Skocz do zawartości

Witajcie Listopadówki 2011 | Forum o ciąży

coriana

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 21,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosiaq

1781

• Cherry

2655

• Shelby

2530

• madzia_m3

1652

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
A o Maxi Cosi pytam bo pokazywałam Wam wspaniały kolor mojego 😁 i wynalazłam coś takiego na necie

http://allegro.pl/pokrowiec-frote-do-fotelikow-maxi-cosi-peble-i1837934712.html

I nie wiem czy to zakłada się na oryginalną "tapicerkę" czy bezpośrednio na sam fotelik?

• Mamusia
gosiaq napisał(a):
Ela! łatwiej napisać czego nie trenował 🙂 było kyokushinkai, oyama karate, ashihara karate, trochę judo. W Ashihara ma brąz - 2 kyu (mąż będzie wiedział). No i pozdrów swojego domowego "karacistę" 🙂

Tak wiedzial wiedzial o co chodzi- no i ja przy okazji tez juz wiem 😉
Karateka również przesyła pozdrowienia 😉 😉
Ja juz zmykam cos mnie troche brzucholek pobolewa- ide sie polozyc!!! A jutro juz wizyta-- tylko szkoda ze bez USG !!!! Trzymajcie sie brzuszki!!!!
A jeszcze jedno- tak teraz sobie pomysłałam dlaczego Kukunari sie nie odzywa-- zaczyna sie to robic coraz bardziej dziwne?!!!! 🤔 🤔 🤔 🤔 nie macie takiego wrażenia????
Buźka do juterka 😘

• Mamusia
oj z kukunari to już od dawna nie wiadomo, co jest i martwi mnie to, bo zaglądała codziennie... zresztą brakuje mi tutaj jej porad 🙂
A mnie brzuchol też właśnie pobolewa, a Filip jak na złość słabo się dzisiaj ruszał, a tyle się nażarłam cukierków i nic....
Ela! i czekamy na wieści, co tam u lekarza!

• Mamusia
gosiaq napisał(a):
oj z kukunari to już od dawna nie wiadomo, co jest i martwi mnie to, bo zaglądała codziennie... zresztą brakuje mi tutaj jej porad 🙂
A mnie brzuchol też właśnie pobolewa, a Filip jak na złość słabo się dzisiaj ruszał, a tyle się nażarłam cukierków i nic....
Ela! i czekamy na wieści, co tam u lekarza!

Gosiaq a skąd wiesz, że zagląda?
Znowu sie logowała i nic nie napisała?
Tyłek jej przetrzepać !

• Mamusia
madzia_m3 napisał(a):
Ja mam maxi cosi ale pokrowiec czarny w nim mam na stale. Jednak wiem, że można go jakoś prać, ale przyznam, że nie sprawdzałam.

wiesz co ja zdjęłam i został sam plastik z uzupełnieniami styropianowymi tylko nurtuje mnie czy ten nowy zakład się jeden na drugi czy na ten sam plastik 😮 Ehh chyba zadzwonię jutro do jakiegoś sklepu i zapytam...

Cherry napisał(a):
Rozbawił mnie dziś tez aspirator do noska który wkłada się do nosia Maluszkowi i ciągnie - cmoka przez taką rurkę i wszystkie kozy i inne stworzenia wciągają się do małego pojemniczka 😮 😁 😮 😁

dla doświadczonych to może nie novum ale dla mnie tak 😮 😮 😮

ja nadal się waham czy go kupić ale sa też takie podłaczane do odkurzacza. Chyba jednak zdecyduję się na gruszkę z miękką końcówką. Jakos nie wyobrazam sobie tego wciągac jak tak będzie bulgotało w tym pojemniczku 🤪

• Mamusia
Marinel napisał(a):
Cherry napisał(a):
Rozbawił mnie dziś tez aspirator do noska który wkłada się do nosia Maluszkowi i ciągnie - cmoka przez taką rurkę i wszystkie kozy i inne stworzenia wciągają się do małego pojemniczka 😮 😁 😮 😁

dla doświadczonych to może nie novum ale dla mnie tak 😮 😮 😮

ja nadal się waham czy go kupić ale sa też takie podłaczane do odkurzacza. Chyba jednak zdecyduję się na gruszkę z miękką końcówką. Jakos nie wyobrazam sobie tego wciągac jak tak będzie bulgotało w tym pojemniczku 🤪

