Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Dzieki za podpowiedz 🙂 z piciem tez nie patrze na miarke, pije kiedy chce i ile chce,choc i tak najchetniej wode, moze jakies inne smaki mu podejda, teraz troche sie przez ta bieganine i dzisiejsze marudzenie zaniedbalismy z rozszerzaniem diety i utknelismy na jablku, marchewce, niewielkich probach z ziemniaczkiem ( z mojego talerza) z winogron. A jutro jade po swieze owoce i warzywa i roznego typu kaszki dla malego i zaczniemy jesc jak ludzie 🙂) tym bardziej, ze butli nie chce za bardzo dzis jak zjadl 300 to max.

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

soki daje takie jakie są, nie rozcieńczam 🙂
Produkty kupuje normalne, my nie jemy eko więc bez sensu uczyć mi Amelię takich jak za jakiś czas i tak przeszłaby na normalne.
Kupuję na targu warzywa.
Aaana odkąd zjada pół miseczki zupy je jedno mleko mniej, dostaje zupę zamiast jedzenia o 12 potem deserek ok 14.30 -15.00 a po 16 butla.
Natomiast wcześniej jak jadła po parę łyżeczek zupkę dostawała pomiędzy

• Mamusia
hmmm... to u nas dalej pelna anarchia z jedzeniem, je kiedy on chce i nie da sie inaczej,probowalam bez sukcesu 🙂 wiec czasem jest to 8 x doba a czasem 4, i o roznych porach, czasem daje mu butle to pluje, gniecie sie, zaciska smoka i tyle z jedzenia a za 15min. wola juz glodny jakby tydzien nie jadl. I dostaje to samo mleko z tej samej butelki i wtrynia az sie uszy trzesa 🙂). Dlatego tez troche sie motam co i jak bedzie z ta kaszka i konkretnymi obiadkami a nie po kilka lyzeczek pomiedzy. Moze on sam zdecyduje wtedy co z mlekiem 🙂)

Na razie daj mu jako dodatkowy posiłek a zje ile będzie chciał, uwierz mi to normalne.
Moja koleżanka ma bliźniaki które wyobraź sobie prawie w ogóle nie chciały mleka i żyją i są duże i silne i zdrowe 🙂

• Mamusia
tak tez bede robila a pozniej coraz wiecej zupki czy obiadku, kaszka na noc, moze bedzie dluzej spal - sie rozmarzylam! 🙂), przeciez sam sie nie zaglodzi, wyglada niezle, przybiera, no stres! 🙂
A jeszcze jedno: jak dodajesz kaszke do jablka surowego to ja gotujesz wczesniej, czy tak na sucho?
Hmmm... ide do auta po ta ksiazke od tesciowej, do poduchy poczytam... z tym, ze oni tutaj tez maja inne pomysly na dzieci...np. mieso po 6 m-cu ech 🙂)

• Mamusia
już po grillu oczywiście goście w domu, a ja z mężem na zmianę przy grillu, ale i tak się udało
dałam małej soczek winogronowy i kilka łyżek jabłuszka, oczywiście nie jednocześnie, na początku lizała tylko te jabłka, ale po chwili otwierała pysio i jadła 🙂 mała chyba jest zadowolona z urozmaicenia diety 🙂
oki słodkich snów

• Mamusia
Cruella WIELKIE dzięki za odp 🙂jutro robimy tak samo bo do tej pory miałąm mniej więcej jak JaiHo czyli plan - no plan

hehehe mój mąż się śmeje że jak ktoś się będzie pytał jakie metody stosujemy to będziemy mówić że system karmienia wg Cruelli 🤪 🙃

dobrej nocki kobietki!!

• Mamusia
hej 🙂)
przy kawie na brzuszku 🙂) noc do bani ale przynajmniej teraz sie dziecko troche wyspalo i od pol godziny gada non stop do tv, wylaczonego! 🤪 A taki niby bystrzak 😉 jak narazie chyba zapomnial o zebach, bo jest szczesliwy 🙂 Ja tez, a do tego wyszlo slonce, tak wiec dzis wszedzie na nogach, taki plan.

