Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
CandyMonka napisał:
Hej dziewczyny,
Spałam dzisiaj do 11 i do tej pory leżałam w wyrku nie wiem jakoś sił nie mam 🤪 🤪
Za dwie godziny mama wraca i trzeba obiad szykować a ja dopiero śniadanko zjadłam heh

Klaudia tworzysz swój suwaczek np. na tej stronce
http://www.suwaczki.com/ a potem pod swoim postem wklejasz jego BBCode i mamy widoczny suwaczek :laugh:

a ja wkleiłam w moim profilu w zakładce ustawienia forum w podpisie i tez mi jakos to działa

Tez mieszkam w bloku i dzisiaj akurat ktoś wiercił wydaje mi się, że właśnie dlatego tak długo spałam bo budziłam się co chwilę i na siłę przysypiałam bo byłam nie dospana, właśnie tak dotrwałam do 11 🙂 Dodam, że poszłam spać po21 czyli ok. 14 godzin snu miałam 🤪 hehe

A wiec tak wstalam o 6stej bo nie moglam zasnac z nerwow 😞 pojechala do szpitala na ta wizyte...Phiii nie spodziewalam sie cudow no i sie nie przeliczylam. Lekarz powiedzial ze szyjki nie zbada a to krawawienie moglo byc z pochwy i z to z jakies zylki i ze skoro nic juz nie bylo no to ma byc spokojna...Na moje pytanie czemu nie sprawdzaja szyjki powiedzial ze nawet gdyby byla bardzo krotko to w pierwszej ciazy oni kompletnie nic z tym nie robia!!! ewentualnie w rzadkich przypadkach w kolejnych ciazach zakladaja szew ale to bardzo rzadko jak dla mnie to skandal bo wyglada to tak jakby pierwsza ciaza nie byla wazna i mozna ja stracic a co tam...Co za idioci!!!ale to jeszcze nie wszystko! zapytalam o badanie glukoza no i co? powiedzieli ze ja nie musze jej miec bo jestem szczupla! i ze jak ktos chorowal w rodzinie to oni robi wiec mowie ze moja babcia chorowala insulina itd a oni ze ech ale to tylko babcia nie ma sensu robic 🤢 Jutro mam wizyte u mojej lekarki prowadzacej wiec ja poprosze o to badanie!!!cukrzyca ciazowa nie wystepuje tylko i wylacznie na podlozu genetycznym bo moze sie przytrafic kazdej Mamie wiec nie wiem co to wogole za chore podejscie!!!
Ze szpitala pojechalam na prywatna wizyte do ginka no i zrobil wszystko o co prosilam no i tak : szyjka dluga zamknieta 4,82cm a miala 8tyg temu 4,87cm wiec super extra. Lozysko w koncu odsunelo sie od szyjki co prawda na odleglosc 2,87cm ale dobre i to na poczatek 🙂 mowi ze z tego co widzi powinno odsunac sie na bezpieczna odleglosc ze bede mogla rodzic silami natury 🙂Ale czekamy do 32tyg z decyzja.
Maly Prezes bo tak na niego ginek mowi oczywiscie kopal wiercil sie itd :P zdjecia nie szlo mu zrobic bo ginek chcial mi dac fotke buzki hehe :P stwierdzil ze Prezes ma odstajace uszy hahahahahaha :P No coz Moj ma duze uszy ale nie az tak odstajace wiec mysle ze bede miala w domciu Mariusza Juniora 🙂
Zadnych krwawien nie widac i kazal sie nie martwic.
No i kolejna dobra wiadomosc dla mnie Oladek odplatal sie z pepowiny i juz nie jest owiazany nia jak szelki 🙂
lezala na jego ramieniu i na brzusiu ale nie byla zaplatana 🙂 ech ulzylo mi z tym 🙂
No i wiecie zakaz sexu odpoczynek itd.
No to sie uspokoilam bo ufam polskiemu lekarzowi a nie tym ze szpitala...
Jedyne minus to hemoglobina 10,9 ale jutro ide do lekarki wiec znajdziemy skuteczne zelazo zeby zaparc nie bylo :P

