Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

CandyMonka napisał(a):
iwiokej 3 piwa 🤪 i kac uhooo
ciekawe jak to u mnie będzie, starego alkoholika ;-)))

Ty padniesz po jednym biorac pod uwage to co jesz teraz... 😜 🤪
tania w piciu hehe 😉

• Mamusia
iwiokej, ale faktycznie z tym alkoholem to cos sie porobilo 🙂) ja jak pisalam w sobote po dwoch SLABYCH drinkach mialam szmer w glowie i na drugi dzien czulam, ze pilam. Kiedys bym pewnie nawet nie poczula 🙂) albo oslabienie organizmu albo odwykniecie 🙂)

Maly znudzony kima sobie teraz a ja mam mega lenia!! i nie moge sie zmobilizowac do zrobienia czegokolwiek 🙂 🤢

Ja jedna reka pisze 😜 bo Maly pije mleczko 🙂 cos niejadek od wczoraj wiec sie ciesze ze je w koncu 🙂
ja tam moge wypic tyle co przed ciaza 🙂
choc ja wole piwko niz drinki 🙂

Anitek hehe no masz racje, ja sie normalnie boje pic ;-)))
Dodi a co do tych lekarstw, witamin itp to zeby nie powariowac to rozpisz sobie wszystko na kartce co i o ktorej godzinie, przyklej na lodowe ;-)
Ja tak zrobilam, jak mialam nadmiar to podzielilam 6 rzeczy przez 16 godzin aby byl rowny odstep w braniu;-) napisalam na kartce co ktorej i gralo ;-)

• Mamusia
ja na chwilke pisze od taty
juz po USG wszystko super
przede mna byla dziewczyna z corka 2 tyg z zespolem downa i jedna nozka bezwladna 😞 przy tym moj problem z nieobracaniem sie jest pryszczem!!!!!!
pytla o ty obracanie wiec mam wogole sie nie przejmowac!!!!!!!
Marcelina sie smiala przez cale USG a Pani dr powiedziala ze bardzo malo dzieciakow rodzi sie teraz z prawidlowymi biodrami i najczesciej ma maluszki takie kilku tyg przychodza na to USG

mam kapitalne zdjecia Marceliny ale to jak bede w domu to Wam wkleje a teraz uciekam do domu 🙂

Sibi Marcelka to śliczna kobietka!

Dodi - kochana wyluzuj troszkę!! I nie idź na żadną sondę! Julka to zdrowe, piękne dziecko! czy masz leżaczek bujaczek dla Małej?? Możesz ją tam kłaść, nie leżałaby zupełnie na płasko a i może by Jej się spodobało a Ty byś odpoczęła?

Jejku iwiokej 3 piwa 🤪 ja teraz po ciąży ze dwa dni był pijana leżała 😜

Sibi musi się dać. Ja zmieniałam jakiś tydzień temu i było oki. Nawet weszło pd razu, nie musiałam czekać kilku godzin.
U mnie też sterta prasowania, całe szczęście wciśnięta do szafy i przynajmniej jej nie widać 😁

• Mamusia
anitek85 napisał(a):
Nutriton
Po rozpuszczeniu w niewielkiej ilości ostudzonej, świeżo przegotowanej wody nadaje się do podania łyżeczką bezpośrednio przed lub w trakcie karmienia piersia.

Ta baba mi kazała odciagac za kazdym razem laktatorem tyle ileJulka je, czyli teoretycznie 120ml i zageszczac tym nutritonem i podawac łyżeczka, a gdzie ssanie piersi ??? kurde takto ja pierdzielę, nie po co karmie piersią zeby dawac małej łyzeczka jesc , wyobrazacie sobie to w nocy i wogole, odcaiaganie , mieszanie i karmienie, Bo ja nie, to moze od razu przejde na butelkę bo takto sobie nie wyobrazam przy kzady karmieniu akiej lataniny.

Moze są onne sposoby, moze odciagnac tylko troszkę i zmieszac i wystarczy , a nie całą porcję mleka??

Dzieki dziewczyy za slowa otuchy,
Anitek Julka ma pozdwyzszone lozeczko od urodzenia, i wózeczek tak samo na lekko siedząco.

• Mamusia
Paszport już załatwiłam, bedzie do odbioru już 31 maja 🤪 Naprawdę zadziwiają mnie te kobiety z tego urzędu 🙂 Wszystkie się zbiegły do małej i się nia zachwycały hihi.
Iwiokej dobrze, że napisałaś, że w jacuzzi są bakterie, bo własnie się tak zastanawiałam czy przypadkiem tak nie jest i w wodzie w basenie też są chyba, więc odpuścimy sobie kapiel z Milenką.
Dodi słyszałam od paru osób, że huggisy są sztywne, ale ja wczoraj kupiłam na próbę i jakoś nie widzę zabardzo różnicy. Nie wiem narazie założyłam tylko 2 pieluszki więc jeszcze zobaczę czy się sprawdzą, choć małej dzisiaj wyleciała kupka nogawką, więc chyba mają za szerokie gumki. A jeszcze chciałam Cię spytać i inne dziewczyny, które karmią piersią jak często Wasze dzieciaczki robią kupki? 🙂

• Mamusia
ale się rozpisałyście przez tą chwilkę
mona ja czytałam że dzieci od 3m-ca mogą bez problemu chodzić na basen, ale ten ozonowany o i oczywiście w pampersie basenowym które można kupić chyba na każdym basenie z przystosowaniem dla maluszków 🙂