Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,
U nas nocka super, choć małej się pomyliło i obudziła się o 4 na jedzonko, ale zjdała i poszła spać dalej, zresztą tata ją nakarmił 🙂

Cmonka miałam właśnie pisać do Ciebie bo wczoraj chyba się nie pojawiłaś i zaczęłam się martwić 🙂
Andzia ja tak ostatnio miałam jak pierwszą noc Amelia przespała całą to ja i tak nie spałam bo była burza hahahah
U nas dziś ma być 32 stopnie w weekend 35 a w poniedziałek 16 masakra.
Delektujmy się tym słoneczkiem
Wczoraj temp. pod domem miałam 42 stopnie i wcale nie na bezpośrednim słońcu

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
czesc dziewczy 🙂
Nocka i poranek na raty, jedzenie, gadanie, dosypianie, jakos wszyscy lazilismy o roznych porach tak wiec 11 a nic nie zrobione, nikt nie wyspany i w dodatku...znowu leje 😠 ja tez chce miec 40"C!! 🤨
Maly juz ma takie rozpulchnione dziaslo, nie placze, nie marudzi tylko patrzy, zeby przyatakowac czyjas reke i wciagnac sobie do buzi, jego chyba juz go bola 🙂)Gryzakow zadnych nie chce 🥴 T. mial mu kupic w aptece zel lagodzacy i mu babka powiedziala, ze nie ma takiego zelu na dziaselka dla dzieci 😮 🙃 cos mi sie wierzyc nie chce, ze wszedzie jest a w dk nie ma 🙂) i argument, ze z zelem czy bez i tak mu ten zab wyjdzie!! jade sama, to na 100% kupie. 😠
CandyMonka a co z Nadia jakbys sie zdecydowala na UK? w sumie tutaj masz mame, ktora Ci pomaga a tam? zlobek? A z drugiej strony moglabys bedac na miejscu scignac nasieniodawce 🙂 😉

• Mamusia
hej my tez juz na nogach, usypiam mała, mam nadzieje ze da mi sie wykapac i umalowac.
ja tez nie wychodze z mała w ten upał, dopiero mysle okolo 15 pewnie.

Pisalyscie wczoraj o chrzcinach, a wiec myslałam o cateringu, ale troche drogo to wychodzi 😞

A Cruella jak Ty to robisz? ze jestes w stanie przy dwójce małych dzieci, przygotowac obiad na 15 osób sama?? i jeszcze przy tym ładnie wygladac?? moze zdradz mi tajemnice ?? 🙂 😉

my mamy mała rodzine, u M. jest 7 osób z rodziny z króra utrzymyje kontakt, u mnie troche wiecej ale chrzciny to chyba rodzice, dziadkowie i chrzestni mysle ze wystarczy.

Dodi nie wiem jak, jakoś zawsze tak było u mnie moje rodzeństwo z rodzinami to ok 20 osób a jeszcze rodzina Andrzeja hihihihi.
Nie pamiętam też kiedy mieliśmy sami obiad, zawsze ktoś jest, tak z ejak coś to zapraszam 🙂

Po za tym Adrian już duży jest, a pomoc mam i od niego i od Andrzeja.

Dobieram menu tak aby było smacznie ładnie ale i mało pracochłonne 🙂

Choć przyznam że nasze chrzciny w knajpie zrobimy, bardziej nie lubię sprzątania po gościach 🙂

A i dziękuję za komplement 🙂

• Mamusia
Dodi to w takim razie moze zrob tak aby wszyscy byli zadowoleni ( choc pewnie i tak po wyjsciu Cie obgadaja 😉 ) a Ty abys sie nie zajechala w kuchni: na przystawke cos malego i na surowo, tak aby nie stac w kuchni, losos wedzony zawsze sie sprawdza, na obiad wrzuc do piekarnika ze 3kg ladnej karkowki i niech sie piecze, pozniej w plastry i juz, nie tlusto, smacznie i robi sie samo, a w tym czasie do tego mlode ziemniaczki, jak najbardziej nie obierane i jakies dwie salaty do wyboru, na deser tort, lody, owoce i do widzenia 🙂).
My jak mamy gosci na obiad to tak to zalatwiamy 🙂

Dodi Jai Ho ma rację, możesz też zrobić schab w całości w worku, nasmaruj go musztardą przypraw Wegetą i kminkiem i w całości, potem na plastry, uwierz mi smak niezapomniany 🙂

Sałatkę do ziemniaków zrób sałatę lodową z sosem ( jogurt naturalny+ łyżka musztardy + cukier)
A drugą np mizerię i do tego młode ziemniaki.

Na deser zamów tort w cukierni

• Mamusia
hej mamuski 🙂 u nas też upał,wyjdę z dzieciakami dopiero po obiedzie,póki co pralka mi kręci a ja na kanapie,ssak wisi na cycu. Czytałam o tych Waszych chrzcinowych przygotowaniach i cieszę się,że mam to z głowy...u mnie było mega tempo by zdazyć przed wyjazdem męża.Po kościele pojechaliśmy do restauracji P. Gessler (boskie jedzonko...do diś wspominam smak kaczki na gruszkach i babeczek łososiowych z musem chrzanowym 🙂),po jedzonku był spacer po parku i na koniec kawa,torcik i lody w restauracyjnym ogródku,było bardzo,bardzo przyjemnie i pyyyyysznie.

Podziwiam Was dziewczyny jeśli chodzi o te rodzinne obiadki........ 🤪

• Mamusia
heheh Nikos u nas rodzinnych nie ma ale dosc czesto rozni znajomi ,,wpadaja" tak jak my do nich na obiad. Mi to pasuje bardzo bo u nas to T. gotuje ☺️ 😜 ja tylko robie salaty i nakrywam ,,artystycznie" stol 🙂) W tygodniu on tez gotuje, ja zupe raz na jakis czas robie, z tym, ze my nie mamy potrzeby aby obiad byl codziennie, tak wiec 2-3 dni w tyg. jestesmy na ,,co kto zlapie" 🙂)

• Mamusia
Hej hej 🙂 🙂

już nie mogę z tą pogodą dopiero 3 dzień świeci słońce a nasze mieszkanie jest już tak nagrzane że lepiej siedzieć na dworze 😞

trzeci dzień daję małemu kaszkę łyżeczką, normalnie syzyfowa praca, ja mu daję łyżeczkę a on 2/3 wypluwa to wciskam to z powrotem do środka a on znów 2/3 z tego wypluwa i tak w kółko 🤔

a Wy jak podajecie kaszkę dzieciom? przez smoczek czy na łyżeczce?

• Mamusia
Witam Mamusie!!! u nas noc przespana zasnęła o 21 i pobudka 6 mleko spanko i po o 11 kolejne mleko 🙂
położyłam ją na dworze ale tak jest parno że zasnąć nie chciała i płakała, miała aż karczek spocony, a słońca nie ma było 28st. a położyłam ją w samych bodach w krótkim rękawku i gołymi nóżkami, a teraz śpi w swoim łóżeczku, tam się jej śpi najlepiej 🙂
a ja piorę i obiadek robię 🙂
zmykam póki śpi, ooo.... już nie śpi 😞