Anitek czyli ogólnie wszystko dobrze z Olafkiem i całą ciążą u Ciebie 🙂 🙂 to bardzo dobrze 🙂 🙂 jednak nie ma co martwić się na zapas 🙂
Widzę, że Irlandzcy lekarza stosują taką sama olewkę ja w UK. Szkoda gadać. Dobrze, że masz tego Polskiego lekarza.
Odstające uszki mówisz hehe 🙂 no to słodziaczek będzie. Mój były z którym byłam 5lat miał odstające uszy, tak jakoś sentyment mam 🙂 🙂

A jak Dodinka sie czuje? czytalam poprzednie wpisy oj Biedna tez sie martwi. No ja mialam takie cos po luteinie dopochwowej wiec tez probuje ja uspokoic a przeciez ja luteine tez na noc bralam a ta wydzielina jak woda byla az do poznego popoludnia...
Dodi bedzie dobrze 🙂 Pamietaj ze wrazie czego mozesz podjechac do szpitala Tobie tam przynajmniej udziela nalezytej pomocy nie co to tutaj 😞
Aga trzymaj sie tam dzielnie 🙂 podziwiam bo ja to Mamie musze wszystko mowic a oni biedni w domu w PL nie spali do 2giej bo sie tak zmartwili...Ale ja w sumie tez zalatwiam leki z PL wiec Mama musi byc wtajemniczona 😉
Aaana co do ciuszkow to najwazniejsze to to aby bylo 100%bawelny a Mamie wytlumacz ze ciuszkow dzieciecych sie noe gotuje! wszedzie jest napisane o tym bo przeciez gdybys wrzucila 100% bawelny na gotowanie po praniu moglabys to tylko ubar lalce Barbie...
Ciuszki dziecka pierze sie w 30-50stopni z czym coraz wiecej ciuszkow jest na 30stopni. Gdzie wlasnie czytalam artykul na ten temat ostatnio.
Co do zył moje sa eleganckie wiec nie ma problemu hehe 🙂 dzis na obiadek zrobie rosolek bo wrzuce do gara i tyle odpoczne troszke.
Iwiokej co do kompa to ja leze z laptopem wiec wygodnie mi 🙂

• Mamusia
Anitek - żelazo kt nie powoduje żadnych skutków ubocznych (potwierdzone) to BioferFolic - polecam!

czy słyszałyście kiedyś o wózkach firmy Teutonia?
byłam dzisiaj w tym sklepie bobowózki na karwinach i taki mi się spodobał ale był strrrrraaaasznie drogi 😞

Spadam robić obiadek brzuchate 🙂 Miłego dalszego dzionka 😘 😘

aaana wrzuciłam te wózki na Google i rzeczywiście bardzo bardzo drogie!! Nie warto tyle wydawać myślę 🙂
A no i rozmawiałam z mama i na Karwiny i do Gdańska jedziemy w sobotę 🙂

Buźka

• Mamusia
hejka ponownie. ja jednak nie poszłam spac szkoda dnia wstałam na nogi i stwierdziłam ze musze sie za cos wziac no i odkurzyłam sobie spokojnie i poszłam do sklepu na zakupki i sie troszke odprezyłam nie moge myslec o spaniu bo mnie to zamula..
moj Mariuszek wraca dzis dopiero o 17 wiec mam jeszcze troszke czasu by przygotowac obiadek a robie fryteczki rybke i suróweczke , postanowiłam dzis zjesc cos pozywnego bo az mnie sumienie gryzie... wcisne w siebie dzis jak najwiecej niech moja kruszynka rosnie zdrowo...

Aaana dzieki za zelazo zapytam lekarza bo nie wiadomo co w Irl mozna kupic...a potrzebuje cos brac natychmiast z taka hemoglobina.
Co do wozka to fajne sa podobaja mi sie 🙂
co do ceny no coz jak Cie stac to czemu nie 🙂 ja uwazam ze to cos czego bedziesz uzywac czesto wiec musi byc porzadne 🙂

Kochane Olafek na pewno juz dzis jest szczesliwy hehe po wczorajszym placzu i wogole sam byl pewnie niespokojny.Ale mowie Wam w takiej sytuacji to mialam przed oczyma wszystko Dzidzia wszystkie usg ciuszki wozek lozeczko myslalam ze oszalaje 😞 ginek mowi ze moge sie pojawic plamienia po tym wczorajszym badaniu na pogotowiu i po dzisiejszym usg wewnetrznym ale ze mam byc spokojna...No coz odpoczne sobie poleze i bedzie dobrze 🙂 jeszcze pare tygodni i bedzie bezpiecznie byle zeby do tego 32tyg...Damy rade 🙂

• Mamusia
Tautonie fajne są baaardzo - takie malutkie i zgrabniutkie ale właśnie uzmysłowiłam sobie że kosztuje tye ile samochód, którym ostatnio jeżdzę (o ile odpali 😉 hehehehe poczekam jeszcze może dziadek-teść wózek kupi 🙂

Darusia ja ostatnio jem monte (w ilościach hurtowych) i dzem (przed ciążą nie jadałam dzemu - a teraz słoik dziennie!!)

