Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Bób fajny pomysł, az mi slinka leci na tą chatkę 🙂

Martus faktycznie nie drogo, a bardzo ladna posciel 🙂

Słuchajcie bo wyczailam tez na allegro komplet za 98 zł

http://www.allegro.pl/item847206682_baby_raj_6_elementowa_posciel_135x100_promocja.html

tylko powiedzcie mi jak Wy to rozumiecie, ze w komplecie jest wypelnienie do poduszki i kołderki, czyli co nie trzeba kupowac kołderki ?? ciekawe jakie to wypelnienie??podobno antyalergiczne??

• Mamusia
Witam mamusie!!!! Ale dawno nie pisalam 🙂 Przez ostatni czas mialam duzo roboty i jak juz weszlam na brzuszek to zdazylam tylko cos poczytac i juz musialam uciekac 🙃 Widze ze wy juz przygotowania na maxa a ja stanelam na lozeczku i komodzie i zaczynam sie denerwowac ze nic takiego nie mam jeszcze kupione. Po prostu nie bylo czasu. Pisalyscie ze juz pierzecie ubranka,prasujecie,macie butelki,smoczki,pampersy,termometry itd. a ja nic. Masakra az sie przerazilam. Musze sie wziac w garsc w ten weekend choc jeszcze czeka mnie jechac po zywa choinke w koncu 😉 My w tym roku spedzimy swieta z mezem sami. Do Polski sie nie wybieramy. Troszke przykro bo cala rodzinka sie zbiera w Polsce ale co zrobic. Ale mam dzisiaj paskudna pogode!!! Ciemno jak wieczorem,leje az sie czlowiekowi spac tylko chce. Ciekawe kiedy pierwszy snieg sie pojawi???? Ale to ostatnie swieta kiedy bedziemy sami. 🤪 Jeszcze troszke i bedziemy prawdziwa rodzinka z naszym bobaskiem:laugh: ozdrawiam was mamuski!!!

• Mamusia
To niechce poliestru !! czytałam gdzie ze kołderka powinna byc z anilany lub bawełny , a w poliester to chyba sie poci jesli dobrze pamietam, chyba kupie sama posciel, i musze wyczaic 100 % bawełny.

Andzia nie martw sie , ja nie mam jeszcze wózka, łózeczka, przewijaka, poscieli, kołderki, materaca, jeszcze troche ciuszków mam do dokupienia, ale czekan na świeta bo tesciowa cos tam kupuje tez, i jeszcze takie rzeczy jak waciki do przemywania, jakies apteczne termometry, nozyczki do paznookci, i takie inne rzeczy !! tez nie mam jeszcze 😞

I dla siebie koszule musze kupic, szlafrok, i inne przybory do szpitala, takze nie jestes sama 🙂

Robie dzis na obiad Cannelloni z groszkiem z przepisu Lubelli z opakowania ,zobaczymy jak wyjdzie 🙂

Dodi cena faktycznie przystępna, ale właśnie ta poliestrowa podusia i kołderka mnie nie przekonuje, dlatego zdecydowałam kupić oddzielnie wsady i same poszewki. Też zastanawiałam się nad anilaną ale jakoś nic znaleźć nie mogłam (może kiepsko szukałam:laugh: ) na końcu wybrałam i zamówiłam takie coś http://www.2o2.pl/p,pl,2011,komplet-poduszka-kolderka-z-misiem-poldaun-135x100-cm.html - tylko, że tu cena jest 65zł a na allegro znalazłam za 49,90zł 🙂

• Mamusia
Ale te kompleciki na prawde ladniutkie!!! Musze zdazyc nie mam innego wyjscia. trzeba czesciej do was zagladac bo to wy jestescie dla mnie turbodoladowaniem:laugh: Ostatnio jak bylam w Polsce to w sklepie dzieciecym i to wcale nie tanim ogladalam wlasnie takie kompleciki poscieli i caly taki zestaw kosztowal niecale 100zl. czyli tyle za ile mozna kupic w internecie.Ja mam narazie 2 komplety.

