Skocz do zawartości

Piwo bezalkoholowe | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
HEHEHEHEHEHE

ROZWALA MNIE TEN WATEK DOBRZE ZE W KAZDYM PANSTWIE I W KAZDYM MIESCIE JEST INACZEJ BO Z TAKIM NASTAWIENIEM NA WSZYSTKO BYM ZWARIOWALA

MOZE WATEK NA TEMAT ORZECHOW KTORE TUTAJ W CIAZY SA ZABRONIONE A ZA TO W POLSCE PODCZAS LAKTACJI I KTO WIE LEPIEJ HEHEHEH

LEKARZ LEKARZEM A MOJE DZIECKO ZDROWE I PRZEZ CALA CIAZE LEKARZ WIDZIAL MNIE TYLKO RAZ I JAOS MOJA PIPKA JEST ZNAKOMITYM STANIE BEZ INGERENCJI LEKARZY NAWET PRZY PORODZIE MNIE NE DOTKNELI

WIEC BABY KAZDY WIE SWOJE ANULA A MY I TAK TE MNIEJ INTELIGENTNE WOLIMY BYC HEHEH

• Odpowiedzi 311
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
moj ukochany by powiedzial "ahh te baby , faceci sobie dadza po mordzie i jest spokoj, 5 min pozniej razem piwko pija a te baby sie potrafia latami klocic" hehehe 😁 😁 😁 😁

Kazdy ma prawo do wypowiadania wlasnej opinii 🙂
Ale nikt nie ma prawa narzucac nikomu swoich racji, wiec dajcie sobie spokoj! 🙂

• Mamusia
buahhaha dobre dobre moja niunia jak sie urodzila to wazyla 3400 i 56 dluga byla a jakie ma dlugie wloski :P :P :P :P dostala 10 puktow jak sie urodzila i jest zdrowa do dzisiaj jeszcze mi nie choruje oprocz tego ze ma skaze bialkowa musialam jej mleko zmenic z bebiko na nan 🙂 [img size=468]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/1_JULIA_2919-34a1900f8e68a338e55cf9cd678163e1.gif" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
zoltri napisał:
BABKI CODZIENNIE MUSICIE PIC PRZYNAJMIEJ JEDNEGO JOGURTA 🙂 🙂

SKAZA NIE WYJDZIE OD TEGO....NABIAL ODPOWIEDZIALNY JEST ZA ROZWOJ KOSCI NIE ZAPOMNIJCIE

Był u mnie okres, że jadłam codziennie jogurt.. teraz to za każdym razem dostaję po nich zgagę i niestety już ich nie jadam. Za to staram się wypić codziennie szklankę mleka 🙂

• Mamusia
Przeczytałam posty od wczorajszego wejścia - istna burza w szklance wody. Ale ja też dorzucę troszkę oliwy do ognia...
Jak ktoś może twierdzić, że jest bardziej doświadczony i ma większą wiedzę bo już jest mamą? Mało tego ta "bardziej doświadczona mama" uważa, że fast foody, piwko, i ślepe zaspakajanie własnych zachcianek w czasie ciąży jest ok. Szczerze wątpię, żeby dziecko miało ochotę na niezdrowego, oblanego tłuszczem burgera - to są puste kalorie, bez jakichkolwiek wartości odżywczych, pozbawione witamin (jeżeli takowe były zostały skutecznie "wytępione" podczas obróbki termicznej - produkty takie są poddane najpierw pod działanie wysokiej temperatury a następnie są zamrażane). A nazywanie tego typu posiłku zachcianką dziecka jest egoistyczne i niepoważne.
Tak jak ktoś tu zauważył, jest to forum, na którym my mamy przyszłe i obecne powinniśmy wymieniać się doświadczeniami i tak ważną "dobrą" wiedzą. Jeżeli na forum zabłądzi młoda, niedoświadczona dziewczyna, z przypadku matka to jaką wiedzę otrzyma od tzw. bardziej doświadczonych - jedz i pij ile wlezie i co wlezie, przecież dla dobra dziecka zaspakajamy swoje egoistyczne potrzeby, ja tak robiłam i nic się złego nie stało. Buhahahaha.
Nie chcę tu nikogo osądzać, obrażać, ale wkurza mnie podejście niektórych forumowiczek.
Ja będę po raz drugi mamą, nie uważam, że przez to zjadłam wszystkie rozumy, człowiek uczy się przez całe życie. Na samym początku wątku o piwie bezalkoholowym moje poglądy były zupełnie inne, uważałam (sama nie pijąc), że jedno raz na jakiś czas nie powinno zaszkodzić. Ale tylko krowa nie zmienia poglądów i należy otworzyć się na tą dobrą wiedzę a nie tępo stać przy swoim.

