Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
tak się wystraszyłąm że zaczęłam sie szykować do porodu - wysłałam męża po książeczkę RUM bo okazało się że nie mam 🤪 a po nowym roku będę też musiała wyrobić tą pracowniczą bo ponoć gdzieniegdzie jeszcze żadają 🤨
a teraz oglądam piżamy/koszule do karmienia no i muszę przyznać że są okropne!! bleeeee takie asexualne:laugh:

• Mamusia
ja zrobiłąm wczoraj kuraka w galarecie, jajo z szynką w galarecie (już nie ma!!) sałatkę i kuraka pieczonego z owocami - no ale potem padłam na cyce i brzucho mi się stawiał tak więc teraz żałuję że byłam za ambitna!! dzisiaj siedzę na d... a mąż wszystko robi!:P

• Mamusia
hehe ja już mam kupione koszule 🙂 No fakt nie są jakieś sexi ale wygodne 😁
A sexi po porodzie to i tak nie bedziemy. Bo jak tu być sexi jak wygladasz jak Zombi :P

teraz dokupuje wlasnie na allegro przescieradlo, reczniczek do Małego, tetrowe pieluchy, majtki jesze 5 par, podkłady.

Dzien Dobry Kochane musialam nadrobic co tam skrobalyscie :P
u mnie nocka spokojna poszlam spac o 24tej wstalam o 11stej 😁 a co tam :P to za wczorajasza noc :P
Olafek bardzo spokojnie w nocy tylko ok 3ciej jak dostalam kopniaki w bok to az sie obudzilam i usiadlam bo tak bolalo :P no ale co tam On moze kopac 🙂
Aaana ja bym wziela ta luteine na Twoim miejscu...
ja wogole sie dziwie ze lekarz Ci ja kazal odstawic. Bo u mnie prowadzaca kazala brac do 37tyg a ginek znow twierdzi ze ona niewiele pomaga ale ja widze i czuje MEGA roznice...te bole jak na okres codzienne odeszly i brzusio wogole sie nie spina. Aby czasem boli no ale przeciez to juz ten okres ciazy gdzie wszystko zaczyna sie przygotowywac.
Co do pizam ja musze jeszzcze dokupic. A dzis na 100% pakuje torbe z wejsciem w nowy rok chce miec wszystko zrobione 🙂
Wczoraj dostalam od kumpla body z ogrodniczkami dla Olafka jejkus jakie slodziachne 🙂 na 6-9miesiecy ale to dobrze bo ja mam tyle ciuszkow do 6miesiecy ze nie jestem w stanie tego ubrac Malemu :P
a ja dzis mam dylemat czy isc na tego sylwka czy nie? bo wcale mi sie nie chce...a do tego wieczorem zawsze czuje sie gorzej dochodza bole brzusia itd. wiec chyba sobie dam spokoj...ech jeszcze nie wiem trzeba sie zastanowic :P

aaana napisał:
tak się wystraszyłąm że zaczęłam sie szykować do porodu - wysłałam męża po książeczkę RUM bo okazało się że nie mam 🤪 a po nowym roku będę też musiała wyrobić tą pracowniczą bo ponoć gdzieniegdzie jeszcze żadają 🤨
a teraz oglądam piżamy/koszule do karmienia no i muszę przyznać że są okropne!! bleeeee takie asexualne:laugh:

Polecamy koszule Muzzy są na allegro,nie są tak aseksualne a bardzo wygodne!

• Mamusia
Iwiokej ja też chodzę jak stara babulina,najgorzej jak wstaję z łóżka:P
Wiecie co mnie najbardziej cieszy...? cieszy mnie,że moja córka tak mocno czeka na brata i tęskni za Nim(wcześniej nie chciała rodzeństwa:P )teraz głaszcze Go,opowiada Mu bajki a od dziś skreśla dni w kalendarzu do Jego narodzin.
Mały ewidentnie reaguje na Jej głos bo jak tylko Nadia mówi do brzuszka to On od razu szaleje tam w środku:laugh:

Aaana szalejesz:laugh: ja póki co mam makowca.....zamrożonego:laugh: 🙃

Bozzze Kobiety!!!weszlam na wage 😞 i niepotrzebnie sobie stresa robie na nowy rok :P 14kg na + !!!!!!!! od czego??? 😠 pewnie ferrero rocher wychodzi :P
strasznie mi puchna rece bo to objaw zatrzymywania sie wody w organizmie???no to teraz chyba bede musiala zmienic max kg w ciazy do 20kg bo plan byl 16kg...No chyba ze nosze w sobie olbrzyma bo skoro Mezus mial 5kg jak sie urodzil to wszystko mozliwe 😁
tylko kto Go za mnie urodzi? 😲

