Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witam brzuchatki 🙂
Jutro u mnie 33 tc 🙂 ale czas goni...nie moge uwierzyć 😲
U mnie dziś leniwie bo wczoraj się narobiłam w domu wiec dziś odpoczynek,zrobię tylko domownikom jakis makaronik.

Widziałyście...druga syczniówka urodziła 🙂 fajnie
Mar ja piorę w Lovelli a do kąpania dla bobaska najlepszy jest jakiś delikatny płyn,ja mam akurat Hipp ale są różne tego typu kosmetyki,poczytaj tylko na etykiecie by był od pierwszego dnia życia 🙂

• Mamusia
Ja właśnie zwróciłam z zakupów i kupiłam Lovellę a do kąpieli upatrzyłam sobie płyn Hipp czyli tak samo jak nikoś.
Połaziłam po lumpkach i w tych dużych( chyba sieciowych) mają wyprzedaże na koniec roku i wszystko po 2 zł za szt.

• Mamusia
mar ja też mam dylemat co kupić niuńce do kąpieli na początek, ale podobno ze szpitala dostanę jekieś próbki na początek, więc kupię mydełko, a później może coś wybiorę.
Pranie robię w loveli, mam płyn i proszek do prania, ale później będę kupowała raczej płyn, bo proszek może się tak dokładnie nie wypłukać.

• Mamusia
To może ja jednak też rozglądnę się za tym płynem hipp 😉
Bób pochwal się co ciekawego kupiłaś w lumpku?
Ja właśnie sobie zrobiłam przerwę w prasowaniu,bo mnie kręgosłup boli, ale zaraz się biorę znowu, [hide]bo na jutro schnie kolejna sterta ciuszków 🙂

• Mamusia
narazie wszystko trafiło do pralki więc nie mogę się pochwalić ale nie kupiłam dużo dla dzidzi bo przy tych cenach już ludki zdążyły poprzebierać trochę od wczoraj, mam spodenki i 2 bluzeczki i jeszcze dla siebie znalazłam taką ddduuużą bluzkę żeby śmigać po domy i piżamę flanelową w dobrym stanie

Hej mamusie,
coś mi net kiepsko działa, albo brzusio się wieszał 🙂
u Nas nocka dziś była ciężka, mojego M. odwiedził kolega i sobie popili, a potem przez pół nocy odchodziło obejmowanie kibelka:P tak to jest jak się wódeczkę raz na pół roku pije 🙂
A ja piorę kołderki i kocyki 🙂 dziś też chcę spakować torbę do szpitala i kupić resztę gadżetów w aptece dla Synusia 🙂 i to byłoby prawie wszystko 🙂

Iwiokej mojego gratulacje!
Dodi pościel śliczna, taka przytulna 🙂
Mona ja piorę w Jelp-ie 2w1. Planowałam kocyki i pościel poprać w jakimś delikatnym płynie ale nie chciało mi się po niego do sklepu wędrować 🙂
Nikoś na kiedy masz termin? ja też jutro zaczynam 33t.c. Boże jak ten czas leci..

• Mamusia
Ooo to super, że tak Ci sie trafiło, kurcze za 2 złote 🤪
Mi jakoś u nas nic się nie udało zdobyć, ale teraz nie żałuję, bo kupę ciuszków podostawałam, że obrobić się nie mogę z praniem i prasowaniem, a w styczniu jeszcze jedna koleżanka chce mi oddać 🙂
I przewijak też jednak kupię, bo pisałyście, że taki przydatny, a wczoraj mój zobaczył pokój koleżanki dzidzi i tak mu się spodobał, że naszej małej też chce zrobić osobny pokój, więc miejsce na przewijak się znajdzie 🙂
Cały czas się tylko zastanawiam nad kupnem tego laktatora, czy napewno bedzie mi potrzebny, czy kupić ręczny, czy elektryczny, czy może z zakupem poczekać do porodu? czy lakator jest też potrzebny nawet jak nie karmi się piersią?

• Mamusia
spacer troszke pomogl na szczescie!! za 2 godziny wizyta!! pierwszy raz chyba sie tak nia denerwuje!! i pierwszy raz tak bardzo sie jej nie moge doczekac!!
wstapilam do taty do pracy z zyczeniami noworocznymi i mi panie same powiedzialy ze cos mi ten brzuchol "opadl" mnie sie tez tak wlasnie zdaje.
zrobilam sobie spis co mi potrzeba do szpitala i dzisiaj mam zamiar sie spakowac nie ma na co czekac!! kupilam sobie nowe skarpety, stanik i mojej males sliczne skarpetusie z grzechotkami-slodkie! 🙂 lece obiad robic bo maz zaraz wroci!! odezwe sie po wizycie

• Mamusia
mona na przewijak zawsze znajdzie się miejsce bo przecież są takie które kładzie się na łyżeczko i one w niczym nie przeszkadzają , mogą na nim leżeć cały czas a jeśli chodzi o ciuszki to też mam dostać od bratowej po nowym roku. Z laktatorem się wstrzymaj bo nie wiadomo czy będzie ci wogule potrzebny a w razie jak by co to zawsze kupisz w najbliższym sklepie 😉

