Skocz do zawartości

majowki2009 !!?? gdzie jest watek | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
no wlasnie patrysiu michu cierpi ja przy nim czasami wysiadam bo ciagle przychodzi zeby go podrapac poglaskac pomasowac posmarowac masciami teraz to i tak juz lzej ale jak bylam w ciazy to masakra zajmowac sie domem odzia i jeszcze michema zima jest zawsze gorzej byly takie dni gdzie nie wstawal z lozka a ja czasami sie zle czulam z brzuchem bylo mi ciezko sprzatac ale on nie moze sie dotykac detergentow wiec chociaz kupilismy zmywarke zeby mnie odciazyc , i i tak sprzatal jak nie mial jakiejs strasznej wysypki ale po 15 min tak go wysypywalo ze mialam wyrzuty sumienia ta choroba nie jest latwa ani dla niego ani dla mnie , michu tez lezy w szpitalu srednio co 4 mc moze tez powinnismy sie przeprowadzic do londynu haha , w izraelu jest klinika leczaca choroby skory w 99 % ale to duzo kosztuje ,mam nadzieje jednak ze zdolamy uzbierac te pieniadze i poleci tam za 1-2 mc i wroci zdrowy dlatego tez nie mozemy teraz tak szalec z kasa , naj bardziej na swieci chcialabym zeby wyzdrowial bylo by nam duzo latwiej wtedy 🙂

beti to ty za 2 tyg zobaczysz im bedzie blizej tym wiekszy stres 🙂

• Mamusia
Ja tez kupuje w H&M. Corcia ma pelno ubranek z Hello Kitty , a synkowi teraz kupuje tez w H&M ,ale dla niego to z tygryskiem z kubusia puchatka i one sa takie zawadiackie z napisem TIGER 🙂
Ja wlasnie gotuje obiadek , a maly mi sie drzemnal w lezaczku to chwila dla mnie.
Jak tak piszecie o zblizajacym sie slubie , to mi sie przypominaja moje wlasne przygotowania 🙂
oli wspolczuje Twojemu Michowi. Dobrze , ze jest jakas opcja to wyleczyc ... moze i droga , ale ja jestem zdania ze na zdrowiu nie wolno oszczedzac. Oby wyzdrowial.
Dziewczyny karmiace modyfikowanym - jaka porcje zjadaja wasze maluszki na raz?? Bo czytalam , ze w tym wieku dziecko powinno zjadac okolo 180ml , a moj synek zjada tylko 120 i nie wiem czy mam sie martwic czy nie. Przybiera bardzo dobrze , jest duzy i grubiutki , ale to wlasnie mnie dziwi skoro tak malo je. No i je co 3 godziny w dzien i co 4 w nocy.

jusmarkl-Moja Lenka tez malo je, zawsze robie jej 120 ml,czasami wypije wszystko czasami troche zostawi, ale potrafi po 50 ml zostawiac i je co ok 3-4 godz, a w nocy wcale. W dzien czasami tez spi po 6 godz i przez ten czas nie je. No i widac to po jej wadze. ;/

Oli-Wspolczuje Tobie i Twojemu Michowi z tym AZS, to musi byc strasznie meczace. Mam nadzieje, ze wkrotce wyzdrowieje i bedzie dobrze. 🙂

Patrysia-Super, ze mleczko wrocilo. 🙂 🙂 I Wam tez wspolczuje z tym cholernym AZS!!!

A ja wlasnie zrobilam rybke po grecku, bo moj Mezus bardzo lubi. 😉

U Nas jak byla pielegniarka i zapytalism ile Lenka powinna jesc to liczyla tak:
wage dziecka dzielila przez 6 i wychodzil wynik ile powinno dziecko jesc dziennie. Potem ten wynik znowu dzielila przez 6 (szesc dlatego, ze dziecko powinno tyle razy jesc dziennie) no i wychodzil wynik ile na raz powinna jesc, czyli np w przypadku Lenki to
5300:6=ok880 (ml dziennie)
880/6=ok 145ml

ale wiadomo, ze czasami dziecko zje wiecej czasami mniej, mysle tez, ze nie ma co bardzo przywiazywac uwagi do tych obliczen. Lenka nigdy by tyle nie zjadla, bo zazwyczaj je 5 razy dziennie po 120 ml i to nie cale. Po prostu tyle potrzebuje i juz.

• Mamusia
Tusienka24 napisał:
U Nas jak byla pielegniarka i zapytalism ile Lenka powinna jesc to liczyla tak:
wage dziecka dzielila przez 6 i wychodzil wynik ile powinno dziecko jesc dziennie. Potem ten wynik znowu dzielila przez 6 (szesc dlatego, ze dziecko powinno tyle razy jesc dziennie) no i wychodzil wynik ile na raz powinna jesc, czyli np w przypadku Lenki to
5300:6=ok880 (ml dziennie)
880/6=ok 145ml

ale wiadomo, ze czasami dziecko zje wiecej czasami mniej, mysle tez, ze nie ma co bardzo przywiazywac uwagi do tych obliczen. Lenka nigdy by tyle nie zjadla, bo zazwyczaj je 5 razy dziennie po 120 ml i to nie cale. Po prostu tyle potrzebuje i juz.

wedlug tego to w przypadku mojego synka wygladaloby to tak:
6700:6=1116
1116:6=186
a maly zjada najwiecej 120ml
wiec rzeczywiscie ma sie to nijak do potrzeb dziecka.

