Skocz do zawartości

majowki2009 !!?? gdzie jest watek | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
zapomnialam nie moj michu nie jest uczulony na gluten na szczescie bo chyba bysmy zbankrutowali

jusmarki ja tez lubie to zdjecie stoi u nas na komodzie hihihi 🙂 dzieki za komplement 🙂

nie wiem czy jeszcze mialam cos napisac bo tyle mialam do nadrobienia ze nie pamietam a tylko raz tak dlugo pospalam

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
kuźwa, dziewczyny ale sie wściekłam na tego palanta od polskiej tv. Przyszedł kretyn z rana, stwierdził ze polskiej tv nie bedzie bo musi ciągnąc kable po budynku a to zabronione. Na koniec mówi do mnie czy moze skorzystac z wc- mówie ok, co mi tam. rany jak zasmrodził chatę!!!!!!!!!!!!!! Co za bydlę, mówie Wam, normalnie rzygac mi sie chciało 🤢
Najlepsze ze maz sie z nim kontaktował i jakos załatwił ze założą ten kabel ale za 250 euro 🤪 No juz po prostu zwaliło mnie z nóg- jasna cholera- tyle kasy- przeciez to sa zakupy na ponad dwa tygodnie do domu!!!
Powiedziałam remikowi- żadnej pieprzonej polskiej tv- nawet dla dr house nie wydam takiej kasy a jak pójdę do pracy to nie bede oglądac bo nie bede miała czasu. Ten mi w płacz że jak to, że sie umawialismy, że on musi teraz odwoływac, ze on ma juz przygotowaną kasę (patrzcie jak sie cholernik przygotował!!!).
Powiedziałam NIE i juz.

A tak z miłych rzeczy to upiekłam serniczka :P
Ja tez mam to puree ryzowe ale kupiłam z dynią. Jeszcze Małej nie dawałam bo co jej daję kaszkę smakową np. z malinami to mi pluje. Chyba jej konsystencja nie odpowiada- normalnie francuzeczka rośnie- tego nie a tamtego tez nie 😉

Ruda Rybko-W sumie to masz racje, tyle zaplacic za polska TV to lekka przesada, tymbardziej, ze tak jak piszesz Ty zaraz idziesz do pracy, Maz tez ciagle w pracy to malo co byscie ogladali. My tez bysmy musieli gdzies tyle zaplacic jak bysmy chcieli miec legalnie polską tv, na szczescie sie udalo i sciaga nam sygnal z balkonu. 🙂

A ja jestem juz padnieta, popralam poprasowalam, posprzatalam i jeszcze pocwiczylam. Wczoraj w koncu sie doczekalam mojego orbitreka i teraz moge cwiczyc. 😁 😁 W jednym pokoju to juz mamy mała siłownie, bo Maz ma swoj atlas tam do cwiczen, ja laweczke do brzuszkow i ten orbiterek. Ciesze sie, ze mam go w koncu, bo w DK juz sie zaczely deszcze, a jak sie zaczely to konca juz nie bedzie, to w ogole jest taka deszcowa kraina, wiec na spacer nie ma mowy zeby wyjsc to chociaz bede mogla cwiczyc zeby spalac kalorie. 🙂

• Mamusia
ruda rybko no to niezle sobie zawolal , a ze mieszkanko tobie zasmrodzil co za swinia 🤪 ale wiesz z ta telewizja to nie wiem , a tescie jak beda to pewnie by chcieli poogladac tylko kurde moze sie potargujcie z nim 🙂

tusienko wspolczuje tych deszczow , bo ja tak nie cierpie takiej pogody , fajnie ze masz sprzecik do cwiczen 🙂

jusmarki komplet boski 🙂

mi zostala jeszcze lazienka do posprzatania i podlogi ale chyba juz jutro to zrobie bo nie mam sily , a za chwile bubusia trzeba kapac 🙂

