Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Emmax ja na autobus bieglam 2razy dziennie 😜 i to nie kawalaek tylko prawie kilometr :P ale chyba sie przyzywaczailam :P bo to trwa juz 2 lata 😁 ale ty musisz uwazac w takim razie,bo gdzie w naszym stanie pod noz? a jesli chodzi o lekarzy to ja sama nie wiem,ze niektorzy juz tak wczesnie okreslaja a inni pozno, wiem ,ze ten lekarz co do niego chodzilam jesli chodzi o okreslanie plci to jest poprostu nieomylny ale tez pozno dosyc okresla.

ja zjadlam sobie bananka na sniadanko i za chwile sie ubieram i z Killerem na spacer ide 🙂

Wczoraj jak mnie pociagnal to za smycza prawie lecialam a on zobaczyl jak dzieci graja w pilke na boisku i chyba mu sie przypomnialo jak zawsze w pilke gral ... puscilabym go ale ostatnio zjadl pilke gumowa i jeszcze za bardzo jesc nie chce ;/ a przedwczoraj na spacerze puszke po piwie znalazl i zjadl. a pozniej ja sie dziwie ,ze on nie chce jesc 😞

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Aaaa wczoraj na tej mszy co byla tak sie wkurzylam , bo ksiadz glupoty gadal! cos tam ,ze to bedzie najwazniejszy dzien w moim zyciu a ja chcialam wstac i powiedziec,ze najwazniejszym dniem w moim zyciu bedzie ten , w ktorym moje malenstwo przyjdzie na swiat, napije sie mleka mamusi , usmiechnie sie , powie mamo i ze to beda najwazniejsze dni w moim zyciu ale ,ze on nigdy nie doswiadczy ojcostwa wiec co on moze o tym wiedziec.

tak samo denerwuja mnie nauki przedmalzenskie, ktos kto nigdy nie mial dzieci mowi Ci jak wychowywac Twoje... wedlug mnie to glupota poprostu 🤢 no i juz sie zdenerwowalam niepotrzebnie. i jak skaldal mi zyczenia to caly kosciol sie na mnie gapil, czulam sie jak jakies zwierze w zoo 😠

• Mamusia
Helllllo!!!

Fredeczka wstawie pewnie na NK niedługo fotę w blondzie 🤪 to nieżle masz, ja w drugim miesiącu już się na brzuchu dopiąć nie mogłam w moich spodniach.

Dzisiaj mnie moja kochana pięknie pokopała, taaaaaak się wyciągała z samego rana i dupeczkę mi chyba wystawiła bo się taka kulka zrobiła heh 🤪

Emmax kurcze kiepska sprawa, ja też trafiłam do szpitala jakoś w 17tc bo spadłam na wannę brzucholem ale wszystko było ok, mam nadzieję, że to nie wyrostek bo to kiepska sprawa w ciąży. Może to po prostu ścięgna, ja tez jak latam za dużo to mnie boli, wczoraj np. musiałam iść prawie tip topkiem bo mnie zabolało z prawej strony. Nie denerwój się na zapas.
Jeżeli chodzi o określenie płci to dużo zależy od tego jak się dziecko ułoży i oczywiście jaki mają sprzęt. Moja gin w 14tc powiedziała, że to dziewczynka, w 17tc w szpitalu podczas USG lekarz powiedział,że nie widać i faktycznie ja też nic nie widziałam na tym sprzęcie 😮 a parę dni później na USG 4D na 100% doktorek powiedział, że będzie dziewczynka. WIęc to nie są sztuczki magiczki,jak mówi mój siostrzeniec, tylko fachowość i sprzęcior.
Co do ruchów to mi też powiedziała, że najszybciej w 20tc bo to pierwsza ciąża a ja poczułam w 17tc, w 18tc mogła poczuć moja rodzinka więc to też wszystko zależy, co ciąża to inaczej.

Ale się rozpisałam :laugh:

• Mamusia
Emmax nie martw się na pewno wszystko dobrze się skończy. Jeżeli chodzi o określenie płci, to bardzo często dzidzia nie współpracuje i zręcznie się wypina w drugą stronę 🙂. Mnie lekarz wstępnie określił już w 12 tygodniu, bo siusiak mu mignął 🙂, czasami jak na usg wychodzi w początkowej fazie dziewczynka, może się ona okazać chłopcem, bo prącie może zejść później.
Więc prędzej czy później lekarz powiadomi Cię kto zamieszkuje Twój brzuszek 🙂

Tak dla ciekawości zdjęcia USG płci 🙂 [img size=269]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/pbusg008.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

