Skocz do zawartości

Witajcie Listopadówki 2011 | Forum o ciąży

coriana

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
dzieki dziewczyny, pewnie wlasnie tak jest, ze to przez ciaze... i wiem, ze jak wyjedzie to po jakims czasie zaczne tesknic... zawsze tak jest...
musze wrzucic na luz 😁

juz krzycza, ze musze oddac laptopa, wiec nie wiem czy jeszcze sie sie dzisiaj pojawie, ale jak cos to jutro sie melduje 🙂 i nie udalo mi sie wszystkiego nadrobic 😞

• Odpowiedzi 21,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosiaq

1781

• Cherry

2655

• Shelby

2530

• madzia_m3

1652

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Cygnee, nawet nie wiesz ile ja bym dała , żeby moja mamcia tu do mnie przyleciała...i choć czasem bywa strasznie upierdliwa, to i tak jej nie mam dosyć!Zobaczysz jak docenisz jej obecność , jak dzidzia się urodzi...wiadomo, że na dłuższą metę, każdy miałby dosyć, ale skoro przyleciała tylko na chwilę, to wykorzystaj ten czas i ciesz się nim, bo pamiętaj, że rodzice nie żyją wiecznie...a potrafią być cenną skarbnicą wiedzy i ogromna podporą w trudnych chwilach!!!

• Mamusia
yenefer07 napisał(a):
Cygnee, nawet nie wiesz ile ja bym dała , żeby moja mamcia tu do mnie przyleciała...i choć czasem bywa strasznie upierdliwa, to i tak jej nie mam dosyć!Zobaczysz jak docenisz jej obecność , jak dzidzia się urodzi...wiadomo, że na dłuższą metę, każdy miałby dosyć, ale skoro przyleciała tylko na chwilę, to wykorzystaj ten czas i ciesz się nim, bo pamiętaj, że rodzice nie żyją wiecznie...a potrafią być cenną skarbnicą wiedzy i ogromna podporą w trudnych chwilach!!!

Swieta Prawda!! Like it!! 😆

• Mamusia
Cygnee popieram dziewczyny 🙂 i mimo, że jakoś tego nie widzisz, ale ona chce być podporą i wsparciem dla Ciebie

Aniu 5 cm rozwarcia !!!!!! To już naprawdę dużo, myślałam, że to już kładą na porodówkę przy takim 🙂. Pewnie się pierwsza z nas rozpakujesz! Wspaniale!

• Mamusia
Cherry jak lubisz tak filmy oglądać to polecam Ci film "Reservation Road" , polskie tłumaczenie "Droga do przebaczenia" film jest z 2006/2007r i może niezbyt na czasie dla nas oczekujących na dziecko, ale jak dla mnie jeden z lepszych jaki widziałam, choć wiadomo nie każdemu musi się podobać...jak nie widziałaś to może kiedyś się skusisz 😉

• Mamusia
Dobry wieczór !!!!!

u mnie troche lepiej, choć nie mam na nic siły- nawet leżenie mnie męczy 😞 😞

nie wiem co sie dzieje- az płakać mi sie chce..!! Chyba mam jakis kryzys....

Aniu- trzymam kciuki za WAS 😘 😘 😘 😘.Oby szybko poszło 🙂 🙂 🙂 Czekamy na wieści!!!!

Cherry dziekuję za lekcję 😘

• Mamusia
kukunari napisał(a):
yenefer07 napisał(a):

Swieta Prawda!! Like it!! 😆

I like it too!!!!!! 🙂

• Mamusia
Mam takie intymne pytanko:

tez macie narządy zewnętrzne spuchnięte? Mój mąż mówi że moja wygląda teraz jak bułeczka poznańska 😁 😁 😁 i się śmieje ze mnie 😉 😉 😉 ale ona faktycznie jest opuchnięta... Pytam sie bo nie wiem czy to tylko u mnie czy tez u was jest tak samo 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Cherry napisał(a):

tez macie narządy zewnętrzne spuchnięte? Mój mąż mówi że moja wygląda teraz jak bułeczka poznańska 😁 😁 😁 i się śmieje ze mnie 😉 😉 😉 ale ona faktycznie jest opuchnięta... Pytam sie bo nie wiem czy to tylko u mnie czy tez u was jest tak samo 🙂 🙂 🙂