• Mamusia
ale cisza u nas , poczytalam co tam u mam pazdziernikowych i zaraz mi sie przypomnialo jak my czekalysmy na swoje rozwiazania na koncowce to chyba tak naj bardziej sie ze soba z zylysmy 🙃 🙃 rany wiekszosc z nas to po terminie rodzila o ile sie nie myle szok no a nasze dziubaski juz takie duze hihihi 🙂

ide spac jutro na zakupy moze mezulek cos mi kupi hihihi

dobranoc dziewczyny 🙃

• Mamusia
hej dziewczyny. Ja dzisiaj mialam masakre z Kevinkiem. Wstal o 9 rano, zasnal o 14:30 i obudzil sie o 16 , a pozniej udalo mi sie go uspac dopiero po 22 !! Jeju roczna corcia mojej kolezanki ma drzemki dwa razy w dniu , a ten maluszek tyle wytrzymal. Ciagle byl marudny , taki jakis zbyt pobudzony. Wiercil sie , wszystko go nudzilo po minucie , krzyczal , piszczal , normalnie wariowal.
eh a ja w koncu jak go uspalam obejrzalam film i teraz ide spac , bo na rano jestem umowiona na robienie tipsow.
Dobranoc.

• Mamusia
Beti- a jak Ty schudłas bo kiedys pisałas ze schudłas na ślub??
Ja ćwicze po troszku codziennie ale to bardziej przypomina jakies chaotyczne ćwiczenia a nie jakiez zorganizowane treningi 😞 Nie wiem czy juz moge normalnie robic brzuszki przez ta ranę- boje sie bo czasami jeszcze pobolewa 😞 A flaka juz bym bardzo chciała sie pozbyc no i w ogóle troche tych kilogramów przydałoby sie zrzucic...
Tusienka a napisz nam o tej Twojej diecie. Ja bym przeszła na zdrową diete ale nie wiem nigdy co mam jesc. I musze w końcu zlikwidowac ta szuflade na słodycze bo wiecznie jest pełna i wiecznie mnie kusi 🙃
jusmarkl- u mnie jest to samo- Mała tak piszczy ze az łeb mi pęka. Dzis znowu dała czadu na dworze. Nie wiem o co jej chodzi- wydaje mi sie ze to zębiska jej idą bo gryzie wszystkie szmatki ze swoim śliniakiem włącznie jak oszalała. Dobrze ze chociaz w nocy spi normalnie chociaz trudno ja teraz uśpic, rzuca sie na łóżeczku i robi mostki cały czas 🙂

oli- ja czasami czytam co tam u kwietnióweczek z 2009 bo one mają juz starsze dzieci ale one juz rzadko pisza bo pewnie praca i dom plus dziecko (albo dzieci)...
Ja odnowiłam kontakt z koleżanka która ma rodzic w grudniu- moze jest i tutaj na brzuszku ale nie wiem jak jej poszukac 🙂 To bedzie jej pierwszy poród i to na dodatek z dala od rodziny bo zagranicą.
My jutro musimy jechac do znajomego na urodziny- tak mi sie chce jak cholera. Jak zawsze nie wiemy co mu kupic- pewnie znowu perfumy bo po co sie pałować jak perfumy sa zawsze dobrym pomysłem...? Juz mnie nie ciesza takie wypady do ludzi którzy nie mają dzieci bo oni o jednym, my o drugim...
jusmarkl- jaki film oglądałaś?? My dzis w desperacji oglądalismy Resident Evil bo juz nie wiemy co ze sobą robic 🙂

dobranoc, do jutra- jutro znowu jestem sama pól dnia bo mąz w pracy- powiedział ze musi zarobic te 250 euro na polską tv- teraz mi bedzie wypominał ze sie nie zgodziłam 🥴

• Mamusia
Ale miałam do nadrobienia stron. Jakoś ostatnio nie miałam czasu by pisać. Cały czas coś do zrobienia.

Jusmarkl- śliczne kompleciki

Mam problemy mały z Julką. Odparzyła się jej pupka. Nie wiem od czeg, bo pieluszki zmieniam dość często. Jest okropnie czerwony - wygląda jak ogień. Mała nie marudzi z tego powodu, pewnie nie swędzi za bardzo. Nie wiem już co mam robić, bo wietrzę jej tyłek, smaruję sudocremem. ☺️ Poraz pierwszy mam pieluszki Huggies i może one jej nie służą????

