Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2009 | Forum o ciąży

gosiawilsonka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 7,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hej laseczki.wróciłam własnie od swojego gina.no i mam jechac na oddział 😞 dzis.-mam ujście otwatre na 3 palce.i do tego te skurcze.w sumie to dobrze sie czuje i mysle ze to fałszywy alarm,chociaz troche pobolewa mnie po badaniu.lekarz mówi ze od razu widac ze brzucholek mam nisko i ze główka jest bardzo bardzo nisko.wód płodowych nie zauważył,dziwne bo przeciez sprawdzałam tymi paseczkami.i zafarbowało wiele razy na fioletowo 😞juz zgłupiałam!!!widocznie nie bardzo sie sprawdzaja.

• Mamusia
Hej mamusie! A my wróciliśmy z tego Eskulapu i powiem Wam że jestem ogromnie rozczarowana. Tak zachwalają tą klinikę i może fakt, ale na mnie to ona fajnego wrażenia nie wywarła. Po pierwsze pani która obsługuje rejestrację i informację była okropna 😠 wstrętna wręcz i przemądrzała, oświadczyła że powinnam miesiąc przed porodem zgłosić się już, po drugie 410 zł kosztuje poród 😲 ( a pisało że refundowany przez NFZ)i w ogóle jest tam przeszło godzina drogi od mojego zamieszkania.A i najważniejsze wypisują na 2 dobę, a z tego co wiem nie badają dzieciątka na żółtaczke ( poziom bilirubiny)tylko wypuszczają i kazują obserwować dziecko czy nie żółknie, jak tak to powrót do kliniki ale samo dziecko bez matki. Na karmienie trzeba dojeżdzać.Głównie zależy im na tym żeby jak najszybciej wypuścić z kliniki i zwolnić miejsce- czyli kasa, a uważam że za 410 zł to powinnam mieć naprawdę opiekę dla maluszka superową. Nie zdecydowałam się. Wybieram jednak szpital. Poza tym szpital to szpital , wszyscy fachowcy pod ręką a tam niestety nie, musieliby w razie czego wzywać karetke i przewozić do szpitala...nie,nie nie pasuje mi to.

• Mamusia
i teraz sie zastanawiam czy dzis jechac,czy jeszcze poczekac?lekarz mówi zebym nie czekała do jutra na to ktg....kurcze nie wiem.w sumie on mówił ze moze mnie w nocy zebrac....ale juz tak pod znakiem zapytania jestem od 30tego tygodnia!!choc sobie planowałam ze jutro własnie urodzę hihi:Pmoja córcia biedna łzy w oczach miała jak jej to powiedziałam i zła na tate.mówi po co on czaruje te dzieci!! 🙂bidulka.do tego jeszcze nie wiadomo czy Rafał bedzie miał z kim dzieciaczki zostawic zeby ze mną rodzic.jak by co.dzis moja mamuska ma czas ale jutro juz nie 😞za to Rafał dwa dni wolnego ma!

• Mamusia
Kurcze dziś, jak sprzątałam to ten czas mi jakoś leciał, a odkąd skończyłam to snuje sie i nie wiem co ze sobą zrobić, uczyć już sie nie musze (przynajmniej chwilowo), a na dodatek nie mam do kogo sie odezwać, bo sama jestem do rana, no cóż taki rodzaj pracy. Dobrze że mała sie wypina to wiem że nie jestem sama 😁

• Mamusia
No dobra, to ja na dziś już uciekam, może znajde sobie jakąś robótke 😁, żeby sie do końca nie zanudzić. Dobrze że w dzień odwiedziła mnie mama, to miałam z kim pogadać 😁, musze poza tym zmienić pozycję, bo plecki doskwierają z dnia na dzień coraz bardziej, z dnia na dzień też mam wrazenie że jestem coraz cięższa, nawet jak chodze to sie bardziej męcze. Dobra uciekam, trzymajcie sie, pappa

• Mamusia
hej hej
Milcia trzymaj się i dawaj znać jak i co 🙂 Trzymamy kciuki.

Aniunia chcę wytrzymać do 10 lipca bo 9 mam wizyte u okulisty hehe i szkoda mi terminu ale jak na razie nie zapowiada się na wcześniejszy poród choć nigdy nic nie wiadomo.
A jesli chodzi o truskawki to tak nie przeszło mi ani trochę. Dzień w dzień wcinam. No dzisiaj zrobiłam przerwę bo nie wychodziłam i nie kupiłam ale tak to dalej bez zmian. No i doszły jeszcze jagody ale one powodują zaparcia więc wolę z nimi ostroznie. A truskawki jak najbardziej 😁. Nie wiem czemu ale nie mam ich jeszcze dość 😁

• Mamusia
Dziewczyny nie wiem co robić? Zaczeło mi coś się sączyć to chyba wody mi odchodzą, ale nie wiem na 100% bo w pierwszej ciąży to był wielki potop a tu tak co jakiś czas, pierwszy raz dosyć sporo, nie wiem czy jechać czy czekać na skurcze? A jak to tylko śluz? Jezu nie wiem 🥴