U nas tez tak sprawa wygląda i ja mam tez wrazenie jakby tam wszystko "zciemniało" ☺️

• Mamusia
ella1 napisał(a):
Cherry napisał(a):

U nas tez tak sprawa wygląda i ja mam tez wrazenie jakby tam wszystko "zciemniało" ☺️

i ja tak mam 🙂 ale to normalne jest. Jak dużo pochodzę, to mam wrażenie zniesienia jaja 🙂
Aniu! POWODZENIA!!! W razie czego informuj proszę, bez względu na godzinę 🙂 Wierzę, że jutro się rozpakujesz szybciorem 🙂 3maj się dzielnie!

• Mamusia
Marinel napisał(a):
pierwsza kąpiel w szpitalu. Wygląda okropnie. A gdzie o podtrzymywanie główki ?
http://www.youtube.com/watch?v=obqXKLIEbuw&feature=related

hehehe, prawda jest taka, że na początku tak to mniej więcej wygląda 🙂 dłużej się rozkłada ręcznik i szykuje kosmetyki 🙂
U nas w szpitalu co prawda nie kąpią, bo uważa się, że maź tworzy warstwę ochronną, odżywczą i kąpią dopiero przed wyjściem 🙂 Więc tak naprawdę pierwsza prawdziwa kąpiel dopiero w domu. Jezu, czy ja jeszcze pamiętam jak to się robi?
Kukunari, dzięki za słowa otuchy odnośnie tętna Filipa...Staram się myśleć racjonalnie (na tyle, na ile się da). Zrobię powtórkę i wyjdzie dobrze, nie? A póki co: jutro sprzątanko, może jakieś namiętności, bo trzeba rodzić 🙂
A! w pierwszej ciąży żaden czop mi nie odszedł na raz, tylko przez parę dni mi wylatywał (nawet nie zauważyłam). Jak skurcze były co 7 minut i zaczęły się krwawe "włoski" w moczu, to pojechaliśmy.

• Mamusia
Marinel, aż serducho się kraja jak się taki filmik ogląda...babki się , że trak brzydko powiem"nie pierniczą", dla nich to tylko kolejny noworodek do umycia...

Jeżeli chodzi o moje narządy, to jak w końcu przebiję się przez warstwę chaszczy to aż sprawdzę z ciekawości...heh mam teraz takiego lenia do golenia, że masakra, na szczęście w sobotę ginekolog to w końcu krem depilacyjny pójdzie w ruch ☺️

• Mamusia
no nieee, z jednej strony fajnie mieć pielęgniarkę w rodzinie, ale z drugiej... Mama rozmawiała z koleżanką też pielęgniarkę o tętnie mojego malucha. No i ta powiedziała, że jak ona sama była w ciąży i miała 180, to ją wzięli na cesarkę, bo mały owinął się pępowiną... No i chyba jutro podejdę na powtórkę ktg. Tylko obawiam się, że z mojego strachu znowu wyjdzie wielkie g****.

• Mamusia
gosiaq napisał(a):
no nieee, z jednej strony fajnie mieć pielęgniarkę w rodzinie, ale z drugiej... Mama rozmawiała z koleżanką też pielęgniarkę o tętnie mojego malucha. No i ta powiedziała, że jak ona sama była w ciąży i miała 180, to ją wzięli na cesarkę, bo mały owinął się pępowiną... No i chyba jutro podejdę na powtórkę ktg. Tylko obawiam się, że z mojego strachu znowu wyjdzie wielkie g****.

Gosiu na pewno bedzie dobrze MUSI!!!! Mysle, ze dobrze zrobisz ze pojdziesz jutro na to KTG - uspokoisz siebie na pewno!!! A wierze, ze z Filipkiem wszystko dobrze jest!!!!!!!!!!!!!!!!!!!