Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Dzieki 🙂 nie dodawaj ich bo nie ma sensu do wieczora jeszcze z 5ucieknie a jutro kolejne 5 jak nie wiecej 😉 niech sie dzieci bawia dalej...niech maja radoche...Wspolczuje tylko ich Mezom i Dzieciom rowniez bo to jakies takie chyba nie do konca rozwiniete emocjonalnie... 🙂
Klaudia fajniusia focia 🙂 [img size=300]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/blanka_ciocie.gif" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

No rzeczywiscie idiotka 😞 i tak wiesz traktowal jak swojego synka a tu nagle sie okazuje ze nim nie jest przykre 😞
ech jestem glodna ale zbyt leniwa zeby cos zrobic do jedzenia 😞 zalamka :P zjadlabym sobie jakas pyszna zupke krem z brokulow albo cos takiego 🙂
Mmmm na sama mysl jestem bardziej glodna :P Hmmm a moze dzis rosol zrobie...nie glupi pomysl :P Moj uwielbia rosol jedyna zupa chyba hehe 😉 ale w zasadzie chodzi bardziej o kurczaka z niego :P

• Mamusia
he he he no to niezle Anitka masz z Tym Twoim Mężem 😁 he jak to się fajnie już pisze 🙂

ja sie ubieram i wychodzę do sklepu bo na 17.30 jade na te śmieszną poradnię przedmałżenska :/ a po ciemku nie bedzie mi sie chcialo wyjsc nigdzie 😁

a ta laska to naprawde EWENEMENT !!

Na naszym aparacie jest kilka fotek 😁 Mariusz zgra na swojego kompa wieczorkiem bo wkleje Wam pozniej 🙂
ja wlasnie odgrzewam kapuste z fasolka 🙂 i zaraz bedziemy papusiac 🙂
wstawilam jeszcze Olafkowe kocyki i to juz bedzie na tyle z prania 🙂 aby posciel musze kupic ale to sie zobaczy kiedy 🙂

• Mamusia
czesc dziewczyny 🙂
leze w lozku, szlag mnie trafia, bo wszystko mnie boli ( spojenie, zebra a jeszcze przez ta gowniana pogode kolana mi sie odezwaly, wrrr...) cala noc i dzien, wiec spanie na raty itd. dzisiaj chyba dalej niz do lazienki nie pojde. 🙂)
pisalyscie o przykrywaniu malucha noca, z tego co wiem to lepiej jak w pokoju jest chlodniej dziecko ma swobode ruchu,wiec wymyslilam sobie, ze chyba bede ubierac tylko w bawelniany pajacyk a przykrywac kolderka, ew. mam tez bardzo lekki i bardzo cieply kaszmirowy kocyk, to wloze go do poszewki i juz, jak sie koldra nie sprawdzi a jak i to nie zadziala, bo maly sie bedzie rozkopywal itd. to go zamkne w spiworze, takim wlasnie jak do wozka i juz 🙂)

JaiHo widze ze Ty rowniez cierpisz 😞 ech te spojenia 😞 Sibi tez boli...
ja to w sumie takie klucie w pochwie mam co iles tam ale to w sumie bardziej denerwuje niz boli :P
lekarz powiedzial ze tak to juz bedzie bo Maly napiera glowka na miednice :P
p.s.JaiHo Olafek sie juz odwrocil z pozycji posladkowej :P
ciekawe jak tam u Ciebie ? wiesz cos?

• Mamusia
anitek85, no mnie raczej to spojenie napierd... niz kluje, ale najgorsze jest to, ze to ,,blokuje" nogi. A juz byl spokoj i myslalam, ze minelo, ale z drugiej strony wiem, ze jak poleze dzien, dwa to sie uspokoi 🙂 nawet nie chce mi sie tu jechac do lekarza, bo wiem co powie. najgorzej jak mam kichnac albo zakaszlec 🤢
A Victor sie nie obrocil ani o centymetr, glowa w gorze 🙂tak bylo tydzien temu na usg, ale z tego co go czuje to nadal tak samo.

No wlasnie to lozysko mnie martwi :> bo mialam usg 28smego i bylo 2,1cm od szyjki a tu nagle wczoraj koles mowi w szpitalu ze juz nie jest nisko...jestem ciekawa jak to stwierdzil? usg trwalo 2min i to brzuszne wiec szyjki nawet nie widzial wiec nie wiem skad wie ze sie odsunelo od szyjki 😠 denerwuja mnie oni bardzo!!!w 35tyg pojde prywatnie i sprawdze to lozysko zeby byla pewnosc...
co do obrocenia sie dziecka no coz Moj mial glowke w pepku jeszcze w niedziele..w poniedzialek caly dzien sie krecil doslownie caly dzien brzuch falowal itd. a tu sie okazuje wczoraj ze glowka w dole 😁
niezle to bylo 🙂 no ale Ty przez to spojenie to i tak nie mozesz rodzic naturalnie wiec u Ciebie to nie ma znaczenia czy glowka w dol czy tez nie 🙂

