Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

To chyba nie nasze nety tylko problem z serwerem na brzuszku bo ja tez nie moglam wejsc ani odpisac :P
No ja nawet jak nie znalam plci mowilismy "Zygus" od zygoty :P
i tak w sumie brzmialo mesko a tu wyszlo ze Synus 🙂
Jai Ho ja wlasnie miala albo Mia albo Kayla 🙂 wygrala Kayla bo Mia brzmi w Polsce jak Mija ze cos mija :P
ale i tak jest Synus wiec narazie jest Kasjan ale jak dlugo to nie wiem :P:P:P

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ja już przestałam kombinować, czy imię będzie dobrze odebrane w Polsce i jak ono się kojarzy w polskim brzmieniu, dziecko i tak będzie dorastało poza nią, a przy okazji odwiedzin bedziemy mogli mu/jej wytłumaczyć co znaczy tolerancja lub jej brak na przykładzie reakcji na imiona 🙂)
Poza tym podoba mi się to imię bo nie ma zdrobnień i nie ma drugiej formy jak np. Joanna ( bardzo ładne imię) a wszyscy mówią Aśka. 🙂

No wlasnie ja lubie Alexander ale nie zniose tego jak beda mowic Alex tak samo jak na Gracjan Gracek 😞 okropne to jest 😞 Mia u mnie byla na drugim miejscu wiec zostala Kayla 🙂 ale chyba nic z tego hehe :P Podoba Nam sie jeszcze Kyle do chlopca 🙂 no My tez bedziemy mieszkac w Irlandii wiec tym akurat sie nie przejmuje ze imie nie bedzie polskie...Chce zeby tez pasowalo do nazwiska zeby nie przesadzac...
Ja uciekam sie kapac i poloze sie juz 🙂 po ostatniej nocy jestem padnieta...
Dobranoc Wam Mamusie 🙂

• Mamusia
czesc lutóweczki, widze ze ja dzis pierwsza jestem rannym ptaszkiem 🙂 to chyba dlatego ze nie mogłam spac bo mój luby wyjechał wczoraj w delegacje.
Ale dzis pochmurno u mnie ,pada, zimno, aż kaloryfer odkreciłam brrrr idzie zima

WIĘC PRZESYŁAM TROSZKĘ SŁONKA
na dobry dzień 🙂 [img size=300]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/slonko1.gif" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
ja chyba mimo wszystko wybiore sie gdzies połazic, wczoraj robilismy porzadek w pokoju dla dzidziusia , takie małe ogarnianko i po paru minutach bylam juz tak zmeczona ,obolała, ciezej mi ju wszystko robic ,schylac sie i wogole, powinnam wiecej chodzic i spacerowac ,moze nawet ćwiczyc,bo kondycje mam kiepską 😞

• Mamusia
cześć 🙂
Pododa nie rozpieszcza, ciśnienie sprawia, że mam mega lenia 🙂
Ale mimo to dobry humor nie opuszcza, czego i Wam życzę. Dziś wysłałam mojemu T. zdjęcie dziecka ( z usg) niestety napęd w kompie mi padł, więc wykombinowałam, że zrobię zdjecie tv. No i pełna napięcia czekałam na entuzjazm i zachwyt nad przynajmniej nosem, a on dzwoni i się pyta jaka to część ciała, bo on nic nie widzi i równie dobrze mógłby oglądać Marsa 🙂)) Właściwie to obraz bardziej mu przypominał nawet Marsa niż człowieka. hahah
To taka anegdota na poczatek dnia 😉 [img size=240]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/Nowy_obraz-ba0d197a47ed0c8b3cc17393004a4e85.JPG" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
Dodi_W ja na początku też nic nie widziałam na tych zdjęciach, ale teraz juz odróżniam nogę od ręki, czasem jeszcze pomylę brzuszek z głową 😉 ale fakt faktem, moja przyjaciółka jak była na jednym z usg ze mną to zupełnie nic tam nie widziała, nam się chyba jakoś zmysł widzenia wyostrza 🙂)

• Mamusia
hej dziewczyny, ale się rozpisałyście wieczorem, miałam do nadrobienia jakieś15 stron.
po pierwsze wielkie brawa dla Anitka za tabelę,
po drugie jeśli chodzi o żelazo to ASCOFER dobrze toleruje, ale kiedyś miałam inne żelazo (nazwy nie pamiętam) ale było bez tej słodkiej osłonki i też mnie strasznie żołądek po nim bolał i miałam rozwolnienie, choć to dziwne bo to była jakaś droga wersja tego pierwiastka.
a po trzecie to się strasznie czuję przez moje łakomstwo, wczoraj na wieczór nabrałam ochoty na kiszone ogórki i zjadłam pół słoika mimo ze jakieś dziwne były ,miękkie w środku no i w nocy rozbolał mnie żołądek i tak do teraz jest, no chyba ze to jakaś grypa jelitowa mnie dopada bo brat ma i bratanek , choć nie miałam z nimi osobistego kontaktu, ale byłam u mamy a oni byli tam wcześniej 😞

Czesc Mamusie 🙂
ja mialam spokojna noc dopiero kopniaczki przed 5ta obudzily mnie na siusiu 🙂
Zaraz dopisze kolejne dwie Mamusie do tabletki 🙂
Mar2803 nie smutaj pisalam wczoraj ze jak zapomnialas o kims to prosze sie zglaszac bo troszke Nas tutaj jest 🙂 wiec juz Cie dodaje 🙂 🙂 🙂

Ja tam widze wszystko dokladnie :P
Ech Co faceci hehe :P to se Marsa wymyslil :P
Wstawiam uaktualniona wersje tabelki 🙂 Mar2803 nie wpisywalam imion z racji tego ze nie wiesz jaka plec 🙂 chyba ze wiesz to daj znac poprawie 🙂
ale mi stopki zmarzly skarpetki mam welnianie a jeszcze zimne sa jak lodki :P a w domciu cieplo na maxa :P [img size=499]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/tabela-2256827ebf9de40578bc07cf504fba15.GIF" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

Z Nikosiem ta sama data porodu i ta sama plec 🤪
Fajnie 🙂
Ja zaraz ugotuje sobie pyszne platki owsiane 🙂 🙂 🙂 a co tam 🙂 jakos nie mam ochoty na zadne pieczywo poza tym zauwazylam ze po pieczywie mnie jakos meczy na zoladku 🙃 az dziwne hehe 🙂
na dzis obiad mam z glowy bo wczorajsze leczo trzeba zjesc a wyszlo pyszne choc ostre 🤪
Wlasnie zrobilam sobie kubek herbaty z "swiata herbat" o smaku truskawki ze smietana naprawde pyszna 🙂 Ja herbat nie lubie ale ta powala hehe 🙂 szkoda ze tutaj nie ma takiego sklepu moglabym sobie pobrobowac roznosci 🙂

Cesarka na zyczenie czy z powodow zdrowotnych???
Ja rodze silami natury jesli bedzie taka mozliwosc. Jak narazie cisnienie mam w porzadku wiec mam nadzieje ze tak juz zostanie 🙂
Ja mam jedna klinike w Cork wiec nie mam za bardzo wyboru 🙂 ale cieszy sie bardzo dobra renoma wiec nie zamartwiam sie tym teraz 🙂