Najprawdopodobniej poszło mi jakieś więzadełko, ale nie mogą wykluczyć wyrostka bo nie miałam jeszcze, ale ja nie sądzę żeby to był wyrostek, bo mnie bliżej środka brzucha boli a nie tak zupełnie po prawej, a tam chyba jest wyrostek, a jak siusiam to już w ogóle jest odlot 😉
I tak sobie myślę, że takie różne choroby typu ospa, różyczka, wyrostek itp. to najlepiej przejść w dzieciństwie i później jest spokój, a tak mam na karku jakieś wyrostki teraz 😠
No i jeszcze jak zobaczyłam ten szpital to sobie wyobraziłam jak do porodu przyjeżdżam no i już w ogóle było po mnie:laugh:

• Mamusia
hmm... dziwne, chlopca bym rozpoznala bo ogonek widac ale dziewczynka jaks tak ... tez by mi pod chlopca chyba podeszla bobym myslala ,ze to jadra 😜

lece na spacerek ... 🙂 ladna pogoda dzisiaj jest 🙂 moze zrobie Killusiowi foto jak skacze w polu szalony hehe 🙂 i caly brudny, ale co tam ze brudny, wazne ,ze szczesliwy 🙂 papa kobietki bede za godzine, moze dluzej moze krocej, sama nie wiem.

• Mamusia
Fredka dobrze prawisz też bym dziewczynkę za chłopca wzięła 🙂
I zazdroszczę Ci, że wchodzisz jeszcze w niektóre rzeczy z przed ciąży , ja to już od dobrych 2 miesięcy w ciążowych spodniach latam, ponoć w drugiej ciąży szybciej wydyma 🙂. Teraz mam brzuch taki jak z Kubą w 7 miesiącu haha, każdy kto mnie zaczepia jest zdziwiony, ze termin dopiero na początek grudnia, taki mały budda ze mnie.

Emmax trzymam kciuki, bądź dzielną dziewczynką i nie martw się na zapas jak radzi Wiolka, to dodatkowy stres dla ciebie i dzidzi

• Mamusia
czesć dziewczynki

Gosiag , nie biorę żelaza bo dotąd mialam dobre wyniki i lekarz nic mi nie przepisywał. Zapoisałam siejuz na dzis do mojego gina, ide o 14, a o 15 mam usg w innym mieście zresztą 😉 więc mam dziś trochę gonitwę. Powiem wam ze jestem zdziwiona tym jak mi siadło samopoczucie z powodu tych wyników, wiem przecież ze to nic tylko anemia , która ma prawo być, ale tak mnie to zdołowało, ze od razu się gorzej poczułam, hi
Wiola wstaw to zdjęcie, też jestem ciekawa jak wygląasz. Mnie też korciło ostatnio zeby wrócić do swojego naturalnego blondu, ale fryzjerka powiedział ze za jednym razem się nie da bo wyjdą rude, ale obcięłam sobie na krótko za to 🙂 widzę ze w ciązy większość z nas zmienia coś w sobie

• Mamusia
Hejka dziewczynki!!! Ja dzisiaj tryskam dobrym humorem 🙂 Wczorajsze USG tak mnie naładowało energią, że mogłabym góry przenosić.

Emmax wiem, że łatwo mówić, ale postaraj się nie denerwować bo stres jeszcze potęguje ból. Trzymam kciuki żeby Ci przeszło i żeby wszystko było w porządku.

Wiola jakoś nie mogę sobie Ciebie wyobrazić w blond włosach, czekamy na fotkę.

Co do ubrań to ja noszę jeszcze wszystkie spodnie sprzed ciąży, zamówiłam sobie dopiero pierwszą parę ciążowych na allegro i czekam jak mi przyślą.

• Mamusia
ja od 16 tygodnia chodze w ciuchach ciazowych spodniach rybaczkach sukienkach ale najlepsze sa leginsy i tuniczki 🙂 teraz pelno jest ladnych ciuszkow dla ciezarnych ja podostwalam z irlandi pelno ladnych ciuszkow mam cala szafe dla ciezarnych hehe lepeij zeby nei ugniatac dzidzi

Dzień doberek 🙂
Emmax ja się nie znam dokładnie, bo lekarzem nie jestem, ale miałam w rodzinie 2 przypadki wyrostka (tata i kuzyn) i nie mogli oni z bólu wytrzymać, aż się zwijali i bolała ich w dodatku noga - mam nadzieję, że Cię tak nie boli i że to nie wyrostek, tylko po prostu jakiś ból niegroźny związany z ciążą, np. rozciąga Ci sie macica - trzymam kciuki.