• Mamusia
ja koszulę kupiłam zaraz jak sie dowiedziałam ze jestem w ciąży , bo przecież nigdy nie wiadomo jak będziemy przechodzić ciążę i czy nie wylądujemy w szpitalu np, w połowie ciąży i nie jest jakaś typowa , mój jak ją przymierzyłam ( a było to latem ) powiedział ze jak bym wyszła na dwór to nikt by się nie zorientował że to koszula nocna 🙂

Hej MyCloud fajna ta koszula wlasnie takiej szukalam tutaj ale niestety w tym kraju jakies wszystko dziwne jest 😠 kupilam koszule byla zapakowana ladnie rozmiar ok ja ja wyciagam a tu sie okazuje ze na dekolcie ma guziki ale sie nie odpinaja 😠 😠 😠 musza ja oddac...
chyba bedzie lepiej jak kupie sobie na allegro i mi Mama przesle. a wlasnie MyCloud jak tam Madziula? pojawila sie juz dzisiaj na brzuszku?
Nikos jakie to słodziachne ze Nadia tak bardzo sie cieszy 🙂
Co do zajmowania sie dzieckiem Moj bedzie mial tylko tydzien urlopu a pozniej zostaje sama z Olafkiem...Zeby mnie tylko jakas depresja nie dopadla...a tak poza tym ciekawe czy sa jakies skuteczne metody zeby sie to cholesrtwo nie przyplatalo??!!! 🤔

• Mamusia
Nikoś mi odbija jak nie pracuję :laugh: taka się czuję niepotrzebna i nie przynosząca zysków że chcę nadrobić będąc super kurą domową ale efekt był taki że tylko mnie brzuch rozbolał

ja jak wstaję to muszę się przekulać na bok a potem wspierając się ręką jakoś wstaję i kroczę po domu jak kaczka (a nie kura:P domowa)

Madziula się trzyma,była na brzuszku,ale agab nasza koleżanka wody jej odeszły...co dalej jeszcze nie wiemy.

Tak te koszule są super i po praniu też wyglądają ślicznie,są do kolan i wygląda się naprawdę całkiem atrakcyjnie jak na okoliczności szpitalne.Większość styczniówek ma takie;-)

• Mamusia
MyCloud muzzy mówisz - muszę sprawdzić
Bób - no to jest fajna koszula!! bez krów żyraf i innego zwierza z przodu no i kształty ma jakieś a nie namiot!! czy to może z allegro?
Anitek, MyCloud właśnie rozmawiałąm z ginką i wracam na luteinę chociaż czuję że to po prostu z przemęczenia i stresu było bo teraz jak siedzę i z Wami plotkuję to jest ok 🙂

To dobrze ze Madziula daje rade bo sie martwila biedna. Oooo jak Adze wody odeszly to tak jakos w ciagu 24-48godz bedzie kolejna Styczniowa Dzidzia 🤪 🤪 🤪
co do koszuli to wlasnie widze ze Bob masz taki sam kroj 😁
No ale fakt ta koszula nie wyglada jak jakis wór tylko jest elegancka 🙂taka w sumie sukienka al'a na lato 🙂
teraz tylko rozmiar??? Hmmm sama nie wiem...

Aaana ja jak zaczelam akcje swieta to brzuch zaczal bolec i sie spinac jakos 2dni przed swietami. Poprostu przesadzilam i nawet pomimo luteiny magnezu i nospy nie przechodzilo przez 3-4dni musialam troszke odpoczac i jest dobrze 🙂
ale luteine i tak mam brac. No moja lekarka mowi ze takie odstawienie z dnia na dzien to nie jest dobry pomysl w tym okresie ciazy dlatego tez mowi ze brac do 37tyg i odstawic i czasem moze byc ze sie rozpakuje w chwilke. Zapytam sie jeszcze ginekologa w niedziele bo moja prowadzaca to lekarz ogolny. no ja jestem na dawce 3xdziennie pod jezyk. jak mialam dopochwowa to tylko na noc ale strasznie mnie po niej pieklo 🤨
no a co do brania to lepiej ja sobie bierz chocby raz na dzien a na pewno beda efekty. Luteina nie jest jakims silnym lekiem jak fenoterol i wiecej mysle ze pomoze niz zaszkodzi. no i w sumie dzieki niej ograniczylam nospe do min. czasem 1tab na dzien czasem wcale. A zanim bralam luteine to nospe musialam lykac 3xdziennie bo bole jak na okres mialam prawie non stop.
a wiadomo nospa ma w sobie drotaweryna ktora niestety przenika przez lozysko.