Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
No to Asiaczek lada dzien spodziewamy sie Kacperka 😁 😁 😁
heh ja jutro ide na 9.30 do lekarza i tez zobacze jak tam sprawy z moja szyjka 🙂
Asnet kurcze fajnie juz pierwsza kapiel za Toba 😁 teraz karmisz sobie malutka heh nie wiem czemu ale dla mnie to jeszcze takie nie wyobrażalne chociaz porod tuz tuz 😁

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Marta - z córką szwagierki wszystko ok, już w poniedziałek wychodzą do domu. Mała ma 50 cm i wazy 2300r ( w 34 tc - skubana, duża dziewuszka 🙂 )
mam podobnie do Ciebie z tym podbrzuszem - rano czasami podnieść się nie mogę, w łóżku trudno się przekręcić, natomiast jak już się wstanie, to jakoś ten ból przechodzi.

Dziś zobaczyłam ciuszki dla niej na rozmiar 50 🤪 normalnie jak dla laleczki! a teściowa mówiła, że widziała też na rozmiar 44, więc to już w ogóle mikroskopijne muszą być 🙂

Asiaczek - dobrze wiedzieć, że boląca kość łonowa to efekt tego hormonu. Ja czasami czuje taki ból jakbym poobijała sobie te kości 🥴

A ja dziś miałam cały dzień twardy brzuch, czułam jakbym kamień przed sobą nosiła i to jeszcze taki opadający :P
Ja już chcę urodzić i cieszyć się maluszkiem 🙂

• Mamusia
To super Kasiu, że z małą wszystko ok...bardzo szybko wychodza do domku 🙂Miały naprawdę sporo szczęścia 🙂 Co do brzucha to też mam baaardzo często twardy jak kamień - ale to nie jest tak dokuczliwe jak ten ból brzucha jak przy miesiączce.

Asiu czyli tylko czekac na Malucha 🙂 Super...zazdroszczę Ci, bo baaardzo chciałabym miec to wszystko już za sobą.
Myślę często o bólu, ale teraz też się bardzo męczę więc i ból porodowy wytrzymam...będę myslała tylko o tym, że Gabrysia będzie za chwilę ze mną 🙂

Moja mama jak byłam wczoraj dała mi ciuszki które kupiła dla wnuczki 🙂 Jedne śpioszki kupiła nawet na 50, bo jak rzeczywiście będzie taka malutka jak wynika z USG to zawsze mogę mieć jedną rzecz mniejszą na wyjście ze szpitala 🙂 A jak nie to trudno 🙂

• Mamusia
Cześć Dziewczynki 🙂

Wpadam tylko na chwilkę, widzę że to już nie długo wszystkie się ostro posypią 🙂 No i dobrze najwyższa pora 🙂

Ja muszę leżeć cały czas w wyrku bo tak mi stopy popuchły że ledwo co chodzę, tak bolą że głowa mała, no ale to już tylko kilka dni...

Asia Ty się trzymaj i daj znać gdybyś była przede mną 😉

Goshe Tobie też już nie dużo dni zostało, więc się Kochana pilnuj 🙂

Kasiu Z tym twardniejącym brzuchalkiem to uważaj Słonko, odpoczywaj dużo i jeszcze raz odpoczywaj.

• Mamusia
Ksiu super że mała jest juz w domu 😉
Gosiu z tym oddychaniem to na leżąco ćwiczymy z ugiętymi kolanami, do tego podnieść jak najbardziej sięda brode do klatki piersiowej i z otwartymi oczami aby ciągle mieć kontakt z personelem. Ćwiczyłąm w innych pozycjach jak np. na siedząco i wcale to nie jest taki etrudne jak na leżąco...
Sandra to czekamy na foteczki 😁
Asiu super że mały est z Tobą 😉 Też bym tak chciała tylko że zero skurczy 😞 No chociaż ostatnio czuję ucisk na krocze coraz czesciej ale jak to lekarz poweidział mały stawia sie główką do kanału rodnego i nie ma to wpływu na zmiejszanie się szyjki macicy... 😞

