Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
My mamy ogolnie w Wigilie czynne, ale od kulku juz lat rodzice nie przyprowadzaja dzieci no i cicie tez sie staraja zeby tak bylo...

No i pozniej mamy normalni od pon-pt czynne...27-31, bo przeciez to normalny tydzien pracujacy..To co rodzice maja zrobic z dziciakami??? jesli pracuja??

U nas dostaja bardzo duze i porzadne paczki.. nie jakies gowniane firmy slodkie, tylko milka, kinder, wiec konkrt no i oczywisce rodzice nie doplacaja nic wiecej.. a lacznie z wyzywieniem koszt to 350zl.. no i jesli rodzice mowia ze dzieci nie bedzie w tym tygodniu po swietach to za jedzonko czywiscie odliczamy kaske...

Ryba po grecku troszke za malo slona, al moze do piatku sie przegryzie i bedzie lepsza 😁 jak na pierwsza w moim zyciu potrawe Wigilijna i tak jestem dumna z siebie 😁DD

• Mamusia
A co do wypadku 😁 To nie zazdroszcze tymbardziej ze tyle ludu w tych marketach 😁
Ja ostatnio zaliczylam glebe 😉 p wyjsciu z Piotra i Pawla.. 🙂 kurcze tyle samochdow w korkach, pewnie sami przystojni faceci. a ja polecialam jak dluga... wiec wiem jak sie czulas..Obciach kompletny 😁 szybko sie pozbieralam i nie rozgladajac sie poszlam do domku 🙂 dopiero tam mnie zaczely kolanca bolec 😉

• Mamusia
Martuś, nie trzeba było tak padac na kolana przed ludem 😜
Domyślam się jak Cie bolą nogi. Ja kiedyś przed szkołą stałam i zachciało mi się trzepać nogę o nogę tak w poziomie by buta wytrzepać.. i tak przepałam, że aż wywinełam na prawą kośc biodrową - i to przed samym wejściem do szkoły, dzieciaki miały ubaw! 😁

a ja chora - mam anginę, od wczoraj na antybiotyku. Do anginy doszedł katar.. i powoli tracę węch :9 także w wigilię chyba nie zaznam rozkoszy jedzenia potraw.. bo jak tu jesć jak się nic nie czuje? 😞

mykam, teściowa puściła mi smsa z dołu, czy wstaliśmy , haha 🤪 🤪

• Mamusia
Sandra, maszynki do mielenia nikt nie miał? Ja mam 2 w domu - ręczna i elekryczną, podjedź, pożyczę Tobie 😉

Kochane, gdybym już nie weszła na forum , to życzę Wam spokojnych Świąt. zdrówka, samych radości z facetami no i cierpliwości do dzieciaczków naszych kochanych 🙂 😘 😘

• Mamusia
jeszcze wpadłam na forum 🙂

podebrałam sałatke jarzynową z miski ☺️ ☺️ , którą jutro wiozę do babci na wigilię no i teraz wcinam 😜

a przypomniało mi się, 2 lata temu, 3 letnia wteyd siostrzenica męża śpiewała kolędę "przybieżeli do betlejem". Wiadomo, kończy się ona ... a po-kój na-zie-mi... a ona śpiewała A PO H**J NA ZIEMI.. 🤪 🤪 😁 😁

a Gosia to pociągiem pojechała do domu czy tata po nią przyjechał? Bo pociągi teraz chodzą jakby chciały a nie mogły i oby dojechała na czas do domku..

• Mamusia
Dziś Świąteczny czas
Dzwony biją w las
Mały karpik się uśmiecha
Wnet na pierwszą gwiazdę czeka
Uszka dziś się przysłuchują
Jak kolędę podśpiewują
Barszczyk pięknie jest czerwony
Zaś jak zwykle zawstydzony
Zdrowych Ciepłych i Pogodnych
Życzę wszystkim Świąt Radosnych
WESOŁYCH ŚWIĄT 🙂 😘

• Mamusia
WESOLYCH KOCHANE WESOLYCH!!!!!
duzo zdrowka dla WAS i naszych kochanych dzieciaczkow lobuziaczkow :
)

wczoraj o 21.15 przyjechalismy Oli podroz dobrze znosil ale przez polowe drogi musialam go na kolanach trzemac bo w foteliku nie chcial siedziec:/ a pozniej juz w domu to do 1 w nocy nie spal z nadmiaru wrazen DRAMAT poprostu ehh i plakal co chwile 🤨 wstal o 6.15 ale juz widze ze sie przyzwyczail do nowego miejsca 🙂 chociaz i tak co chwile slychac tylko MAMA MAMA 🙂
NA wigilie juz wszystko przygotowane, mialam zrobic rybe po grecku ale chyba nie zdaze 🙂
TO jeszcze raz WESOLYCH SWIAT!!! 😁

• Mamusia
Mloda usnela.. a ja sie zabieram za szykowanie stolu.. 🙂

Kurcze wiecei co Nadia dzisiaj zrobila, az sie z nia poryczalam 😞 Przynioslam z piwnicy krzesla takie z raszkami... i wlozyla miedzy nie glowe.. i za cholere nie mogla wyciagnac...
ja ciagnelam jedna darek druga i udalo sie jej lepek wyciagnac... a nie wyobrazam sobie jakbym byla np. sama albo w kibelku.. by sobie kark mogla zlamac.. 😞

Po prost musze sie przyzywczaic do jej durnych pomyslow i ciaglych wypadkow 🙂

• Mamusia
Ja tam dziewczyny po Wigilii? 🙂

Sandra, to bardzo niebezpiecznie stało się z Nadią, dobrze że byliście razem w pokoju. I najwazniesze że Nadia jest cała i zdrowa!

