Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Nadia szalala do 22.. wiec poszlam spac dopiero jak zasnela.. a i poklocilam sie z darkiem jak na zlosc cholera jego mac 🙂

Nadia dzisiaj byla ze mna w zlobku 🙂 i oczywiscie musiala co s wywinac zeszlam na parter do nich po obiad (bo dzis bylam na innej grupie i niepotrzebnie) bo jak mnie zobaczyla zaczela wyc i tak sie obracala na krzesle ze spadla i wyrznela glowa w stol.. heh..
obiad zjadla dopiero jak po nia przyszlam.. pierdolka mala.. 😁

dzisiaj planujemy jechac do galerii musze buty i dres do pracy sobie kupic, bo normalnie w tych ciuchach pracowiczych jak lump jakis wygladam.. tu obdarte, tu intki wychodza, tu zamek zle dziala, albo napa sie ciagle odpina.. 😁

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ogolnie nie placze... Troche jest zazdrosna jak widzi , ze pocaluje innego malucha i juz za dlugo siedzi mi na kolanach...

no i sie wkula dzisiaj jak spadla z tego krzesla...

ogolnie to jej nie rusza... 😁 Na szczscie.. teraz jest na tapie, ze jak widzi jakiekolwiek dzieck to za szyje i do calowania.. 😁

• Mamusia
Jestem ciekawa jakby Grzes reagował w złobku, penwie ryczałby za mną 😞

Takie płytki kupiliśmy - wyszukałam na kartonie strone producenta 🙂
http://www.ceramikacolor.pl/pl/strona.php/module=Oferta/action=Pokaz/IDGrupy=19/IDKategorii=56
u nas będzie bez brązu, kupiliśmy plytki zielone, będzie 50 cm paska od ziemi zielonego, reszta będzie kremowa, no i na obudowie wanny wzorek bambusa taki jak widac 🙂

• Mamusia
Hey.... nie obraz sie.. ale mi sie taki zielony niestety nie podoba... ale wiadomo ze sa gsuta i gusciki 🙂 wiec nie bierz sobie do siebie...

mi sie podobaja lazienki w czerni z czyms tam 🙂 ale sa bardzo drogie.. inie stac mni na taka... wiec mam stara babcina obrzydliwa 😁

A czesto zostawiasz Grzesia gdzies? bo nadia w sumie zawsze byla gdzies podrzucana.. 😞 i w sumie przyzywyczajona do obcych.. no i w sumie ciagle przebywamy miedzy dzieciakami, bo wsrod znajomych same male pasozytki 😁D 😁

mloda wlasnie spi 😁

• Mamusia
Ja chciałabym cała białą łazienkę w takich wielkich kafelkach, albo najlepiej z wylana biała podłoga bez fug - nie wiem dokładnie jak to się nazywa...
Gabi też niedawno zasnęła, a my zaczynamy pojedynek 🙂 Hehehehe- no i oczywiscie do tego troszkę alkoholu 😉 Nadrabiam teraz na wolnym 🙂 🙂
Ja też staram się Gabi zostawiać samą chociażby z mężem żeby nie była tak bardzo uzależniona ode mnie. No i zreszta do żłobka chodzi. Sandruś, a czy Nadusia też bije inne dzieci - moja Gabi ma nawyk bicia innych po rączkach i krzyczenia nieeee!! Tzn. w sutuacjach kiedy ktoś chce wziąć jej zabawkę albo dotyka np. jej krzesełka...

Kasia czekam na zdj gotowej łazienki 😉

Co tam uwas? bo mi się czas skrócił i nie mam kiedy nadrobić 😞

A u nas jakoś się kręci 😉
Z mniej przyjemnych rzeczy: zaczęła się nam robić ciemieniucha:/ ale zdusiliśmy w zarodku 😉 😁
Od kilku dni walczymy z katarkiem.. odciągać, sterimar i euphorbium... Może damy radę 😉

Z bardziej przyjemnych - Z sercem Matiszki wszystko w porządku! 😉 NIe robiliśmy w prawdzie echa ale osłuchiwała nas doświadczona kardiolog z prokocimia 😉 Matiszka już zagaduje i uśmiecha się 😉 co widać na zdj na nk 😁 tutaj nie wklejam bo nie mam czasu się bawić 😜

A więcej nie pamiętam 😜 A.. Karmimy się pół na pół 😉 trochę cyc, trochę butla 😉 i chyba zadowoleni z takiego obrotu sprawy jesteśmy 😉

A co tam u Was?? 🙂 😘

• Mamusia
He he 🙂
Martusiu ona nie bije 🙂 ona leje dzieciaki...popycha, wyrywa zabawki.. masakra...
szczegolnie mlodsze dzieci nad ktorymi czuje przewage, choc moj chrzesniak pol roku starszy i tez dostaje lomot...

To chyba taki okres, bo wczesniej i sie dzielila zabawkami i nawet oddawala..

