Skocz do zawartości

Witajcie Listopadówki 2011 | Forum o ciąży

coriana

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 21,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosiaq

1781

• Cherry

2655

• Shelby

2530

• madzia_m3

1652

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
to ja siedziałam tu w ciemnościach rano..

Ella po ostatnich twoich nalesnikach miałam takiego smaka ze sama je zrobiłam. Potem mąż zaprosił siostre na kawe, i naleśniki które były przygotowane dla nas na kolacje poszłyyy.. a taak mi się ich chciało, a tu nawet na jednego się nie załapałam. Więc dzisiaj otwieram oczy i sobie mówie: ide na śniadanie zrobić sobie naleśniczki.. ale jak doszłam do kuchni to wygrało lenistwo i co sobie zrobiłam?
Chlebek z paprykarzem i do tego kubek herbaty z miodem..

• Mamusia
Cześć Brzuszki,

Shelby jaki pracuś od rana 😮 Ja dopiero wstałam i zmierzam do kuchni na śniadanko.

Widzę, że wczorajsza dyskusja wieczorna pod tytułem czop śluzowy.

Mi na razie opadł brzuch na dół, zawsze to pierwszy znak, że bliżej niż dalej 😉.

Cherry też uważam, że te bóle teraźniejsze nie są jakieś powalające, ale już przez 8 miesiecy odzwyczaiłam się od paskudnych moich bóli okresowych.

• Mamusia
Shelby napisał(a):
chyba jak Cię złapie, to tym bardziej się odezwiesz, cooo? 😁 na komóreczkę :P

Na pewno na pewno dam znać!!!!!!!

A ja jz wiem co zjem kawiarkę z miodem i ciepłe mleczko oooo taaaaaaaaaaaaaaak!!!!!!! 😁 😁 😁 😁
Lecę póki mi sie chce z wyrka ruszyc...

zaraz wracam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Mamusia
Shelby napisał(a):
no właśnie Lenymamo, napisz, co tam u Ciebie? czekamy na wieści!

Madziu_m3 - faktycznie - święta racja, mimo trudności ciążowych, za bólami okresowymi nie tęsknię! a z tym opadaniem brzucha, zastanawiam się, czy można to przeoczyć?

Shelby jak mój mąż sam zauważył ( a wiadomo, jak to jest z mężczyznami) to znaczy, że u mnie musi być wyraźnie widać. Ale każda z nas jest inna 🙂. Dr Google pisze, że ma to miejsce 2,3 tygodnie przed porodem, ale u niektórych kobiet nie opada.

• Mamusia
Cześć! Miłego dnia! Własnie odebrałam wyniki badań krwi, morfologia OK, ALAT i ASTAT podwyższone ale nie jakoś tragicznie może uda się uniknąć szpitala i wystarczą same leki. Ale co za paskudztwo - trzecia ciąża i trzeci raz holestaza, jedno pocieszenie, że moze przy holestazie lekarz mnie nie będzie trzymał do 25.11 🙂

• Mamusia
martka3 napisał(a):
Cześć! Miłego dnia! Własnie odebrałam wyniki badań krwi, morfologia OK, ALAT i ASTAT podwyższone ale nie jakoś tragicznie może uda się uniknąć szpitala i wystarczą same leki. Ale co za paskudztwo - trzecia ciąża i trzeci raz holestaza, jedno pocieszenie, że moze przy holestazie lekarz mnie nie będzie trzymał do 25.11 🙂

Wydawało mi się, że przy holestazie kładą do szpitala.

• Mamusia
madzia_m3 napisał(a):
martka3 napisał(a):

Wydawało mi się, że przy holestazie kładą do szpitala.

Jeśli holestaza pojawia się w 7 miesiącu ko konieczne są kroplówki które przepłukują organizm, ale w którymś tam momencie ciązy (niestety nie wiem dokładnie kiedy) stwierdzają, że nie ma potrzeby. W poprzedniej ciązy miałam diagnozę w 35/36 tyg ciązy i kroplówy mnie omineły i tylko szpital i leki - mój lekarz dobrze sobie razdzi z holestazą - niektórzy lekarze w szpitalu byli zaskoczeni tym jake biorę leki (oczywiście własne, szpital ich nie zapewniał) i tym, że one już są dostępne w Polsce.

• Mamusia
Marinel napisał(a):
Czy każda ciązarna robi badania ALAT I ASTAT? Nie przypominam sobie żebym coś takiego robiła. Czy są jakieś objawy które wskazują do wykonania tych badań?

Nie robi się standardowo tych badań. Objawem jest slilne swedzenie ciała, szczególnie wieczorem i nocą (mnie teraz swędzą bardzo: góra brzucha, ramiona, ręce, szyja i policzki; w poprzednich ciązach praktycznie cale ciało)