Do tego jeszcze nie mam okresu. Powinna dostać 5 dni temu a tu cisza. Na szczęście używamy prezerwatyw (ale zawsze może coś się zdarzyć) Kiedy w końcu to się unormuje. Oszaleć można.

Dzisiaj jeszcze idziemy na 4 urodziny do chrześniaka męża. Nie chce mi się jechać. Zwłaszcza jak pomyślę, że moja "ukochana" teściowa tam będzie.

Jutro w końcu jedziemy obejrzeć samochów, bo nareszcie nam przyznali kredyt.

• Mamusia
Krocia- u nas sprawdził sie jedynie bepanthen na tyłek- taki dosc tłusty krem- przy kazdej zmianie pieluszki wietrzę jeszcze Biance tyłek a jak widze ze juz sie cos tam zaczyna robic to wietrze jeszcze dłużej plus czasami psikam jej wodą termalną (mam dwie butelki i sama nie uzywam). Sudocrem i ten z Nivea na odparzenia to jakies porażki- trudno to w ogóle zmyć z dupki!!!
U nas z kolei czesciej ma odparzenia od Pampersów. Teraz jedziemy na Huggiesach i pupka idealna 😁
Mała mi dzis zrobiła smierdzącą niespodzianke o 2 w nocy 🤪 Nigdy nie robiła w pieluche w nocy wiec miałam dylemat jak ją tu przewinąc i wyczyścic nie zapalając górnego światła 😲
Ja tez ide zaraz na miasto- dalej nie wiem co kupic znajmomemu na urodziny...
Miłego weekednu i miłych zakupów - mam ochote dzis wejsc do H&M żeby kupic cos Biance:P 😎

Hej dziewqczyny ! 🙂

Ruda Rybko- Moja dieta polega po prostu na tym, ze nie jem tlustego, smazonego, nie jem ziemniakow, zwyklego jasnego pieczywa, nie mieszam posilkow, np. nie jem obiadow 3 skladnikowych, bo to bardzo tuczy. No i nie jem slodyczy. Ogolnie to jem, tylko warzywa, owoce, jajka, chleb waza i wafle ryzowe, gotowane chude miesko, czasami jem tez ryz. No i cwicze ok godzinke dziennie. Waga spada mi szybko, tylko brzuszek najciezej schodzi, ale pomalu i go tez zrzuce. 🙂 Bardzo sie zawzielam, bo do sylwestra chce wazyc te wymarzone 58 kg. a moze nawet troche mniej. 😉 Tymbardziej,ze najprawdopodobniej zaraz po swietach do 2 stycznia jedziemy ze znajomymi w gory i chcialabym ladnie na sylwestra wygladac. 🙂 No i sama tez dla sibie, bo nie moglam juz patrzec na moje cialo. 😞

Krocia-Chcialam sie Ciebie zapytac jak wygladaly Juleczki dziaselka przed wyjsciem zabkow? Bo moja Lenka ma takie biale i wyglada jakby przeswitywaly przez te dziaselka zabki, ale nie wiem czy to mozliwe. W kazdym badz razie ma cale biale dziaselka.

Lece sie ogarnac, bo dzis swieci sloneczko wiec musze to wykorzystac i leciec na spacerek. 🙂
Milego weekendu. 🙂 😘

• Mamusia
Tusienko - Julka miała dziąsła szerokie- rozpulchnione, ale kolor był normalny. Natomiast 2 białe kreski miała widoczne na dziąsłach ale to były ząbki, kótre jeszcze nie przebiły a były już wysoko.Jak te kreski się pojawiły to ok. tygodnia i wybił pierwszy ząbek.

Oli - pytałaś kiedyś o te koło. Julka siedzi w nim przez góra 15 minut i się nudzi. :P Woli się kulać na podłodze :P

Spróbuje czegoś na te odparzenia bo żal mi jej.

