Skocz do zawartości

Witajcie Listopadówki 2011 | Forum o ciąży

coriana

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 21,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosiaq

1781

• Cherry

2655

• Shelby

2530

• madzia_m3

1652

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Cherry nic mi nie mów ja jestem +22 więc gdzieś to wlazło. Pomyśleć, że miałam 62 w pasie 🤪 🤪. Ale naprawdę nie robi mi to, byleby mały był zdrowy, a to też moja wina bo sobie pożałuję ciastka, czekolady itp. Jednak po ciąży zabiorę się za siebie 🙂.

• Mamusia
a ja właśnie skończyłam sprzątać, oj poszalałam dziś 🤨 takie generalne porzadki to masakra.. mimo że lubie sprzatać. Ale jak dorwałam się do biurka męża to ręce opadły.. i siły też. Do tego zrobiłam 3 prania.. teraz nawet siły siedzieć nie mam. Ale jak wchodze do sypialni i widze umyte okno, czyste pościele, i ten zapach świeżych firanek - to myśle że warto było. 🙂

• Mamusia
Madziu! jaki piękny pokoik! u naszego Maćka też żółte ściany 🙂 i klasycznie i elegancko! bardzo mi się podoba 🙂 juz dawno wiedziałam, że nasza Madzia to taka klasyczna elegantka i to widać! Nie widać tylko tych... +22 kg 🙂 gdzie Ty to schowałaś, hę? i w końcu jakieś fotasy, bo się nam coś tu migasz 🙂
i witamy karolinka serdecznie 🙂
A szalona lala niech już przystopuje, bo faktycznie sprowokujesz bóle i skurcze...
I Shelby też się miga od zdjęć 🙂 (rozmowa kwalifik. dała jakieś rezultaty?).

• Mamusia
Ja tylko mogę dodać:

NO WŁAŚNIE !
🙂 🙂 🙂

ja po obiadku troszke posprzątałam w kuchni a moje małe kochanie to tak buszuje że szok 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
Pępek mam całkowicie płaski!

Czekamy na faceta z Ikei w sprawie reklamacji szafy ...

Rozmawiałam dziś z sąsiadką (mama 0,5 dziewczynki) polecałam mi jakies krople na kolkę które niestety nie są dostępne w PL ale bardzo skuteczne. Jutro lub w środę będę u niej na herbatce więc zanotuję jak te kropelki się nazywają 🙂 🙂 🙂 W Ogóle to bardzo miła z niej babeczka 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
"jak dobrze mieć sąsiada..." tralalala
Ja dawałam espumisan, ale to było 6 lat temu... Kolka była dwa razy: raz większa, a raz kilkuminutowa , ale i tak serce się krajało... Zobaczymy, co będzie tym razem. Maćkowi do diety wprowadziłam marchewkę pod koniec 2 miesiąca życia, a dwa tygodnie potem dostał jabłko 🙂 wiem, wiem, że teraz są tendencje, żeby na samym cycu do 6 miesięcy, ale wracałam do pracy jak Maciek miał ok 4,5 miesiąca i musiał już wtedy jeść zupkę i owocki 🙂 Przeżył na mojej diecie pięknie 🙂

• Mamusia
Cherry napisał(a):

Rozmawiałam dziś z sąsiadką (mama 0,5 dziewczynki) polecałam mi jakies krople na kolkę które niestety nie są dostępne w PL ale bardzo skuteczne. Jutro lub w środę będę u niej na herbatce więc zanotuję jak te kropelki się nazywają 🙂 🙂 🙂 W Ogóle to bardzo miła z niej babeczka 🙂 🙂 🙂

ale że jak? pół dziewczynki? 🤪 czy półrocznej :P ?

• Mamusia
Ja do szpitala nie brałam smoczka, bo Maciek wcale nie płakał. Za to jak wsiedliśmy do samochodu, to się elegancko rozbeczał i mama Gosia zaczopkowała smoczkiem... Teraz wiem, że tego nie zrobię, bo moje natychmiastowe zaczopkowanie było spowodowane moją paniką (jak ja sobie poradzę?), bólami odbytu (sorry, ale tak mi sie chciało, a w szpitalu jakoś nie mogłam...). Potem walczyłam ze smoczkiem i ostatecznie odstawiliśmy go jak Maciek miała 2,5 roku 🙂 I było ciężko, naprawdę. Teraz mam smoczki kupione, ale dwa razy się zastanowię czy dam 🙂

• Mamusia
Shelby napisał(a):
gosiaq napisał(a):

I Shelby też się miga od zdjęć 🙂 (rozmowa kwalifik. dała jakieś rezultaty?).

noooo właśnie, rozmowa kwalifikacyjna, aż z wrażenia zapomniałam Wam napisać!
jest praca!!!!!!! póki co okres próbny, ale jesteśmy dobrej myśli!

🤪 🤪 🤪
Shelby! pogratuluj od nas mężowi!!! nie chciałam wcześniej podpytywać, bo nic nie pisałaś sama, to nie chciałam zapeszać 🙂 🙂 🙂
Ale super! od razu zrobiło się jakby słoneczniej 🙂

A! Cherry! jakie głupie pytania??? tutaj takich nie ma!

• Mamusia
a co do wizyty u lekarza... cukier w moczu - 204 mg/dl (nie wiadomo skąd, bo obciążenie glukozą było okej) - mam powtórzyć badanie

do tego zapisała mi luteinę 2 tabletki na dobę na noc mam brać...

także nie wesoło

ale poprawiła się hemoglobina i już mi nie zapisała nowego żelaza, w ogóle z krwią okej

wystraszyłam się (i do tego się przyznaję) i postanowiłam w znacznym stopniu ograniczyć pracę, tak mniej więcej o połowę! a potem przestanę już w ogóle, o! dzidzia jest najważniejsza jednak, a z kasą już jakoś będziemy musieli się ogarnąć!

madzia_m3, świetne fotki! lala89 - uważaj na siebie! ja dziś po wieściach od lekarza położyłam się spać, bo nie miałam siły na nic innego...