Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Witam Mamusie!!!!!!!!!!!!
ale się nie wyspałam, położyłam się ok północy, albo i później bo pracy w domku dużo , mój mężuś zaczął mebelki robić do sypialni i dla małej 🙂
a od 2,30 kibelek rozstrój żołądka, górą i dołem jednocześnie, a najgorsze zaczęło mnie tak dziwnie boleć jakbym skurczy dostała i nogi zaczęły mi drętwieć, straszne uczucie wystraszyłam się niesamowicie, ale na szczęście przeszło 🙂 bo już myślałam że rodzę 🤢
nigdy więcej takich doznań 🙃
a później co chwilę się budziłam bo mała szalała, pewnie też źle jej było 😞
mam nadzieję że dzisiaj już będzie spokojna noc 🙂
a Wam Życze miłej niedzieli 🙂
anitek czekamy na choinkę 🙂 i sama już nie wiem co myśleć o tej wątróbce ☺️
Dodi ja też mam nadzieję, ze i tobie się w końcu poprawi 🙂
Bób piękny domek, masz talent:laugh:
nikoś ja tez już prawie nic w lodówce nie mam i nie ma nawet kiedy podjechać do sklepu 😞
jak będziesz robiła zakupy zrób i dla mnie 😉 :laugh: :laugh:

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witam Dziewczyny!
Bób Ty samo zrobiłaś to arcydzieło!!??!! 🤪 🤪 super ale jakoś nie wierzę że to nie jest zdjęcie z jakiegoś katalogu dla mistrzów kuchni

Anitek sernik zrobiłam tym razem z gotowych serków do sernika firmy Tosca - robiłam dokładnie wg przepisu na opakowaniu. Wyszedł ok ale taki jakiś "za bardzo" gładki, puszysty - jakby z cukierni a nie domowy więc w sumie nie polecam. Zazwyczaj kupawałam paczkę "Sernixu" Otkera i robiłam wg przepisu z opakowania (tam dajesz prawdziwy własnoręcznie zmielony twaróg) i był o niebo lepszy!

Co to Gzik?? też niby z okolicy Poznania jestem i nazwę kojarzę ale co to to nie wiem! Pamiętam za to siski i skibki 🙂

Dodi 3maj się dziewczyno!

• Mamusia
Iwiokej bidulo coś Ty jadła??!! współczuję tych nocnych przebojów 😞

a zakupy w każdej większej miejscowości można przez net zamówić - od kilku miesięcy tak robię i zdecydowanie polecam - mąż szczęśliwy bo nie musi biegać z siatami i ja też bo kupię dokładnie to co chcę :P a nie to co mąż uważa za stosowne :P

u nas dzisiaj spadł śnieg!!! 🙃 :laugh: troszkę i zaraz stopniał ale i tak fajnie 🙂

• Mamusia
Witamy popołudniowo 🙂

po śniadanku pojechaliśmy na targ 🙂 Kupiłam sobie koszule do szpitala 🙂 no i Tacie sweter na gwiazdkę a moj Mąż kupił mi perfum który używałam jak się poznaliśmy 🙂 hehe Sentymenatlny ale ucieszyłąm się 🙂

Pozniej pojechalismy na "juchtę" świerku do lasu 🙂 i oczywiscie Klaudia mega przypałowiec w białym płaszczu pojechała 😁 hehe ale mam tyle że szok 🙂

teraz się pichci rosołek bo miał być gziczek ale jak Moj usłyszał że Anita wczoraj miała rosół to też sobie zażyczył 🙂

Aaana a gziczek to taki zerek np. homogenizowany rozrobiony ze śmietanką i np. cebulką albo rzodkiewką doprawiony solą i pieprzem 🙂

Bób GRATULACJE !! Chatka jest prześliczna 🙂 no i pewnie jaka smaczna będzie 🙂

Dodi wsółczuje kurczę bo podejrzewam ze to nic przyjemnego 😞 Ale trzymaj się tam cieplutko i może postaraj zmienić nastrój bo Dzidzia też jest smutna. Ubierz choinkę i postaraj się myśleć pozytywnie. Trzymam kciuki 🙂 Będzie dobrze 🙂

Anitka czemay na Twoją choinkę 🙂

• Mamusia
aaana no bo się obrażę 🤔 a co do smaku to raczej nie jest jadalny ale nie dlatego że są tam jakieś niejadalne produkty a raczej z powodu ze jest twardy i gorzki, inaczej by się nie utrzymał, musiałam go po prostu spiec i do tego ma klej z landrynek te to dopiero są gorzkie 🙂 , a tu dowód dla niedowiarka [img size=400]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/PC130777.JPG" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
Bóg Ty zdolniacho 🙂 super wypiek, Gratuluje, MY ybralismy choinkę stoi juz żywa , ciekawe czy opadnie do swiat , ale mam nadzieje ze nie 🙂 w omku pachnie swietami, było smiesznie bo mielismy 3 pary swiatełek i z tego 2 nie dzialaly, trzeba bylo dokupic 🙂 Cały czas sie telepie, ale juz zaczynam sie przyzwyczajac, gorzej ze zbliza sie nocka 😞 znowu nie usnę.

