Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
To Sandra jest tajemnicza hehe trzymam kciuki trzymam 😁
ja moge uchylic rąbek tajemnicy heheh mam sprawe do Kasi zwiazana z allegro 😁 😁 😁
Oli przed 21 zasnal 🙂 tak skakal po naszym lozku ze uderzyl sie glowka w sciane 🤨 😞 plakal biedny :*
Ja gdybym mojego nie usypiala w dzien na sile to tez by nie spal ale ja wole go uspic i miec chwile spokoju zeby np. posprzatac czy ugotowac cos 🙂

• Mamusia
przepraszam ze tak wejde w slowo dzieki Kasia za pazdziernik 🙂 widzicie mowia ze on chcial dziecka (osoby ktore znaja sytuacje) zey mnie utrzymac czy nie wiem osiagnac to co chcial; kiedy on chcial usunac poznej ja przeplakalam 2 dni caly weekend bo serce jedno a umusl drugie pozniej okazalo sie ze dla jego religii juz za pozno na usuniecie; powiedzial ze gdyby cos dziecko zostaje z nim boje sie tego; wczoraj znow sie poklocilismy wiedzial ze nawet nie rozmawialismy o przyszlosci i wiedzial ze tego potrzebuje przedwczoraj nie chial rozmawiac uszanowalam to wczoraj wrocil z pracy zjadl poszedl spac potem przyszedl jego kolega o 10 w nocy jak zwykle pozniej poszedl spac; powiedzial to z jesli nawt przez przypaek strace to dziecko to strace siebie (w znaczeniu mnie, ze bedzie zle ze mna). Chce tego dziecka bo nie mam serca a jednak sytuaca pokzauje ze moze nie byc zaciekawie tymbardziej ze to byl gwalt ale u nich nie ma czegos takiego jak gwalt w malzenstwie ehhh
zostalam sktrytykowana ze wspomnialam o tym bo kazda kobieta z nas moze byc w takiej sytuacji zostac sama bo to ryzyko i ze dziewczyna zakladajaca watek stracila dziecko i jest jej napewno przykro i nie nawidzi swiata jak to czyta.... ehhh

• Mamusia
cześć 😘

Gosia, odpisąłam Tobie na gg, ale potem juz skrob do mnie na meila bo tam codziennie wchodze 🙂

Paula, napiszę Tobie szczerze i otwarcie, nie miej mi tego za złe czy coś 🤨
wycjodząc za niego za mąż wiedziałaś, że on to inna kultura, inne wartości.. - być może jak braliscie ślub nie było tego aż tak widać, ale po slubie on poczuł sie pewnie. On jest wyznawca islamu tak? ( tak ze zdjęc kiedys wywnioskowałam i z jego imienia ), otóż jak napisłas w ich kulturze zona nie moze odmówic sexu i rozumiem, że napisałas ze był to gwałt bo pewnie wtedy nie miałas ochoty czy coś 😞
rozumiem, ze boisz się o swoją i Nikoli przysżłosc, bo chyba on moze byc nieobliczalny prawda? Jeśli urodzisz jemu dziecko będzie miał Cię w szachu, dziecko będzie tu kartą przetargową i moze tylko cierpieć. Oby nie doszło do tego, że może wywieźć Tobie drugie dziecko do swojego macierzystego kraju, bo przeciez jest takich wiele przypadków 😞
Ja Cię nie chce namawiac do niczego, jedynie napisze co ja bym zrobiła na będąc w Twojej sytuacji: ja uciekłabym z UK do PL ( on wie gdzie mieszkasz? ) tutaj zastanowiłabym sie co dalej z ciążą i przesłałabym mu papiery rozwodowe. Zostałabym juz w PL. Wiem, ze łatwo jest tak mówic, bo zapewne coś do niego czujesz, ale weź pod uwagę późniejsze Wasze bezpieczeństwo.
Czy on zna adres pod którym mieszkacie w PL? MOże Cię tu jakos znaleźć?

i jeszcze jedno - co do usunięcia ciąży - nie chce Cię do niczego namawiać.. 😞 ale będąc u mamy w PL porozmawiaj znią szczerze, na pewno uzyskasz u niej wsparcie

• Mamusia
Paula to co piszesz o tym gwalcie w mazlenstwie jest przerazajace 😞 😞 😞 wiesz w tej sytuacji to rozumiem dLaczego zastanawiasz sie nad usunieciem... sama nie wiem co bym zrobila... ale napewno bym wracala do Polski zdala od niego...bo moze byc tak ze jak urodzisz dziecko to maz moze Ci zabrac i dziecko Waszewspolne i Nikolke 😞 ... jak ogladzaSZ tv to wiesz tye sie o tym slyszy teraz...

oLIWIER DZisiaj nawet nie wiem o ktorej wstal bo ja sie obudzilam o 8 😁 a on sie juz bawial hehehe
robie teraz pierogi hehehe

• Mamusia
Kasiu kochana masz racje mowiac ze wychodzac za niego moglam miec tego swiadomosc ale malzenstwo jesbt religijne islamskie tylko mysle ze w pewien sposob byla tto swego rodzaju pulapka bo on nie moze mieszkac nawet jedna noc czy dzien bez slubu z kobieta; wpierw byl to slub ze wzgledu na szacunek do tego (slub tzw na 2 lata) malzenstwo nie jest zarejestrowane w urzedzie w Anglii aczkolwiek jest uznawane (o tym nie wiedzialam) on moze rozwod ze mna wziac kiedy 3 razy w 3 roznych czasach dniahc powiedzmy powie "rozwodze sie z toba" i to juz oznacza rozwod kobieta nie moze ot tak sie rozwiesc,
Mysle tez czy on jest w stanie zarejsestrowac malzenstwo to beze mnie na podstawie aktu z religijnego malzenstwa. Poki jest jak teraz w Polsce jestem singlem.

