Skocz do zawartości

majowki2009 !!?? gdzie jest watek | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
czesc dziewczyny

wszystkiego najlepszego dla JULKI i FRANKA 😘
ale ten czas leci, Hania z tej okazji dostala duzo ubranek od babci i od cioci hihi

krocia ja to bym wolala zeby mi te kilogramy zostaly, bo znowu jestem taka chuda 😞
zycze Ci udanej imprezy 🙂

oli
super zdjecia, mialas sliczna suknie i bardzo ładnie zrobione wlosy 🙂

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
przez ostatnie dwa dni smarowalam Hani dziasla mascia na zabki i niewiem czy to od tego ale lepiej spi w nocy, wczoraj polozylam ja o 23 i budzila sie raz w nocy o 4 a potem juz o 8.30 i juz wszyscy wstalismy 🙂
A mezus chory tez sie przeziebil i narazie musi sie trzymac od Hani z daleka :laugh:

tusienka
ja ostatnio juz tak myslalam ze juz tak dawno nie pilam zadnego alkoholu, tez bym sobie wypila ale jak mam potem odciagac pokarm to wole nie pic narazie 😞 jeszcze musze troche wytrzymac 😞

• Mamusia
😘 😘 😘 😘 😘 dla Hani i Juleczki z okazji 4 m-cznicy :-)

Franek dziękuje za życzonka oczywiście.

U mnie sajgon w domu bo Michalinka od wczoraj ma wysoką gorączkę i wszystko kręci się wokół niej :-) Bidula moja mała, boję się że znowu będzie tak jak przed świętami wielkanocnymi miała tydzień czasu gorączkę. Ale dzisiaj już nie dawaliśmy leku bo nie miała takiej wysokiej, może da radę sama zwalczyć ?!!

Dziewczyny ja też bym już chciała się wziąć za siebie, ale najpierw wizyta u ortopedy czy pozwoli mi iść na aerobik, bo ja czuję cały czas że to spojenie od porodu nie doszło do siebie tak jak powinno .... 😞 😞 Jak dźwignę wózek albo zrobię jakiś gwałtowny ruch to czuję że boli jak cholera 😞

Oli pięknie wyglądałaś ...

Beti no to trzymaj mężusia z daleka żeby Haneczki nie zaraził, dobrze że Tobie już lepiej 🙃

Tusieńko ja właśnie myłam okna też bo już ledwo widziałam przez nie co się dzieje na dworze ... Nie mogę się obrobić z robotą normalnie ... Wczoraj dzwoniłam do pani którą poleciły mi koleżanki żeby była opiekunką mojego Franka, a ona że chętnie by się opiekowała ale to zależy ile jej zapłacę bo ma pieska i musiałaby kogoś opłacić żeby jej ktoś w południe tego pieska wyprowadzał na siku... normalnie SZOK jakiś. Pytałam się jaka stawka dla opiekunek to minimum 5zł czyli licząc 8 godzin dziennie, na m-c wychodzi 800zł. Matko ....to większa część mojej wypłaty. Ale cóż zrobić, tylko znaleźć dobrą opiekunkę to naprawdę sztuka.

A chciałam Wam powiedzieć że Franek już bardzo chce siadać, tak się martwiłam że nie podnosi główki jak go podciągam za rączki, a on w 2 dni nuczył się i już by chciał siedzieć ... Hi hi hi mój siłacz mały :-)

Ale się rozpisałam... Ruda Rybko masz rację najlepiej w domu.... Oklask dla Patrysi bo jej długo nie będzie :-)

• Mamusia
asiula
ja rowniez dziekuje za zyczenia dla Hani 🙂

niewiedzialam ze z ta rana z porodu macie takie klopoty itd. ze nie mozecie podnosic nic ciezkiego i ona boli 😞 a tak sie mowi ze cesarka jest ok, nie trzeba sie meczyc a tak naprawde to chyba najlepiej naturalnie rodzic .