Klaudia super ze zakupki zrobilas 🙂
Iwiokej mam nadzieje ze juz lepiej ??

wkleje Wam choinke

• Mamusia
Dodi a możesz wypić melisę? może to chociaż trochę pomoże?

a mój w pracy 😞 i znowu jutro rano wyjeżdza tylko na 2 dni ale potem wraca tak wymęczony że przez kolejny jest nie do życia - qurcze jak mnie to wkurza 😠 czasem żałuję ze nie pracuje np w banku od 9-17 i koniec 😠

• Mamusia
Aaana ja pracuje w banku i biestety w godzinach 9-20 wiec co BANK TO OBYCZAJ 🙂

Mam meliskę, zaraz sobie ciachnę jedną 🙂

A to moja choinka, w rzeczywistosci jest fajniejsza 🙂 [img size=275]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/DSC01851as.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
Bób chatka jak z obrazka 🤪

Iwiokej zakupy Ci zrobiłam tylko nie odebrałaś 😉

U mnie NIEDZIELNE LENISTWOOOO!!!!!! 😁

Zamknęłam się w sypialni z nadzieją,że zasnę ale z tym jak zwykle.... 😞 poleżałam trochę a teraz piję herbatkę i zajadam toruńskie pierniczki 🙂
Jutro zabieram się za okna w salonie i pranie firan,we wtorek jadę z córką na szczepienie a wieczorem bratowa się Nią zajmie a my z mężem jedziemy na USG3/4D podejrzeć naszego pysiulka 🙂

• Mamusia
Śliczna choinka Dodi, jak Wam zazdroszczę , że już macie ubrane choinki 🙂 ja jeszcze muszę poczekać weekend bo nie posprzątałam jeszcze w domku, a nie chcę mieć kolejnego "grata" do przestawiania podczas sprzątania 🙃
ale chce mi się spać, a się nie kładę bo się obawiam , żeby w nocy zasnąć ☺️

• Mamusia
Co do mężów i wyjazdów to ja też mam doswiadczenie,mój mąż jest wojskowym...w tamtym roku tydzień po przeprowadzce do nowego miasta wyjechał na kilka miesięcy a ja zostałam z córką sama,nie znałam tam nikogo,dałam sobie radę ale wieczory były baaardzo samotne,wtedy zaczęłam palić pety,mała zasypiała a ja siadałam na balkonie z kubłem herbaty ,patrzyłam w niebo i tęskniłam wypalając kolejne faje...
Mąż wrócił na Swięta Bożego Narodzenia,czekała na Niego choinka i my stęsknione.Pomieszkaliśmy razem do marca i znów przeprowadzka pod Wawę ale teraz mieszkamy już razem i oby jak najdłuzej bez rozstań! 🙂

• Mamusia
jak nie byłam w ciąży to mi te jego wyjazdy nie przeszkadzały ale teraz wolałabym zeby był na miejscu tym bardziej ze odstawiłam luteine i znowu leżę bo mi brzuch twardnieje a w domu poremontowy syf bo ja nie wyrabiam ze sprzataniem no i pies który musi wychodzić

dodi super choinka 😆

• Mamusia
a ja zrobiłam stroiki na swieta i teraz się lenie 🙂

bob piekna ta Twoja chatka 🙂

a z chodzeniem to różnie raz jest tak że moge chodzic i chodzic a czasem przejde 10 metrow i mi sie nic nie chce 🙂
Ale ogolnie duzo chodze mało siedze 🙂

Dodi supeer choineczka 🙂

do pozneij 🙂

trzeba kolacyjke zrobic 🙂

• Mamusia
hej mamuski

ja dzisiaj byłam na urodzinach tesciowej
kupiliśmy jej na prezent biżuterie - chyba jej sie podobało
a pozniej na zakupki brakuje mi jeszcze prezent dla tescia i urodzinowy dla mojej mamy Strasznie nie lubie chodzic po sklepach a zwłaszcza przed swiętami

Co do spania to ja naszczescie w nocy spie tylko czasem sie budze jak sie przekrecami na drugi bok lub czasami budzi mnie moje chrapniecie Straszne przed ciaza wogole nie chrapałam hmmm
dlatego czasami rano boli mnie gardło

ja w sumie moge chodzic ale czasami ja za duzo chodze to mam taki ból wzdłuż pępka gin powiedziała ze to mi sie rozciaga mieseń brzucha i wtedy niestety musz odpoczywać

Bób fantastyczna chatka

Dodi super choinka ja w tym roku bede miała pierwszy raz w życiu żywa choinkę :P juz nie moge sie doczekać

• Mamusia
Hej mamusie 🙂 dzięki wszystkim za miłe słowa 🙂
nie wiem jak tam dzisiaj u was ale u mnie pada śnieg, może drobniutki i nie ma go dużo ale i tak zabieliło się na dworze, jest pięknie, od razu inaczej się wstaje 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Witamy poniedziałkowo 🙂

Wstaliśmy o 9.10 a w sumie to wyleciałam z łóżka jak opażona bo o 9 tej przyjezdza taki samochodzik z pieczywkiem no i musiałam zdąrzyćbo swoje ulubione bułki 🙂
Także poranny spacer też mam za sobą.
U mnie też dziś popadał śnieżek 🙂 ALe chyba na plusie jest bo topnieje szybko- no ale jak juz BOB zauważyła odrazu lepiej się wstało 🙂

teraz trzeba by śniadanko zjeść no a później to nie wiem co robić 🙂

a jutro idę do ginka i mam nadzieje ze Malutki się już odwrócił 🙂