Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Do nastepnej wizyty juz nie dtrwasz 😁

Od dwoch godzin moj chrzesiak ma braciszka 😁 Gosia tez przenosila 7 dni , a to juz trzecie dziecko 🙂
Ale maja zbieg okolicnosci... nie dosc ze slub brali 6, to cala trojka dzieci jest z 6 😁D

Nadia tez juz niestety placze jak wychodze.. ja sie zawsze zegnam, mowie, zeide do pracy na zakupy czy gdzie tam.. buziak i wychodze..

Maz mi dzisiaj wybywa na pepkowe, a my w domkak czy siak jestesmy uziemione, bo mala a antybiotyku.. 😞 jezcze z 4-5 dni w chacie.. Grrr.. pogoda jakby byla inna bym ja na chwile wziela, bo temp nie ma ani nic.. ale na dworze pada i wilgoc wielka.. 😞

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Gosiu , nie ma wskazan do robienia codziennych odczytow KTG, chyba, ze cosby wskazywalo na jakiekolwiek nieprawidlowosci...
Wizyty kontrolne co 5-7 dni w zaleznosci od lekarza....

Wiecie, co Wam powiem , tak rozmawialam z mezem dzisiaj, ze chyba bysmy juz mieli ochote na drugiego malca 🙂 ale zeby od razu byl taki jak Nadusia 😁DD
Boje sie tylko, ze nie dostane umowy na nieokreslony tylko na rok 😞( ale co sie stresowac.. trzeba czekac do grudnia... tak czy siak sie pewnie zdecydujemy okolo kwietnia -lipca przyszlego roku...

Kurde jakbym miała na ktg jeździć codziennie to chyba bym oszalała;p;p
Powiem Wam, że strasznie bym chciała już nie doczekać tej wizyty;p;D

Jak znajdę w necie to wkleję Wam zabawkę - żółwia, którym Kub bawi się już od co najmniej 4 miesięcy 😁 a zapłaciliśmy za nią niecałe 18 zł 😁 bo promocja była (z 80 zł;p).. i co najlepsze pomimo tego, że młody ją cały czas włącza to baterie nie wysiadły 😁

• Mamusia
a jedka weszłam jeszcze 🙂

u nas nie ma rozmów na temat drugiego dziecka. Tak jakby temat w ogóle nie istniał.. jest Grześ i jest ok ( dla męża ) Ja myślę czasami o nast.bobasku, tak może za rok kiedy własnie będzie praca i umowa o pracę..
jak widze koeżanki brzuszek na roku to mnie z zazdrości skręca.. ma termin na styczeń 🙂

Zabaweczka fajna 🙂 Grzesiek bawi się butelkami od szamponów, żeli itp ;p

• Mamusia
hmm u nas temat drugiego potomstwa 🙂 🙂 🙂 jest jak najbardziej omawiany hehe ale ze wzgledu na brak mojej pracy narazie dzidzia musi poczekac.. w sumie to dobrze bo jeszcze sie nie nacieszylam Oliwierkiem hehehe ja planuje miec drugie dziecko jak Oi bedzie mial 4 lata czyli jak skonczy 3 latka to chcemy brac sie "do roboty" hehehehehehee
z tym ktg to mi lekarz tak mowil ze jak nie urodze w terminie to mam codziennie przychodzic robic to ktg zeby monitorowac stan mauszka 🙂

• Mamusia
My póki co nie myślimy o drugim - ja nie chcę jak na razie. Może kiedyś...jak Gabi będzie miała 4-5 lat 🙂
Od nas przed chwilą poszli znajomi. Gabi poszła spać dopiero o 22 🤪 🤪 🤪 masakra....dawno jej się to nie zdarzyła - jestem ciekawa czy jutro pośpi dłużej. No i mamy niestety problem z jedzeniem 😞 Juz nie wiem co mam robić - dzisiaj przez cały dzień zjadła 1/3 parówki, 100ml kaszki, 3 małe kosteczki chlebka z pasztetem i wypiła ok 300 ml wody lub soku. Nic nie chciała jeść 😞 Martwię się, bo mleka przed snem też nie wypiła, a pampers, który był zmieniany ok 17 - suchutki...

Idę spać, bo padnięta jestem 🙂

• Mamusia
Martus nie denerwuj sie dziecko jrzywdy sobie nie zrobi jesli chodzi o jedzenie...
Nadia tez ma takie dni kiedy jesc nie chce... u nas najgorzej z piciem, bo sa dni gdzie pije mi doslownie 50ml... 😞 no, ale na sile jej nie wepchne...

Wstaje o 3 30, bo meza w sypialni ie ma a ktos mi chrapie...a on z kolega spia w fotelaach... niezle musieli chlopaki zbalowac 😁 a ja ide dzisiaj zobaczyc malego kacperka 😁 choc moze nie taki maly bo ponad 4100 😁
Milego dnia dziewczynki... mloda dzis pospala do 9 wiec jestem baaardzo wyspana 😁

Jutro na zajecia n 8, ale do pracy nie ide.. dziwnie jakos mi tak bedzie :d

• Mamusia
hej 🙂
jeju ja dzisiaj pol nocy sie zwijalam z bolu 😞 bolal mnie brzuch, zoladek, niedobrze mi bylo 😞 masakra jak sie meczylam, juz nie pamietam kiedy mnie tak bolalo 😞 nie wiem dlaczego, jakas niestrawnosc. Teraz cale szczescie juz jest lepiej, wlasnie wypilam smecte. Sandra Kacperki chyba takie duze sie rodza juz 😁 moj 4140 g 🤪

• Mamusia
Manka27 - ponoć teraz w powietrzu "grasuje" wirus jelitówki. Moi znajomi wylądowali w Międzyrzeczu z córką w szpitalu, bo się odwodniła- całą ich trójkę to dopadło - i w szpitalu bardzo dużo osób to miało...