• Mamusia
A ciekawe jak by sie to mialo w przypadku cycusia jak moja Julka je czasem 12 razy dziennie 🤪 tego to by sie nie dalo obliczyc bo nie wiem ile ona tam wyciagnie:P
Tak jak piszecie dzieci same wiedza ile chca a gdyby byly glodne to nie byly by takie grzeczne i by plakusialy.Julka jak drze sie o cycka 😠 to nie ma takiej sily co by ja uspokojila.

• Mamusia
Ciekawe jak tam Oli jutro ostatni dzien przed ....powinna sobie wypoczac bo inaczej bedzie padnieta 😞
Buziaczki dla wszystkich dziewczynek i naszych "Majowych Sloneczek"
Dla Julci 😘
Dla Lenki 😘
Dla Tosi 😘
Dla Bianki 😘
Dla Hani 😘
Dla Kevinka 😘
Dla Franka 😘
Dobranoc dziewczynki!!!!

Hej kochane 🙂

Ja juz wstalam, a Lenka jeszcze spi, ale zaraz bede musiala ja budzić, bo na 9.00 mamy szczepienie. 😞 Co to bedzie?! 😞

Dokladnie Jusmarkl te obliczenia maja sie nijak, tez tak uwazam, a moj Maz to taki panikarz, ze zaraz jak wyszla pielegniarka od nas, to odrazu do mnie, ze przeciez Lenka nie je 6 razy dziennie i musze jej teraz dawac, ale mu powiedzialam, ze przeciez na chama jej tego mleka nie wleke skoro ona nie chce, jest drobna i widocznie tyle potrzebuje ile je. To sie uspokoil :P

Dziś oklask dla Jusmarkl. 😉

Milego dzionka !!! 🙂 😘

• Mamusia
czesc dZiewczyny

tosia dziekuje za buziaka i tez przesylamy wszystkim skarbkom 🙂

narazie jestem spokojna bo nie ma co z michem sie do siebie nie odzywamy bo znowu sie spielismy i obrazil sie i sie nie odzywa to ja tez sie nie odzywam i taka panuje atmosfera grobowa cisza , ja jestem zmeczona padam poprostu , wogole chyba mam jakas chwile refleksji , bo michu ma dosc ciezki charakter wiecie po takim czasie to euforia gdzies znika czlowiek juz nie jest szalenczo zakochany widzi te dobre i te zle strony i analizuje , taka troche jestem przybita dzis jakos mi tak smutno ze on zamiast sie cieszyc to sie obraza obyle pierdole poprostu mu zwrocilam uwage a on foch i chyba przez to tak siedze i mysle , i jeszcze nawet nie moge nikomu nic powiedziec , na szczescie mam was 🙂 moja mama tak srednio prze pada za michale zawsze mowi ze on ma dobre serce ale ciezki charakter , ja tez mam swoje za uszami no i jeszcze ta pogoda leje deszcz mam nadzieje ze jutro tak nie bedzie dobra nie bede wam tu juz smucic pewnie za troche mi minie ta handra 🙂

• Mamusia
czesc dziewczyny
patrysia
ale fajnie wypisalas wszystkie maluszki hihi hania tez dziekuje za buziaka 🙂
u mnie jest tak samo jak juz chce jesc to tak sie rozplacze ze nie da sie jej uspokoic :laugh: rownoutko co trzy godziny sie budzi do jedzenia 🙂 tez jestem ciekawa ile tam sie miesci pokarmu bo nigdy nie sprawdzalam 🙂

• Mamusia
Tusienka24 napisał:
Hej kochane 🙂

Ja juz wstalam, a Lenka jeszcze spi, ale zaraz bede musiala ja budzić, bo na 9.00 mamy szczepienie. 😞 Co to bedzie?! 😞

nie martw sie, ja tez nie umiem patrzec jak hania ma szczepienie i jak placze ale to dla jej zdrowia i kazdy musi to przejsc

Beti, ja wiem, ze to dla Jej dobra, nawet tak do Niej mowiłam, ze to po to żeby nie zachorowala na cos zlego. Wy też romzawiacie z maluszkami? Bo ja caly czas do niej gadam i gadam i ona do mnie też, tylko po swojemu. 😉
Na szczepieniu nie bylo tak zle, dostala dwa zastrzyki w jedna i druga nozke, chwilke poplakusiala, przytulilam ją i zaraz przestala.

Oli-to juz jutro ten dzien. 🤪 🤪