Skocz do zawartości

Witajcie Listopadówki 2011 | Forum o ciąży

coriana

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 21,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosiaq

1781

• Cherry

2655

• Shelby

2530

• madzia_m3

1652

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Aniu dziecko tez jej dali do domu, bo to było jej drugie i już raczej nie potrzebowała pomocy przy opiece, a że było i jest zdrowe to bez problemu...uwierz mi, że ja byłam w szoku jak mi to powiedziała, ale później i tak ją położna odwiedzała w domu i sprawdzała czy wszystko z nią i dzidzią jest ok. Tutaj nawet przed porodem przychodzi położna do domu, żeby sprawdzić czy masz odpowiednie warunki na przyjęcie maluszka.

• Mamusia
czesc ja dopiero teraz dolaczyłam musialam wszytsko nadrobic powiem wam ze ja tez pierwszego lekarza mialam strasznego caly czas mial na sobie czarne przeciwsloneczne okulary i jak poronilam to zanim od razu mi powiedzial ze nic ztego to kazal mi przychodzic co 2 dni za kaza wizyte 100 a wiedzial doskonale ze nie utryzmam ciazy no ale os sa tacy i tacy a teraz mam takiego ze za nic bym go nie zamieniła... 😁

• Mamusia
aaa_aniusia napisał(a):
czesc ja dopiero teraz dolaczyłam musialam wszytsko nadrobic powiem wam ze ja tez pierwszego lekarza mialam strasznego caly czas mial na sobie czarne przeciwsloneczne okulary i jak poronilam to zanim od razu mi powiedzial ze nic ztego to kazal mi przychodzic co 2 dni za kaza wizyte 100 a wiedzial doskonale ze nie utryzmam ciazy no ale os sa tacy i tacy a teraz mam takiego ze za nic bym go nie zamieniła... 😁

Aniusia to brzmi jak z jakiegoś filmu ! 😮 😮 😮

• Mamusia
yenefer07 napisał(a):
Kurcze mam już upatrzony nowy wózek dla mojego maluszka, a tu nagle wchodzę na eBay i widzę piękny używany wózeczek, którego aukcja kończy się jutro o 15 😞 szkoda , że tak mało czasu na zastanowienie...już sama nie wiem co lepsze?

ja napisze tak pokaż.... 🙂 🙂 🙂 oczywiście jesli możesz...

• Mamusia
yenefer07 napisał(a):
Pewnie mało praktyczny ten biały...jakby mały zaczął chodzić, to pewnie zrobiły się czarny, mam racje?

Szczerze wybór jest dość ciężki... ten biało-zileony jest uroczy ten drugi też ehhhh....

Ja już przestałam się kolorem sugerowąc ponieważ w tych nowych wózkach tapicerka się zdejmuje i można wyprać w pralce....

przy małych dzieciach wszystko sie brudzi 😜 😜 😜

sama będę miała jasny wózek (odcień beżu) więc będziemy prać 😁 😁 😁

• Mamusia
Znając siebie, to pewnie nie zdecyduje się na ten biały, ale bardzo mi się podoba ten kolor, mojemu Kochanemu tez się podoba, ale żeby się jeszcze wypowiedział? Siedzi i film sobie ogląda...po co ja w ogóle oglądam te aukcje...grrrr...aj zawracam jemu i Tobie Cherry głowę!

• Mamusia
No właśnie szukam o nim informacji i filmików na internecie i mój Kochany oświadczył, że za 20 min kończy się film i pogadamy i zadecydujemy 😉
Dzięki Cherry, Ty zawsze znajdziesz czas dla wszystkich i zawsze służysz pomocą 🙂 a ja tymczasem uciekam i dam znać jutro co postanowiliśmy 😉 Miłej nocy!

• Mamusia
No oczywiście czekam z ciekawością na informacje dotyczące waszej decyzji 🙂 🙂 🙂

Mój mąż stwierdził że szkoda że nie ma grupy listopadowych tatusiów.... a to wyszystko jak podczytał, że zaczęłam zdanie od kochana.... 😁 😁 😁

chyba na taki forum by nadawali jakie mu w ciązy jesteśmy straszne hehehe 😁 😁 😁

Tez uciekamy spać ponieważ pobudkę mamy o 6 bo na 8.40 usg.... a wcześniej te wyniki musze odebrać....

Dobranoc 😘 😘 😘

• Mamusia
Witam z rana 🙂

Nadrobiłam co pisałyście.

Yenefer ja zauważyłam, że u Nas w okolicy są bardzo popularne wózki koloru białego i kremowego. Nie zauważyłam, żeby były jakoś strasznie brudne, a jedną Panią spotykam bardzo często. Ja sama zdecydowałam się na czarny z białymi obszyciami. Chciałam bardzo czerwony, ale niestety nie było w tym modelu tego koloru.

Dzisiaj ani jednej chmurki na niebie. Ja dalej będę prasować firanki i robić porządek bo w weekend nic nie zrobiliśmy.

Co do lekarza ja mam wykupiony pakiet w Medicoverze. Płacę miesięcznie 120 zł i mam wszystkich specjalistów, badania krwi usg w tej cenie. Bardzo mi się to opłacało. Teraz kończy mi się pakiet i widzę niestety, że juz nie ma takiej opcji, za tą samą cenę 😞.

• Mamusia
hello!
ja już po okuliście 🙂 siatkówka ok, można rodzić naturalnie 🙂 na każdym oku dołożyła mi ćwiartkę (czy Wam się też z alkoholem kojarzy? hihihi), ale to ponoć niedużo po tylu latach niezmienności, więc jeszcze nie oślepnę 🙂 Babeczki powiedziały, że życzą powodzenia i niech się szybko rodzi 🙂 fajnie, co? Poza tym pogodnie i słonecznie, więc chęć do pracy jest : Odstawię Maćka do szkoły i biorę się za porządki. Obiad wczorajszy: piersi na parze i ziemniorki z mizerią albo gołąbki (mama przyniosła). Na jutro synuś zamówił klopsiki z sosem i makaronem : też pycha 🙂