I tak całkiem na marginesie, niektóre z nas są mamami, które dla dobra dziecka zrezygnowały z własnych przyjemności (np. papierosków, czy dobrego wina - jak zrobiłam to ja). Dla mnie rzucenie palenia było bolesne (cierpię do teraz 🙂) ale wiedziałam, że robię to dla dobra dziecka i nawet jeżeli teraz mam na niego ochotę nie zaspakajam swojej zachcianki, bo podejście do sprawy, że jeden jeszcze nikomu nie zaszkodził jest dziennie głupie... Są to używki, które nawet w małych ilościach niszczą nasz organizm a co tu dopiero mówić o małych organach naszych nienarodzonych jeszcze dzieci.

• Mamusia
:laugh: :laugh: :laugh: :laugh: ja przez okres ciazy nie palilam bo stwierdzilam ze nie bede dziecka truc ale niestety po 3 tygodniach po porodzie wrocilam do palenia 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 wracajc to jadla podczas ciazy ja jadlam to na co mialam ochote i jakos mojemu dziecku to niezaszkodzilo ale cos nie ktorzy nie rozumieja tego ja przez cala ciaze potrafolam jesc pomarncze i madarynki i jeszcze do tego pijal sok madarynkowy lub pomaranczowy marchewki to wcinalam codziennie po kilogram nie kowiac juz o innych rzeczach a jednak urodzilam zdrowa duza core ktora wlasnie oglada bajke 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 [img size=468]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/1_JULIA_2919-42d3cdbadac78f4ed330dee1719f6f3b.gif" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

Ja też jak tylko dowiedziałam się o ciązy to rzuciłam papierosy od razu a byłam namietną palaczką ...
jak ja nie lubie nabiału - żadnych jogurtów, mleka, twarogu 😞 dziewczyny jest jakiś zamiennik ?

• Mamusia
DagiM ale kazda nawet ta mloda niedoswiadczona przyszla mama ma swoj rozum 😉 ja jestem taka mloda,niby doswiadczona bo od dzieciaka zajmowalam sie dzieciakami ale jednak niedoswiadczona bo bede miec swoje pierwsze dzieciatko, tylko ,ze ja sama potrafie ocenic co jest dla dziecka zdrowe a co nie. I skoro dla nikogo nie jest zdrowy fast food to napewno dla malenstwa tez jest niezdrowy, od poczatku ciazy zjdlam moze 3-4 porcje frytek i 4 hamburgery. Mysle,ze to i tak nbie duzo i ze malenstwu raczej nie zaszkodzilo, ale tez nic dobrego nie wnioslo do jego organzimu. Hamburgery robie sama frytki zreszta tez wiec wiem,ze miesko jest swieze i frytki na swiezym oleju smazone.

• Mamusia
ZACHCIANKI ZACHCIANKAMI...PAPIEROSY RZUCILAM KTORE KOCHAM....A PIWA SIE NIE NAPILAM.....A FAST FOOD ZJADLAM PARE RAZY....TYLKO CZASAMI MYSLAC CIEKAWE CO ZACZNIECIE SWOIM DZIECIOM PODAWAC JAK BEDA POTRZEBOWAC WIECEJ NIZ MLEKO??!! POWOLNY ZAKUP KONSERWANTOW!!!

NO COMMENT!!!!!

NIECH KAZDA ROBI CO CHCE

MY MIALYSMY SWOJ WATEK I TAM NAWZAJEM SIE POCIESZALYSMY I NADAL TO ROBIMY ZADNA NIE KRYTYKOWALA INNEJ.......TOLERANCJA...JA BYM ZABILA KOBIETE W CIAZY PALACA