• Mamusia
hej

super chatka :P trzymam kciuk zeby wyszło

a co do pościeli ja kupiłam taki zestaw kołderka, poduszka, poszewka na poduszke i kołderke i ochraniacze za wszystko zpłaciłam ok. 160 zł troszke drogo wiem ze na allegro taniej ale to co ja mam to w sumie wydaje sie dobrej jakości no i moge dotknąc a na allegro czesto jest tak ze na zdjeciu wyglada inaczej niz w rzeczywistosci
powiem szczerze ze u mnie wypełnienie kołderki to poliester w sumie ta kołderka jest taka cienka i podusia płaska ale pewnie takie musi być

• Mamusia
hej laseczki witamy po obiadku 🙂

ale pyszna tortilka 😁

Widzę ze temat pościeli, nie wiem jak ten poliester się sprwdzi w praktyce, ale jest miła w dotyku, kupiłam, jeśli bedzie nie dobra to zmienię. A pościele u tego Pana są 100% bawełna.

Kikoś ja też mam takie coś jak Ty. Ja jestem zadowolona - zobaczymy jak Filip 🙂

• Mamusia
Martus tylko zobacz napisali ze tkanina 100 % bawełna, ale wyżej ze wypelnienie poliestrowe, moze wiec na wierzchu bawełna a w sroku poliester ???

Ja z anilany tez nie widziała jeszcze 😞

Andzia ja sie po swietach wybieram do takiej hurtowni w Grójcu niedaleko Warszawy po wózek , łozeczko i tam są wszystkie rzeczy dla dzieci , wiec moze tam trafie tez jakas posciel,ale na allegro tez zamówie przynajmniej jedna zmianę.

Ide sie kobietki wykapac chyba 🙂

• Mamusia
a słuchajcie wy tez macie taki wysoki puls dizisiaj akurat mam 105 a dwa dni wczesniej az 134 dusze sie i czuje jak by mi ktos na klatce siedział

a na dodatek robiłam dzis morfologie i miała tak gesta krew ze nie chciała lecieć do strzykawki czy to moze być spowodowane tym pulsem ze mam taka gesta krew

pielęgniarka kazała mi przed badaniami krwi wypić 2 szkl. wody zeby krew nie była taka gesta

nie wiem mam jakies obawy jak zwykle na szczescie wizyta w poniedziałek

• Mamusia
bitki podsmażone już się duszą ! 🙂 ale jestem głodna a tu jeszcze min 2 godz powinny się dusić żeby twarde nie były..

tak jak pisałam wczoraj z pościelowych rzeczy tylko prześcieradło kupię a dzieciaka do śpiworka-pajacyka będę wkładać gdyby marzła to przykryję kocykiem

• Mamusia
Klaudia sliczny brzuszek 🙂 Ty juz po obiadku ?? 🤪

ja jeszcze w wyrze nie wykapana heheh

Andzia nie martw sie,zdazysz !! jak masz pieniazki to mozesz w 2 dni na upartego kupic wszystko!! ja jakos porodu sie narzie nie boje, moze to dziki tej szkole rodzenia i przeświadczeniu ze moge wziasc znieczulenie za darmo, z którego i tak pewnie nie skorzystam !!

dobra uciekam pod prysznic 🙂

Wiem Dodi ale to nie jest 100% poliester (52% poliester i 48% bawełna) A nie chciałam samego poliesteru. Tu wklejam tą za 49zł z allegro http://allegro.pl/item835373366_komplet_dzieciecy_medical_135_100_40_60_antyalerg.html

• Mamusia
Klaudia86 napisał:
Dodi zobacz u tego samego Pana baby-raj to wypełnienie ja mam takie same i nawet czytam teraz ze nie jest to poliester 🙂 http://www.allegro.pl/item845949259_baby_raj_antyalergiczne_wypelnie_kolory_120x90.html

No tak jak mysłałam , w srodku jest wypelnienie silikonowe, a na wierzchu powłoczka to bawełna, mam sama taka podusie w domku i jestem zadowolona z niej 🙂 takze na pewno sie sprawdzi 🙂