a z ta opiekunka to bardzo duuuuzo trzeba placic, ja niestety nie bede tam pracowala gdzie pracowalam przed ciaza, teraz we wrzesniu bedzie ostatnia wyplata z urlopu macierzynskiego 😞 potem moze zarejestruje sie jako osoba bezrobotna no a w przyszlym roku cos poszukam zobacze jak to bedzie z hania
Tak naprawde to te 20 tygodniu to nic, trzeba zostawic takie male dziecko same tak szybko 😞

• Mamusia
hej kobiety 🙂 My juz w domu wiec spokojnie mozna wreszcie poczytac co u Was sie dzieje 🙂

oli- fryzura była naprawde extra! No i w końcu widzę suknię- prześliczna! Ja własnie takie lubie żeby nie były przesadzone ale jednoczesnie elegancikie 🙂 Czasami te suknie ślubne wyglądają jak bita śmietana 🙃

DZiewczyny a ja dzis mam smutny dzień- zaczeło sie od wyjazdu, wszyscy sie poryczeli na lotnisku, całowali Bianke w stopy. Potem lot- mam coraz wieksze stresy w samolocie a kiedys wprost uwiebiałam latac!! A potem zadzwoniła do mnie mama i powiedziała mi straszną wiadomość- że mojej bliskiej cioci amputowali pierś bo wykryli u niej nowotwór 😞 Boże, dziewczyny jaki szok przezyłam, nie wiem do tej pory jak mam sobie poradzic z ta wiadomością. Ciocia wszystko ukrywała przez 2 miesiące a teraz wszystko wyszło na jaw. Tak sie o nią boję, nie chcę żeby stało jej sie cos zlego. Widziałam w Polsce że wyglądała starzej i jakby była zmęczona a ona była po pierwszej chemioterapii- w zyciu nie przypuszczałam takiego czegoś!!! 😞
Nomalnie tak sie wyryczałyśmy z mamą przez telefon jak nigdy. Teraz ciagle o tym myślę...

• Mamusia
Ruda Rybko wspolczuje , naprawde to jest okropienstwo te chorobsko 😞 I ludzie nadal pala papierosy , a one wlasnie pobudzaja tego cholernego raka. A tak z innej beczki , to ogromnie sie ciesze , ze znowu jestes z nami 🙂

oli piekna suknia , wogule wygladalas bosko , tak naturalnie ... bardzo mi sie podoba.

Wszystkiego naj naj naj dla naszych 4 miesieczniaczkow 🙂 :*:* Moj synek skonczyl 4 miesiace w czwartek.
Jest coraz fajniejszy , smieje sie , rozmawia , bawi sie zabawkami i nawet zlosci hihi. Kochane slonko.

Ja Was kochane przepraszam , ze tak zadko pisze , ale nie wypada mi siedziec na kompie jak mam gosci , same rozumiecie.

Dzisiaj dostalam pierwszy okres od porodu. Az sie zezloscilam , bo liczylam na to ze dostane po wizycie u gin. jak juz bede miala tabletki anty. ,,, a tak to bede musiala zaczekac do nastepnego okresu z ich zazywaniem. Wizyta za tydzien :/

W czwartek mamy szczepienia z synkiem .

Wczoraj przyszla mi paczka z PL. Zakupy z Allegro. Butelki z Tomme Tippe , szczotka do ich mycia , podkladka z gabki do wanny do kapieli , reczniczek piesek , lyzeczki zmieniajace kolor przy za wysokiej temp.... chyba sie uzalezniam , bo od razu po otrzymaniu paczki , weszlam na allegro i ogladalam nowe rzeczy razem z kolezanka.

