Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
ale mam dzisiaj dzień obżarstwa!! to chyba z nudów bo brzucho boli i głównie leżę no i nudzę się więc jem! mała już chyba nie ma biedna miejsca 😞

anitek moja kumpela też rodziła w irl i nie sądzę żeby miałą glukozę robioną bo tam właściwie nic nie robią tylko mocz i to paskiem a nie w lab.

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Cześć Dziewczyny!
Właśnie też zastanawiam się jak wykonuje się test na obciązenie glukozą . Raz piszą że najpierw pobieraja krew będąc na czczo i po godzinie po wypiciu glukozy kolejny raz pobieraja krew!? a drugim razem ze tylko po godzinie od wypicia roztworu z glukozą pobiera się krew!

Aaana robia 🙂 bo moja kolezanka obok z bloku miala wywolywana ciaze w 38tyg bo miala cukrzyce ciazowa i jej corka strasznie szybko przybierala na wadze no a jej sie woda w organizmie zatrzymala. Ale jest mega roznica miedzy Cork a Dublinem wiec wiesz. w Cork robia 3usg gdzie w Dublinie moze sie zdarzyc ze tylko jedno. Skandal jakis...
Ja tem mam wizyte u mojej prowadzacej ktora jest polka wiec na pewno to badanie zostanie przeprowadzone tylko nie wiem kedy 🤢

• Mamusia
Mamusie przypomniałyście mi o masażach muszę sobie poćwiczyć z moim mężem:laugh: :laugh: a do szkoły rodzenia się nie zapiszę bo szkoda kasy na te pierdoły, już nie mają na czym zarabiać na tych biednych mamach zawssze znajdą jakiś sposób zeby zarobić, a o żeczach ciążowych nie wspomnę jakie są drogie wiedzą ze mamy je potrzebują i windują ceny jak chcą 😠

• Mamusia
cześc dziewczynki!!! ja miałam dzisiaj wizytę u lekarza. zmoją dzidzią wzystko dobrze,wymiary na w normie, waży 805g, narazie połozenie jest pośladkowe ale to się jeszcze kilka razy zmieni węc sie nie martwię.

o wyniki mam sie nie martwić bo jak to powiedział mój lekarz płacę mu za to żeby n sie martwić a ja mam sie cieszyć że dzidzia zdrowo rosnie 🙂 zmienił mi żelazo i mam nadzieję że hemoglobina skoczy do góry 🙂 przynajmniej krzywą cukrową mam w normie i cukrzyca mi nie grozi 🙂 🙂

No ja wlasnie zadzwonilam do tej kolezanki co miala cukrzyce w Irlandii u prowadzacej wykonuje sie to badanie ok 28tygodnia i powtorka w 32tyg. No i wlasnie ja tez sie dziwilam ze niektore z Was mialy juz w 22tyg to badanie zrobione bo nawet u mnie w ksiazce jest napisane 24-28tydzien ciazy.
Co do tesciowej to ja ze swoja nie rozmwiam i nie nawet mi sie nie chce...Mieszka sobie 2500km od Nas i mam spokoj 🙂
MisiaA 805g????Jaaaa ale masz duza dzidzie 😁
Chociaz Ty juz w 24tyg to pewnie tez inaczej hehe 🙂

• Mamusia
narazie o kuzynce wiem to że urodziła córeczkę 2600g 48cm. maleństwo 🙂 chcieli ją ciąć ale dostała buli partych i urodziła bez cięcia, pielęgniarka mówiła jej że zaraz będą ją cieli , może ze strachu dostała buli partych i nie cieli jej :laugh: już są w domku .
od odejścia wód do porodu minęło coś ponad godzinę tak że się nie męczyła, jak rodziła to mówiła ze strasznie j ą boli ale poźniej to mówiła że nie było tak źle:laugh:

• Mamusia
hej 🙂

ja tez mam juz skierowanie na badanie z gluzkozy, mam je robic przed wizyta 7 listopada wiec za jakies 2 tygodnie.

ja tak jak planowałam poszłam sobie na chinczyka, zjadłam ,wypilam herbatkę, potem udałam sie do sklepu po słodycze, i wtedy mój M.zadzwonił gdzie ja jestem, i przyjechał do sklepu,zrobilismy wieksze zakupy.

• Mamusia
Hej kochane 🙂
Ja za to miałam strasznie nudny i wręcz wleczący się dzień w pracy,ale zaraz po mój mężuś zabrał nas na wycieczkę do Ojcowskiego Parku Narodowego-oj jaka piękna złota polska jesień 😉 Dotleniliśmy się z małym na maksa.Uwieczniliśmy się na zdjęciach.i niby dzień nie zapowiadał się ciekawie to popołudnie zmieniło go do całkiem udanego 🙂
Teraz znowu czeka mnie samotna noc...baaa nie tak zupełnie samotna w końcu ktoś śpi ze mną 🤪 Na szczęście moje szczęście 🤪
Dobranoc 🙂

• Mamusia
Hej mamuski

Ale nudy ... wolałam juz chodzic do pracy 🤨 wogóle nie wychodze z domu wiec zaraz wyjde do apteki i troche sie przewietrze bo zaraz mnie jakas depresja złapie

a co do szkoły rodzenia to ja mam za darmo sfinansowane przez Urząd Miasta wiec moze i w Waszych miastach tez jest to organizowane
Ja szkołe rodzenia miałam zacząc od wrzesnia ale gin mi odradziła ze to zawczesnie wiec wybieram sie w połowie listopada to zgodnie z moimi wyliczeniami zmieszcze sie ze wszystkimi zajeciami
Jest 10 zjazdów i dodatkowo mam zajecia na basenie (gdzie woda jest ozonowana)

Hej Mamuski 🙂 tak sie usmialismy przy chinczyku ze szok oczywiscie przegralam :P w domino tez przegralam :P ale za to w kosci wygralam 🙂
Pogoda okropna takiego deszczu w Irl nie pamietam. Juz jestem w Dublinie siedze pod koldra hehe bo tu w tym domu nikt nie mieszka wiec jak wlecialam odrazu ogrzewanie na maxa ale zanim sie nagrzeje to troszke potrwa :p