Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dodinko kochana towygląda na uczulenie jakieś (ale nie za duże - szkoda że nie widziałaś Domi 2 mies temu) a na co ? może być na wszystko - niekoniecznie na białko - na pyłki, na twoje kosmetyki, na proszek, na kurz, na .... i u takiego małego dziecka nie można stwierdzić na co.. trzeba działać po omacku, metodą prób i błędów

• Mamusia
... tak sobie myślę Dodi że ty się strasznie męczysz i fizycznie i psychicznie przez to karmienie (i tym samym Julcia to odczuwa) więc może jednak warto przejść na mleko modyfikowane.....tylko czy H.A?? my przeszłyśmy na h.a. i teraz żałuję bo myślę że niepotrzebnie...

Dodinko to nie wyglada na skaze ale ja lekarzem nie jestem
Klaudia wkleila focie Fifiego i jego polika az sie swiecily to ewidetnie byla skaza!!!
u Olafa pamietasz takie krostki? na brzuchu na lokciach na buzi i tez mowili ze skaza i poszlam do innego lekarza i na szczescie bo sie okazalo ze to zadna skaza!!! moze idz do innego lekarza i nie mow ze poprzedni zdiagnozowal skaze? powiedz ze dziecku wyszly krostki itd i ze nie wiesz co i jak wiesz cos al'a palenie glupa ' 😉 i zobaczysz co inny lekarz powie.

Aaana ja karmie Aptamilem i jest do roku czasu "1" a Ty czym karmisz?
skoro na opakowaniu tak jest napisane to tak jest no i powinnas wprowadzac mleko stopniowo to nowe. Choc oczywiscie poradz sie lekarza swojego bo moj mowil zeby mieszac mleko 1/3 nowego na 2/3nowego na nastepny dzien pol na pol pozniej 1/3starego 2/3 nowego no a na 4ta dobe juz nowe 🙂 w taki sposob sie unika tego szoku zmianowego.
No ale tak jak mowie to byla rada mojego lekarza 🙂

• Mamusia
właśnie Dodi jak jest skaza to jest baaaaardzo wyrażne uczulenie a tu owszem jest trochę wysypki ale od czego ..?
Anitek - ja karmię teraz Enfamil HA Digest (jest z białkiem ale zhydrolizowanym czyli bardziej przyswajalnym i małej nic po nim nie jest)- będę szła do lekarza w przyszłym tyg to się zapytam - wiem że następny enfamil jest od 4mca więc pewnie bedzie trzeba zmienić... ale będę próbowała na normalne a nie HA

• Mamusia
mała jak miała ok 1 mieś miała straszną wysypkę i lekarka stwierdziła że to skaza - zapisała nutramigen - po ok 3 tyg męczarni na nutramigenie któego mała nienawidziła po przedyskutowaniu z lekarką (czyt przekonaniu jej że moje dizecko jest zdrowe i żadnej skazy nie ma) drogą kompromisu wyszło to mleko chciaż ona chciła bebilon pepti i też długo musiałąm jej tłumaczyć że enfamil lepszy jest..
a tak w ogóle to bardzo żałuję że od razu nie poszłąm do innego lekarza (teraz już chodzę - jest sssuuuuuuper) bo pewnie nie trzebaby kombinować w ogóle z mlekiem

• Mamusia
a co do nowego lekarza i refluksu - powiedział że on leczy dzieciaka a nie wyniki badań (wg usg wyszedł reflux) i jeśli małą nie ulewa tak że się w tym topi, jeśli się nie zachłystuje i przybiera na wadze to on nie będzie jej truł lekami - i tu zgadzam się z nim w 100% mała owszem ulewa ale da się z tym żyć i nutriton (zagęszczacz) wystarcza

aha Dodi pytałam się też go o ph metrię i absolutnie zabronił mówił że u dzieci poniżej 5 r.ż to nie ma sensu a i potem to tylko tortura

Aaana no i racja 🙂 Domi jest zdrowa a refluks jesli mozna opanowac dzieki naturalnemu skladnikowi dodawanemu do mleczka typu nutriton no to super 🙂
no i pewnie nocka bedzie z glowy skoro Domi tak dlugo spi 😜
Dodi a ta hustawka nie jest do 9kg??? bo Olaf ma taka sama i jest do 9kg.
a tu Olafik tak sobie drzemie wlasnie 🙂
[IMG]http://www.fotoszok.pl/upload/ef133d84.jpg[/IMG]

