Skocz do zawartości

Witajcie Listopadówki 2011 | Forum o ciąży

coriana

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 21,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosiaq

1781

• Cherry

2655

• Shelby

2530

• madzia_m3

1652

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
własnie doczytałam, że z Jadwigą coś sie dzieje 🤨... na szczescie sytuacja jest juz opanowana! ja również trzymam kciuki!! 😘 i niech sie tak nie spieszy bo jeszcze ma czas 😉 🙃

ja kupiłam własnie łóżeczko i pościel, narazie stoi wszystko złożone w pokoju 🙂 wiec efekt koncowy bede podziwiac chyba dopiero po powrocie ze szpitala 😜

a w poniedziałek moja pierwsze KTG!! 😁 😁 zobaczymy czy wszytsko w porzadku 😉

• Mamusia
14A11 napisał(a):
Ja tez trzymam kciuki za Jadzie bardzo bardzo mocno

Dziewczyny jak macie wybrane wózki to prosze o jakies linki bo ja nadal nie wiem co i jak

Kochana to jest nasz wózeczek już kupiony 🙂 🙂

http://allegro.pl/wozek-wielofunkcyjny-bebetto-solaris-3w1-i1758673142.html

Kolor nr 7 😉

• Mamusia
paula_jot napisał(a):
Witajcie Kochane 🙂 Ja tylko na chwilkę 🙂 Mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze 🙂 Trzymam kciuki za Jagodę 🙂!
My jutro mamy wizytę u lekarza zobaczymy co tam nam powie ciekawego 🙂

Powodzenia życzymy 😆 😆 😆 😆 Paulaa bedziesz miała USG??
U nas wizyta już w ten czwartek 🤪.

• Mamusia
paula_jot napisał(a):
Raczej nie będę miała ponieważ miałam ostatnio więc teraz tylko na fotelu 🙂
Szkoda ale cóż 🙂

U mnie tez nie bedzie 😞 😞 😞.
Ale jeszcze troche i bedziemy mogly patrzec na babelki 24 na dobę 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉

• Mamusia
Kobietki moje, a ja nadal męczę temat wózka, proszę wyraźcie opinie na temat koloru, bo ja sama po prostu nie potrafię się zdecydować...zdecydowałam się na dwa modele, które różnią się tylko szyciem i kolorem stelaża...oto pierwszy...diverso ze srebrnym stelażem i tu kolor zielony wchodzi w grę
http://bobasshop.co.uk/product_info.php?cPath=6_28&products_id=70

a ten drugi to vector , ma czarny stelaż i kolory jakie wchodzą w grę to ten biały, kolor 11 i 14 (które są na samym dole strony)...na zdjęciach ten biały ma inny stelaż bez skrętnych kółek...ale chodzi tylko o szycie i kolory, bo stelaż jest taki jak w tym pierwszym tylko, że czarny
http://allegro.pl/ed-re-ma-vector-na-paskach-nowosc-gratisy-i1808554266.html

• Mamusia
yenefer07 napisał(a):
Kobietki moje, a ja nadal męczę temat wózka, proszę wyraźcie opinie na temat koloru, bo ja sama po prostu nie potrafię się zdecydować...zdecydowałam się na dwa modele, które różnią się tylko szyciem i kolorem stelaża...oto pierwszy...diverso ze srebrnym stelażem i tu kolor zielony wchodzi w grę
http://bobasshop.co.uk/product_info.php?cPath=6_28&products_id=70

a ten drugi to vector , ma czarny stelaż i kolory jakie wchodzą w grę to ten biały, kolor 11 i 14 (które są na samym dole strony)...na zdjęciach ten biały ma inny stelaż bez skrętnych kółek...ale chodzi tylko o szycie i kolory, bo stelaż jest taki jak w tym pierwszym tylko, że czarny
http://allegro.pl/ed-re-ma-vector-na-paskach-nowosc-gratisy-i1808554266.html

Yenefer jak dla mnie to wózek Vector i wybrałabym pomiedzy białym a zielonym ( nr 11) ale chyba zielony by wygrał 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉

Witam dziewczynki,
u mnie znowu zmartwienie bo dostałam dziwnej wysypki na prawym pośladku/biodrze. Takie czerwone plamki jak po oparzeniu, ktore nie swędzą. Mam nadzieję że szybko zejdą bo nie mam pojęcia co to może być ;(