• Mamusia
dokladnie, u mnie nie ma znaczenia, czy sie obroci czy nie, 🙂) chociaz to co on tam w srodku wyprawia to mi sie zdaje, ze juz nieraz byl glowa w dol, tylko do zdjec sie ustawia glowa do gory 🙂)
a! anitek85 przy usg przezbrzusznym tez widac szyjke macicy, tak wiec moze faktycznie Ci sie ladnie podnosi to lozysko? 🙂

• Mamusia
mamusie ładne foteczki 🙂
Jai_Ho współczuję bólu, oby Ci szybko przeszło
a na obiadek jak już wczoraj pisałam mam czerninę, już niedługo ją zjem, nareszcie
anitko a ty zrób po prostu 2 dania i już ty zjesz zupkę i drugie , a twój mąż samo drugie danie 🙂

• Mamusia
hmmm... nigdy nie mialam okazji jesc czerniny. a z checia bym sprobowala, ale w zadnej lokalnej restauracji tez nie trafilam na to, sama tez jakos sie nie podjelam nigdy aby zrobic.
Ja dzisiaj mam barszczu ciag dalszy 🙂)I T. mi obiecal torta czekoladowego na podniesienie nastroju 🙂
A tak z jeszcze innej beczki: wczoraj po podworku biegaly u mnie dwa lisy!! troche sie wystraszylam, ze moze wsciekle jakies... ale pewnie dlatego przylazly, ze my czesto wyrzucamy jakies miesne resztki dla dzikich kotow a te w zamian poluja i odstraszaja myszy od domu. wiec i one przylazly na darmowa wyzerke 🙂)

• Mamusia
Jai_Ho rozumiem co czujesz u mnie ta sama sytuacja!!!!!!! jak leze jest w miare ok ale zmienic pozycje albo wstac to lzy w oczach i moja mala tez ma glowe na gorze wiec mozemy podac sobie rece

kupilam troche rzeczy na prezenty i mam juz czesc z glowy

tyle że oko mnie boli jak ch....ra ale mam juz krople i zaraz je sobie zaaplikuje i sie moze troszke poloze bo nie mam sily juz jest mi coraz trdniej chodzic, ubierac sie itd :|

dzisiaj zapomnialam sie zwazyc a waze sie rano przed jedzeniem i piciem i wlasciwie tylko wtedy ta waga jest w miare porownywalna bo tak to ciezko powiedziec ile zjem i wypije w ciagu nia raz wiecej raz mniej

do pozniej

• Mamusia
Jai_Ho czerninę możesz zjeść w restauracjach najczęściej przydrożnych, chatach czy karczmach tam gdzie mają swojskie jadło, w tych troszkę z wyższą kulturą co patrzą na jak największe tip'y 😉żarcik
biedne dziewczynki wypoczywajcie 🙂
a ja też często przed domem daje resztki dla kotków czy psów ale na szczęście lisów nie widziałam 🙂 a mieszkam można powiedzieć że w lesie 🙂

• Mamusia
Jai_Ho wsółczuje widzę ze problem ten sam co
Sibi :/ Nic przyjemnego, ja ostatnio też poczułam delikatne kłocie w poczwie no ale nie ciągłe tylko ot tak mnie zakłóło parę razy:/

co do czerniny to ja tej krwi nienawidzę :/ Uhhhh ale moj mąż uwielbia, ostatnio nawet bylismy na obiedzie u teściow z czerniną ale ja zjadłam samą kaczkę 😁

a ja nic nie wyrzycam dla zwierząt a przed domem mam bażanty i kuropatwy 😁

Wrocilam juz ech nie pochodzilam po sklepach bo mnie tak brzuch zaczal bolec ze myslalam ze padne tzn zoladek 😠 po tej cholernej kapuscie 😞 wzielam espumisan i przeszlo 🙂
och ja jak lubie czernine :P ale niestety Babcia juz nie zyje i Dziadzio tez i nie ma kto robic takiej pysznej 😞
JaiHo co do szyjki przez powloki brzuszne to nawet moj gin czy ten ginek co robil 3d4d4 nie mogl dojrzec szyjki przez brzuch i mialam dopochwowe wiec watpie ze ten w szpitalu widzial szyjke z lozyskiem...tym bardziej ze na tych wizytach to ten sprzet to usg jest tragiczny ledwo co widac 😞 bo jak masz wizyte zabukowana z usg to jakis nowoczesny sprzet maja a tak to byle co.
ale i tak pojde do mojego ginka w 35tyg niech sprawdzi bo ja naprawde nie ufam tym irl lekarzom. Nie wiem czy pisalam kiedy ze stwierdzili ze mam lozysko na gorze i tylniej scianie i ze super. Ja tu ide do polskiego ginka a sie okazalo ze lozysko przy samej szyjce...ech brak slow...
Kupilam gierki z kurczaka i bedzie rosolek 🙂 ja w sumie rosol tez lubie wiec spoko 🙂 zabieram sie za pisanie listy na zakupy choc jakos nie mam ochoty przez te ze meczy mnie ta kapusta 😠 ze tez mnie pokusilo :P