• Mamusia
aana powiem ci ze na dzem miałam tez jazde ale jakies 2 miesiace temu i na monte tez ale to kwiestia miesiaca moze i znow cos innego wymyslam:P cikawe co bedzie nastepne 🤔 hehehehe
od kilku dni bolą mnie zebra ale nie wiem czy to maleńka czy co bo dokładnie nie czuje ruchow małej pod zebrami zeby mnie kopała.. moze poprostu sie rozpycha.. 🤨 ale nie powiem bo mała czuje juz dosc wysoko czasem...

Aaana w Irl moge pomarzyc o tym ze uratuja mi dziecko w 25tyg wiec nawet nie chce o tym myslec...ja nie wiem dlaczego w tym kraju jest takie zacofanie pod tym wzgledem...
Mysle ze 32tydzien to juz na tyle bezpiecznie tutaj. Zreszta nie ma co sie tutaj nakrecac wszystkie urodzimy o czasie 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
Darusia89 co do bolu zeber to wlasnie w mojej ksiazce o ciazy o tym pisze ze gorna czesc macicy zaczyna uciskac na dolne partie zeber i ze moze sie odczuwac jakby rozciaganie ich i to powoduje dyskomfort no i bol rowniez.Mija po 34tyg ciazy...

• Mamusia
Niby w Polsce jest tak lipnie iw ogole ludzie narzekają ciagle wyjezdzają za granice a to anglia a to irlandia moze i w pewnym sensie jest tam lepiej ale pod niektorymi wzgledami to masakra jak tak czytam twoje posty anitku to az ciarki przechodza... jak oni moga tak zaniedbywac kobiety w ciazy i ich dzieci... 😞 miejmy nadzieje ze chociaz porod jakos dobrze ci przebiegnie i ze dobrze sie toba zajmą oraz dzidzią po urodzeniu...

Wiesz ludzie powyjezdzali za tzw pieniadzem i lepszym zyciem hehe no ale opieka zdrowotno w tych krajach jest koszmarem...
Co do samego porodu i opieki odrazu po podobno jest super i nie spotkalam sie jeszcze z Mamusia ktora by narzekala no chyba ze na temperatue w szpitalu bo podobno cieplo.
Widzicie tutaj wszystko jest ok dopoki nie masz problemow z ciaza zwlaszcza pierwsza jak widac. Bo jak Mamusie nie maja zadnych problemow to naprawde nie ma co narzekac bo wizyty co 4tyg badania mocz krew itd. usg fakt faktem 2 lub 3 ale ja np mam za kazdym razem jak jestem w pokoju z lekarzem.
Oni poprostu nie ratuja ciaz zagrozonych i to jest dla mnie koszmarem...bo jak tak mozna no nie?
ech juz nawet nie chce myslec o nich bo mam swojego ginka na szczescie 🙂

aaana napisał:
dzisiaj od rana kiepsko się czułam, wszystko bolało brzuch znowu twardniał po prostu wyć - na przekór temu zmusiłam się do spaceru - wzięłam psa i godzinę pochodziliśmy i ... wszystko minęło!! 🙂 polecam więc spacery!!!
Ja z moim lozyskiem moge sobie pomarzyc o dluzszym spacerowaniu...Lezec odpoczywac i tak to wlasnie ma wygladac do konca ciazy ale najwazniejsza Dzidzia 🙂

Jejkus ja tak mysle teraz bo mialam 3usg od wczoraj bo na pogotowiu dzis rano na wizycie w szpitalu (choc to trwalo doslownie 2minuty) i u ginka...niezle...No ale jak tzeba to trzeba i nic sie na to nie poradzi.
Glodna jestem wstawie rosolek Moj znow dzis w Dublinie wiec wroci ok 9tej do domciu 😞
smutno tak bez Niego jest :P