Skocz do zawartości

majowki2009 !!?? gdzie jest watek | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Tusienko ja też cały czas mówię do Julki a ona mi odpowiada. Dzisiaj mam z małą problem. Ciężko je tzn. jak już zacznie jeść to jest dobrze tylko że ciężko jej coś do buzi włożyć. Może to kolejny ząbek, bo na dole widać już kolejnego (od 2 w nocy nie jadła nic aż do 10).Zresztą mówi się, że ząbki rosną parami. Dzisiaj pójde kupić Jej jakiś żel na dziąsełka.
Słyszałam, że jak wyrośnie już ząbek to trzeba go jakoś pielęgnować, przemywać czy coś. Słyszałyście może coś na ten temat???

Oli nie martw się, do jutra wszystko będzie dobrze. A jutro Wasz wielki dzień. Ja już dzisiaj składam Ci najserdeczniejsze życzenia, by każdy dzień Waszego wspólnego życia był pogodny, by spełniły się wszystkie Wasze marzenia, no i może w przyszłości.... synka :P

Beti a jak Hania, bo kiedyś pisałaś, że zaczyna ząbkować?

Z tego co wiem to w sklepie, w ktrym pracowalam, byly takie szczoteczki do zabkow dla dzieci, ktore mama zaklada sobie na palce i szczotkuje dziecku zabki. Te szczoteczki sa miekkie i na pewno nie podraznia dziecku dziaselek. ale nie mam pojecia czy dla takich maluszkow jest specjalna pasta czy czym sie je pielegnuje. Trzeba poczytac w necie.

Znalazlam cos takiego:

http://www.we-dwoje.pl/dbajmy%3Bo%3Bpierwsze%3Bzabki%3Bmaluchow,artykul,11672.html

I czytalam tez na forum, ze w aptekach do takich szczoteczek doloczona jest specjalna pasta. Popytajcie w aptece czym mozns pielegnowac zabki maluszka.

Ja od dzis bede przecierala Lence dziaselka gazikiem. :P

Już minelo 6 godz. teraz oklask daje Oli. 😉

• Mamusia
Dziekuje najpierw za oklaski 🙂
Co do higieny pierwszych zabkow to powinno sie przemywac dziaselka jeszcze zanim zabki wyjda. Najmlodszym dzieciom mozna przemywac po prostu gazikiem nasaczonym przegotowana woda lub czysta mineralna zrodlana. Kiedy dziaselka robia sie juz miekkie i zaczynaja swedziec to lepiej zastosowac szczoteczke na palec taka jak juz tu wspominala Tusienka24 🙂
Oto link do takiej szczoteczki jakby ktoras sie z tym jeszcze nie spotkala. Jest wygodna i daje ulge dziaselkom dzieki silikonowemu wlosiu.
http://www.allegro.pl/item706866340_canpol_szczot_do_mycia_zabkow_na_palec_wys_4zl.html

• Mamusia
mam taki podly nastroj ze to szok do kosmetyczki nie zdazylam bo michu oczywiscie nie wrocil na czas teraz wszystko sama musze a nawet nic nie kupowalam bo myslalam ze pojde i jestem oczywiscia zla i juz mu powiedzialam ze ja wogole nie moge na nim polegac caly dzien go nie bylo bo jezdzil a mi wszystko na glowie zostawil mowie wam brac slub jak juz sa dzieci i czlowiek musi sie nimi zajac dla wszystkich uprasowac przygotowac to dla siebie nie ma czasu i juz zdazylam sie zryczec i wogole 😞 mam nadzieje ze jutro bedzie lepiej

DLA OLI I JEJ MICHA 😉

Niech ten cudowny dzień
na zawsze zostanie
w Waszej pamięci
jako najszczęśliwsza chwila
a miłość, radość i szczęście
niech towarzyszą
przez całe Wasze
WSPÓLNE ŻYCIE...

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO NA WASZEJ NOWEJ DRODZE ŻYCIA!!! 🙂 [img size=360]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/kwiaty.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
[color=#FF0000] DLA OLI I MICHA
1. Bądźcie wierni swoim ciałom, niczym wzniosłym ideałom;
2. Nie budujcie muru z cegły, w tym jedynie murarz biegły;
3. Pamiętajcie o rocznicach, nie świętujcie ich przy pizzach;
4. Dręczy Was chrapanie nocą? Można szturchnąć, tylko po co?
5. Gdy różnica zdań dość spora, wynajmijcie mediatora;
6. W namiętności co dzień trwajcie, gdy przygasa, rozpalajcie;
7.Gdy Wam zgody nic nie bełta, nie zarobi terapeuta;
8. U sąsiadki wrót nie stójcie, tajemnice swe szanujcie;
9. Niech nie martwi Was frasunek, na frasunek dobry trunek;
10. A gdy siwe będą głowy - damy Wam poradnik nowy.