Do meza sie nie odzywam , zrobilabym awanture i bylaby klotnia , ale nie chce tego robic gosciom. Przedwczoraj wyjechal do pracy , a pozniej jak szlam na spacerze to zobaczylam go w barze - zalatwil se wolne i poszedl do baru ... pol biedy z tym , ale najgorsze to to , ze oprocz jego kolegow przy tym samym stoliku siedzialy z nimi trzy 16-letnie dziewczyny (ubrane jak na autostrade) wrrr , grzeje sie to we mnie caly czas , bo nie moglam sie na nim wyzyc. Chcialabym w nim czyms rzucic , wydrapac oczy , on twierdzi , ze sie dosiadly do jednego kolegi , bo go znaja (ma 19 lat) , ale mnie to nie obchodzi , jak na mnie potem ludzie patrza? AAA ta Justyna siedzi w domu z dziecmi a ten dupek w barze z malolatami!!! Jestem tak wsciekla , ze sobie tego nie wyobrazacie. Cholera , maz moj ma 26 lat - moglby sobie znalezc starsze towarzystwo. Normalnie .. eh brak mi slow. W kazdym badz razie spi osobno w innym pokoju , nie rozmawiam z nim , nie odpowiadam na pytania , traktuje jak powietrze , nie podaje mu nawet jedzenia. Jeszcze nigdy nie bylo tak zebym sie do niego nie odzywala dluzej niz 1 dzien , a teraz juz to trwa 3 dzien i nie mam zamiaru narazie tego zmieniac.

• Mamusia
witaj kochana ruda rybko 🙂

rybenko moja ciocia tez jest po amputacji piersi juz kilka ladnych lat , mozna z tym zyc trzymam kciuki za twoja ciocie

jusmarki masz 100% racje powinnien miec bardziej stosowne towarzystwo dobrze ze w pewien sposob go karzesz i sie nie odzywasz , domyslam sie co czujesz , bo podobne sytulacje przerabialam z bylym mezem dlatego my z michem osobno nie wychodzimy do baru , to w wielu malzenstwach zle sie konczy w domu marudna zmeczona dziecmi i zona a tam mlode pelne energi laski i tak malzenstwo moje sie syplo , oczywiscie nie uwazam ze twoj maz taki jest jak moj byly tylko te laski w dzisiejszym swiecie to sa takie bez skrupulow poprostu szok i tak jak przeczytalam to zaraz wlasnie mi sie przypomnialy te sytulacje z mojego zycia 😞 mam nadzieje ze twoj maz zrozumie o co ci chodzi przeprosi cie i bedzie dobrze poki co to trzymaj sie 🙂

beti nie wiem czy zarobki sa wieksze to zalezy gdzie sie pracuje ale ogolnie szalu nie ma 😞

• Mamusia
Oklaska dam Rudej Rybce na powitanie po przybyciu :-) Wiem Ruda Rybko co to znaczy ta choroba, jest straszna, ale jak napisala oli można z nią żyć długo :-) Więc nie ma co rozmyślać o najgorszym. A w sumie dobrze się stało że dowiedziałaś się po powrocie bo było by Ci trudniej wracać :-)

Jusmarkl no to ładnie ... Ale wiem jak to jest w tej Hiszpanii, bar za barem, barem pogania i takie tam zwyczaje że większość życia się w barze spędza ... No dobrze by było żebyście porozmawiali z mężem, dobrze że teraz odbędzie się ta rozmowa bo źle się kończą jak są prowadzone na gorąco zaraz po zdarzeniu. Teraz jesteś zła ale inaczej podchodzisz do sprawy i mam nadzieję że mąż obieca poprawę i więcej tego nie zrobi :-)

Beti rzeczywiście opiekunki drogie, w Wawie to już nie mówię, ale jakbym miała dać 2tys. to nie wróciłabym do pracy bo by się nie opłacało. Jeszcze nie wiem jak to się skończy, ale muszę wrócić bo umowa mi się kończy w grudniu, także może wrócę na 2 m-ce ...
Całuski dziewczynki 😘

