrz, do tego wdała się infekcja mi niedotlenienie 2 stopnia ...
i dodadtko z powodu ubytku narządów w brzuszku zaczała się wytwarzać macica z przydatkami ... ;(
jutro do niego jade tak dziennie jest tam Grzesiu wraz z moją mama ;( 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞

nie potrafię sobie nawet wyobrazić co teraz ona czuje 😞 Oby Maluszek szybko wrócił do zdrowia. Az łezka się zakręciła..

Dziewczyny Daria miała termin na październik.. ale na 36 tc miała zaplanowaną cesarkę bo mały miał mieć operację.. no a wyszło jak wyszło.. miejmy nadzieję, że wszystko będzie dobrze!

• Mamusia
Hej Mamusie 🙂 U nas nocka ok, chociaż budziłam Gabrysię moim kaszlem. Myślałam, że się uduszę. Wszystko mi zalega i nie chce się odrywać...czuję się fatalnie...na 10:10 umówiłam się do lekarza - Gabi będzie akurat w żłobku...kurcze musi mi coś przepisać żebym do worku wyzdrowiała...

• Mamusia
hej hej 🙂

u Grzesia jest podejrzenie zeza 😞 prawe oczko mu ucieka. Od Pawła strony jest to genetycznie przekazywane, bo prawie każdy miał z tym problemy. Najgorsze jest to, że dzwoniłam do specjalistycznej poradni i chciałam się zapisac na wizytę, to do końca roku nie ma miejsc! Może coś teściowa zadziała jak wróci do domu...

Marta, z relacji tamtej dziewczyny wnioskuję, że jej dzieciątko ma chyba wytrzewienie jelit czy jakoś tak 😞

• Mamusia
Jejciu Kasiu oby wszystko dobrze się skończyło z tym podejrzeniem zeza. Teraz to tylko szybko do specjalisty. Niech teściowa uruchomi swoje znajomości 😉 A może prywatnie się wybierz...

Gabi siedzi w żłobku 🙂 Poszła bez mrugnięcia okiem - nawet na mnie nie spojrzała. Ja mam zwykłą grype, bo oskrzela i gardło - czyste. Mam nadzieję, że przez weekend się wykuruję.

Lecę po Gabryche 🙂 🙂

• Mamusia
Marta, teściowa wórciła z pracy i jak dowiedziała się, że nici z okulisty, to stwierdziła, że trzeba poszukać innego.. czyli nic tam po znajomości nie będzie załatwiać ;/ więc chyba pójde prywatnie, jeszcze nie wiem kiedy
A Gabi zostawiasz już na cały dzień? czy tylko na kilka godzin? Pawła siostra tez zaczyna nauczanie poczatkowe, to mówiła, ze ma b.fajny plan, codziennie na 9 i tak do 12-13, także mała będzie krótko w żłobku 🙂

• Mamusia
Teraz przez te dwa dni była tylko na godzinkę. W poniedziałek też na godzinę, a we wtorek na ok 4 - bo mam radę. Mój plan jest taki sobie. trzy razy idę na 8, a dwa na popołudnie do 16:30. Tak średnio jestem zadowolona z planu, bo mam dwa okienka - czyli 2 godziny wolne w czasie moich zajęć, bo dzieci mają religię lub angielski.

Kurcze- ja odliczam czas do przyjazdu męża, bo się bardzo źle czuję 😞

Ode mnie też wszystkiego naj!!!:*
A co do neta to ja też ostatnio mam wieczorami problemy żeby wejść.. a że i tak ostatnio czasu mi brakuje na wszystko to nie czekam aż się łaskawie naprawi...

Kupiliśmy dzisiaj butki Kubie.. niestety dopiero koleżanka uświadomiła mnie, że on chodzi jak kaczucha bo może mieć trochę ciasnawe.. no i co? od razu lepiej 😉

• Mamusia
Gabi ma 20 - teraz jej właśnie papcie w tym rozmiarze kupowałam. My póki co my nie musimy kupować bucików - mamy jeszcze pełne na poczatek jesieni 19 które są troszkę wieksze więc trochę ponosi i adidaski 21 na jesień. Następne kupiliśmy 23 są duże więc będą dopiero na wiosnę.

• Mamusia
Nie dokończyłam postu, bo musiałam przeprać Gabrysię bo nos wykręcało 😉 Teraz wyciągnęła z łazienki nocnik i z nim chodzi po chacie i lalki sadza.

W ostatnim czasie zauważyłam, że bardzo szybko się uczy - raz się tylko coś pokaże i ona to pamięta. W ogóle zrobiła się jakaś taka hmmm - "rozumna". Czasami się zastanawiam kiedy się zmieniła z takiego bobaska w małą panienkę 🙂

Nie wiem co ma Sandra, ale chyba erę albo też orange...chociaż nie jestem pewna....smutno tu bez nich....

GoGr - to dobrze, że koleżanka zauważyła, bo za małe buciki mogą przynieść dużą szkodę. Ale nóżka dziecku rośnie tak szybko, że można to przeoczyć.

Do tej pory Kub miał 19/20 (te 19 takie dość duże) teraz mu kupiłam 21 ale babka w sklepie powiedziała, że są takie w sam raz.. dosłownie na samą jesień i więcej się nie będą nadawać.. Ale stwierdziłam, że w sumie Mateusz będzie miał po nim więc kupiliśmy 😉 gdyby były to pewno wzięłabym 22.. no ale akurat nie było takich.. trudno szybko trzeba będzie wymienić 😉

Cieszę się, że koleżanka zwróciła mi na to uwagę bo sama zawalona zajęciami pomimo, że myślałam już o kupnie następnych butków to nie miałam czasu.. a teraz mobilizacja była większa 😉

A co do neta z orange.. mój mąż ma w pracy i masakra jakaś jest.. nie może zamówień przez neta składać tylko przez tel.. bo zwyczajnie się non stop rozłącza...

• Mamusia
cześc 🙂

no to wina Oranga, Gosia mi napisała ze i ona i Sandra mają od tego samego operatora neta.

Info od Gosi:
"wczoraj mialam urwanie glowy z malym tak mi dal w kosc ze szok!!!! a i pije w koncu mleko nestle junior waniliowe 😁 😁"

a u mnie Grzes właśnie sobie zasypia, mężu na kursie, likwiduje karne punkty bo miał ich zbyt dużo, tzn 15 i załapał mandat na 10 pkt, więc musiał szybko zredukowac tym kursem, odejma mu 6 pkt, no a przyjdzie mandat to będą 10 i na koncie będzie miał 19, eh, pirat 😞