Ja zaliczyłam dziś 2 - jedna o 16 u moich pradziadków, a druga o 18 u moich teściów na dole.
Grzesiu dostał od Mikołaja szczeniaczka uczniaczka z fisher price, gadający zegarek z fishera, drewniany pociag z klocków i takie małe słodkie samochodziki do jeżdżenia, no i parę bluzeczek na wiosnę.
Mnie mikuś przyniósł dywaniki do autka i patelnię 🤪 poprosiłam o taką głęboką żebym mogła spokojnie warzywa na patelnię smażyć - i przyniósł mi tefala, az żal będzie używac 🙂 moja pierwsza taka dobra patelnia 😜
a mąż tradycyjnie, skarpetki, zestaw adidasa i słodycze 😉

a co Wam poprzynosił Mikuś?

Ogólnie jak dizeciaki zaczęły rozpkowywac swoje prezenty to było jak w ulu - 3 dzieciaki w wieku Grzesia i jedna 5-latka = szał na prezenty 🙂 i co najśmieszniejsze, każde od razu chwyciło zabawakę innego dziecka, Grzesiek bawił się tylko małą ciuchcią, Weronika wzięła pod pachę pieska a Ewa bawiłą się farmą Weroniki.
A teraz pozostała sterta kartonów i papierów świątecznych do spalenia 😜

odpocznę chwilę i idę się wykąpać 🙂

papa

• Mamusia
O 12 to juz chyba nikt nie spal, co?? 🙂
my od 6 40 grasujemuy 😉

ja dostalam perfum bluzke kosmetyki... i chyba wsio... a i bombke z naisem : NADIA i jej data urodzenia 😁

Nadia sie oblowila dostala kuchnie,duzy zestaw do sprzatania,z takim odkurzaczem co wciaga normalnie, skarpety, rajstopy, opaske , gumki do wlosow, dwie bluzki (oczywiscie wszystko hello kitty 😁 ) , lalke z wozkem...

• Mamusia
fajne prezenty Grzes dostal 😁 Oli dostal konia na biegunach ktory rży 😁 😁 😁 macha ogonem i slychac jakby biegł 😁 cieszy fajna zabawka 😁, fontanne playskool w koncu sie doczekal bo mial dostac na urodziny ale jakos wyszlo ze teraz dostal 🙂 sanki drugie 🙃 od cioci bo nie wiedziala ze juz ma 🙂, 100 zl i ubranko 🙂
ja kosmetyki dove, perfumy playboya hehe i kase 😁 😁 a moj misiek tez kosmetyki i kase 🙂 i slodycze wszyscy 😁
Moj brat dostal PSP od dziewczyny i Michal non stop gra na tym hehe
Oli taki marudny jest ze masakra juz sie przyzwyczail do nowego miejsca ale i tak caly czas wola mama mama nie mam chwili spokoju a chcialam odpoczac troszke 🙂
Kasia Oliwier bardzo lubi tego pieska a najbardzie serce lubi naciskac 😁

• Mamusia
a ten piesek to chyba jakis trafiony jest ;/ sam się włącza, Gosia, też jest tak u Ciebie? No i na stopie jak jest przełącznik na naukę/zabawię/wyłączenie, to nie działa każdy element, tylko trzeba cały przycisk nacisnąć i przewinąć na co się chce - ale ogólnie fajny piesio choć póki co dla Grzesia bez rewelacji, najcętniej bawi się małym traktorkiem

• Mamusia
tak Kasia tam sie za kazdym razem przelacza raz na nauke, raz na zabawe i wylacza sie 🙂 i na kazdym z tych dzialow jest duzo opcji czy piosenek 🙂 On uczy duzo np. piesek mowi TAKI DUZY czy PRZYTUL MNIE to Oli zaraz pokazuje albo przytula, czesci ciala tez pokazuje 🙂
Ale sie objadlam dzisiaj heh 😁
Oli szaleje jeszcze 😁 ale co tam sa swieta hehe 😁

• Mamusia
ha a moj to latal po domu i sie bawil w najlepsze 😁 a zasnal dopiero o 21.45!! :0 u mamy ma lozeczko turystyczne i tez nauczyl sie rozpinac zamek wychodzic i wchodzic 🙂

zobaczcie jak Oli karmi konika hehehe 😁 ciemny obraz troche nie wiem czemu:?
http://www.fotosik.pl/video/b7054c58beb1b18f.html

• Mamusia
my dziś mieliśmy z mężem bardzo ostrą sprzeczkę, niestety odbyła się przy Grzesiu, potem bardzo długo chodizł smutny i przezywał, do tej pory steka w łózku..
zagalopowalismy się , źle że to wszystko przy nim sie odbyło..
😞
ogólnie wiligia i 1 dzień świąt przeminęły przy jednej wielkiej klótni..