Cherry, wózek faktycznie warto wziąć! Nasza spacerówka była w użyciu od niecałego 2 roku życia przez jakieś 8-10 miesięcy. Potem już tylko tuptanie 🙂 I rowerki 🙂
oj, zboczuchy bylo do wszystkich 🙂 bo jakoś temat seksu często gości, nie uważasz??
co zreszta niezmiernie mi sie podoba, bo sama jestem zboczuch 🙂 znaczy na razie gawedziarz-erotoman 🙃🙃🙃
oj, zboczuchy bylo do wszystkich 🙂 bo jakoś temat seksu często gości, nie uważasz??
co zreszta niezmiernie mi sie podoba, bo sama jestem zboczuch 🙂 znaczy na razie gawedziarz-erotoman 🙃🙃🙃
Nie no pewnie... juz pisałam że nie mam nic przeciw i sama moge gadać o tym godzinami 😉 Ja zrozumiałam że do wszystkich było odpowiadałam w swoim imieniu 😁
Nie no pewnie... juz pisałam że nie mam nic przeciw i sama moge gadać o tym godzinami 😉 Ja zrozumiałam że do wszystkich było odpowiadałam w swoim imieniu 😁
i bravko dla Ciebie, mój "zboczuchu" 🤪 /jak będę mogła dodać hihihi/
poczytałam trochę o dodatkowym urlopie macierzyńskim który w 2011 roku mozna przedłużyc o 2 tyg a w 2012 o 4 tyg i tak się zastanawiam czy liczy sie data urodzenia dziecka czy czas trwania macierzyskiego, bo w 2012 roku bedziemy jeszcze na macierzyńskim i o ile będziemy mogły wydłużyć te 20 tygodni - o 2 czy 4 tygodnie?
Poszperałam i znalazłam. Niestety możemy przedłużyć urlop tylko o 2 tyg. Gdyby nasze dzieci urodziły się po 1 stycznia 2012 byłoby to 4 tyg ale w sumie to będziemy miały dzieciaczki wcześniej i to będzie wieksza satysfakcja.
Wklejam to co znalazłam:
Ubezpieczona, która urodziła dziecko ma od 1 stycznia 2010 r. prawo do zasiłku macierzyńskiego także przez okres określony przepisami Kodeksu pracy jako okres dodatkowego urlopu macierzyńskiego, którego wymiar wynosi:
•przypadku urodzenia jednego dziecka przy jednym porodzie:
◦od 1 stycznia 2010 r. do 31 grudnia 2011 r. – do 2 tygodni,
◦od 1 stycznia 2012 r. do 31 grudnia 2013 r. – do 4 tygodni,
◦od 1 stycznia 2014 r. – do 6 tygodni,
•przypadku urodzenia więcej niż jednego dziecka przy jednym porodzie:
◦od 1 stycznia 2010 r. do 31 grudnia 2011 r. – do 3 tygodni,
◦od 1 stycznia 2012 r. do 31 grudnia 2013 r. – do 6 tygodni,
◦od 1 stycznia 2014 r. – do 8 tygodni.
Warto zaplanowac kolejne dzieci na 2014 rok 🙂 wtedy będzie to az 28 tyg macierzyńskiego 🙂 wow to az 7 miesiecy!!!
To przedszkole rzeczywiście wygląda na miejsce, w którym dużą wagę przykłada się do podejścia pełnego szacunku i uważności wobec dzieci. Oparcie się na NVC i inspiracje pedagogiką Jespera Juula mogą sprzyjać budowaniu dobrej atmosfery. Ważne jest też to, że wspierają nie tylko dzieci, ale i rodziców poprzez warsztaty. To może być ciekawa opcja dla rodzin szukających spokojnego i świadomego podejścia do wychowania.
Zobacz sobie na przedszkole Pluszowy Miś pod Piasecznem w Staraej Iwicznej - https://www.przedszkole-pluszowymis.pl/. To miejsce, które podchodzi do dzieci z szacunkiem i uważnością – opierają się na podejściu NVC (Porozumienie bez Przemocy wg Marshalla Rosenberga) oraz inspiracjach pedagogiką Jespera Juula. Atmosfera jest spokojna, bezpieczna, z ogromnym wsparciem także dla rodziców (prowadzą warsztaty rodzicielskie!).
Rekomendowane odpowiedzi
gosiaq
gosiaq
co zreszta niezmiernie mi sie podoba, bo sama jestem zboczuch 🙂 znaczy na razie gawedziarz-erotoman 🙃 🙃 🙃
Cherry
Nie no pewnie... juz pisałam że nie mam nic przeciw i sama moge gadać o tym godzinami 😉
Ja zrozumiałam że do wszystkich było odpowiadałam w swoim imieniu 😁
gosiaq
i bravko dla Ciebie, mój "zboczuchu" 🤪
/jak będę mogła dodać hihihi/
ella1
Ach te nocne pogaduchy................ bauhahahahahahahahaahahaha 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁
ella1
Cherry
co prawda wy go mi znacznie poprawiłyście ale pozwolę sobie jeszcze na film 🙂
ella1
Gość
Poszperałam i znalazłam. Niestety możemy przedłużyć urlop tylko o 2 tyg. Gdyby nasze dzieci urodziły się po 1 stycznia 2012 byłoby to 4 tyg ale w sumie to będziemy miały dzieciaczki wcześniej i to będzie wieksza satysfakcja.
Wklejam to co znalazłam:
Ubezpieczona, która urodziła dziecko ma od 1 stycznia 2010 r. prawo do zasiłku macierzyńskiego także przez okres określony przepisami Kodeksu pracy jako okres dodatkowego urlopu macierzyńskiego, którego wymiar wynosi:
•przypadku urodzenia jednego dziecka przy jednym porodzie:
◦od 1 stycznia 2010 r. do 31 grudnia 2011 r. – do 2 tygodni,
◦od 1 stycznia 2012 r. do 31 grudnia 2013 r. – do 4 tygodni,
◦od 1 stycznia 2014 r. – do 6 tygodni,
•przypadku urodzenia więcej niż jednego dziecka przy jednym porodzie:
◦od 1 stycznia 2010 r. do 31 grudnia 2011 r. – do 3 tygodni,
◦od 1 stycznia 2012 r. do 31 grudnia 2013 r. – do 6 tygodni,
◦od 1 stycznia 2014 r. – do 8 tygodni.
Warto zaplanowac kolejne dzieci na 2014 rok 🙂 wtedy będzie to az 28 tyg macierzyńskiego 🙂 wow to az 7 miesiecy!!!