Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Martus potowki bardzo szybko schodza wiec sie nie przejmuj. Jak najczesciej odslaniaj mu na troche czesci ciala zeby organizm troszke ochlodzic. Np. przed kapiela a teraz mamy sezon letni wiec mamy okazje czesciej.. Sebastianka bardzo czesto zostawiam w bodziakach i zakladam mu tylko skarpetki jesli stopy ma zimne. W niedziele bylo tak goraco ze maly mial body i koszulke z krotkim rekawkiem 😉 i to wszystko. Chociaz czasami nie wiadomo jak to ubrac dziecko zeby bylo dobrze. Czasem jak sie spoci to strasznie sie boje i panikuje zeby go nie przewialo 🥴
Krochmal tez stosuja ale ja tego nie musialam robic . Przypomina mi sie cos ze Anitek robila do Olafka. Troche maki ziemniaczanej rozmieszac z woda i zagotowac i to wlac do wody czy jakos tak. 😁
Lece jakies sniadanko zrobic... 🙃

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
aaana napisał(a):
Dodi czy dajesz jeszcze Nurtiton? jak go podajesz /karmisz z piersi,nie?
Klaudia - tak jak cruella mówi - teraz już zajmij się sobą żeby wyglądać jak księżniczka!!

teraz nie dawalam jak wyjechalismy, bo nie mialam tam za bardzo jak 😞 ale takto odcoagam troche mleka około 40 ml zageszczam wedlug uznania tak zeby byla papka ale nie za gesta i daje łyzeczka , troche pluje troche zje, ale widac efekty .

Karmie wyłącznie piersią cały czas.

• Mamusia
ale sobie dospalismy z malym 🤪 najpierw wyglupom nie bylo konca a pozniej jak nas zlamalo to do 11 🙂) teraz druga kawka na rozruch i czas cos ogarnac 🙂) Przestalo padac to moze uda sie troche tlenu pozniej zlapac 🙂) A maly mnie zaskoczyl, bo napewno zasnal na pleckach a obudzil sie na brzuszku! nawet nie wiem jak i kiedy sie przekrecil, po raz pierwszy z pleckow 🙂)

• Mamusia
Dodi dzięki za odp 🙂
... a te stópki to Domisia a nie Amelci 🙃 no ale one obydwie kruszyny śliczne więc wybaczam pomyłkę 😜
lecę do gina bo coś nie halo z podwoziem jeszcze po porodzie ☺️ do spisania wieczorem!!

aha potówki - Domiś jak na razie nie ma - jeżdzi ostatnio w bodziaku tylko jak wyciągam z wózka i jest ostre słońce to zakładam tylko taki cienki kapelusik (jak na zdjęciu ze stópkami) - ma cały czas chłodne rączki i nóżki ale pod szyją ciepło więc oki - tak się ponoć najlepiej hartuje dzieciaki

Hej
mały smacznie kima od dwóch godzin! To sukces, bo On robił sobie w ciągu dnia tylko dwie drzemki po 20min. Ale, noc za to kiepska była więc pewnie odsypia 🙂

Andzia dzięki za podpowiedź co do krochmalu 🙂

Pogoda piękna, a my siedzimy w chacie bo czekam za hydraulikiem, prysznic mi cały przecieka 😠

Miłego dnia kobietki

JaIho gratulacje dla Victora. Super, że potrafi zrobić przwrót 🙂

A i miałam pytać CandyMonka - podałaś już soczek Nadii??

Mały nie śpi, wietrzymy pupę 🙂

• Mamusia
Martus dzieki 🙂
A marchewki dzis nie bedzie, bo madra ja jadlam winogron, slodki jak miod i dalam na probe do polizania Victorkowi, jejku chyba na nic sie jeszcze tak nie rzucal, myslalam, ze mi palce wciagnie razem z ta kulka winogrona a musialam trzymac mocno, bo tak chcial zjesc cale, oczywiscie jak zabralam to awantura i tak ,,zjadl" jakies 8 kulek 🤪, wiec juz nic nowego dzis nie wprowadzam 🙂)
Wypogodzilo sie troszke i to mojego dziecka pierwszy kontakt z natura, dobrze, ze czuwalam, bo zaczal rwac trawe i ...do buzi oczywiscie 🙃 😁
[URL=http://fotoo.pl/][IMG]http://fotoo.pl/zdjecia/files/2010-06/28759d6f.jpg[/IMG][/URL]
[URL=http://fotoo.pl/][IMG]http://fotoo.pl/zdjecia/files/2010-06/9425843b.jpg[/IMG][/URL]
[URL=http://fotoo.pl/][IMG]http://fotoo.pl/zdjecia/files/2010-06/ff56140f.jpg[/IMG][/URL]