• Mamusia
Krociu pampersy tez robia swoje. Mojemu Kevinkowi tez sie odparzyl tylek i jajka po huggiesach , teraz zmienilam na inne i od razu pupka w leszym stanie. Sama sie leczy. Niczym mu nie smaruje juz skoro dochodzi do siebie , bo widze , ze o byla wina huggiesow , mysle , ze moze zbyt malo powietrza przepuszczaja. Z poczatku jak go odparzylo , to smarowalam sudokremem i jak dla mnie juz przy drugim dziecku to najlepszy krem. Wiadomo kazde dziecko ma inna skore i inny krem mu podejdzie.
Dziwnie mi sie pisze , bo zamast opuszkami palcow to teraz klikam pazurami 🥴 , ale jestem zadowolona , ladnie mi dziewczyna zrobila i nie drogo , bo tylko 15 euro bierze.
Ruda Rybko rzeczywiscie moze to zabki ida , bo moj maly tez wszystko desperacko gryzie i slini sie tak , ze cagle ma mokro bluzeczke. Mysle , ze skoro juz mu tak zle to moze lada chwila sie przebije zabek.
A film to ogladalismy "epoka lodowcowa - era dinozaurow" i drugi za jednym zamachem "dzien , w ktorym zatrzymala sie ziemia". Podobaly mi sie .

• Mamusia
Czesc dziewczynki ja tez preferuje Pampersy.Ale to kazdego indywidualna sprawa,dzisiaj mialam ciezka noc,Julka mimo kleiku budzi sie nadal tak czesto a w dodatku zalapala katar.Musialam w nocy jej czyscic nosek wiec sie na dobre przebudzila,potem strzelila kupe i tak zlecialy prawie 2 godziny znim zasnela z powrotem.Ale dziewczyny mialam wczoraj akcje!!!!!!!!!
Pojechalam z mama i jej facetem na zakupy i juz wyjezdzamy z parkingu a dwie czarne malolaty stoja na srodku drogi wiec zatrabilismy zeby sie usunely a one do nas jeszcze z pyskiem!!!I jedna gowniara mi pokazala faka a ja w tym szoku jej tez!Wiec one zaczynaja cos do nas pieprzyc i nagle podchodzi taki maly gowniarz moze 15 lat i do mnie ze "Kopne Twoje dziecko" I kick your baby a ja jak to uslyszalam to tak mi nerwy puscily ze wyskoczylam z tego samochodu i mowi do niego "Co ty gowniarzu powiedziales?Kopniesz moje dziecko? Jak chcesz to ja Cie kopne!!! A on do mnie no to dawaj! Wtedy moja mama do mnie zebym wsiadala do samochodu i opamietalam sie troche i wsiadlam .Wiecie co czarni sa tak bezczelni i aroganncy ze sie w pale nie miesci!Chyba moge przyznac ze staje sie rasistka!!! Tak jak pisala Ruda Rybka,oni sa wiecznie niezadowoleni i pozwalaj sobie na wszystko a jak ktos im cos powie to zaraz podaja go o rasizm!Ja pracowalam tutaj tez w Pasty Shop'ie i czarne klientki byly najgorsze,wymyslaly godzine co by nie zjadly,potem druga godzine wyszukiwaly z portfela zeby dac jak najdrobniejsz pieniadze a no koniec ani dziekuje ani pocaluj sie w dupe!A najlepiej to by jeszcze przyszly z ostatnim kesem i powiedzialy ze bylo niedobre i chca z kase powrotem ! A tak wracajac do tego wszystkiego potem zalowalam ze dalam sie poniesc,wiekszosc z tych czarnuchow nosi bron lub noze i co chwile sie slyszy ze kogos zadzgali!!!Ja nigdy nie pozwole zeby Julka dorastal w Londynie!!!