Fredeczka dobra jesteś z tym księdzem i mszą... Pewnie biedny nawet nie wiedział ze jesteś w ciązy, myślał sobie zwykła nastolatka zaczyna zycie z dowodem osobistym 😆 ale masz rację z tymi naukami przedmałżeńskimi, że praktycznie nie mają pojęcia o wychowaniu i zyciu małżeńskim a uczą innych...echh

Ja już w sumie mam 3 pary nowych spodni - z pasem ciązowym i jakieś 5 tunik 🙂 niestety w stare spodnie się nie dopinam juz od jakiś 2 miesięcy a koszulki zrobiły się za krótkie 🙂

Miłego dzionka kobitki i zdrówka dla Was wszystkich 🙂

• Mamusia
Zgryz wpisz w wyszukiwarce Wioleta i Dubrovnik to mnie znajdziesz, ale wydaje mi się, że mnie już masz.
heheh sama siebie nie rozpoznaje w lusterku, jeszcze nie doszłam do takiego blondu jaki bym chciała ale to za miesiąc, teraz stopniowo robiłam sobie pasemka, żeby nie było tak dyrastycznie ale i tak jest :laugh: 🤪
Jutro albo pojutrze wstawie zdjęcie na NK bo nie chcę wstawiać z kamerki tylko sobie poczekam na lustrzankę mojej siostrzenicy która będzie jutro.
Dzisiaj mam trochę roboty, musze przygotować wszystko na przyjazd rodzinki, ale się cieszę 🤪

• Mamusia
Witajcie dziewczynki 🙂

Ja chyba za późno wstaje bo potem kilka stron do nadrobienia :P

Emmax trzymaj się to pewnie coś tam się naderwało mnie też wczoraj cały dzień pobolewało bo nie chciało mi się z łóżka wstać jak zachciało mi się kichać i znowu coś mi tam strzeliło 🤨 eh to nieszczęsne kichanie.

Frdeczkaa widze że msza za Tobą,dobrze że przeżyłaś,ale masz racje ja też nie lubie takich imprez.

Wiola czekamy na zdjęcie,ja też nie mogłam się przyzwyczaić do moich krótkich włosków ale jakoś poszło i teraz widze że to był dobry wybór 🤪

• Mamusia
Wlasnie ogladam na allegro ale szczerze? nie podobaja mi sie te spodnie ;/ tylko rybaczki sa fajne ale pozniej co ja zrobie? chociaz jesien i zima to do kozaczka tez rybaczki moga byc. ehh sama nie wiem... bo ja bym chciala rurki a te co sa na allegro mi sie jakos nie podobaja. a cos musze kupic no bo w czym bede chodzic?

Zrobilam sobie salatke owocowa i wszamalam 🙂

a na tej mszy rodzice wielce oburzeni ,ze nie szlam do spowiedzi i do komuni bo caly kosciol poszedl tylko ja nie 😁 ale przeciez i tak rozgrzeszenia bym nie dostala a u spowiedzi bylam ostatni raz hmm... jakies 2-3 lata temu. a od tego czasu w kosciele bylam trzeci raz. i to wlasciwie z musu. Bylam tak zla, bo caly zlew naczyn do umycia stal a ja musialam sie kapac i malowac do tego kosciola.

Tak sie zastanawiam czy 24tc to nie za pozno na polowkowe usg?

Ależ Wy się rozpisujecie 😁

Emmax, mam nadzieję, że to jednak nie wyrostek 🙂

Co do ubrań ciążowych, to noszę je w większości, bo normalne ubrania nosiłam zawsze dość opięte 😉

nawet nie dopuszczam myśli, że to wyrostek, ale nie wydaje mi się,żeby to było to, bo nic innego mi nie jest, a najbardziej boli jak chodzę, bo oczywiście w pracy jestem, ale wieczorkiem idę do internisty, i mam nadzieje że da mi zwolnienie, więc jak wrócę to napisze co i jak.
A ten ból to jest taki nie z dołu brzucha jak to miewałam w ciąży tylko z góry na dół tak ok 2 cm od pępka w prawą stronę, i jest taki inny, jeszcze nigdy mnie tak nie bolał brzuch, więc ja też myślę, że mi poszło to wiązadełko, albo jakiś mięsień się naderwał.
Oj głupia jestem i tyle, bo ewidentnie moja wina, ale co jak nic człowiekowi nie dolega to myśli że tak już będzie, ale od teraz będę już uważała.

Co do ciuchów to mnie kryzys dopadł w poniedziałek, ale ja we wszystko jeszcze wchodzę, i nie za bardzo jeszcze kupować ciążówki.
Wczoraj na tym ostrym dyżurze jak weszłam i powiedziałam że jestem w 5 msc ciąży to pani doktor i połozna tak się dziwnie na mnie patrzyły, brzucha szukały chyba:laugh: