Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Jai_Ho wspolczuje nerek 😞
ja w sobote wyladowalam w szpitalu z kolką nerkową, bolało tak ze prawie mdlałam z bólu, zrobili mi usg, i zastuj moczu tez był , nic mi nie pomogli na ten ból i wyszlam w poniedzialek na wlasne żadanie, wczoraj ból wrócił ale tylko na pare godzin, dzis narazie spoko, mam nadzieje ze przejdzie bo NIKOMU NIE ŻYCZE TAKIEGO CIERPIENIA 😞

Wiec dbaj kochana o nereczki 🙂

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Martus :laugh: na szczescie corka T. juz jest na etapie makijazu, stylingu i chlopakow, w sumie nie wiem czy gorsze to czy pieluchy hahahah (17 lat), tylko, ze na szczescie tutaj ja sie nie stresuje, bo nie moje to wychowywac nie musze juz 🙂) trzeba bylo tylko jakies zasady wspolzycia ustalic... ech... duzo tych zmian w ostatnim roku, czasem tesknie za moim wczesniejszym, egoistycznym zyciem i uwaga poswiecona tylko pracy, sobie, T. i przyjemnosciom... 🤨 🤨 :laugh:

iwiokej, ja nie mam baldachimu, ale z tego co wiem bez problemu kupisz wszystko w zestawie, lub tez w czesciach 🙂)
Tylko czy wiesz, ze poza funkcja ozdobna, baldachimy raczej nie sa polecane ze wzgledu na to, ze zbiera sie tam kurz i poza tym ograniczaja cyrkulacje powietrza dla malucha.

• Mamusia
Dodi wlasnie sie smialam, ze tak jak os grupowo po nas laza rozne dolegliwosci, teraz pora na nerki 🙂)
Mnie bolaly, ale myslalam, ze albo cos mi tak promieniuje, albo Victor uciska i poprostu przetrzymywalam, tak jak pisalam,lekarz mnie ochrzanil, ze ignorowalam taki bol, bo po to boli, zeby wiedziec, ze cos jest nie tak... hmmm...tylko dziwne, ze goraczki nie mialam, bo wczesniej przy problemach z nerkami zawsze mi goraczka szalala a tu nic.
Ale nic to biore tabletki, mam pic czesto ale male ilosci, koszulke wepchnelam w majty aby bylo cieplo i jest git 🙂)

JaiHo to jeszcze na imprezkę z "córką" masz szansę wyskoczyć:P
I tak jak piszesz, ze względu na kurz, kiepską cyrkulację powietrza i możliwość spadu baldachimu na dziecko odpuściłam go sobie.. ale to indywidualny wybór każdej z mam..

Dodi zamów pizzę na ostatnią wieczerzę jak Darusia, skoro masz już jakieś skurcze to powinno Ci pomóc:laugh:

A Anitek pisała, że net jej dziś ciągle zrywa dlatego Jej dziś nie ma..

Mamusie byłam chwilkę na kwietnióweczka i muszę Wam powiedzieć, że są tak samo zboczone jak my:P :P ale nie o tym chciałam.. znalazłam u Nich kolejnego gadżeta dla Naszych dzidzi
http://www.allegro.pl/item907667155_nocna_lampka_led_z_imieniem_twojej_pociechy_hit.html

• Mamusia
Dziewczyny nic wczoraj nie działałam bo M. był zmeczony, toja tam nie nalegałam.

A te skurcze to takie bezbolesne, ale dosc czeste, moze jest szansa ze sie przemienią w takie juz do porodu, zobaczymy 🙂
dzis generalne golonko było, wiec jestem przygotowana hehe,
kurde mam ochote na jabłka Anitkowe, ale brak jabłek 😞

Dziewczyny na styczniówkach pisały ze przed porodem wogole apetyt odchodzi, i czyszczonko organizmu sie zaczyna, a ja na odwrót takze moze to nie to :P

lece na serial 🙂

• Mamusia
Dodi skurcze bezbolesne czyli twardnienie brzucha tak?
ja mam twardnienie po seksie ale dzis miałam prawdziwy bolesny skurcz w nocy a potem taki normalny ból brzucha... i cisza.
Ogólnie jakos mocno opadłam z sił
Mam nadzieję,ze jutro samopoczucie bedzie lepsze bo jak nie to nie wyobrażam sobie turlac sie do 25-go 😞

Czy Wy też jak zjecie nawet mały posiłek to macie wrażenie,że brzuch zaraz pęknie?
Zjadłam właśnie 2 małe kromeczki z masłem i wiejski,zaraz wybuchnę 😞
Chyba ograniczę się do jednej kanapki

• Mamusia
gadżety fajne , ale to jak dzidzie mają swoje pokoiki, a moja mała na razie będzie spałą u nas w sypialni 🙂 a jak podrośnie to będzie miała swój pokoik 🙂
szkoda Dodi, ale faceci są leniwi i trzeba im wtedy pomóc, a tak jest jeszcze fajniej czasem 😉
tak pęknąć można, ale ja niestety nie mogę jeść za obfitych posiłków, bo zgaga nie da mi spokoju 😞
no ja wczoraj na kolacje zrobiłam sobie potartą marchewkę z banankiem i powiem że zgagi nie było 🙂, a pszenny chlebek to też powoduje zgagę bo ma duzo kwasu
a często jem też serek typu grani i to wystarczy 🙂
a ja skurczy też nie mam i nawet cycorki są miękciejsze

hej dziewczyny!

