Skocz do zawartości

Witajcie Listopadówki 2011 | Forum o ciąży

coriana

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 21,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosiaq

1781

• Cherry

2655

• Shelby

2530

• madzia_m3

1652

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
dzien doberek wszystkim Brzusiom 🙂
ja dzisiaj ranny ptaszek, bo mezulka do pracy musialam odwiezc na 6 😞 ale po 12 juz wroci, wiec troszke niedzieli wspolnej bedzie 🙂
a jutro ma wolne, bo do szpitala jedziemy na jakies badania chyba... nie wiem, bo zadna z moich ciezarnych kolezanek nie miala czegos takiego (ale podejzewam, ze to jakies dodatkowe badania ze wzgledu na wczesniejsze poronienie, albo cos)
dziewczyny - sliczne zdjecia 🙂
o moja mala sie wlasnie obudzila 🙃 jak ja to lubie....

• Mamusia
cygnee napisał(a):
dzien doberek wszystkim Brzusiom 🙂
ja dzisiaj ranny ptaszek, bo mezulka do pracy musialam odwiezc na 6 😞 ale po 12 juz wroci, wiec troszke niedzieli wspolnej bedzie 🙂
a jutro ma wolne, bo do szpitala jedziemy na jakies badania chyba... nie wiem, bo zadna z moich ciezarnych kolezanek nie miala czegos takiego (ale podejzewam, ze to jakies dodatkowe badania ze wzgledu na wczesniejsze poronienie, albo cos)
dziewczyny - sliczne zdjecia 🙂
o moja mala sie wlasnie obudzila 🙃 jak ja to lubie....

Cześć cygnee, nie jesteś sama, ja tez już na nogach, tyle, że tu dzisiaj pierwszy dzień tygodnia, więc siedzimy same z Lenką.

Ja też już się melduję. Kurcze codziennie wstaje o 7. Myślałam że dziś pośpię ale nic z tego nie wyszło. Mąż wrócil po 14 więc póki co zjadłam śniadanko, poogladam bajeczki, a potem ugotuję obiadek.
A Wy jakie macie plany?
Co do tycia to ja stanełam na wadze po 2-3 dniach i pokazała o 1,8. Nie wiem jak to możliwe 🙂 Może brzuszek coś nagle podrósł, bo reszta taka sama 🙂
Zania co co pytania o płeć, to zdanie "jak to nie wiecie?" jest okropne! Na pytanie o płeć odpowiadam Dziewczynka albo chłopczyk innej możliwości nie ma 🙂

• Mamusia
Marinel napisał(a):

Zania co co pytania o płeć, to zdanie "jak to nie wiecie?" jest okropne! Na pytanie o płeć odpowiadam Dziewczynka albo chłopczyk innej możliwości nie ma 🙂

Brawo!!! ja tez bede tak odpowiadac 🙂 niezle 🙂

• Mamusia
Cygnee tutaj też jest dzisiaj niedziela, tyle, że ze względu na prawo koraniczne pracuje się od niedzieli do czwartku a piątek to dzień modlitwy. Niedługo, za kilka dni zaczyna się ramadan, cały kraj przygotowuje się do niego, jestem baaardzo ciekawa jak to będzie. Zgodnie z tutejszym prawem nawet niemuzułmanie nie mogą podczas ramadanu palić papierosów, pić wody, żuć gumy, oczywiście jeść i wielu innych rzeczy przez cały czas jego trwania od wschodu do zachodu słońca. Dotyczy miejsc publicznych, biurowców, sklepów, miejsc pracy...

• Mamusia
tam to jest masakra 🙂
caly dzien nic do ust nie wlozyc... ciekawe jak kobiety w ciazy sobie z tym radza 🙂 chociaz moze one maja odpuszczone 😁 bo ja sobie tego nie wyobrazam 😲
ja z nudow zaczelam ogladac "plotkare" taki serial, i szczerze powiem, ze tak mnie wciagnal, ze teraz kazda wolna chwile spedzam przed laptopem i kolejne odcinki ogladam 🙂

• Mamusia
Kobiety w ciąży, osoby chore oraz podróżujący są zwolnieni z tego obowiązku, natomiast muszą sobie wybrać w innym terminie 30 dni postu i go "zrealizować". A my innowiercy musimy szanować ich prawo i nie obnosić się ze swoim, więc mój mąż będzie normalnie jadł i pił ale nie w towarzystwie muzułmanów. Nie wykluczone, że będzie przyjeżdżał na obiad do domu. Ok spadam wyrabiać residens permit,- ciąg dalszy zadziwiających odkryć.