• Mamusia
a ,y wrocilismy z zakupow wydalismy ponad 600 zl ehhhh kupilismy michowi kurtke taka alaske czarna szok jakie one maja ceny jedna to nawet kosztowala 999 zl 🤪 w vistuli

tosi kupilismy oczywiscie naj wiecej kombinezon na 80 cm bo jakies male wypadaly i 74 to za mc byl by akurat 🤨 kubek nie kapek z nuka taki jak twoj ruda rybko tylko jasno rozowy a tak reszta identyczna nigdzie nie bylo wiec sie naszukalismy w koncu w motherace byl wlasnie on od 6 mc ale kosztowal 35 zl poza tym kupilismy tosi skarpetki z grzechotkami slodko w nich wyglada i kocyk taki z glowa misia do spania zeby oduczyc ja spania z pielucha jeden taki ma z chico ale on szelesci ale ostatnio i tak z nim spala a teraz bedzie miala nie tylko milutki ale tez cichutki bo z ta pielucha to glupio tak w wozku juz wygladala taki kocyk bardziej estetyczny jest , no i oczywiscie pieluchy itd...

ja sobie kupilam tylko czapke bo z domu nie wzielam a uszy tak mi zmarzly ze szok

w h&m jeste teraz ten polarek co tusienko ty masz byl za 50 zl chcialam wziasc ale niestety same male roz bo tylko 3 sztuki byly i naj wiekszy na 3-6 mc to juz by tosia wiosna nie ponosila a teraz to bez sensu

a i widzialam w motherace skoczki 100 kilka zlotych kosztuja przymierzalismy sie z michem do kupna ale juz teraz wydalismy tyle kasy ze chyba za mc w kazdym razie tak tatus powiedzial bo strasznie mu sie podobal hihihi tusienko a ty masz takiego tygryska a w jakim sklepie go kupilas ?? bo moja odzia leci teraz do angli do taty na 2 tyg to moze by kupila siostrze i przywiozla bo te tutaj sa takie normalne a twoj jest taki slodki 🙂

• Mamusia
patrysiu ja bym chyba tez wyskoczyla do gowniarza 😠

jusmarki ja tez jak jeszcze zakladalm sobie tipsy to na poczatku zawsze bylo mi ciezej pisac szczegolnie w pracy gdzie 8 h przy kompie i non stop te faktury klepalam ale to kwestia juz pozniej przyzwyczajenia 🙂i zaraz bedziesz sie dziwnie czula jak ich juz nie bedziesz miala 🙃

ruda rybko udanych zakupow

krociu moja toska z kolei jest uczulona na pampersy a hugiesy jej sluza to jest roznie u kazdego dziecka inaczej ,ale ten alantan plus naprawde czyni cuda 😁 , to nie za dlugo juleczka bawi sie w tym kole ale moze jak podrosnie to chetniej w nim sie pobawi

tosia usnela ale tez ja cos dzis meczy , katarek ma i mysle ze kupki nie moze cos zrobic , zobaczymy moze zrobi

co do bialych dziaselek to podobno robia sie takie jak maja wyjsc zeby , ale tosia to juz z pol mc ma biale slini sie jakte pieski boksery ta slina jej tak wisi non stop a zebow ani widu ani slychu 😞

odzia oczywiscie nie chciala jechac na zakupy norma juz u niej ona nie lubi , chyba taki wiek , a sama w domku zostac nie mogla bo jeszcze za mala , wiec pojechala do mojej mamy a mama ja zabrala do muzemu jakas wystawa jest postaci z bajek zrobionych z piasku , pewnie fajne 🙂

Dziekuje Patrysiu 😘

Oli-Tygryska kupiłam w jakims Dunskim dzieciecym sklepie, nawet nie wiem jak sie on nazywa. Ale na allegro jest duzo takich jak ma Lenusia wiec mozesz zamowic.
A kurteczka w H&M tania, bo ja za nia dalam 130 kr. czyli jakies 70 zl.

http://www.allegro.pl/item784409418_skoczek_disney_tygrysek.html

http://www.allegro.pl/item778869325_skoczek_hustawka_tygrysek_disney.html

I są jeszcze aukcje na licytacje.

A ja wlasnie wrocilam ze spacerku z Lenusia, teraz robie obiadek dla Mezusia i pozniej bede go namawiala zeby gdzies pojsc albo pojechac. 😁