Ja dostałam więc wyboru nie miałam - teściowa przyniosła z przychgodni

• Mamusia
u mnie gruszka się nie sprawdziła przy Maćku, zanim złapałam tego giloszka, to Maciek już był mega zniechęcony i marudny. Szybciej mi poszło zwykłym patyczkiem do uszu - wkładałam kawałek i robiłam szybki skręt i wyciągałam, a giloszek zawsze zawinął się na waciku 🙂 Metoda trochę babciowa, ale skuteczna, przynajmniej u nas 🙂

• Mamusia
cherry - ponawiam pytanko do Ciebie... jakie tam lekcje wysylasz dziewuszkom??? czy ja tez moglabym sie zalapac?

kobitki, ja to jestem tak zmordowana dzisiaj - przyjaciolka przyjechala, wyciagnela mnie do miasta... nachodzilam sie i wrocilam z wielka torba ciuchow 🙂 juz nie pamietam kiedy sobie tyle rzeczy kupilam 🙂 no i oczywiscie dla dzidzi tez sie cos znalazlo 🙂 chociaz dzisiaj tylko jeden reczniczek... ale ciuszkow juz mam tyle, ze nie wiem czy wszystko zaloze :p

moje malenstwo tez sie wlasnie rusza 🙂 i jak ja to lubie... jak zmienia pozycje, lub wlasnie pupcie wypina 🙂

a jutro polozna, ciekawe co tym razem mi powie...

• Mamusia
cygnee napisał(a):
cherry - ponawiam pytanko do Ciebie... jakie tam lekcje wysylasz dziewuszkom??? czy ja tez moglabym sie zalapac?

kobitki, ja to jestem tak zmordowana dzisiaj - przyjaciolka przyjechala, wyciagnela mnie do miasta... nachodzilam sie i wrocilam z wielka torba ciuchow 🙂 juz nie pamietam kiedy sobie tyle rzeczy kupilam 🙂 no i oczywiscie dla dzidzi tez sie cos znalazlo 🙂 chociaz dzisiaj tylko jeden reczniczek... ale ciuszkow juz mam tyle, ze nie wiem czy wszystko zaloze :p

moje malenstwo tez sie wlasnie rusza 🙂 i jak ja to lubie... jak zmienia pozycje, lub wlasnie pupcie wypina 🙂

a jutro polozna, ciekawe co tym razem mi powie...

Oczywiście że mogę... podeślij swój adres e-mail yyyyyyyyy wróć na fb mam 🙂 🙂 🙂 Jutro Ci powysyłam to co dziewczynki już mają. Lekcje dotyczą porodu i w ogóle jest tam wszystko szczegółowo opisane 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Hej kochane!!!
Przepraszam, ze sie nie odzywam - zagladam od czasu do czasu i to co zdolam nadrabiam...
Mia coraz wieksza to i coraz wiecej obowiazkow przy niej a jak mam chwile to odpoczywam - klade sie i czytam ksiazki... Z moim brzucholem wszystko ok dzidzia rozwija sie prawidlo 🙂 Nadal plec jest zagadka 🙂 A imionek nie mamy jeszcze wybranych... Wiekszosc rzeczy dla dzidzi mam popranych i poprasowanych... lozeczko kupione tylko jeszcze wozek na dniach kupimy o tyle... Torba do szpitala spakowana w 80%.... Ja czuje sie generalnie dobrze choc zdarza sie ze mam gorsze dni... ostatnio doskwiera mni rozpieranie w gornej czesci brzuszka - wnioskuje, ze dzidzia wypycha w tym miejscu ktoras ze swoich konczyn i strasznie mi napina skore - mam wrazenie ze zaraz peknie!! Jak moge sie w takich chwilach polozyc to przynosi ulge ale czasem bedac z Mia na spacerku czuje straszny bol i dyskomfort. Dzis rano spojrzalam w lustro na brzuch i sie przestraszylam, ze mam rozstepy przez to wszystko - na szczescie sie okazalo ze to tylko polozkowe zagniotki 😜 Zauwazylam, ze jak przycisne sutek to juz wycieka z niego siara... To chyba tyle u mnie...
was sledze i ogladam wasze bobasowe zdobycze 🙂 nie mam czasu ostatnio sie rozpisywac poza tym niewiele mam czasu zeby skupic sie na sobie...
Mam tylko prosbe po raz kolejny czy moglybyscie mi podeslac linka, ktorego kiedys tutaj sama wrzucilam dot. ktory to dzien ciazy w konkretnym dniu roku.... Bo moj laptop na ktorym mialam pelno linkow dot ciazy padl zupelnie i teraz smigam na nowym ale pustym sprzecie i ciezko mi odnalezc ponownie te informacje... z gory dziekuje!
Pozdrawiam serdecznie

