Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

Bob i wlasnie mi lekarz mowil ze to PLT jest odpowiedzialne za krzepliwosc krwi co jest wazne w czasie porodu oczywiscie. ale nie mam pojecia jak mozna to zwiekszyc. a zelazo bierzesz???

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Darusia nie może Ci zabrać wyników bo są one potrzebne do szpitala, moja ginka chce ode mnie kopie tych badań a oryginał mam trzymać właśnie do szpitala
Andzia nie szalej i leż i patrz na brudne okna ja też mam brudne ale mój mi zabronił ich myć więc też sobie patrzę na usyfione 🙂

Na poczatku ciazy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! kobieto!!!!!!!!!!!!!!!
ja na poczatku ciazy tez nie musialam brac a pozniej poziom zelaza spadl ponizej 5ciu a hemoglobina do 10.9!!! i teraz jestem na podwojnej dawce i dzieki temu udalo mi sie uzbierac zelaza bo wlasnie mam wynik ze zelaza mam 27 a norma jest 25-320!!! a jak nie bralam zelazla przez 3tyg poziom zelaza spadl do ponizej 5ciu!!!

Bob a pozniej hemoglobina byla na poziome 12,3 i lekarze mowia ech jak super i moja lekarka i tak zrobila mi morfologie i sie wlasnie okazalo ze hemoglobina jest ok ale poziom zelaza ponizej 5ciu to TRAGEDIA!!! i odrazu silne zelazo na podwojnej dawce do dzisiaj. i tak biore od 8grudnia i popatrz ile tylko udalo mi sie uzbierac tego zelaza przez tyle tygodni...Z tym nie ma zartow! podejrzewam ze niektore Twoje wyniki maja cos z tym wspolnego.

• Mamusia
moj pierwszy gin mi dawał te moje wyniki czyli mam dwa a za trzecim razem tutaj w koszalinie juz ten moj nowy albo połozna jak spisywała zapomniała mi oddac albo nie wiem mniejsza o to pytałam sie w szpitalu czy trzeba mowili ze nie. wszystko jest w karcie wpisane pozatym terz jak byłam w szpitalu to robili mi morfologie wiec najswiezsze moje wyniki maja ... nie ma problemu

• Mamusia
Jejku Bob ja od poczatku ciazy mialam sprawdzany poziom zelaza na kazdej wizycie!!!! Do dzisiaj tak jest i nawet dzis wiem ze mi znow pobiora bo juz mowili. Ja na poczatku tez mialam dobre wyniki pozniej strasznie spadaly w trakcie ciazy a zelazo jest baaaardzo wazne dla dziecka. Mi zawsze mowil lekarz ze moj organizm sie przyzwyczai do mniejszej ilosci zelaza ale tu chodzi o dziecko. Wiekszosc ciazy musialam je brac i nareszcie sie bardzo poprawilo. Zobaczymy jak dzisiaj.
Ale dziwi mnie te twoj lekarz to olewa????? Powiedz mu to na wizycie koniecznie. 😉

• Mamusia
hej
Anitko jestem 🙂 cała ,zdrowa i w dwupaku 🙂
poprostu dlugo spalam, potem sniadanie i jakos nie weszlam do Was.U nas jakos leci , Julka sie kreci w brzusiu, chyba sie na świat nie wybiera jeszcze.

Wczorajsze wyniki wyszły ok, białka w moczu nie mam , bankterie jakies pojedyncze.
Za to leukocyty 15,8 dosc sporo, ale gin napisalm mi smsa zebym sie nie martwila i widzimy sie na wizycie za tydzien.

To chyba tyle 🙂

Bob przeczytaj raz jeszcze co Ci napisalam 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 ja HB tez mialam 12,3 a pozniej nawet 12,7 a jak zrobili pelna morfologie z wykresem zelaza to sie okazalo ze organizm zeby wyprodukowac ta hemoglobine ukradl prawie caly zapas zelaza.
a bez tego ani rusz. dlatego mowie ze nie sugeruj sie sama hemoglobina bo u mnie gdyby mieli na to patrzec to bym padla.

• Mamusia
no ja też jak byłam w szpitalu to pierwsze chciała grupę krwi i mówiła że to jest bardzo ważne i nosić ze sobą na wierzchu, żeby nie było problemów w razie "w"
a ja wszamałam sobie zupcie chińska, bo słodkie mi sie już skończyło i nic nie mam 😞
Dodi to miło ze u Was wszystko ok i nie śpij tyle bo sie martwimy jak nie piszesz 😁

Bob w 4tym miesiac??? no dobra nie wtracam sie juz wiecej...skoro mi przez 3tyg spadlo zelazo prawie do min no to sobie pomysl co moze byc u Ciebie po tylu miesiacach...
Dodi dobrze ze jestes :P super focia profilowa 🙂 w koncu zatwierdzona bo chyba z 3dni czekalismy :P
Mona u mnie zelazo to SERUM FERRITIN
no i jeszcze wazny jest poziom wit b12 bo to ona jest odpowiedzilna za produkcje krwinek.

• Mamusia
anitek z tym nie braniem żelaza to nie jest tak że ja wcale nie biorę, bo przecież w witaminach dla mamusiek jest ono i to w takiej dawce jaka jest potrzebna, a gdyby moje wyniki się pogarszały drastycznie to lekarz kazał by zrobić wynik, tak myślę 🤨