• Mamusia
Hejka!
Ja dzisiaj też sama z dziewczynami (i maluszkiem), mąż w pracy - pojechał montować basen, moi rodzice (mieszkają za ścianą) też już "wybyli" - pojechali na działkę popracować (kiszenie ogórków, koszenie trawy itp).
Mam nadzieję, że mąż nie spędzi całego dnia na tym montażu i choć kawałek dnia z nami będzie.

Wzięłam się za gotowanie obiadu, ale muszę przyznac ze w ciązy strasznie leniwa jestem. Zamiast wykorzystywać czas ze dzidzia jeszcze grzeczna w brzuszku to ja leniuchuje, a potem juz nie bedzie na nic czasu.

• Mamusia
hej dziewuszki! jakie macie piękne fotki 😁 szczęśliwe rodzinki 😉

apropos pytania o płeć, nudzi mnie już to pytanie - jakby obcym ludziom zależało na tym, czy będę miała syna czy córkę - jak odpowiadamy, że nie chcemy wiedzieć, to wszyscy są w szoku 😁 hahaha

lenymamo - z tym żuciem gumy to chyba przesada :P ale należy im się szacunek, niestety, nie masz wyjścia 😉

Kochane odpoczywajcie i korzystajcie z okazji, potem już tak łatwo o odpoczynek nie będzie 😁 także żaden wstyd sobie poleniuchować 😁

• Mamusia
Wlaśnie się dowiedziłam od kuzynki, że fajna "plotka" o maluszku krąży po rodzinie, jedna siostra mojego taty ogłasza wszystkim, że bedę miała dziewczynkę, a druga siostra, że chłopca i kuzynka się śmiała, że któraś ma rację 😁

• Mamusia
ja sie na tym nie znam, ale moja kuzynka (ma blizniaki ) odradzala mi wlasnie aventa butelki... chlopcy mieli straszne kolki, za to polecala mi bardzo dr browna, powiedziala, ze jak zmienila butelki - od tamtej pory chlopcy nie mieli ani jednej kolki... cos w tym musi byc 🙂
no i kupilam 3 butelki dr browna 😆

za kolke chyba bardziej odpowiada smoczek, ale moge sie mylic.
A co myslicie o tej butelce lovi medical +?
czy półśpiochy sa praktyczne? http://allegro.pl/polspiochy-nieuciskowe-ze-sciagaczem-kolory-r-62-i1712260574.html

jakie śliczne śpioszki
http://allegro.pl/spiochy-spioszki-kolory-super-jakosc-r-62-i1718394337.html
http://allegro.pl/body-sukienka-2w1-wybor-kolorow-r-62-i1718395154.html

• Mamusia
Marinel napisał(a):
za kolke chyba bardziej odpowiada smoczek, ale moge sie mylic.
A co myslicie o tej butelce lovi medical +?
czy półśpiochy sa praktyczne? http://allegro.pl/polspiochy-nieuciskowe-ze-sciagaczem-kolory-r-62-i1712260574.html

jakie śliczne śpioszki
http://allegro.pl/spiochy-spioszki-kolory-super-jakosc-r-62-i1718394337.html
http://allegro.pl/body-sukienka-2w1-wybor-kolorow-r-62-i1718395154.html

Marinel, mi na 2 USG powiedzieli, że chłopiec więc chyba to w miarę to pewne.
w kwesti pólśpiochów - tego typu jak w linku miałam i były fajne, gorsze są z gumką, praktycznie do używania jak chcesz bluzeczkę \"pokazać\" bo tak to lepszy zwykły śpioszek.
Słodziarskie te śpiochy, dla Uli miałam takiego bodziaka/sukienkę, wyglądała w tym bosko i nie zawijało się na plecach jak mogłaby zwykła sukienka.
Tak oglądam przedmioty tego użytkownika i on ma całkiem niezłe ceny.

• Mamusia
Ja widzę że chyba jestem zbyt ciemna z butelek i innych etc.

Mam póki co coś takiego - nie wiem może któraś korzystała już z rzeczy Tupperware i wie o co chodzi lub też miała doświadczenie z tą butelką....

http://www.tupperware.pl/xchg/pl/hs.xsl/958.html

i taki pojemnik na mleko w proszku:

http://www.tupperware.pl/xchg/pl/hs.xsl/829.html

Jestem przerażona 😮 😮 😮

Dziś leci a właściwie sika mi pokarm z piersi 😮 😮 😮