Dziewczynki właśnie dzwoniłam do mojej koleżanki, która miała termin na 9.08 i urodziła w niedzielę w Poznaniu.
Nie dzwoniła wcześniej mówić mi o porodzie bo podobno istna masakra. Odeszły jej wody w sobotę w nocy, wcześniej nie odchodził jej czop, ani wcale nie miała tak skróconej szyjki jak trzeba. Dostała skurczy, ale rozwarcia brak, potem dostała oksytocynę skurcze były ma maxa, ale rozwarcie po 15 (!) godzinach na 3 cm. Dostała w tym czasie 2x znieczulenie zewnątrzoponowe bo była tak wykończona że nie miała siły współpracować a w końcu zrobili jej cesarkę. Chwaliła sobie bardzo położną. Mówi, że warto mieć, bo przy tak cieżkim porodzie tylko ona wiedziała jak jej jeszcze ewentualnie można bardziej pomóc, bo wszystkie teorie o oddychaniu wzięły w łeb jak zaczęło się pod górkę. Masowała ją, pomagała we wszystkim. Mówi, że teraz ten ból wynagradza jej córka.
Więc dziewczyny, nie sugerujcie się tym czopem, szyjkami, bo już teraz to zadna nie wie kiedy się zacznie. Po prostu trzeba być przygotowanym.
Dorcia, mamy kontakt to jeśli coś to napiszę SMS. To samo Agniesia, i Paula i Goshe 🙂
Będzie dobrze, już niedługo będziemy z naszymi maleństwami 🙂

sandroos napisał:
Czuje sie lekko pominieta 🙂)):laugh:

Ide sie szykowac, bo piekna pogoda, wiec zabieramy sie za robienie zdjec...

Sandroos, bo nie mam Twojego numeru telefonu! :laugh:

• Mamusia
Kochane bylam u lekarza i mialam pisac ze jestem zalamana dlugoscia mojej szyjki(nadal 4cm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)ale jak Asia napisala tego newsa o kolezance to juz sie lekko uspokoilam hehe 🙂 🙂 🙂 maluszek ma bardzo nisko glowke w kanale rodnym i odwrocona tak jak do porodu czyli tylem do spojenia lonowego ale co z tego skoro ta szyjka taka dluga heh ale wazy juz 3100 wiec jestem spokojna(zmniejszyla sie ilosc wod polodowych i lepiej lekarzowi bylo odczytac wage z pomiarow) powiedzial ze jeszce z 1,5 do 2 tyg zanim urodze 😲 😲 choc termin w przyszla sobote jajca normalnie aha i gdybym do tego czasu nie urodzial(powiedzial ze wszystko sie moze zdarzyc 🙂) to 11.08 mam przyjsc po skierowanie do szpitala na 14.08 na wywolanie hmmm ciekawie ciekawie 😁 no i na ktg w poniedzialek mam isc

Sandra super jak tylko porobisz fotki to szybko dawaj je na brzuszek 😁
Aga ja robilam na siedzaco ten bezdech ale teraz sprobuje tak jak napisalas 🙂

• Mamusia
heheh Goshe jeszcze przenosisz Moja teraz wazy 3140 🙂 no przez te dwa dni pewnie troche przybrala :P ale zycze ci kochana powodzenia 😉 i gdzie wkoncu idziesz rodzic???

Tu macie moja piekna kruszynke :P

http://www.brzuszek.net/images/rsgallery/original/DSC00097.JPG

http://www.brzuszek.net/images/rsgallery/original/DSC00039.jpg

• Mamusia
ja nie moge jaka ona fajna 🤪 🤪 🤪 jak slodziutko sobie raczki ulozyla 🤪 przepiekna jest i ten usmieszek 🤪 sliczną masz Asnet corcie 🤪
a rodze na tez kamienskiego chyba ze na klinikach w koncu bedzie swieżo odremontowane 🙂 zobacze jeszcze...mam czas 😜

• Mamusia
Asnet córcia urocza 🤪 jak się uśmiecha 🙂

Asiu a wiesz może w którym szpitalu rodziła Twoja koleżanka??

Gosiu nigdy nic nie wiadomo...szyjka przecież może skrócić się w każdej chwili 🙂 bynajmniej tak mówił mi lekarz, bo u mnie też jeszcze długa 🙂

Ja zaraz wybieram się na chwilkę z mężem nad jeziorko 🙂 Trzeba skorzystać z ostatnich wolnych chwil tylko we dwoje 🙂

Do później Mamusie 🙂

• Mamusia
Asnet - łezka mi poleciała jak zobaczyłam Twoją Maję 🙂 słodka laleczka 🙂Warto się dla takich maluszków pomęczyć - taki uśmiech wynagradza wszystko!

