Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
hej 🙂
troche mi zeszlo przy porzadkach i gotowaniu ( w przerwie zasnelam :laugh: ). Teraz siedze obzarta jak mops, barszcz zrobilam taki wigilijny i do tego zezarlam uszka, co mialy byc na wigilie :laugh: ( przywiozlam sobie zamrozone z pl., bo ja z macznych rzeczy to tylko nalesniki potrafie zrobic ). Zostawilam kilka dla T. bo chyba nigdy nie jadl a reszte ja 🙂) ale skoro na wigilie idziemy do ,,tesciow" to problem z glowy 😉.
Synek kopie jak wsciekly, chyba go jedzenie przygniotlo 😲 .
ide lezakowac. milego wieczoru zycze!

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Napisalam do admina czy moze cos zrobic z tymi oklaskami tzn wylaczyl je na moim profilu albo cos bo ta dzieciarnia nie przestanie sie bawic chyba nigdy!!!!!!!!!co za....brak slow normalnie 😞 i taki ktos ma byc Mama??? wspolczuje tym dzieciom 😞

A ja po wizycie u ginka..Jak widać w domku, nie w szpitalu 🙂
Mały jest taki śliczniutki:P widziałam jego buźkę i rączki i udko,i serduszku jak bije-niesamowite:P waży 1260gram, i ma wzrost dzidzi na 31tc(nie wiem ile to, ale tak powiedział ginekolog, dodał oczywiście że nie ma się co dziwić, bo ma po kim być "długi":P )

• Mamusia
dobrze że nie było dużo 😁 mnie coś kurczę krzyż zaczął boleż i to na tym "zawiasie" z tyłu ehhh i najgorsze ze nie chce puścić nawet jak leże.

Anitka Smacznego 🙂

Martuś to super że z Dzidzią wszystko okey 🙂

Bob ja bym na Twoim miejscu skonsultowała się z lekarzem mimo wszystko i tymbardziej nie brałabym antybiotyku który już brałaś, bo teraz nie masz sprecyzowanej choroby i może on zaszkodzić.

Aaana podobno w 3cim jest najwiekszy...i ok 32tyg moze tez byc najwiekszy przyrost wagi...Dziecko do porodu podawaja a nawet potraja swoja wage wiec mysle ze jeszcze wiele przed nami 🤪

Martus ciesze sie ze wszystko w porzadku z Wami 🙂 🙂 🙂 superacnko swieta w domciu spedzisz 🙂
Moj Olaf tez wiekszy byl ale mysle ze to i tak sie wyrowna wszystko 🙂

Ech nie wiem u mnie w ksiazce jest napisane ze ok 32tyg nastepuje najwiekszy przyrost wagi 🙂 zreszta na logike skoro nasze dzieci waza ok 1,2kg a w pierwszym trymestrze ok 150gram no a na koniec trzeciego ponad 3kg no to wychodzi ze najwiekszy przyrost jest wlasnie w 3cim 🙂

• Mamusia
Klaudia dzięki.
Mam więc jeszcze troszkę kg w zapasie 😉

Przyrost wagi jest dla mnie drugorzędny chodzi mi głównie o przyrost samego brzucha!! 🤪 bo mam wrażenie że większy już chyba nie może być!! 🤪 jak jeszcze trochę urośnie to będę musiała nosić plecak dla przeciwwagi żeby się nie przewracać!! 🤪

Tzn tyle na dziecko przypada hehe :P a zgupialam juz Aaana chodzi o nas czy o dzidzie??? hmmm mysle ze te dwa trymestry beda podobne 🙂 My moze tyle samo kg nie przytyjemy bo dzieci przytyja wiecej niz w 2trymestrze wiec mysle ze bedzie to mniej wiecej wyrowanane 🙂 przynajmniej mam taka nadzieje bo jak to to bede mega slon na koniec ciazy :P bo juz 10kg na plusie 😁

Ja jeszcze tego nie czuje 😉 tzn mam brzuchol ale jakos nie ciagnie mnie do przodu jeszcze 😁 moze to tez przez to ze jestem wysoka to inaczej to odczuwam ech sama nie wiem 🙂 ale brzuchol na pewno Nam jeszzce urosnie bo gdzie te dodatkowe 2kg u dziecka musi sie zmiescic 😁
Ja uciekam pozerac obiadek 🙂 bo jestem MEGA glodna 🙂
wrzucilam sobie fotki do telefonu i teraz mam Olafka na tapecie 🤪 fajowo bede mogla sobie na niego patrzec kiedy zechce 😁
zajrze do Was pozniej 🙂
Buzka