• Mamusia
Bób wcześniej nie chciałam przewijaka ponieważ nie planowaliśmy szykować pokoik dla niuńki, ale teraz jak mój napalił się i chce robić małej pokoik, to i przewijak się zmieści,bo jak narazie ten pokój jest troszkę zagracony i trzeba pozbyć się paru zbędnych mebli. A taki przewijak na łóżeczko u mnie odpadał, bo ja kołyskę bedę miała 😉
A z laktatorem się wstrzymam tak jak piszesz jak będzie potrzebny to kupię po porodzie. Mój jak usłyszał, że chcę kupić elektryczny, to odrazu zaptrotestował, że gdzie!!! taki do cycuchów przykładać:laugh: :laugh:

• Mamusia
Hej,mam własnie przerwe w prasowaniu..ufff jak gorąco:P
Co do laktatora...ja nie kupuję bo pisałam Wam,że miałam przy pierwszym dziecku (akurat ręczny Aventa) ale często nie używałam..potem chyba go sprzedałam bo gdzieś zniknął .
Poczekajcie z tym,jak Wam będzie potrzebny to można kupić w każdej aptece.No chyba ,ze wolicie być przygotowane wcześniej to bym kupiła ręczny...tańszy a tak samo skuteczny tylko dla bardziej wygodnych...heheheh

Martuś jak mam termin na 25.02

• Mamusia
Piszecie dziewczyny o laktatorach i ja wole byc przygotowana i jednak go kupie ale na pewno reczny. Juz kilka znajomych mi odradzilo kupno elektrycznego. Moja szwagierka i siostra rowniez sa za recznymi wiec nawet sie nie bede zastanawiac. 😉 Ja to termin mam na 14 lutego dokladnie jak Dodi ale lekarz powiedzial na ostatniej wizycie ze moge sie spodziewac nawet 2 tygodnie predzej wiec trzeba byc przygotowanym a czasu malo. Az strach pomyslec. 🙂 🙃

mona124 napisał:
mar ja też mam dylemat co kupić niuńce do kąpieli na początek, ale podobno ze szpitala dostanę jekieś próbki na początek, więc kupię mydełko, a później może coś wybiorę.
Pranie robię w loveli, mam płyn i proszek do prania, ale później będę kupowała raczej płyn, bo proszek może się tak dokładnie nie wypłukać.

Mona jeśli mogę doradzić,położne doradzają jak najmniej chemi i warto kupić samą parafinkę pod nazwą Oilatum i maść do pupy Alantan maść.Do pierwszego miesiąca zycia podobno najlepsze rzeczy.Pozdrawiam.

Hej Kochane wlasnie wrocilam 🙂
Martus Kochana Ty jutro zaczynasz 34tydzien 🙂
Ja dzis zaczelam 33tydzien 🙂 na tych suwaczkach i brzuszku sa pokazane ukonczone tygodnie + dni z kolejnego tygodnia czyli ja jutro bede miala drugi dzien 33tygodnia 🙂
co do plynu do kapieli do tak jak pisze MyCloud ja tez slyszalam ze Oilatum jest najlepszy i tez go zakupilam 🙂 ja mam taki.
do pupci kupilam bepanhten bo w Irlandi w zasadzie jest albo sudocream albo bepanthen i slyszlalam od kolezanek ktore juz maja dzieci ze bepahnten jest lepszy 🙂
co do plynu to ja piore w Fairy i mam plyn do prania i plyn do plukania 🙂 nie uzywam proszkow nawet do swoich rzeczy tylko wlasnie plyny jakos tak nie bardzo lubie proszki...SIBI trzymam kciuki Kochana daj znac odrazu po wizycie co tam u Dzidzi i jak Twoje spojenie i te klucia w pepusiu.
A ja sobie kupilam winko polwytrawne bezalkoholowe!!! 🤪 🤪 🤪 myslalam ze padne ze szczescie w sklepie bo poszlam z zamiarem zakupu szampana bezalko na jutrzejszy wieczor a tu pani zaczela mi wyciagac winka 🤪 🤪 wlasnie probuje i jest naprawde pyszne 🙂 [img size=350]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/oillatum-3b69009f0b099f34b7b5d97a4d3873fe.gif" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
Ja juz mam pokupowane kosmetyki do malutiego
http://www.allegro.pl
/item842336755_bubchen_pierwszy_zel_do_ciala_nowosc_z_niemiec.html

chcialam doradzic bo na allegro tez sa ale widze ze w Polsce sobie troszke wiecej cenia. Ja kupilam caly zestaw z tej serii ale nastepne sa tansze. Kosmetyki z Hipp tez sa bardzo fajne zreszta ja znow z hippa mam butelki bo sa bardzo polecane i tez jak avent antykolkowe. Kazda mamusia wybierze co uwaza i bedzie dobrze 😉