Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
iwiokej, to super, ze mata sie podoba i problem tez nie jest w lyzeczce tylko marchewce. 😲 biedna Amelka sie poplakala, sama czujesz najlepiej czy juz dac nowosci czy zaczekac 🙂 to sa jeszcze malenkie dzieciaczki i maja mnostwo czasu na pokarmy stale 🙂 Jak pisalam mam ta ksiazke z przepisami i jak to robia w dk i do 6m-ca to tylko mleko, niewazne jakie, ewentualnie raz dziennie kaszka, i bardzo ewentualnie 2-3 lyzeczki pure z owocu lub warzywa( tych poczatkowych) dopiero pozniej jakies zupki i deserki. Tak wiec my to naprawde szybko dzialamy 🙂)

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
😠 czasami przekonuję się że śmierć to zdecydowanie za mało, nosz zabiła bym babsko gołymi rękami 😠 😠 😠, oglądać tego nie mogłam i ty mam pytanie do dziewczyn bardziej kumatych w języku angielskim; czy to dziecko robiło coś(np. krzyczało) poza zabawą na podłodze??

pan który miał by mnie tatuować powiedział że w tym miesiącu na pewno nie bo nie ma czasu więc się obrażam i się chyba rozmyślę 😠

Dodi mam nadzieję że z Julcią będzie wszystko dobrze po sztucznym mleczku a Ty w końcu odpoczniesz i będziesz mogła cieszyć się macierzyństwem 🙂

Dodi nie tylko Ty przywołałaś do nas Boba 🙂
Super, że dałaś Julce butle, teraz tylko dokladnie obserwuj 🙂
Właśnie skonczyłam sterte prasowania, wrrr.. nienawidze prasować.
Anitek z placka nici, bo polecialam pilnować ludków, ktorzy nam płot rozbierali i zapomniałam o placku wiec sie zjarał za mocno ☺️
Dzis moja kumpela napisała że urodziła Zuzię, zaczela rodzic naturallnie, potem probowali wakum a na koncu skonczylo się CC. mowi ze masakra co przezyła 😞
Idę sie umyć, jeszcze butla dla synusia i zasluzony sen dla mamy 🙂
Dziękuje wszystkim ciociom za życzenia 🙂
Dobrej Nocy

• Mamusia
hej wieczornie 🙂
pewnie juz wszystkie spia 🙂 U nas znowu pelna chata 🙂) mloda wrocila i na dodatek jeszcze z chlopakiem, bo juz maja wakacje 😉 na szczescie chlopak bardzo grzeczny i nieprzeszkadzajacy.
Victor znowu po dawce dodatkowych atrakcji zasnal nieprzytomnie.
aaaa! przypomnialo mi sie! cruella gratuluje tak zdolnego syna! Wyobrazam sobie jak musisz byc dumna! Bravo dla Adriana! 🙂
bob a tylko u tego jednego chcialas robic tatuaz? Swoja droga zawsze zyskujesz miesiac na utwierdzenie sie w decyzji 🙂) A rzadka kaszke Misiek zjada? z butli?
Martus czyli spalilas kalorie zanim je przyjelas! 😁

• Mamusia
ja nie spie.. walcze z praniem, prasowaniem i jakos tak nie idzie sie polozyc, zrobilam sobie jeszcze herbatke z malin na wieczorny sen he he,jeszcze tylko pare rzeczy i spac.
Jutro na 9 do lekarza z nowymi wynikami moczu, a potem do kumpeli ktora niedawno synka urodzila ma nie cale 3 tyg, jestem teraz dla niej podporą he he , jakbym byla nie wiadomo jak doswiadczona hi hi 🙂 ale milo mi.

DOBRANOC dziewczynki, chlopaczki 🙂

hej ;-)

My nie śpimy od 5 ;-)

Bób co do tatuażu to ja mam 3. Na ramieniu, nadgarstku i chyba w tym samym miejscy co ma Anitka tuż nad pupą ;-)) Dwa ostatnie powtórzyłabym na pewno, lecz zastanowiłabym się drugi raz nad tym na ramieniu. Jest za bardzo widoczny i czasami mi przeszkadza. Jeżeli chcesz robić tatuaż na łopatce to się nie zastanawiaj ;-) i rób, zawsze możesz go zakryć ;-) Wiem, że u mnie na tych trzech się nie skończy i już mam plany na kolejne ale będą już w mniej widocznych miejscach ;-) A no i lepiej udac się do dobrego salonu, moje robił mi kolega i są niestety do poprawy ;/ ten na ramieniu bardziej mnie szpeci niż zdobi a poprawy się boję 🤪 a widziałam foty na agu jak Miśka trzyma pan z ładnymi ''rękawkami'' może on Ci kogoś poleci ;-)))
aaana gdzie robiłas ten makijaż? 🙂 ile Cię to kosztowało? Ja pytałam się na 10lutego za kreski na górnej powiece chcieli 400zł a na dolnej 300zł. Zastanawiam się własnie czy wybielić zęby czy zrobić makijaż permanentny ;-)

• Mamusia
hej Mamuski 🙂
u Nas nie wiem co sie stalo ale od dwóch dni Moj Syn normalnie budzi się w nocy co 2-3 godzin SZOK ! normalnie nie wiem co mu jest ? Moze to jakiś kryzys 4 mc ?
Tez tak macie ?