• Mamusia
wybaczcie, ze sie wtrace bo ostatnio to malo sie odzywam....
sprawa aspiratorow do noska... Z doswiadczenia napisze tak....
Uzywalam aspiratora Frida przed dobre pol roku codziennie (pozniej tylko przy infekcji) odsysajac Mii male glutaski przed snem zeby jej sie lepiej oddychalo - sprawdzal sie super do momentu kiedy nie zlapala infekcji w postaci kataru... odciaganie szlo super to fakt tyle, ze zauwazylam, ze zwykle na drugi dzien po takim odciaganiu kataru pobolewa mnie gardlo i zaczynam sie sama rozkladac... poczatkowo przypuszczalam, ze poprostu tez zlapalam przeziebienie ale po paru przeziebieniach Mii sytuacja powtarzala sie w identyczny sposob... Zaczelam wiec sie powaznie zastanawiac czy to nie wina tego calego wysysania przez aspirator, ktory jako filtr ma tylko mala, niebieska gabeczke ( ktora oczywiscie czesto i regularnie wymienialam, bo mozna takowe dokupic w aptece). Moje osobiste (rowniez mojej bratowej) zdanie jest takie, ze gabeczka jako filtr sie slabo sprawdza i bakterie laduja prosto w gardle wysysajacego... Moze sie myle, moze to tyko moje przekonanie, ze tak wlasnie sie dzieje, ale wnioskuje z doswiadczenia - 1,5 rocznego uzywania aspiratora...
W chwili obecnej zainwestowalam (bratowa rowniez) w aspirator elektryczny Dr Bee http://www.amazon.co.uk/Dr-Bee-Electronic-Aspirator-Toddlers/dp/B003CSOBGG i moge powiedziec tylko tyle, ze nie chorowalam razem z corka ostatnim razem ( bo potrzebowalysmy go na szczeszescie od tamtej pory tylko raz)... Aspirator mozna umyc w wodzie z plynem, rozkladajac na czesci, ma trzy roznej wielkosci nasadki i niezle ciagnie choc chowa sie przy mocnym, wlasnym ssaniu 😉 Ale daje rade... W sumie szczescie takie, ze Mia malo nam do tej pory chorowala ( i niech tak zostanie) wiec ani jeden ani drugi nie byl uzywany zbyt czesto... Jednak radze sie zastanowic nad zakupem...bo karmiac piersia, opiekujac sie malym dzieckiem, czy tak jak ja bedac drugi raz w ciazy przeziebienia lepiej omijac....
.... tymczasem zycze zdrowych bobaskow oby wszelekie aspiratory byly zbedne 😉

• Mamusia
Witam,dzisiejsza noc należny do mega udanych...tak mi się dobrze spało...za to obudziłam się z bólem brzucha i dalej troszkę pobolewa 😞

Oj i zobaczyłam, ze Kunkunari się wczoraj pojawiła...super, że u niej wszystko dobrze 🙂

A co do aspiratora Frida, to ja właśnie zamierzam go kupić, moja przyszła szwagierka z doświadczenia mama trójki małych dzieci, uważa , że jest nieporównywalny z gruszką i sprawdza się świetnie 🙂