• Mamusia
hej, ja wrocilam ze spaceru, moja tez nie ma potówek zadnych, ale ja ja cienko ubieram, dzis w samych bodach i skarpetkach na dworzu.
Kurde musze upichcc obiad a mieso w lodówce.

Jakos dzis kiepsko z czasem.
Julce tez chyba sie zaczyna cos dziac z zebami, pcha rece, slini sie, marudzi i ma na dole białe dziasla, nie wiem czy to zeby ??

• Mamusia
hej Dziewczynki 🙂
U Nas wszystko dobrze 🙂
Dzis bylam na drugiej próbnej 🙂 Poznizej fotki 🙂 Podoba mi sie bardziej i zostaje przy tej wersji 🙂
Ocencie same 🙂
Wieczorkiem jeszcze wizyta u ksiedza na nauce tego co i jak robic w czasie mszy 🙂 i wyzyta w orkiestry 🙂
uff jeszcze 3 dni i sie męczarnia skonczy 😁

oto fotki

• Mamusia
hej my po szczepieniu (mała śpi) po badaniu podwozia matki (będę żyć) i w dodatku po zakupach (muszę zmienić całą garderobę bo jestem o 2 rozmiary większa i waga jakoś się nie chce zmienić) i obiedzie z kawką na mieście 🙂 i teraz zasłużone lody - skoro i tak kupiłam większe ciuchy... 🙃

Klaudia fryzurka o niebo lepsza !!! bardzo bardzo bardzo mi się podoba!!!

hej hej ;-)))
Wszystkie fotki Waszych dzieciaczków cudne!!!!!!!!!!!!!!!!
Klaudia fryzura piękna piękna piękna!!!!!! Naprawdę super;-)))) Te loczki wyglądają cudnie do tego ta tiara i te srebrne kolczyki, wszystko ładnie tworzy piękną całość ;-))) Świetnie wyglądasz!

My również korzystamy z pogody, cały dzien na dworzu.
Mała mi marudzi bardzo od wczoraj, krzyczy z bolu tylko nie wiem czy to ten drugi ząbek czy brzuszek bo i się wygina i odbija sie jej, jak i pociera rączką dziąsła..ehh..czasami jest spokój i nic a jak ją chwyci to godzina płaczu non stop, aż się cała poci biedna!
Martuś

A i miałam pytać CandyMonka - podałaś już soczek Nadii??

Dałam jej dwa dni z rzędu tak po kilka łyków, ale się zgapiłam bo na butelce było że od 6msc, drugi etap a ja jej to na pierwszy raz dałam i nie wiem właśnie czy czasami od tego nie płakała. Jutro spróbuję jej dać inny soczek, same jabłko i zobaczę jaka będzie reakcja. ;-))
Tylko ciężko jej się pije bo nie umie z butelki ciapa ;-) heh

Hej, ja dopiero teraz najpierw spotkanie brzuszkowe a potem miałam gości 🙂

Klaudia ta fryzurką super, bardzo mi się podoba jest elegancka a nie "rozczochrana" i tak ma być 🙂 super.

Ja i Ho ja gotuje z łyżeczką oliwy z oliwek lekarka mówiła że najlepsza a i ja przecieram w malakserze na papkę, dodając trochę warzyw i trochę wywaru.

• Mamusia
My mielismy gosci wiec nie zagladalam 🙂 Maly dopiero zasypia a ja siedze przy ciemnym piwku KARMI hihi zawsze cos a na pokarm jak u mnie rewelacja 😉
KLAUDIA fryzurka suuuuuuper!!!!!!!!!!!!!! Jest elegancka i swietnie pasuje do twojej buzi 😉 🙂 Bardzo mi sie podoba.
Co tak dzisiaj cichutko?????????? 🙃