[img size=390]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/3-fbd6c7c82b341dd801402c7562eecb25.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />[/color]

aaale tu dzisiaj ciiisza :P

Ciekawe jak Oli ? 😁 😁 😁

My dziś jedziemy do znajomych i Mezus bedzie sia chyba alkoholizował, a ja nie, bo pewnie bede musiala spowrotem kierowac. ;/ Chcialabym wypic jakies malo piwko albo drinka, tak dla smaku i za zdrowko Oli i Micha, ale coz nie jest mi to pisane. :P Odbije to w Polsce, bo już sie umowilam z kolezanka na piwko. 😉

Jak wszystko pojdzie po naszej mysli to za 22 dni pojedziemy do PL 😁 😁 😁

A ja jestem na diecie, takiej 13-sto dniowej ciekawe czy dotrwam :P Dzis pierwszy dzien. 😉

Milego weekendu kochane!!! 😘

Dziś oklask dla Beti . 😉

• Mamusia
Tusienko to prawda ze cicho tutaj ale ja przy Julce zaczynam miec cyrk.Ona od pewnego czasu prwie caly dzien jest na chodzie :P zasypia co 4,5 godz,i spi jak zajac po 20-30 min.Do tego co chwilke chce jesc....nawet zaczela mi sie juz czesto budzic w nocy...
A tak wogole zycze milego wieczorkuu znajomych...szkoda ze tez nie mozesz sobie cos wypic.No i chyba tez sobie nie podjesz bo piszesz ze jestes na diecie...oj bidulko 😉
Ja do Polski jade w ten piatek tyle ze bede tam dopiero w poniedzialek rano bo zamierzamy odwiedzic w Niemczech moja przyjaciolke,bedzie to napewno dobre dla Julki taka przerwa.
Moze jeszcze zajrze tu pozniej,papa

• Mamusia
Widzisz Tusienko jakie to jest nie fer ... nam sie konczy imprezowanie , a faceci moga dalej ... my jutro jedziemy na urodziny do mojej siostry i zapewne tez maz sie bedzie alkoholizowal , a ja bede miala na glowie dzieci + jego , poza tym transport do domu tez bedzie w moich rekach :/ Denerwuje mnie to czasem wiecie ... bo z jakiej paki oni maja prawo sie wyluzowac , pobawic , a my nie ... nam juz pozostaje miejsce przy dzieciach i garach do konca zycia?? Oj niee ja na pewno sie nie dam i jak kiedys rzyjdzie mi ochota pojsc sie gdzies pobawic , to powiem mu , ze mi tez sie nalezy i niech tego dnia wlasnie on ma na oku dzieci i transport do domu! O!
Patrysia Ty karmisz piersia jak dobrze kojarze ... pewnie mala potrzebuje teraz wiecej. Moj maly tez tak spi po pol godziny , ale jak mu zalacze piosenki spokojne w pokoju to wtedy nic poza ta muzyka nie slyszy i spinka sobie 3-4 godzinki nawet. Dzisiaj tak zrobilam i zdazylam sobie rozjasnic odrost plus zrobic potem jeszcze pasemka fioletowe 🙂

• Mamusia
Jusmarkl ja mam dla Julci fajna muzyczke z Fisher Price'a ktora jej puszczam na okraglo do spania zawsze kolysanki Rainforest Music :Nature's Lullabies,na czas zabawy Rainforest Music :Playtime Rhythms i od czasu do czasu Classic Baby :Pachelbel,Vivaldi &amp.Kiedys pomagala jej ta muzyczka ale teraz i tak mimo wszystko sie budzi.

• Mamusia
ja niestety mialam dzisiaj bardzo pechowy dzien, bylam u fryzjerki i jak wracalam mialam wypadek samochodem 😞 troche jestem potluczona i bardzo boli mnie miejsce gdzie mialam pas 😞 mam nadzieje ze nic mi nie bedzie bo niechcialam pogotowia a w szpitalu bylo tyle ludzi ze nie moglam tak dlugo czekac z hania 😞 biedna chyba czula ode mnie ten szok bo taka spokojniutka jest dzisiaj i jak mam ja na rekach to tak mocno mnie trzyma, strasznie sie dzisiaj wystraszylam 😞
dobranoc dziewczyny

• Mamusia
Oj Beti bidulko mam nadzieje ze nic Ci nie jest 😞 Nigdy nie wiemy co na nas czeka...na wszelki wypadek wybierz sie jutro na ostry dyzur,przygotuj meza i mala,odciagnij jakies mleczko i wogole i idz na kontrole bo nigdy nic nie wiadomo.Mnie kiedys bardzo mocno uderzyl ktos w glowe i myslam ze jest oki dopiero po kilku godzinach zaczela mnie bolec glowa i poszlam na ostry i okazalo sie ze mam wstrzas mozgu.To na dodatek bylo dzien przed matura 😞
Idz do lekarza Kochana!!!