My Dziś Kończymy Równo 4 mc 🙂 Super 🙂 ale ten czas leci 🙂

a tu trochę Fifiego 🙂
te w łóżeczku to jak był na Naszym Slubie z Kolezanka 🙂 a ten drugi chłopczyk to Franek 2 tyg młodszy 😁

[URL=http://fotoo.pl/][IMG]http://fotoo.pl/zdjecia/files/2010-06/e12c276a.jpg[/IMG][/URL]
[URL=http://fotoo.pl/][IMG]http://fotoo.pl/zdjecia/files/2010-06/c9a2abb6.jpg[/IMG][/URL]

Klaudia wszystkiego najlepszego dla Fifiego z okazji 4msc!! Dużo dużo szczęścia ;-)
Moja miała taki nocny kryzys dwa dni temu, na szczęście już się unormowało i przesypia całą noc ;-)
Franek wygląda jak miesiąc młodszy 😁 hehe a i super body!

mała zasnęła lecę się myć ;-)

• Mamusia
hej ja na szybko bo dzisiaj postanowiłam być bardziej aktywna mniej marudząca

Monka tu robiłam permanentny :
http://www.trojmiasto.pl/s/isabell/
babeczka super doświadczona, idealnie dobiera kształt i kolor - za brwi i górną kreskę zapłaciłam 800PLN więc tanio (przychodzi się 2x i to jest w cenie) - ten makijaż jest suuuuuper! wstajesz rano pomalowana 🙂

Dzień dobry dziewczyny 🙂
U nas dziecko się naprawiło, dziś spała całą noc obudziła się o 5.30 zjadła i spała do 9.15 🙂

Klaudia wszystkiego najlepszego dla Fifiego 🙂 bodziak czadowy hhahhah.

Jai Ho dziękuję za gratulacje, tak masz rację jestem bardzo dumna, bo samo swiadectwo jedna sprawa ale jakbyś widziała jak chodził i na 6 podciągał żeby średnis było przynajmniej 5,0 🙂
No cóż 5,0 się nie udało na tablicy ogłoszeń nie będzie ale czerwonego paska życzę wszystkim rodzicom dzieci w tak trudnym wieku 🙂

Aaana ja nie mam przekonania do tego typu makijaży ponieważ ja muszę ciągle coś zmieniać strój , wystrój makijaż wszystko 🙂

Tu pismo o urlop 🙂

Proszę o przedłużenie urlopu macierzyńskiego o przysługujące mi 2 tygodnie, zgodnie z art. 182 Kodeksu Pracy, par. 1 pkt. 1, w terminie od 4 lipca do 17 lipca 2010 roku.

Z poważaniem

• Mamusia
Hej hej 🙂

dziś już w ciut lepszym nastroju bo mieszkanko sprzątnięte, pranie się kręci, obiad z wczoraj wiec nie muszę gotować nowego a za oknem piękne słońca 🙂 ja przy kawce z Wami 🙂

Jai Ho i CMonka no właśnie jest tylko jeden tatuażysta który wchodzi w grę, właśnie ten który trzyma Miśka na zdjęciu bo po pierwsze w moim mieście jest jeden salon tatuażu a po drugie to salon mojego brata 😁 😁 😁 a nad tatuażem to ja się zastanawiam już od roku i ten miesiąc to nic nie daje jedyne co może mnie odwieźć od tego kroku to to ze się na amen obrażę na tego pana 😠

• Mamusia
dzien dobry
co za masakra!! mojemu dziecku cos sie pomieszalo i od wczoraj wstaje o 5 😮 😮 i idzie spac dopiero po 9 😮 😮 😮 a ja jak juz wstane i sie za cos wezme to mi ciezko sie pozniej polozyc a wieczorem jestem zombiee 😮 😮 😮 do tego mam mega alergie!!!!!! kicham smarkam, oczy czerwone i spuchniete a do tego swedza jak glupie

wracajac do butelek.... myslalam ze tylko moja z aventu jest jakas wybrakowana ze sie tak leje 🤢 🤢 🤢 a to chyba standard 😮 kiedys ubralam Marceline i zaczelam jej jesc dawac i patrze a cala bluzka zalana mlekiem 😮 w takim razie cofam zdanie nt. avent-u do tego ta cena! teraz czekam jak mi do apteki przywioza butelki i zobaczymy moze nie trzeba tak "cudowac" z tymi butlami i kupowac mega drogich i firmowych? 😮

tez kiedys chcialam permanentny ale teraz to mowy nie ma !! do pracy narazie wrocic nie moge a kasa potrzebna 😞 wiec bede musiala poczekac na lepsze czasy 😉

• Mamusia
hej 🙂
FIFI wszystkiego co najmilsze i najlepsze! rosnij zdrowy 🙂) Bo duzy chlopak to juz jestes 😉
Klaudia Fifi super chlopak 🙂
bob a masz juz wzor wybrany?
Co do kryzysu w nocy i wstawania o 5-6 to moje dziecko chyba jest non stop w kryzysie, bo praktycznie co noc budzi sie 2-3 razy i wstaje pomiedzy 5-6, pozniej dopiero dosypia od 8-9.
I nie ma znaczenie czy zasnie o 19 czy 24 ten sam schemat. Ja juz sie przyzwyczailam, chyba.... 🙂)
pogoda oczywiscie jesienna, grunt, ze w duszy slonce 🙂) czego i Wam zycze na dzis!

• Mamusia
hej wszystkim
ostatnio rzadko tu bywa ale jak juz kiedys pisałam musze sie uczyc bo za tydzien mam egzaminy 😞
u nas wszystko oki z nowosci to to, ze Sarcia potrafi juz obracac sie z plecków na brzuszek to jest jej najlepsza rozrywka teraz 🙂 niedługo sie zbeiramy i lecimy na spacerek 🙂 ładna pogoda wiec trzeba korzystac.
🙂buziaczki dla was i pozdrowionka