• Mamusia
Hm no nie wiem dokładnie jak to jest :/ JA mam narazie +11 wiec nie wiem czy jeszcze przytyje. Ee ale jak chodze już dośc długo to mnie brzuchol ciągnie - boli w podbrzuszu :/
A jak siedze np. teraz przy kompie to cycki mi sie opierają o brzuch :/ MASAKRA ! nie wiem jak to sie dzieje bo przecież jakiejś wielkiej miseczki nie mam.

• Mamusia
Z tą wagą to jest różnie,ja w II trymestrze tyłam na potęgę a teraz waga od kilku tygodni się nie zmienia.
W 3 trymestrze zdecydowanie wysadzi nam brzuchy bo szkraby teraz obrastaja w tłuszczyk 🙂

Klaudia moje cycochy też na brzuchu leżą,mi czasem siara poleci.Ogólnie są duże i robia się już ciemne brodawy ale kształt mają jeszcze dobry,po karmieniu będą wisiały do pępka takie dwa suche kapcie...ahhaha
po karmieniu małej przez długi czas miałam takie zwisy:P

• Mamusia
no mamusie ja narazie mam 7kg. na + bo kupiłam sobie nową wagę i jest dokładniejsza 🙂a obwód brzuszka mam 102cm. :laugh: :laugh: nieźle co 🙂
przypomniało mi się o czy mówiła mi gin. bo pytałam ją jak to jest z tym porodem cc jak on przebiega i nie jest powiedziane że pójdziemy na stół 2 tyg. przed terminem , może tydzień ale to nie jest powiedziane , ale oni wolą jak są pierwsze skurcze, bo wtedy łożysko robi się cieńsze i im jest łatwiej dostać sie do dzidzi i nie tylko , ale nie pamiętam co jeszcze bo dużo gadała 🙂 a i mówiła żeby wątróbkę jeść bo ma dużo żelaza i zdrowa dla dzidzi, i buraczki jeść , a wapno i wit. C kazała brać na wzmocnienie i na przyrost tkanki kostnej dla malucha,
sprawdziłam te kosmetyki Nivea i mleczko nawilżające dla noworodków, szampon2w1 płyn do kąpieli od 1 m-ca ale napisane na wszystkim hipoalergiczny tak że nie powinien zaszkodzić i że nie szczypie w oczy 🙂 puder też dla noworodków
a Pampersy mam new baby 2 3-6kg. 94szt. i mam nadzieję że wystarczą 🙂
a jutro na obiadek wymyśliłam czerninę 🙂)))))))) uwielbiam, już się nie mogę doczekać, a dzisiaj był pieczony kurczak, a wczoraj rosołek, hihi... sam drób 😉

Juz zjadlam pychotka :P
No u mnie cysie tez sa na brzusiu jak siedze :P a mam duze "c" wiec nie sa wielkie :P
ale pozniej jak pokarm najdzie to ok "d" sie zakreci :P ale ja tylko sprobuje karmic wiec mysle ze max do miesiaca...
Klaudia nie dus cycochow!!!nie wolno bo mleko jest produkowane dzieki hormonowi ktory jest odpowiedzialny za skurcze macicy tez dlatego nawet podczas sexu lepiej nie draznic sutkow ani nie masowac ich...

• Mamusia
Klaudia Ty masz z tego co widzę termin na poczatku lutego ...nooo to zleci szybko.
Ja mam na koniec lutego ale i tak czas zasuwa jak szalony,własnie pokazywałam mężowi co planuję zabrać małemu do szpitala i wyjęłam najmniejsze bodziaki...jak tak na nie patrzyłam to aż nie mogłam uwierzyć ,ze wkrótce bobas będzie z nami 🙂
Znów taka zmiana w życiu... 🙂

Ech leci ten czas ale to bardzo dobrze 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 juz sie doczekac nie moge 🙂
co do CC to ja nie mam pojecia jak to wyglada siora miala w koncu 38tyg. a od czego zalezy dokladny termin ustalenia to nie wiem :P ale z tego co wiem to moja siora date porodu znala jakies 6tyg przed CC...