Gosia - to jeszcze wyjdzie na to, że możemy w tym samym dniu urodzić, bo ja teoretycznie na 13.08 mam termin 🙂
chyba, że chcesz w terminie urodzić, to zabierz się za szorowanie okien - to podobno pomaga przy wywoływaniu porodu 😉
Ja idę do lekarza 5 sierpnia, ściągnie mi krążek i zobaczymy w jakim stanie swoją szyjkę zastanę. Oby mi tylko wody na fotelu nie odeszły :P

Asiaczek - też się czuję pominięta :P ale spokojnie, wymieniłyśmy się nr telefonów jak coś 🙂

Ja dziś przejrzałam ciuszki dla Małego i chyba mnie trochę poniosło z zakupami, bo mam bardzo dużo na rozmiar 56 i parę rzeczy na 62. Obawiam się, że Grzesiu może nawet wielu rzeczy nie założyć bo mi wyrośnie 🤨

• Mamusia
Asnet kochaniutka ta Twoja niunia,a jaka zadowolona ze ma taka fajna mamusie 🙂 Od razu widać że szczęśliwa kruszynka! Ja moja Patrycje to czasem mam ochotę zjeść 😁

Powiem Wam dziewczyny ze ja właśnie kupowałam raczej większe ciuszki wiec teraz moje maleństwo które zaskoczyło mnie swoja maleńkościa często jest w podwiniętych rękawkach 🙂 Ale pije mleczko ładnie więc liczę ze zacznie szybciutko rosnąc!

kasia1986 napisał:

Asiaczek - też się czuję pominięta :P ale spokojnie, wymieniłyśmy się nr telefonów jak coś 🙂

Kasieńka, no ciebie przepraszam!!! :laugh: Bo zostałaś brutalnie przeze mnie rzeczywiście pominięta :laugh: Ale obiecuję poprawę... 🙂
Jasne, że mamy telefony i każda wierzę, że da znać. Na pewno to zrobię kochana. Już nawet mam wpisane w telefonie żeby nikogo nie pominąć Brzuszek Kasia, Brzuszek Gosia... itd, potem będzie hurtem to wysyłane 🙂

• Mamusia
Gosia - w duchu liczę na to, że jak mi ściągnie, to szybciej się to wszystko potoczy, bo coraz częściej zamiast brzucha nosze przed sobą twardy kamień i jest to już powoli niewygodne :P
Rozmawiałam dziś z Grzesiem i poprosiłam go by już się szykował na świat bo mamusi ciężko - to kopnął mnie w bok i się naprężył :P i zrozum go, czy się zgodził czy zaprotestował hehe

Elasia - niedługo te podwinięte rękawki będą za małe :P maluszki bardzo szybko rosną. A przynajmniej Patrycja dłużej w ciuszkach pochodzi 🙂

Asiaczek - no! już czuję się przypomniana hehe 🙂 rzeczywiście, potem będzie się hurtem wysyłało smsy, więc muszę konto doładować bo mam na kartę a za parę dni straci mi ważność :P

Asnet, mała jest UROCZA, to mało powiedziane....
Niech się chowa zdrowo!
Piękna i ten rozbrajający uśmiech.... 🙂

Martuś
zapytam Igę o ten szpital, ale jeśli się nie mylę to jakaś klinika chyba państwowa ale nie dam sobie głowy uciąć bo mam kilka kolezanek które na dniach urodzą i może coś popaprałam. Mówiła, że płaci za porod rodzinny 400zł i w tym w razie czego ma znieczulenie zewnątrzoponowe jesliby było potrzebne. Dam Ci znać jak mi napisze gdzie dokładnie rodziła.

Kasia
ja tak gadam z Kacprem już z 2 tygodnie... mam nadzieję, że ta krótka szyjka to efekt tych filozoficZnych rozmów 😉
😘

• Mamusia
Asnet piękną masz córeczkę 🤪
Co do ciuszków to ja kupywałam wyprawkę na 62 bo u mnie w rodzinie są tendencje do dużych dzieciaczków, a tak jak np. siostra urodziła synka na 58 to ciuszki na 56 wcale jej się nie przydały 😉 A u mnie w szpitalu i tak dzieciaczki są w szpitalnch ubrankach a tylko na wyjście tzreba mieć swoje. No chyba że Aluś urodzi się mniejszy to można mężowi napisać aby kupił coś szybko mniejszego, jeżeli bedzie w stanie bo mówiłże bedzie opijał zdrówko synka jak się dowie że urodziłam:P

• Mamusia
Heh ja tez z moim Oliwierekiem gadam i tlumacze ale on swoje i nie chce wychodzic 😁 musi byc mu tam w brzuszku naprawde dobrze 😁 😁
Kurcze a ja mam juz przekroczony abonament o 8 zl 😞 😞 ale najwyzej napisze Wam z tel mojego Michala 😉

• Mamusia
Z jeziorka niestety musiliśmy szybko wracać 😞 Już chyba nadaję si,ę tylko do leżenia w domku...wszystko mnie denerwowało - owady, to, że nie mogę się położyć tylko siedzieć...na słońcu za gorąco itd...tak więc to był nasz ostatni wypad nad jeziorko 🙂

Co do ciuszków to ja większość mam jednak na 56...nie wydaje mi się że moja Mała będzie wielkoludem 🙂