• Mamusia
Dzień dobry a raczej dobry wieczór 😁

ale się dzisiaj nałaziłam 🤔, nogi odpadają, zrobiła się pogoda i okazało się ze nie mam dla Miśka żadnych krótkich spodenek a w sklepach okazała się taka bieda 😞 i jak już były to w kompletach ( koszulek nie potrzebuję bo lepsze body a po co na body nakładać jeszcze koszulkę) i do tego wątpliwej jakości a i nie zbyt piękne 😠

Klaudia ta fryzurka fajniejsza 🙂

• Mamusia
Witam Mamusie!!!
oj zaniedbuje was 😞 ale jest tak piękna pogoda że od rana do wieczora siedzimy na dworze 🙂
małą już prawie zdrowa i tę przez to źle sypia, ale wszystko powoli wraca do normy, z jedzeniem też był problem, a dziś dałam jej kilka łyżeczek rozcieńczonego soczku z jabłka, ale jej nie podchodził, wszystko wypluwała, pewnie po mamusi nie lubi jabłek 😁
widziałam Klaudio fryzurkę, ładna ale chyba zbyt poważna, ale ze wszystkim to też pewnie będzie inaczej wyglądało 🙂 już niedługo Ślub Życzę powodzenia 🙂
Jai_Ho, Victorek super 🙂i słodko mu te uszka odstają 🙂
reszty nie widziałam i nie czytałam 🙂 buziole dla was wszystkich 🙂
a... czytałam jak dziecko spało dobrze, a teraz zaczęło gorzej w nocy, częściej sie budzi to potrzebuje juz wiecej jedzenia i urozmaicenia diety 🙂

• Mamusia
hej wieczornie 🙂
Wyszlo slonce popoludniu a teraz zrobil sie upal, wiec siedzielismy sobie w trojke na zewnatrz. relax 🙂

Klaudia fryzura jest super, jednak zdecydowanie bardziej ta do Ciebie pasuje ( chociaz pierwsza tez mi sie podobala, ale moze faktycznie do innej twarzy i zdecydowanie na inna okolicznosc 🙂 ).

aaana oczywiscie, ze winogrona tez eko 🙂) Ja to jeszcze moze i bym odpuscila ale T. ma zwiche na tym tle i warzywa, owoce, nabial, jak sie da to mieso jest eko, bio lub organic. On uzywa jeszcze takich kosmetykow 🤪 mi nawet bezzapachowe smierdza rybami i tu mielismy na poczatku zgrzyt czym myc malego 🙂) Wygralo Bambino z Polski 🙂)
A maly Victor jak patrzyl na te stopki Domi to robil : aaaaaaa chhhhhh aaaaaaa.... i mial wielkie oczy 🙂) maly fetyszysta 😉 ale Mala jest sliczna to sie nie dziwie 🙂)

Hej wieczornie,
my dziś cały dzień na dworku, zwlekłam się do domu ok.19stej jak przyjechał hydraulik do kabiny prysznicowej. Kabina została zdemontowana i nie mam gdzie się umyć, pozostaje miska 😉 jakoś dam radę te dwa dni 🙂

Klaudia bardzo ładna fryzurka! Taka dostojna. Choć nie ukrywam, tamta też mi się podobała 🙂

Aana, u mnie pozostało 12kg 😠 karmienie cycem miało tą"12stkę" wyciągnąć. I co? i dupa. czuję się taka wieeelkaa 😞 brzuch masakra. Jak u kobiety po 50tce.

Jaiho - Victor normalnie te kulki winogron łyka czy jak? 🤔 I naprawdę bardzo ładny chłopak z Niego. Taki wyraźny, jak już kiedyś pisałam 🙂

Andzia po karmi również miałam mega pełne cyce 😜

Idę nakarmić Małego 🙂

A i pochwalę się, dziś przyszedł projekt na dom, więc jutro lecę załatwiać pozwolenia 😜 jupi 😜

Dobrej nocki jakby nie zajrzała

Hejka zagladam na chwilunie tylko.
Ech ale mam wakacje 2dni z rzedu na pogotowiu i pod kroplowka przez kolke nerkowa dzis bylam u nefrologa no i mam kamienie...wlasnie jeden 5mm juz jest w przewodzie moczowym no i mam go "urodzic" 😠
mowie Wam pech!!!
ogolnie wszystko cacy 🙂
Jutro do Warszawy jedziemy 🙂
Chrzciny extra 🙂 🤪
Pozdrawiamy i sciskamy 🙂 😘