Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
kasia1986 napisał(a):
goshe napisał(a):

pizza pyszna wychodzi, ciasto takie mięciutkie 🙂
2 szklanki mąki
2 dkg drożdży
szklanka ciepłego mleka
łyżka oleju
szczypta soli

z mąki robimy gniazdo 🙂 dodajemy sól, olej i rozdrobnione drożdże i te skladniki zalewamy mlekiem (do tego gniazda wlewamy mleko ) i wyrabiamy ciasto 😁 Na chwile ciasto odstawiamy zeby troszke uroslo-w tym czasie mozna dodatki pokroic czy zetrzec 😁
piec w piekarniku 190 stopni ok 20 minut 🙂

BÓG ZAPŁAĆ ZA PRZEPIS! 🙂

Musiałam przerzucić to na początek wątki żebym pod ręką miała prtzepis 🙂 🙂 A kiedy składniki kładziemy?? Od razy na surowe ciasto???

• Mamusia
Marta, licząc od wyrobienia ciasta to tak od 10.30 do 11.15 z upieczeniem 🙂 wyrabiałam 15 minut. Z tym ze dodałam więcje mąki, bo ja zorbiłam z tych proporcji co Gosia podała to mi ciasto kit powstał 😮 no i dosypywałam mąki az ciasto myło ok. Mie miałam wałka, więc rozgniatałam je ręcznie, stąd dośc grube wyszło, ale zjadliwe - ja swoją porcję z Grzesiem juz zjadłam 🙂

Marzena, tez się pochwal swoim serduchem 🙂

a to przepis od Gosi, kiedys go skopiowałam :P
pizza pyszna wychodzi, ciasto takie mięciutkie
2 szklanki mąki
2 dkg drożdży
szklanka ciepłego mleka
łyżka oleju
szczypta soli

z mąki robimy gniazdo dodajemy sól, olej i rozdrobnione drożdże i te skladniki zalewamy mlekiem (do tego gniazda wlewamy mleko ) i wyrabiamy ciasto Na chwile ciasto odstawiamy zeby troszke uroslo-w tym czasie mozna dodatki pokroic czy zetrzec
piec w piekarniku 190 stopni ok 20 minut

• Mamusia
marta1.cz napisał(a):
kasia1986 napisał(a):
goshe napisał(a):

pizza pyszna wychodzi, ciasto takie mięciutkie 🙂
2 szklanki mąki
2 dkg drożdży
szklanka ciepłego mleka
łyżka oleju
szczypta soli

z mąki robimy gniazdo 🙂 dodajemy sól, olej i rozdrobnione drożdże i te skladniki zalewamy mlekiem (do tego gniazda wlewamy mleko ) i wyrabiamy ciasto 😁 Na chwile ciasto odstawiamy zeby troszke uroslo-w tym czasie mozna dodatki pokroic czy zetrzec 😁
piec w piekarniku 190 stopni ok 20 minut 🙂

BÓG ZAPŁAĆ ZA PRZEPIS! 🙂

Musiałam przerzucić to na początek wątki żebym pod ręką miała prtzepis 🙂 🙂 A kiedy składniki kładziemy?? Od razy na surowe ciasto???

ja zrobiłam tak jak Gosia, odtsawiłam ciasto na pare minut pod ścierkę, w miedzy czasie pokroiłam wszystko, potem wysmarowałam suurowe ciasto keczupem, połozyłam składniki i połozyłam do prodżiża 🙂
ogórki połozyłam juz po wyjęciu pizzy. Nastepnym razem dołoze jeszcze cebule, kukurydze, moze pieczarki 🙂 teraz to była wersja demo z serem i kiełbasa 😜

• Mamusia
NO JA TEZ DODAJE WIECEJ MĄKI ale juz w trakcie bo inaczej by sie nie zlepila 😁
Kasia super pizza 😁 dalas jakis sos pod skladniki?
mąż bedzie zadowolony hehe
ja robie mojemu rybe po grecku bo bardzo lubi eheh i tez uloze na ksztalt serca 😁

jej Oli zasnal o 14!! myslalam ze juz nie bedzie dzisiaj wogole spal a on polozyl sie w ozeczku i zasnal 🙂
o 15 go budze bo o polnocy dopiero zasnie 🙂

• Mamusia
No to nieźle będziecie miały wieczorem 🙂 🙂 hehehe- nie będzie romantycznego wieczoru we dwoje tylko we troje 😉 bo chłopcy pewnie nie pójdą spać zbyt szybko 🙂 Ja po powrocie z pracy, umyłam okna, posprzątałam i zaraz jade po moją Myszkę do żłobka i potem do sklepu po składniki na pizzę 🙂 Planuję dać salami, paprykę żółtą, peperoni, cebulkę, przyprawy (oregano i bazylię) i żólty ser 🙂 Zobaczymy czy wyjdzie 🙂 🙂

• Mamusia
och dziewczyny jak WY tu piszecie po kila stron dziennie 🙂 ja zupelnie czasu nie mam na komputer wiec rzadko jestem 😞 wybaczcie
chcialam dac znac co u mnie
wzielam papiery o aborcje jednak mysle nad utrzymaniem ciazy
mama nie zaregowala dobrze wrecz tragicznie przykro mi bardzo bo studia musz eskonczyc ehh
tydzien od zaplodnienia byloby okolo 3 tygodnia jako ciazy jest jako5 tydzien wg Internetu heh tu w Anglii jesli utrzymam pierwsza jakakolwiek wizyta to 3 miesiac 12 tydzien ehhh

Kurde.. nie mam kiedy napisaĆ;/ mATI OSTATNIO TYLKO NA RĘKACH ŚPI... 😞

jak się uda to potem wpadnę z dwiema rękami dorwać się klawiatury;p

a teraz tak krótko..Paula ja też mam 21 lat, też studiuję.. pracuje tylko mój mąż... i 3 miesiące temu urodziłam drugiego chłopca...
nie usuwaj ciąży... dasz radę!!!