• Mamusia
czesc dziewczyny

widze cisza tutaj straszna

ciekawe jak tam patrysia i podroz 🙂

ja juz odzie odprowadzilam do szkoly i z tosia na kontrole musze isc ale juz chyba lepieiej bo juz jest taka wesolutka przed tem to w wiekszosci spala a teraz szaleje i tylko ja slychac w calym domu tak sobie spiewa w lozeczku 🙂 kochany bubus mamusi 🙂

ja musze zaczac szukac pracy ehhhhhhh no coz takie zycie , naj gorsze jest to ze nie wiem w jakim zakresie , nie chce pracowac jako ksiegowa nienawidze tego , musze sie porozgladac ,

milego dnia 🙂

a mojej tosi chrzesnego zona jest w ciazy hihihi bardzo chcieli , z drugim dzieciatkiem bo maja juz 4,5 letniego synka ,a naj lepsze jest to ze termin ma na 25 maja tak jak moja tosia sie urodzila 🤪 juz mnie sandra prosila zeby ciuszki zostawila dla nich po tosience ale fajnie bo bedzie tosia miala kuzynke nie wiele mlodsza 🙂 moze sie zaprzyjaznia tak jak my hihihihi i podalam sandrze link na nasz brzuszek 🙂

• Mamusia
Hej!
A my po weselu. Fajnie tak się wyrwać od czasu do czasu. Tylko jak wróciłam do domu i zobaczyłam puste łóżeczko to zrobiło mi się smutno 😞 Jak tylko w niedzielę wstałam to od razu pojechałam po małą.

W imieniu Juleczki dziękuję za życzenia.

Wszystkiego najlepszego dla Kevinka. Spóźnione ale szczere. :P

Jusmarkl mam nadzieję, że jakoś się dogadacie. Na pewno jest Tobie przykro, że mąż zamiast być z Wami w domku w czasie kiedy ma wolne był w barze i to w takim towarzystwie. Na pewno zrozumie swój błąd i przeprosi. Oklask dla Ciebie. 🙂

Ja na szczęście nie muszę przejmować się opiekunką, bo Julka zostanie pod opieką mojego taty 🙂

Troszkę jestem dzisiaj zdziwiona bo Julka jeszcze śpi. Zasnęła wczoraj ok.18:45 obudziła się na jakieś 15 minut przed 20 i spała aż do 1:30, wypiła mleko, obudziła się o 7 wypiła mleko i śpi. To do niej niepodobne. ☺️

Czesc! 🙂

My dziś z Lenusią spalysmy do 10 🤪 🤪 w koncu sie wyspalam, bo ostatnio budzilam sie wczesnie rano i nie moglam ju zasnac, a Lenka jeszcze spala.

Ruda Rybko-super, ze jetses juz z Nami. 🙂 🙂

Jusmarkl-Pewnie bardzo Ciebie zabolalo to co zrobil Twoj Maz, ja bym chyba wyszla z siebie i tak jak pisalas wydrpalabym Mezowi oczy, nie potrafilabym tak jak Ty milczeć. Najgorsze wlasnie to, ze siedzial z takimi gowniarami, co to za towarzystwo? Na pewno nie dla niego!!! Mam nadzieje, ze wszystko sie ulozy. 🙂 I spoznione zyczonka dla Kevinka. 😘 oklas dla Was!

Krocia-Super, ze sie wybawiliscie na weselu. 🙂

Ja wczoraj tez sie poklucilam z Mezem i z nerwow powiedzialam, ze jak teraz pojedziemy do Polski to ja juz tu nie wroce, bo mam go dosc, a po chwili sie zastanowilam, ze co ja w ogole plote, ze przeciez nigdy nie zostawilabym go i mialam ochote sie palnąć w leb. ;/ Ja w nerwach za duzo mowie, a potem tego zaluje. 😞 ale na szczescie Mezuś juz wie, ze ja tylko mowie tak w nerwach i ze tak naprawde nigdy tego nie zrobie. I po chwili bylo juz wszystko ok. 😉

Ja dziś ide poszukac Lence cos ladnego, bo wczoraj Mezuś dostal pieniazki za robote na czarno i zawsze daje nam czesc zebysmy sobie cos kupily, ale ja wole kupic cos Lence, bo juz upatrzalam sobie pare ladnych ciuszkow. 😉 Sobie wole kupic cos w Polsce, bo na mnie to tutaj jest wszystko koszmarnie drogie.