Z seksem nie chodzi o to ze nie chcialam tylko bo jest to zdarza sie sila doslownie fizyczna;
tabletek brac nie moglam wczesniej ze zgldu ze byly jakies przeciwskazania musialam poczekac tabletki mam byly kupione juz i czekalam na okres zeby je zaczac (tu zaczyna sie tabl z okresem) okazalo sie ze jestem w ciazy.
Wlasnie mialam jechac (i jade) do polski 4 marca zeby przemyslec. Bilet w jedna strone wiec wrcilabym adz nie. Najpierw rozwiazac problemy miedzy nami a juz nawpewno nie dziecko w tej sytuacji...

• Mamusia
goshe napisał(a):
Paula to co piszesz o tym gwalcie w mazlenstwie jest przerazajace 😞 😞 😞 wiesz w tej sytuacji to rozumiem dLaczego zastanawiasz sie nad usunieciem... sama nie wiem co bym zrobila... ale napewno bym wracala do Polski zdala od niego...
robie teraz pierogi hehehe

jesli utrzymam ciaze nie mam szans pomocy w Polsce mama pwoiedziala ze z dwojka to nie pomoze nawet nie ma jak..

Kasia on chce w czerwcu do PL jechac nie yl jeszcze ale adres zna tak mi sie zdaje

• Mamusia
Paula współczuję Ci takiej sytuacji...naprawdę. Dziewczyny mają rację, że powinnaś wyjechac do PL. Jak opowiesz o wszystkim Twojej Mamie to na pewno Cię zrozumie i coś razem pomyślicie. Powiem tylko jedno - obyś nie wpakowała się przez te małżeństwo w jeszcze większe kłopoty 😞 😞 Tyle się o tym słyszy 😞 Religia i kultura Twojego M jest naprawdę dla mnie dziwna i nie rozumiem dlaczego oni w taki sposób traktują swoje Kobiety 😞 Smutne, że Ciebie to spotkało 😞 Nie wiem czy dobrze rozumiem, że tak naprawdę, wg prawa polskiego czy angielskiego nie jesteście małżeństwem??? Co to znaczy ślub religijny?? Nie do końca zrozumiałam to co napisałaś ;/

Kasiula, a jak sie czujesz w tej ciąży?? Masz mdłości, wymiotujesz???

• Mamusia
hej dziewczyny 🙂
u nas pobudka jakos o 8.30 🙂
Paula wiesz co ja bym zrobila tak samo jak dziewczyny pisza, wrocilabym do PL, porozmawiala z mama na spokojnie i napewno znalazloby sie jakies rozwiazanie. Uwazam ze mama napewno by Ci pomogla, nie wierze, ze pozostawilaby Cie tak samej sobie, naprawde

• Mamusia
Jejku ja normanie udusze tego rozbujnika zaraz.!! 😠 porysowal olowkiem cala sciane kolo łóżeczka i kolo zabawek w swoim kaciku!!! do tego ani mysli spac, co go klade to wrzaski i placz i tylko gada NIE PA, NIE PA, NIE PA ehhh
Kasia wieczorkiem podesle Ci wszystko na meila 🙂

hej laski 😉 a ja dalej nie mam czasu żeby wpaść i popisać.. Kub rozbójnik.. dzisiaj już go do babci wysłałam bo po wczorajszym dniu mam ochotę go za okno wyrzucić;p
Kasia- zdj blond pasemek wrzuć 🙂
Gosia - jak tam okres?
Paula - Tobie to nie wiem co napisać 😞 strasznie mocno trzymam za Ciebie kciuki 😘 i liczę, że Twój mąż postąpi jak powinien postąpić i nie obudzi się w nim natura prawdziwego islamskiego faceta:/ Jak się czujesz w ogóle??

Sandra - nie wiem za co bo nie w temacie jestem ale kciuki trzymam 🙂

Marzenka 🙂 nafaszeruj się środkami przeciwbólowymi i niech się Kacper mamą opiekuje 😁

A w ogóle dziewczyny.. nie chciałybyście się wczuć w rolę samotnej matki albo jeszcze lepiej ojca??:P:P nie mam kogo ankietować 😞

• Mamusia
hey 🙂 Ja do wczesniejszych postow sie odniose pozniej 🙂

Moge sie ankietowac: [email protected] i mam kolezanke co jest samotna matka wiec zrobie dwie 😁

Paula-hmmmmm... Twoja deczja. nie wierze ze sie zmieni i raczej bym na to nie liczyla.. jeli jest prawdziwym muzelmaninem przestrzegajacym religii nie zazdroszecze... 😞

• Mamusia
Gosia2, ja też mogę się wczuć w rolę samotnej matki 🙂 [email protected] przesyłaj co tam masz 🙂

Gosia, dzisiaj tego nie wystawie, bo czeka mnie wieczorem dalsze fugowanie. Zobaczę tez jak z tymi prowizjami co Ci pisałam 😉 bo to nie dość ze za wystawienie to i od sprzedaży sobie dziady licza. Mnie z aauto skasowali 15 zł za wystawienie i 90 zł za sprzedaż! grrr

• Mamusia
Gosia2, mojego emaila masz więc wyślij 😉 w wolnym czasie wypełnię 😉 Ja już po pracy. Robię dzisiaj szybkie spagetti, bo nie chce mi się nic gotować 🙂 Gabi zawsze jak przyjdzie ze żłobka to przynajmniej pół godzinki siedzi sobie w krzesełku do karmienia, coś daje jej do przegryzienia i grzecznie ogląda bajkę. Chyba potrzebuje odpoczynku i wyciszenia po tym żłobie 😁 😁