• Mamusia

Dodi Anitek jakie dzieciaki-słodziaki - ma się ochotę schrupać!!! 😜

Anitek nawet mi nie mów o nocce z głowy.. dzisiaj spałam 2 godz .... kolejnej takiej nocy nie wytrzymam .. a męża niet... 🤢
na mnie już red bull kiepsko działa.. hahhahah lekarz ostatnio stwierdził że Domi to baaaardzo aktywne dizecko ... właściwie aktywniejszego nie widział... a ona wtedy była wyjątkowo spokojna... 😮 🙃

Aaana a Maz gdzie? nie ma go wogole teraz?
Masz chyba to samo co moja siorka...Blanka spi w dzien 2x po 30min czasem 15min a w nocy wstaje co 2godz a od ok 4tej nad ranem wstaje co godzine... i ma 13miesiecy 😮

Dodinko no wlasnie wiem hehe choc Julcia na chudzinke nie wyglada 😉
Aaana mowisz ze red bull nie pomaga 🤪 ja wczoraj wypilam kawe sypanke a pozniej 2red bulle a w nocy spalam jak zabita 😁 ale tak wogole to red bull chyba do tych mocnych nie nalezy tutaj mozna kupic monstera i to to ma kopa 🤪 po tym chodze jak nakrecona 😁

Aaana dbaj o siebie moja siorka nie wyglada za dobrze szczerze powiedziawszy po tylu miesiacach gdzie przez kilka pierwszych miechow Blana w nocy wstala nawet co 30min teraz wyglada jak staruszka 😞 zmeczona buzia itd. i nawet gdy probuje zasnac to jej ciezko bo juz tak sie orgaznim nauczyl ale wiadomo brak snu robi swoje

• Mamusia
mąż biedak w wawie od wczoraj zasuwa przy jakieś imprezie - właśnie skończyli i chciał do domu jechać ale wybiłam mu to z głowy - niech się chociaż w hotelu wyśpi! 😜

Domi w dzień nigdy tyle nie spała! a jak się obudzi to non stop się wierci, nogami macha, rączkami, co chwilę chce zmian.. ech niby się cieszę ale co będzie poźniej.. 🤪 🙃?

• Mamusia
hehe Anitek jak piszesz o siostrze jakbym czytała o sobie 😞!!! no i niestety już się zaczęło sypać zdrowie więc od wczoraj stwierdziłam że trudno - może domiś nie będzie super hiper zabawiana ale ja muszę czasem odpocząć i np zjeść coś normalnego.. dzisiaj wytrzymałam i nawet obiad normalny zjadłam - ciekawe jak długo wytrzymam w postanowieniu 😜

No to rzeczywiscie aktywna 😁
Olaf w dzien ma 3x po 30min do 1godz drzemki a jak idziemy na spacer to kima w wozku nawet 2godz 😁 i nocka zazwyczaj od 8wieczorem do 5tej rana mleczko i spi dalej.
A ile godz do Wawki macie?

Aaana wlasnie siorka byla nawet u lekarza z tym bo przeciez dziecko musi spac no i lekarz powiedzial ze niektore dzieci sa takie aktywne maja tyle energii w sobie i ze trzeba caly dzien je doslownie meczyc zabawa to moze w nocy pospia troszke no i Blana byla "meczona" przez Nas wszytskich to spala 5godz bez przerwy ale to sie zdarzylo tylko raz i to po raz ostatni na dzien dzisiejszy. Bo znow to samo pomimo tego ze calymi dniami jest zabawiana.
Podobno to mija ok 3ciego roku zycia.

• Mamusia
teoretycznie do wawy jest 4-5 godz ale Alek zazwyczaj wyrabia się w 3godz 😲 i dlatego wolę żeby został i sę wyspał

u nas spacer wygląda tak - mała najpierw się drze jak już wyjadę na bruk,kamienie, dziury itp to po ok 30 min zasypia ale budzi się po kolejnych 30min i znowy płacz bo jej się mudzi.. więc na ręce i tak oto szczęśliwa Domi widzi cały świat a matka z małą na rękach pcha wózek 😜 musze z nią poćwiczyć siedzenie i spacerówkę zamontować! 😜 na razie w drodze kompromisu jeżdzi czasem w foteliku samochodowym