• Mamusia
czesc 🙂

Jusmarkl- mi tez Was brakowało i ciesze sie ze jestem juz normalnie w domu bo najbardziej lubie jak jestem u siebie i mam wszystko poukładane jak ja chcę :P
Kochana, wyobrażam sobie co czujesz do męża i tak jak dziewczyny wspomniały, dobrze że od razu nie rzuciłaś sie na niego bo lepiej przeczekac tą pierwszą złość bo można powiedziec cos strasznego 😞 Wiem bo sama tak wyskakuję z gębą do męża a potem żałuję- tak jak Ty Tusienka ☺️

dziewczyny a czy to jest normalne że ciocia po operacji dostaje jeszcze chemioterapię? Wiecie cos na ten temat? Czy to oznacza że ma przerzuty czy po prostu tak robią na wszelki wypadek????

Dzieki za oklaski dziewczyny- ja daje na poczatek Tusience za ta sukienke z Hello Kitty bo tez kupiłam dla Bianki ale jeszcze odrobinkę za duża na nią 🙂

• Mamusia
czesc dziewczyny

ja od wczoraj jestem taka zabiegana, na nic czasu nie mam tyle zalatwiania 🤪 dopiero teraz mam chwilke zeby tu wejsc, a jutro juz jade po sukienke mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze i kolejny raz nie bede musiala po nia jechac.

jusmarkl
ja tez jestem nerwusek i chyba bym pobila meza jakby tak zrobil, naprawde podziwiam Ciebie i osoby ktore tak potrafia milczec, oklask dla ciebie

krocia
super ze fajnie bylo na weselu, tak jak napisalas o tym ze jak wrocilas i bylo puste lozeczko i bylo ci smutno to az mi sie smutno zrobilo bo j tez zxawsze tak mam ze jak zostawie hanie u mamy i jade cos pozalatwiac do miasta to caly czas mysle co robi i bardzo za nia tesknie..

w ogole wczoraj bylo mi bardzo smutno bo bylam z mezem i Hania u tesciowej i ciotki meza, poprostu ta ciotka tak sie rzucila na hanie ze nawet przez chwile mi jej nie dala i nie umialam jej zabrac bo ona ja caly czas trzymala, juz bylam az zla bo jakbym sie tam w ogole nie liczyla a przeciez to moje dziecko a one traktowaly mnie tak jakby tak wlasnie nie bylo 😞 a maz ja tlumaczy ze ona dzieci nie miala, jeszcze do niej mowila corusiu moja 😠

ruda rybko
ciesze sie ze jestes juz z nami, bardzo szkoda mi twojej cioci, ach te chorubska 😞 do mnie na wesele tez ciotka meza nie przyjdzie bo tydzien temu dowiedziala sie ze ma raka piersi i to zlosliwego 😞

• Mamusia
beti22 napisał:
poprostu ta ciotka tak sie rzucila na hanie ze nawet przez chwile mi jej nie dala i nie umialam jej zabrac bo ona ja caly czas trzymala, juz bylam az zla bo jakbym sie tam w ogole nie liczyla a przeciez to moje dziecko a one traktowaly mnie tak jakby tak wlasnie nie bylo

Znam to. U nas raz też tak było. Teściowa wzięła Julkę i jak mój mąż coś powiedział do małej to ona na to, że mu małej nie da bo on ma ją na codzień. I teraz jak di niej jedziemy to po prau minutach idę do małej i mówię "chodź teraz do mamusi bo mama się już za Tobą stęskniła" i biorę ją. :P :P :P

Dzisiaj jak kąpałam małą zauważyłam, że ma prawej brodawce, a właściwie w miejscu sutka ma coś białego. Wygląda to tak jakby coś tam wleciało i zaschło. To nie jest wyciek bo sprawdziłam lekko naciskając brodawkę. 🤨 🥴