Sorry ale popłakałam się jak czytałam, że myślisz o aborcji... dla mnie to nieludzie.. ale wiadomo- różne są w życiu sytuację.. mam nadzieję, że decyzja (jakakolwiek by ona nie była), którą podejmiesz będzie tą słuszną..

• Mamusia
hej kochana bardzo mnie to podbudowalo co napisalas ze studiujesz mimo drugiego malenstwa ...miedzy mna a moim M. jest srednio czy dam rade jestem tez w UK zdala od wszystkiego co znajome...jak to wsyzstko ulozylas jesli mozesz opisac ... jak to wszystko wspolgra ze soba 😞
ja bylam sama z mala Nikola i studiowalam fiologie ale zaczela chorowac non stop na kolejny semestr i przerwalam i teraz kiedy chcialam wrocic na studia okazalo sie ze jestem w ciazy a krytyka mamy ehh

ehh dziekuje powiem ze jak mowilam wczesniej to dla mnie jakies wspracie izielone swiatelko ze Ci sie udalo

A może drugie dzieciątko coś naprawi w Waszym związku?? 🙂 trzymam mocno za Was kciuki!!
A studia - i na nie przyjdzie czas 😉
Twoja mama też szybko zapomni co jej po głowie chodziło - u nas też na początku rodzice i teściowa zareagowali, że się beczeć chciało.. a teraz pomagają 😉

Czemu jesteś w uk?? nie łatwiej byłoby Ci w pl???

to tak skrótem 😉
kurde no nie napiszę tego co mi po głowie chodzi bo ręka mi już przez małego ścierpła;p i Kub się obudził.. postaram się rozwinąć później 😉

• Mamusia
dziekuje GoGr 🙂 ehh mam nadzieje ze to zmieni a cze,mu w Polsce bo on nie ejst Polakiem i niestety nie Anglikiem (pomine wyjasnienie skad niesttey narazie) wiec stad Anglia plus amterialnie lepiej wlasnie ubiegam sie o wlasne socjalne icoming support no i zasilek na dziecko mam papiery na 2 lata placenia podatku wiec nic mi nie robia jak im placilam...

no ale rodzina boje sie reakcji i to jak to bedzie dziekuje za wxsparcie moze jednak warto zostawic to male i pomeczyc sie jakos ulozyc plan :* w Polsce nikt mi nioe pomoze a tymbardziej czysto finansowo psychicznie ciezko bo z dala

• Mamusia
Paula widzę, że suwaczek drugiego dzidziusia już jest 😉 To dobrze 😉 Bardzo bym chciała żeby Ci się ułożyło i żebyś jednak zaakceptowała ciążę 😉 Pamiętaj, że nic w życiu nie dzieje się bez przyczyny i widocznie tak miało się wszystko potoczyć 😉

Pizza wyszła bardzo dobra - powiedziałabym nawet, że znakomita 🙂 Mąż zadowolony 🙂 🙂 hehehehe 🙂 Gosiu dzięki za przepis, Kasiu dzięki za pomysł z sercem 🙂 🙂 Kochane dziewczynki - jak dobrze, że Was mam :P 😜

• Mamusia

Ja zrobilam rybe po grecku

😁 😁 ale moj sie ucieszyl jak ją w ksztalcie serduszka zobaczyl hihih

Paula wiesz co zrobisz jak uwazasz ale zobacz Nikolka juz duza, zaplecze socjalne w Angli masz, na studia jeszcze zdazysz pojsc..i byc moze dzieki dziecku ulozy Wam sie z mężem 🙂

Maqrzena moj wstal o 15.30 ... :/ ale teraz go męczymy hehe tzn bawimy sie z nim biegajac po domu 😁 a okresu jeszcze nie mam jak mnie to wkurza wrrrrr kiedys mialam tak ladnie reguarnie a teraz ehhhh

Kasia mam sprawe do Ciebie 🙂

• Mamusia
ryba po grecku super romantyczna 😉 A za pizza to tesknie taka wlasnej roboty bo tu musze kupic blache to piekarnika ale osobno ciezko hehe

mam nadzieje ze sie ulozy z mezem choc wiesz on nic a nic w domu nie robi i nie zrobi za wiele ale myslalam o darmowym zlobku dla nikoli za rok szkola a z malym dzieckiem w domu wiec moze jakos tylko te studia i sytuacja z moim i przed wszystkim moja rodzina i ich reakcja jade do Polski 4 marca nie powiem raczej nikomu procz mamy o tacie gorzej mowic mi bo tez ciezko bedzie...
boje sie wciaz mam papier do aborcji i mam chwile czasu jednakkocham dzieci to najpoiekniejszy dar od Boga i boje sie usunac choc jakies 2 % w glowie wciaz mi miesza

• Mamusia
Paula ułoży się wszystko - zobaczysz. Gosiu fajna rybka 🙂 🙂 hehehehe - ja miałam zrobić zdjęcie, ale nie zdążyłam, bo mąż przeciął na pół. Gabi się teraz kąpie, a ja coś zmulona jestem...najchętniej poszłabym od razu spać.

Sandra jak u Ciebie???? Mąż się coś postarał na Walentynki???????????

• Mamusia
maly zasnal o 21 😁 my juz zjedlismy rybke hehe i drinki wypilismy moj skoczyl na chwileczke do lzaienki wiec korzystam heheh zaraz idziemy do lozeczka spedzic romantyczne chwile hehehehehehehee i spac 😁

udanego wieczorku kochane :*
pa