• Mamusia
Dziendobry Dziewczynki!!!
Ja juz dzisiaj wczesnie sobie wstalam i mam bardzo dobry nastroj.Moja Julka konczy dzisiaj
4 MIESIACE!!! 🤪
Ale ten czas leci....dzisiaj musze to jakos uczcic...postanowilam ze dam jej pierwszy raz cos do spapusiania.Lukasz wczoraj przyniosl organiczna marcheweczke i jabuszka.Musze cos jej dac:P
Beti mam nadzieje ze czujesz sie lepiej i jak to sie mowi wszystko rozejdzie sie po kosciach ale nie zaszkodzi zebys poszla sprawdzic czy napewno jest oki.Mysle o Tobie caly czas i smutno mi ze cos takiego Ci sie przydarzylo.Trzymaj sie kochana i daj znac jak cos. 😘

• Mamusia
To wsztstkiego najlepszego dla Juleczki. Mam nadzieję, że będzie jej smakowało. Moja Julka już ładnie wcina i marchewkę i jabłuszko. Masz rację, czas szybko płynie. Oklask dla Twojej Juleczki :laugh:

Beti ja na Twoim miejscu poszłabym do lekarza.Niech sprawdzi czy wszystko ok. Uspokoisz tym siebiei i NAS, bo jak pisała Patrysia myslimy o Tobie caly czas i smutno nam ze cos takiego Ci sie przydarzylo. Daj znać. Dla Ciebie też oklask (ale za 6 godzin).

A ja w sobotę idę z mężusiem na wesele do jego kuzynki. Mała pójdzie spać do moich rodziców :P :P :P

Juleczka też śpi co 2-3 godziny na 20-30 minut. Ale tak ma od samego początku. Tylko, że teraz wymaga większej uwagi. Nie można jej na chwilkę samej zostawić, bo wciąż się kręci i wierci. Najczęściej zostawiam ją samą na macie edukacujnej na podłodze, ale tam często przewraca się na brzuch i po 10 minutach "woła" mnie (chyba że sama przewróci się na plecki)

WSZYSTKIEGO NAJ NAJ DLA JULECZKI!!! 🙂 🙂 i oklas dla Niej. 😁

Beti-Dziewczyny maja racje, lec do lekarza Kochana, lepiej byc spokojnym, ze wszystko jest ok niz sie martwić, ze cos jest nie tak. Jestesmy z Tobą!!!

No i byliasmy wczoraj u znajomych, fajnie bylo wesolo, Lenka sie pobawila na Dawidka macie, bardziej jej sie podobala niz nasza 😉

Ja tez sie boje Lenke zostawiac juz samą, bo ona ciagle probuje usiasc i raz juz prawie spadla z lezaczka, ale szybko zaaregowalam i ja zlapalam, a ak to lezy na macie na podlodze.
Ja jej zamowie taka poduszeczke i odrazu bedzie miala na ta glowke, ze nie bedzie w ta jedna strone tylko odwracala jej. Wlasnie znajomi ją mają i mowili, ze ich synkowi sie poprawilo od kad maja ta podusie.

http://www.allegro.pl/item725959497.html

I tez chce jej zamowic hustawke skoczka-Tygraska, bo widzialam takiego tu w DK i bardzo mi sie spodobal, ale byl drogi jak wszystko tutaj.

A jak tam Nasza Oli po wielkim dniu?? 😁 😁

Milego dnia kochane!! 🙂

• Mamusia
czesc dziewczyny
dziekuje wam ze sie o mnie martwicie, w ogole fajnie ze sa osoby takie jak WY 🙂

Bylam wczoraj u lekarza ale takiego rodzinnego i mnie zbadal, powiedzial ze bedzie bardzo bolec mnie klatka piersiowa bo to od pasow no i raczej jest wszystko wporzadku, jakbym miala mdlosci albo zawroty to mam do mniego dzwonic ale nic sie nie dzialo, tylko boli bardzo mocno mnie ta klatka, nawet hani nie umiem trzymac bo leci mi z rak 😞 no i strasznie boli mnie nos przez ta glupia poduszke ktora wystrzelila 😞 jakbym siedziala blizej kierownicy to chyba mialabym zlamany 😞

• Mamusia
Beti to dobrze ze bylas u lekarza,oby jak najszybciej ten bol Ci minal i znowu bedziesz mogla tulic swoja Hanie.A podejrzewam ze i karmic Ci jest teraz trudno...bidulko!

Kochane dziekuje Wam w imieniu Juleczki...
nie moge sie juz doczekac jak dam jej dzisiaj ta marcheweczke.Ale musze czekac az Lukasz przyjdzie z pracy bo powiedzial ze on chce przy tym byc:laugh:

Ciekawe jak tam Oli.Pewnie kuruje swoje obolale nogi:P