Skocz do zawartości

Witajcie Listopadówki 2011 | Forum o ciąży

coriana

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 21,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosiaq

1781

• Cherry

2655

• Shelby

2530

• madzia_m3

1652

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej wszystkim z rana, ja już też na nogach, bo mnie brzuch pobolewa...ale urwisek buszuje w brzuszku , więc chyba wszystko ok!
Cygnee trzymam kciuki, za małego Olusia , żeby wszystko było dobrze i żeby kuzynka przyleciała!!!
Cherry mam nadzieję, że ten skurcz to nic poważnego i , że odpoczynek wystarczy!

• Mamusia
Cherry spokojnie naprawdę.

Studenci się też muszą uczyć na kimś. Coś o tym wiem, bo leżałam w szpitalu klinicznym na onkologii. Nie jest to pierwszy rok, więc oni potrafią się naprawdę zachować.

A lekarz może będzie bardziej fachowy, niż ten Twój na którego się tak wściekasz. Głowa do góry ! 😘

Ja sama mam zamiar rodzić w akademickim, podpiszę oświadczenie, że się zgadzam. Słyszałam że oni tak zawsze pytają się czy mogą i są to maks 2 osoby. Potrafią być bardzo pomocni .

• Mamusia
hej kochane :*

ja też jak wstałam to miałam trzy skurcze takie bardzo bolesne i mocne. po prawej i lewej stronie brzuszka, strasznie go napinały, i tak ciągnęły w dół 😮 Może to mała się tak rozpychała, no nie wiem. Teraz już jest dobrze. Maja się wierci więc ok. Ja zmykam jakieś ciacho zrobić bo jabłek ogrom w domu. A na obiad mizeria ziemniaczki i jakies mięsiwo..

• Mamusia
Marinel, to Twoja siostra może się cieszyć i być spokojna, niewiele dzieci tak dobrze znosi tę pierwszą rozłąkę 🙂 A co do dziecięcych rzeczy - w pełni podzielam radość, ja wczoraj też wreszcie zrobiłam kilka zakupów i oglądam i przekładam i znowu zerkam 🙂 Lenka też ma radochę, bo przebiera Guffiego i lalki w śpioszki, kaftaniki itp. 🙂 Fajne doświadczenie 🙂

• Mamusia
Madzia_m3 mi też brak chęci do gotowania ostatnio, gotuje, bo trzeba coś jeść...ale wielkiego zapału to ja nie mam...ach gdybym była teraz w Polsce to bym biegała do mamuni na obiadki 🙂
Za to naszła mnie wielka ochota na makaron z sosem śmietanowo-kurkowym i parmezanem...w niedziele rodzice byli na grzybach i już mamcia dostała przykaz, żeby mi zamrozić kurki, a ja jak przyjadę to właśnie sobie takie danie ugotuję, bo chodzi za mną i chodzi 😉

• Mamusia
Hej. Bylam dzis w przychodni. Polozna ma do mnie zadzwonic i umowic sie kiedy ma przyjsc.
Po poludniu ide na KTG.
Zdjecia cudne 🙂
Przegladalam forum pazdziernikowek. Juz polowa urodzila. Coraz bardziej jestem przerazona jak pomysle ile zostalo do porodu.
Jutro zagonie meza, zeby meble przestawil i zrobil miejsce na lozeczko.
Nie mam dzis pomyslu na obiad 😞

• Mamusia
I znowu dwa razy post...

Chery daj znać jak wrócisz...

Ja już też trochę mam takie Schwanger Fieber 😉 Jutro moja rodzinka się organizuje, biorą wolne i będą skręcać meble, przestawiać inne, łazienkę reorganizować 🙂. Będzie na pewno wesoło, 4 inżynierów ma zawsze inne zdanie 😉.

Ja wreszcie wszystko do końca będę mogła wyjąć z siatek poprać przepakować. Uświadomiłam sobie, że nie mam tej karuzeli przecież. Odkładałam zakup bo droga i nadal te 200 zł na tą fishere pricea z biciem serca nie daje mi spokoju... ja jestem po prostu za bardzo wybredna.

• Mamusia
mnie też bardzo męczą przepychanki polityków... chociaż babcia dała radę 😁 😁
Przecież jest tyle pasjonujących tematów: pieluszki, wózki, leżaczki, śpiochy, proszki do prania, karmienie, smoczki, butelki i wiele innych hihihi
U mnie dzisiaj tylko zupina: pieczarkowa z kluskami. Jutro mamine pierogi ruskie.

• Mamusia
witam,
wyszlismy wczoraj ze szpitala ale bylam tak zmeczona ze po prostu przespalam caly dzien,
tak wiec z nami wszystko ok, skurczy brak 🙂, jeszcze czego sie dowiedzialam to to ze moj synek nie przekroczy 3 kg jesli go donosze do konca, dzisiaj od rana chodzi mi po glowie to ile on bedzie mial cm jak sie urodzi? w wtorek mam wizyte u mojego gina to sie zapytam moze sie dowiem 🙂.
pare godzinek temu bylam u okulisty i mam zaswiadczenie ze moge rodzic sn 🙂 jestem podekscytowana oraz jednoczesnie przerazona tym 😜 ale damy rade!
ide sie polozyc bo po tych kroplach jeszcze ledwo co widze
pozdrawiam wszystkie brzusie! :*