• Mamusia
ja mjej tosi nie zostawiam znikim tylko raz z babcia zostala jak jechalismy ja zarejestrowac bo byla malenka a teraz cokolwiek musze zalatwic to zabieram ja ze soba i jezdzilam z warszawy do pruszkowa pociagiem najpierw z domu tramwajem potem pociagiem zeby zalatwic slub i chrzcin i tez ja ze soba zabieralam ,ale beti ty masz ten komfort ze mozesz zostawic z mama moja pracuje i nie ma takiej opcji

a ja dzis tez sie z mezem poklucilam i nie gadamy czasami mysle ze to wszystko to jedna wielka lipa , przykro mi jest ale nie pojde sie przytulic bo przegiol ciagle chodzi i mowi ze odzia nas zarazila a ona az ma lzy w oczach przeciez specjalnie sie nie rozchorowala i nie zarazila nas a on swoja corke przywozi ciagle tu chora z antybiotykami z goraczka i sie nie przejmuje ze nas pozaraza to nie wporzadku trudno jakos to wytrzymam ale jest przykry 😞

• Mamusia
Dziekuje Wam dziewczyny , ze mnie popieracie i za wsparcie 🙂 Dobrze , ze Was mam. Maz lazi mi za tylkiem jak pies za suka podczas cieczki , ciagle przeprasza , sprzata , zmywa naczynia zeby sie podlizac , slodzi mi i wogule. Ja za to jestem twarda i jeszcze sie nie zlamalam. A pisalyscie , ze podziwiacie mnie , ze nie wybuchlam tylko milcze .... hmmm normalnie bym wybuchla na 100% , ale jestem spokojna tylko dlatego , ze mamy gosci i wiem , ze zle by sie czuli gdybysmy przy nich prowadzili wojne. Ciesze sie jednak , ze przyznali mi oboje racje i ten znajomy tez powiedzial kilka slow mojemu mezowi , ze zachowal sie jak gowniarz. Nie wiem teraz czy maz sie podlizuje mi , czy bije punkty u kolegi :/ Zobaczymy jak sie bedzie zachowywal kiedy tamci pojda na swoje mieszkanie.

W koncu udalo mi sie znalezc mieszkanie dla znajomych 🙂 Nowe mieszkanko, beda pierwszymi mieszkancami 🙂 Jeszcze nawet prad tam nie jest podlaczony , ale do konca tego tygodnia maja dostac klucze. Nowoczesne i umeblowane. Super. Beda mieli lepsze niz ja 🙂 Juz jej powiedzialam , ze bede czesto na kawke przychodzic hehe.
Dziewczyny ja sie chcialam zapytac jak Wasze piersi. Moje sa calkowicie wyssane , ze tak powiem , bo tak zmalaly , ze mam mniejsze niz wogule kiedykolwiek wczesniej. Kolezanka ma ten sam problem i mowila , ze sa jakies tabletki na powiekszenie biustu i sie nad nimi zastanawia. Ja balabym sie ingerowac w organizm w ten sposob ... nie wiem czy to bezpieczne. Fakt faktem piersi sa stanowczo za male i zle sie z tym czuje.

Ruda Rybko poczytaj moze w internecie na ten temat czy ta chemioterapie robia na wszelki wypadek po usunieciu guza , czy tylko w przypadkach przezutow. Powinnas cos znalezc , a ja zycze jak najlepiej ... nienawidze tej choroby , zabrala mi tyle osob 😞

• Mamusia
czesc widze tutaj glucha cisza dzis

krocia dla ciebie oklask

ja dzis bylam w koncu z tosia na spacerku 🙂 i gotuje jej od wczoraj zupki ziemniak i marchewka potem blenderem miksuje ale jej zasmakowala hihihi zjadala wszystko 🙂 i wysupki narazie nie ma 🙂

jusmarki ale jestes twarda , i konsekwentna podziwiam

ruda rybko zapytam mame jak to jest albo ciocie bo w piatek ma przyjechac a to wlasnie ona ma odjeta piers i wtedy tobie napisze

beti slonko teraz ty masz taka bieganine ta koncowka zalatwiania jest bardzo meczaca ale warto :P

dobranoc dziewczyny