Gabi spała dzisiaj do 10 🤪 🤪 🤪 🤪 Aż za długo spałam, bo głowa mnie pobolewa 🙂

• Mamusia
Tak jak mowi Marta panuje niezyt jelitowo-zloladkowy po prostu swietna pogoda na wirusowke..

My w zlobku w czwartek i piatek odsylalismy chyba 9 dzieci zygajacych 😞 i jedna kolezanke zlapala, ale rodzice sa niemozliwi...W czwartek ja odsylam a w piatek patrze przyszli.. ja mowie jak sie czuje?

Dobrze , w domku raz wymiotowala ale jest juz ok. i sru.. jak my sie zle czujemy to bysmy na zwolnienie poszli, a biedneho dzieciaka przyprowadza 😞(
iektorzy zglaszai, ze dziecko raz w nocy zygala, a za dwie godziy musialam dzwonic, bo hafcilo, jak cholera ,,,

Hej laseczki 😉 jak niedziela mija??
Ja nadal w dwupaku.. zawiedziona jak co rano;(
Kubul już chyba zupełnie zdrowy;D Sam grzecznie zasypia, budzi się rano to nie płacze tylko bawi się i woła no i normalnie je 😁 cały czas coś wcina 😁 Ostatnio namiętnie ze szklanki pije 😁 i woła "mamo daj" jak już wylaba 😁

• Mamusia
hehehehe - chcesz niedzielnego leniuszka 🙂 🙂 Kurcze jak sobie przypomnę jak to było już ciężko pod koniec ciąży to naprawdę Ci współczuję - ja na szczęście zaczęłam rodzić w dniu mojego terminu - ale głupia od 38 tygodnia wmawiałam sobie, że zaraz pewnie urodzę - i to były moje 2 najdłuższe tygodnie w życiu 🙂

• Mamusia
Hej dziewczynki widzę że temat rodzeństwa się rozwinął pełną parą haha 😁 My planujemy 2 dzieciątko tak jak mały będzie miał może ze 3 latka czyli po 2 urodzinach można działać 😉
A my na wszystkich świętych wybraliśmy się nad morze do rodzinki i chyba się tam wrócę z małym bo odkąd wróciliśmy to wstaje mi 2-3 razy w nocy a nie 6 czy więcej 😁
Co do niedzielnego leniuszka to ja zawsze w niedzielę korzystam bo jemy obiad u rodziców więc odpoczywam jak tylko mogę
Marta zdrad mi sekret co robisz ze mała wstaje o 9-10 rano? o której kładziesz ją spać?

• Mamusia
Agniesiu, spanie do 10 to tylko dzisiejsza wyjątkowa sytuacja, bo wczoraj Gabi poszła spać dopiero o 22 ponieważ mieliśmy gość. Normalnie kładziemy ją spać o 20 i śpi wtedy max. do 8, ale 3 razy w tyg muszę ją budzić po 7, bo mam na rano do pracy wiec Gabi idzie do żłobka.

Gabrysia na szczęście od dłuższego czasu nie budzi się w nocy - jedynie ok 6 na mleczko i idzie dalej spać. Oczywiście zdarzają się noce kiedy budzi się kilka razy...

• Mamusia
A powiedzcie mi czy myślałyście już o prezentach na boże narodzenie? Pytam się bo jednak zostało jeszcze 1,5 miesiąca i np. u mnie muszę kupić jeszcze upominki dziadkom i siostrzeńcowi więc troszkę więcej, a jak rozłożę sobie kupno prezentów na raty to nie odczuję tak tego po kieszeni

• Mamusia
Ja też jeszcze nie wiem co kupię Gabi - zastanawiam się czy w ogóle coś kupimy - bo na pewno dostanie prezent od mojej mamy, chrzestnego i chrzestnej - wiec co za dużo to nie zdrowo 🙂 🙂 🙂 Zapewne w grudniu wyrośnie z ciuszków które ma i będę musiała jej kupić nowe - no ale jeszcze zobaczę. Pewnie teraz tak mówię, a potem zobaczę coś fajnego i kupię.
My musimy oprócz tego kupić prezenty trójce dzieci więc kasy troszkę pójdzie.

• Mamusia
no my tez mamy sporo prezentow do kupienia, w sumie chyba 3 chrzesniakow, z czego jeden wspolny 🙂 tak wiec troche kaski pojdzie, ja juz tez powoli zastanawiam sie co kupic pod choinke.
No ciekawe wlasnie czy zalapalam ta wirusowke, niedawno wypilam mięte i lepiej mi sie zrobilo na zoladku, jednak caly czas czuje bol (narazie lagodny), ale mowie w nocy to byl jakis koszmar, do tego Kacper sie obudzil i nie mogl spac.