• Mamusia
Marinel napisał(a):
Witam dziewczynki,
u mnie znowu zmartwienie bo dostałam dziwnej wysypki na prawym pośladku/biodrze. Takie czerwone plamki jak po oparzeniu, ktore nie swędzą. Mam nadzieję że szybko zejdą bo nie mam pojęcia co to może być ;(

To pewnie przypadek, ale ja dostałam takich plamek ( które szczypią przy dotyku) na wysokości biustu z boku. To jest w jednym miejscu więc liczę że zniknie.

madzia_m3 napisał(a):
Marinel napisał(a):
Witam dziewczynki,

To pewnie przypadek, ale ja dostałam takich plamek ( które szczypią przy dotyku) na wysokości biustu z boku.

ciekawe skąd to się wzięło. jedyne co mi przychodzi do głowy to prenatal DHA bo ostatnio zaczęłam go brac, ale czy to może mieć z tym związek to juz nie wiem. Przestanę brać przez pare dni i zobaczę czy znikają.
Zmykam do przedszkola. Może nie będę dzisiaj taka zmęczona jak wczoraj 🤨

• Mamusia
Marinel napisał(a):
madzia_m3 napisał(a):
Marinel napisał(a):
Witam dziewczynki,

To pewnie przypadek, ale ja dostałam takich plamek ( które szczypią przy dotyku) na wysokości biustu z boku.

ciekawe skąd to się wzięło. jedyne co mi przychodzi do głowy to prenatal DHA bo ostatnio zaczęłam go brac, ale czy to może mieć z tym związek to juz nie wiem. Przestanę brać przez pare dni i zobaczę czy znikają.
Zmykam do przedszkola. Może nie będę dzisiaj taka zmęczona jak wczoraj 🤨

A ty dałaś mi trop bo ja wzięłam wczoraj pierwszą tabletkę, ale może to przypadek.

• Mamusia
Hej dziewczynki, ja już po śniadanku (dwie kromki z szynką konserwową jajem i majonezem plus mega ubek herbaty..) Ale te jajko to chyba nie był dobry pomysł bo mi się jakoś odbija po nim.. :/ i miej tu kobieto smak na jajo, eh.

Marinel niestety nie mam pojęcia co to może być..

Koleżanka niecały miesiąc temu urodziła Olę. Podpytałam jej co i jak przy porodzie.. Mówi że jej bardzo pomogło to, że poszła zobaczyć oddział wcześniej (rodziła w Dąbrowie Górniczej), pomocna jest też obecność męża czy osoby bliskiej podczas porodu. Pytałam o znieczulenie, nie dostał go bo dają je jedynie wtedy kiedy naprawde potrzeba i tylko wtedy kiedy jest anastezjolog. Mówi, że ból do zniesienia i wcale nie ma aż tak źle. Dostaje się znieczulenie jak szyją krocze (uff). Wszystko zależy od organizmu, mówi że obok rodziła babeczka i jak miała rozwarcie na 2cm to juz krzyczała że nie da rady.
Pytałam też, jak jęj męzulek to przetrwał.. powiedziała że była zaskoczona bo mężowi bardzo się podobało Mówił że lepsze niż discovery.. i jednak faceci są pierwsi - tzn oni widzą dziecko pierwszy raz, przecinają pępowine itd..
A mała Ola ma się świetnie.Pytałam jakich kosmetyów używa dla niej - wszystko z serii nivea baby. I to od początku kąpie małą w tym płynie 2w1 i małej nic się nie dzieje, a do tyłeczka poleca linomag krem z witaminami bo świetnie nawilża i fajnie się kupke potem ściera 😁
Ogólnie używa oliwki i kremu z bambino - też od początku. A chusteczki z clinic

Aha, jeszcze pisała o alarmach porodowych.. mówiła że od tygodnia przed porodem czuła skurcze, takie jak przy miesiączce, ból do wytrzymania i były dość reguralne co 5min, więc myślała że to już a tu jeszcze nie. Ale jak dostała tych realnych to mówi że ból więszy, że ledwno na nogach można ustać - i że nie straszy tylko chce pomóc. Bo w necie sie naczytała, że jak są reguralne co 5min to żeby jechać do szpitala. Także na takie alarmy też mogę być przygotowana.
Ogólnie emocje przy porodzie są tak duże że zapomina się o wszystkim 🙂