Co ja przeżyłam!! Boże!!
Pojechałam na 17 do dentysty, wchodzę do gabinetu i już widzę siedzi pinda ok 30lat i tekstem na fotel proszę. Siadam grzecznie mówię który ząb boli i pytam się czy mogę znieczulenie i czy będzie mocno boleć. Ona do mnie, że znieczulenie odpada i że musi boleć i że to nie jej wina, że tak późno do niej przyszłam (myślę sobie a co jej do tego!) a więc zaczyna wiercić ból straszny ale się trzymam bo ok.5min moich jęków podnosi oczy do góry i przestaje i patrzy się na mnie ja na to, że "czy mogła by pani na chwilę przestać bo już nie mogę z bólu wytrzymać" a serio już kurde czarne plamki mi się robiły przed oczami i fale duszności miałam. Ona do mnie znowu z tekstem, że " jak chcę to może mi na to lekarstwo założyć ale i tak mnie w nocy będzie boleć, że jak nie dokończy to na chirurgii wyląduje i będę mieć operacje w ciąży" wkurzyłam się i mówię: " że mogłaby pani być troszkę milsza" i tak od słowa do słowa w końcu zaczęłyśmy się kłócić wyplułam waciki trzasnęłam drzwiami i wyszłam z rozwalonym całym zębem i bólem nie do zniesienia.
Wyszłam na dwór i ryczałam jak bóbr, cała się trzęsłam, myślałam że zemdleje z bólu dosłownie na szczęście mama ze mną była.
Przypomniało nam się potem że mamy jedną dobrą lekarkę która kiedyś ją leczyła, zadzwoniłyśmy do niej i przyjęła mnie bez kolejki.
Jak zobaczyła mojego zęba to aż się za głowę chwyciła, i pow. że bez znieczulenia się nie obejdzie, więc mi je dała i pół h się z nim męczyła. Wyjeła mi dwa nerwy. Ja nie wiem jak tamta chciała to robić bez. zniecz. No ale już jest po wszystkim mam założone lekarstwo, na razie nie boli bo znieczul jeszcze działa 🙂

Sorry że się tak rozpisałam, zaraz czytam co tam u Was 🙂 musiałam się wyżalić

iwiokej:
ale mam pytanko bo widziałam że wy kupiłyście takie baldachimki do łóżeczek i czy one w zestawach mają ten stelaż czy muszę dokupić osobno ?

można je dokupić osobno 🙂

http://allegro.pl/item895788704_stelaz_do_baldachimu_lub_moskitiery_darland.html

Iwiokej ja narazie też nie mam pokoiku dla Synusia, póki co będzie z nami 🙂 a linka z lampką wkleiłam, bo wiem że część dziewczyn pokupowała jakieś świecące gwiazdki, imiona z drewnianych literek itp więc pomyślałam, że może i to się którejś spodoba 🙂

a ja po kolejnym posiłki..
gardełko bardzo mnie boli 😞

Boże kochana co Ty musiałaś tam wyżyć to sobie nawet nie próbuję wyobrazić.. ale m.in. przez takie jak ta baba boję się panicznie leczenia zębów.. zawsze mówiłam, że wolę pójść do ginekologa niż do dentysty! CandyMonka najważniejsze, że już po wszystkim 🙂

• Mamusia
CandyMonka ty bidulku to faktycznie przeżyłaś dzisiaj swoje 😞

Co do baldachimku to ja też nie zaopatrywałam się w taki,bo również słyszałam opinie że to siedlisko kurzu a po pewnym czasie często z niego się rezygnuje.No,ale to już dowolny wybór każdej mamy 🙂 Z tego co wiem to stelaże są sprzedawane osobno a baldachimy w kompletach z pościelą ale i tą można kupić w dowolnej ilości elementów 🙂

• Mamusia
dzięki CandyMonka 🙂
Martuś aja nie mówiłam ze są złe takie dodatki, tylko u nas w sypialni to by głupio wyglądało, a poza tym to nawet nie ma na takie rzeczy miejsca, a jak będzie miała juz swój pokoik to też pewnie pozakładam jej różne takie pierdołki 🙂 bo to rozwesela dziecku pokoik i robi sie milej

No właśnie bankructwo mnie troszkę powstrzymuje 🙂

A co do tej lekarki to jakas młoda pinda myślę, że się na mnie chciała wyżyć widziałam jej minę jak weszłam do gabinetu.
Jutro zadzw. i złoże na nią skargę.

A w drugim gabinecie mama się zgadała w poczekalni z jakąś babką co ma syna lekarza położnika i jak mnie zobaczyła to mówi..ojj brzuszek już niziutko, niedługo rodzimy hehe 😉

Iwiokej to chyba mnie dobrze nie zrozumiałaś, bo ja też nie twierdzę, że te dodatki są złe, tylko że sama muszę narazie z nich zrezygnować, bo nie mamy oddzielnego pokoiku dla Igorka.. ale jak tylko to się zmieni to wtedy wezmę się do dzieła, żeby Mały Brzdąc miał naprawdę kolorowe dzieciństwo:P

Widzisz Candymonka jak ludzie różnie spostrzegają świat.. wczoraj u fryzjera babeczki nie mogły uwierzyć, że zaraz zostaniesz mamą a dziś spojrzało na Ciebie prawie fachowe oko i od razu poznało co i jak:P