Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
CandyMonka gratulujemy i cieszymy się razem z Tobą z córeńki 🙂 a przede wszystkim tego, że wszystko ok.

Nie mogę się doczekać mojego USG 3D. Wtedy się upewnię, czy mam synusia upragnionego.

Właśnie wróciłam z 2-godzinnego spacerku po wrocławskich wałach. Powiem Wam, że polecam Wrocław każdemu. Temu miastu wiele się wybacza - remonty, korki jakoś tak bardzo nie drażnią jak się ma rekompensatę w postaci tak wielu urokliwych miejsc. Ja mieszkam na wielkiej wyspie czyli dookoła rzeka, wielki park, czyli okolica idealna do spacerów z wózkiem 🙂

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Dzięki dudasia 😘

Jeszcze nigdy nie byłam we Wrocławiu. U mnie w Gdyni też pełno parków, lasów a do tego bulwar nad morzem 🙂 Szkoda, że z malutką wrócę tu dopiero za rok 😞

• Mamusia
Mam do Was pytanie, Mamusie. Czy miewacie jeszcze takie napady słabości jak w pierwszym trymestrze?

Od wczoraj dla mnie każdy ruch to wielki wysiłek. Staram się funkcjonować w miarę normalnie ale po wczorajszym spacerze padłam tak, że spałam 13 godzin. Wyniki krwi mam w miarę ok, hemoglobina i erytrocyty blisko granicy ale jednak w normie. Mam nadzieję, że to takie tylko chwilowe przesilenie bo już czułam się tak świetnie...

• Mamusia
candymonka wiem że ona musiała trochę się nachodzić po urzedach i załatwiać papiery do tego dostała kasę z opóźnieniem ale nic jej nie przepadło - tyle tylko że to irlandia - nie wiem czy tak samo jest w UK

dudasia taż cczasami tak mam ale nie aż tak mocno jak w I trymestrze teraz za to często mam napady gorąca

Czytałam właśnie w necie, że jest możliwe pobieranie tych zasiłków w Polsce 🙂 Mogę tu nawet rodzić i nic mi nie przepadnie, muszę zgłosić się teraz do mojego urzędu pracy w UK i dopytać się o szczegóły 🙂

Co do napadów słabości, to niestety tez mnie one dopadają, u mnie ma na to wpływ stres, dudasia może u Ciebie też jest podobnie 🤨

• Mamusia
Candymonka ciesze się bo tez wiem co znaczy tęsknić za domem / Gdynią. Ale co do porodu to ja chętnie urodzę poza poską bo tu to strach się bać 😞

Ja jeszcze nic nie mam z wyprawki ale w październiku po przeprowadzce do ukochanej Gdyni wszystko nadrobię 🙂

Zastanawiam się tylko czy taki maluch powinien być w sypialni rodziców (ale w swoim łóżeczku) czy już w osobnym pokoju...?

• Mamusia
CandyMonkagratuluje dziewuni , ja tez bym chciala córeczke, ale wszyscy dookola mówia ze brzuszek mam szpiczasty i ladnie wydladam i ze bedzie chlopak, Ale na slodycze mam ciagle ochote- tona dziewczynke 🙂,a wczoraj znajome mi powiedzialy ze zbrzydlam 😞 nie wiem moze zlosliwie.

Co do witamin ja nic nie biore, bo jak narzie wyniki dobre, a lekarz nic mi nie mowil zebym brala.

Wyprawki tez jeszcze nie mam, bo czekam na plec, moze za tydzien w sobote sie uda 🙂
Jesli chodzi o sennosc to tez mam takie dni ze dlugo spie .

A u mnie lóżeczko dzidzi bedzie narazie u nas w sypialni ,
chce miesc dzidzie przy sobie, a jestem przerazona bo 2 tyg.temu pisalam ze znajomej corcia 6 miesieczna miala smierc łóżeczkowa. 😞

to tyle ,milej sobotki brzuchatki

• Mamusia
Dodi to chyba mamy podobny gust-ja również obstawiam imię Maja dla dziewczynki,a i Kubuś dla chłopczyka bardzo mi się podoba.Jednak jeśli narodzi nam się synek to raczej damy mu na imię Filip.
W poniedziałek jadę na kolejną wizytę do lekarza i jeśli dzidzia będzie łaskawa się "zaprezentować" to może będziemy wiedzieć kto sobie mieszka w moim brzuszku

Dziękuje Dodi 😘

rzeczywiście Kubusiów jest bardzo dużo, ja miałam kiedyś świnkę morską o takim imieniu hehe 😉

Maja to śliczne imię, takie wdzięczne 🙂 Majka, Majunia 🙂
Ja mojej córeczce chyba dam na imię Nadia od słowa Nadzieja 🙂 moja mama jest za Wiktorią ale właśnie Wiktorek też dużo ostatnio.

Ja też miałam przeczucie, że dziewczynka i sprawdziło się 🙂 Jeszcze się pani lekarki kilka razy dopytywałam czy na pewno, gin powiedziała że wątpliwości nie ma i pokazała mi nawet małą cipunię hehe 🙂

Dzidzia rzeczywiście była chudziutka ale twarzyczkę było dobrze widać w 3d, nosek, zamknięte oczka, uszki, czółko wszystko można rozpoznać, widziałam jak mała otwierała buźkę i piła wody płodowe jeszcze tak jakby popychała sobie je rączką do buzi. Przeżycie niesamowite 🙂 Za badanie zapłaciłam 180zł dostałam do tego 10 zdjęć czarno białych w 3d i film na DVD. Całe badanie było pół na pół 3d i zwykłe USG. Polecam.

• Mamusia
No właśnie dziewczynki poradźcie kiedy najlepiej zdobić USG 3D?
A tak właściwie to czym różni się od tego 4D?
😮
Co do "Kubusiów" to będąc na urlopie nad morzem zauważyłam to samo,wszyscy dookoła wołali tylko "Kubuś" 😉 ,albo na wózkach dziecięcych przytwierdzali tabliczki rejestracyjne z imieniem i tam znowu w większości przypadków w wózku siedział "Kuba" 😉
My imiona,które obstawiamy wybraliśmy właśnie leniuchując na plaży,obserwując malutkie dzieciaczki,które tam wypoczywały i czytając artykuł w gazecie na temat imion dla dziecka:laugh:

Buziaki 😘