Jai Ho dziękujemy za życzenia 😘 😘 😘

Aaaana na noc daje jej butlą, bo tylko troszkę tej kaszki daje a mam smoczek ze zrobioną dziurką ( na szerokość palca) hahahah.
Matko schemat wg Cruelli jak to brzmi, gdzie wy się douczacie hahahah. Powiedzcie że gotowane ropuszki etc 😁 😁 😁 😁 😁

Dzien Dobry 🤪 🤪 🤪
Wrocilismy 🙂
Na sam poczatek:
Klaudio Kochana Wszystkiego Najlepszego na Nowej Drodze Zycia!!!Szczescia Milosci i Wytrwalosci 😉 🙂
Dla Wszystkich Naszych Lutowych Dzieciaczkow ktore skonczyly 4miesiace rowniez Wszystkiego Naj Naj Naj 🙂 Duzo zdrowka 🙂

Czy moglabym kogos poprosic o skrot wydarzen??? 😉 🙂
Ja lece robic kawke i ogarnac balagan ojojoj chyba bede sprzatac go tydzien 😜
wszedzie rzeczy walizki i wogole hehe 😜
Zajrze pozniej 🙂
Buziaki 🙂

Hej
my po super nocy, pobudka o 1wszej - i tu od 3 dni zamiast mleka dostaje kilka łyków wody, przewracam Go na drugi bok i śpi dalej 🙂 następnie pobudka o 5tej, butla i spanie do 9tej 🤪 moje dziecko chyba się "naprawia", zaczął jeść więcej w dzień a nie jak dotychczas obżerał się nocą.
Wczoraj Igor zjadł pół słoiczka marchewki 🙂 Mam pytanie w związku z tym - czy dziś mogę Mu podać marchew z ziemniaczkiem??

Klaudia GRATULACJE dla Młodej Pary!

Anitek, dobrze że jesteś, że wróciliście szczęśliwie do domu 🙂

Dziś idę do dentysty, wrrr.., boję się bardzo 😞

Laski a jak z Waszymi okresami? Ja nie karmię piersią od 2 tyg, a okresu nadal nie mam 🤨

Sibi jak wymyślisz coś ciekawe co można robic w taką pogodę, to napisz co to 😜

• Mamusia
czesc, przywitam sie ładnie a w wolnej chwili poczytam troche co tam sie dzialo.
My wczoraj rozwozilismy zaproszenia na slub, mała padnieta, wkurzona i zła płakała non stop, bo co przysneła to budzila sie w innym domu i jakies obce twarze nad nią stały i próbowały zagadywac.
Od wczoraj zaczelam diete CandyMonki bezbiałkową, kolezanka która wczoraj zobaczyla Julkę stwierdzila ze jej synek juz roczniak miała takie same krostki na twarzy i to skaza byla, wiec spróbuje nie zaszkodzi, a moze bedzie poprawa, moze mała faktycznie boli brzuszek.
Wczorak na kolacje 2 wafle ryzowe z dzemem i dzis rano to samo, rozbolal mnie brzuch, i jest mi nie dobrze 😞 zaslodzilam sie i jakos kiepsko na zołądku, dzis kupie jakies inne rzeczy do jedzenia jakas wedlinke z indyka czy cos...
A jak i dieta nie pomoze to sie decyduje i przechodze na bebolon pepti, mam recepte wiec nie ma problemu.
Wczoraj u kolezanki wsadzilismy Julkę do bujawki,leżaczka od razu byla grzeczna i spokojna wiec wczoraj zamówilismy taki bujaczek , mam nadzieje ze bedzie lubila.

http://www.allegro.pl/item1064375241_fisher_price_hustawka_lezaczek_3w1_deluxe_p6948.html

a wogole zdecydowalam sie i zaszczepie Julke na pneumokoki, ale najpier musze skonsultowac to z neurologiem, bo jak dziecko ma napiecie miesniowe to czasem nie pozwalaja szczepic nie wiem czemu.
u nas dzis pada, mozenawt lepiej bo dosc tych upałów jak narazie.
Uciekam pod pryszic dopoki mala kima.
Buzka

aaa no a Klaudia juz męzatka suuuuper 🙂 ciekawe jak sie wszystko udalo 🙂
Noi witam Anitke 🙂 juz wrocliscie ! a to nie mialy byc 2 tygodnie ??

Dzięki Cruella, tą marchewkę dostał dwa dni pod rząd, po pierwszym dniu była piękna marchewkowa kupa i wszystko ok 🙂

Właśnie Pampers przysłał mi paczkę pieluch rozm 4, szt 62, do tego mała paczka 4rek (34 szt), chusteczki nawilżane i płyn do płukania Lenor 🙂

• Mamusia
Martus napisał(a):
Dzięki Cruella, tą marchewkę dostał dwa dni pod rząd, po pierwszym dniu była piękna marchewkowa kupa i wszystko ok 🙂

Właśnie Pampers przysłał mi paczkę pieluch rozm 4, szt 62, do tego mała paczka 4rek (34 szt), chusteczki nawilżane i płyn do płukania Lenor 🙂

No prosze , jednak oplacilo sie rekla,acje zlozyc 🙂 SUPER 🙂