Super za to sie bawi z chrzeniska siotra 4 lata starsza... gonic po pokoju , gilgac, skakac tanczyc to by mogly caly dzien...
A teraz ma wizj, ze jakiekolwiek dziecko widzi rzuca sie na szyje tuli i caluje 😁 hahahah

• Mamusia
kurde nie mam gdzie tych drugich sanek trzymac:/ i stoja w przedpokoju czyli na widoku Oliwierka i on ciagle je podnosi albo ciagnie i chce wychodzic:/
Jezu Oli zasnal dopiero o 21.10!!!!!! juz myslalam ze oszaleje 🙂caly czas chcial sie bawic eh 🙂

• Mamusia
Sandra, u nas musiały być jasne kolory bo łazienka jest mikroskopijna. A taki zielony jest ekstra 😁 fajnie rozjaśnia. U mnie wokół to zwykle łazienki albo bezowe, albo jakies bladoniebieskie i sie takie kolory opatrzyły.
Mnie takie czarno-czerowno-białe, albo jakies mozaiki podobaja, ale niestety za mała łazienka jest, wzorek zginałby.

Grzes zostaje tylko albo z teściami albo z moimi rodzicami i po 2 godzinach juz szuka mnie i zaczyna marudzić..

Gosia2, super, że serducho zdrowe. No i fajnie ze udało Ci się utrzymac laktację 🙂

• Mamusia
My na razie nie mamy sanek, ale Grzesiek jak ze mną wychodzi to kaze bać mi łopatę i mam mu drogę odśnieżać, więc zwykle wygląda to tak, że ja pcham przed sobą łopate jak odśnieżarka, a on idzie po gotowej ścieżce 😁

coś znowu ma gorączkę 😞 eh, a dziś konczy juz antybiotyk

• Mamusia
Wiedzialam ze z serduszkiem Matiego bedzie wszystko okej 🙂
Kasia moj Oliwier to tak samo jak Grzes jak go zostawie np. ze szwagierka na godzine (bardzo rzadko to robie, tylko w wyjatkowych sytuacjach ) to on poplakuje ciagle 😞 on z nikim nie zostaje tylko z nami dlatego wiem ze jak bede go oddawac do zlobka to murowane 2 tygodnie bedzie ryczal... 😞 😞 😞
Oli bawi sie dosc czesto z Zuzia swoja kuzynka (ma prawie 3 latka) to szwagierki corka, ale tez widze u niego ze jak cos mu Zuzka zabierze to on od razu jej wyrywa zabawke 🙂a raz to ją za wlosy ciągnął bo mu cos zabrala 🙂ogolnie jest grzeczny 😁

• Mamusia
Kasiu, oby Grzesia coś nowego nie dopadło..naprawdę coś Ci bardzo często biedaczek choruje...może rzeczywiście to teściowa tyle zarazków przynosi....

Gosiu, moja Gabi to niby grzeczna - w gościach umie się nawet zachować 😁 😁 ale w domu to istny czorcik 🙂 Na szczęście nie boi się zostawać z innymi, znanymi sobie osobami. My teraz mamy brązowo - kremową łazienkę i już mi się opatrzyła ;/

Sandra!!!JUTRO jesteście!!!

• Mamusia
hehe , zobacze jak LUBY 🙂 ale jak wpadniemy to my pijemy a facety patrza 😁 hahah 😁 chyba ze przyjedziemy komunikacja miejska. hahahah 😁

Nio to rzeczywiscie czern by przytl.czyla tylko i wylacznie.. 😞

Nadia lubi saneczk, wiec spokoj... 🙂 cos jeszcze mialam napisac ale zapomnialam 😁

to nadia zostanie z kazdym nawet z panem z poczty... hehe tak dla przykladu podalam 😁

Kurcze wiecie, co ale z tego co sie uczylam jesli czlowiek nie zachoruje na konkretna jednostke chorobowa, to nie przekazuje jej dalej...ale dokladnie nie wiem jak to jest, bo wersje roznie... ja w sumie w zlobklu zetknelam sie z ospa, szkarlatyna, zapaleniem oskrzeli, zapaleniem pluc, zapaleniem ucha.. i Nadia w sume nie zachorowala...
zapalenie oskrzeli miala jak nie pracowala, a drugie jak bylam na urlopie... wiec moze cos w tym jest..

Zasnął po 22... oczywiście musiałam go ululać.. nie wiem co mu ostatnio znowu odwaliło;(
Kuba tak apropo zostawania z kimś nie boi się nikogo 😉 (jedyna rzecz, której się boi to ta reklama z plusa z tymi wstrętnymi ludźmi z epoki kamienia łupanego 😜) Kiedy muszę jechać coś gdzieś załatwić to go podrzucam to którejś babci, ciotce czy kto mi tam pod ręce wpadnie 🙂 I na szczęście nie ma problemu tylko do domu potem nie chce wracać 😜 Tak prawdę powiedziawszy to on ma chyba większy kontakt z ludźmi niż ja...

Dochodzę do wniosku, że ostatnio jedynymi moimi znajomymi są pralka, żelazko i odkurzacz... idę spać bo doła złapałam... a mój od 8.00 rano w pracy.. :/