Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Dziękuję, juz taka piłka sie robi 🙂
A ja się zajadam kartoflami 🙂 i to w róznych postaciach - frytki, pieczone w piekarniku, z grila, z koperkiem 🙂 uwielbiam 🙂

U mnie też jest sytuacja bardzo zabawna bo ja mam kuzynkę z tego samego dnia miesiąca i roku i nawet w tym samym szpitalu się urodziłyśmy ja jestem tylko o 4 godziny starsza 🤪 🤪 🤪

Dagi wyobraź sobie, że ja z męzem i znajomymi, żeby zobaczyć góry jechaliśmy sobie pociągiem jakieś 14 godzin 🙂 ale warto było 🙂
A do morza mam jakąś godzinkę autem , ale jakoś specjalnie mnie nie ciągnie, bo mieszkam w okolicy pięknych jezior 🙂

• Mamusia
Aga ja Ci zazdroszczę, ja co prawda w góry mam rzut beretem - tak jak Ty nad morze. Tylko, że ja wole górskie stoki zimą, w tedy jestem tylko ja, moja decha i biały puch 😁. A morze to zawsze morze, aż się rozmarzyłam. A Bytom jest brudny, ma zaniedbany park ze śmierdzącym stawem, i nawet nie ma gdzie na spacer się wybrać w tak piękną pogodę ...

• Mamusia
Agnieszko jak ja bym chciała mieszkać tak blisko morza... uwielbiam morze! W tym roku niestety muszę przeżyć bez wyjazdów bo mam dużo innych wydatków. Brzuszek masz naprawdę piękny 🙂
Dagim ja też mam skurcze, a łykam magnez, chyba mi też jest potrzebna czekoladka a nie jakieś tam tabletki hehe 😉

Ja mam problem z bolącym zębem... nie mogłam spać w nocy z bólu, a moja dentystka jest na urlopie. Póki co ból przeszedł, ale boję się żeby znowu mnie w nocy nie złapało.

A co do ziemniaczków to uwielbiam w każdej postaci 🙂

Dagi ja pierwszy raz w życiu miałam tej zimy na nogach deskę hahaha bardzo cięzko jest się nauczyć jeździć na snowbordzie 😞 niestety mieliśmy tylko tydzień urlopu i dlatego wolałam przerzucic się na narty, na których jazda szła mi całkiem nieźle 🙂
Cudowne są góry zimą, mieliśmy jechac teraz w sierpniu, żeby zobaczyć jak jest latem, ale raczej nie dam juz rady , chociaż wcale mi nie przykro z tego powodu, bo jestem szczęsliwa, że jestem w ciąży 🙂 a w góry latem pojedziemy jak dzidzia urośnie, może za 2 lata 🙂 Bylismy w Zakopanem, śliczna miejscowość 🙂

• Mamusia
Na wypad latem z dziećmi polecam Ustroń, mniejsza miejscowość równie piękna i tańsza od Zakopca. Jest to typowe uzdrowiskowe miasteczko, cisza, spokój i zachwycająca czystość (kosz prawie co 10 metrów a toi-Toje co 500 ) a i dla dzieci pełno atrakcji. Razem z nami byli znajomi z dwuletnim synkiem, mały był tak szczęśliwy,że momentami aż piszczał 🙂.
Mieszkaliśmy w pensjonacie położonym w połowie drogi do Równicy z widokiem na góry. Dzieci do 3 roku nie płacą tam za pobyt, a w cenie wliczona była również biesiada z kapelą góralską. W zimę na ferie wybiera się tam mój luby z pierworodnym ( w tedy zamiast biesiady jest kulig i pieczenie prosiaka), a ja zostanę z maluszkiem w domku.

Poniżej link do strony pensjonatu może się kiedyś komuś przyda

http://www.groblice.pl/onas.htm

No super, aż mnie korci żeby jechac jeszcze w te wakacje , ale nie dam już rady na długie piesze wycieczki 😞 pensjonat przecudny 🙂
Tak że pozostaje mi cieszyć się jeziorkami 🙂

A poza ty jak tu jechać w góry i nie napić sie grzańca???? Przecież to niedopuszczalne wręcz 😞 ja jestem namietną fanką grzańca, uwielbiam wręcz ten trunek 🙂 Jak tylko urodzę i przestanę karmic piersią to w nagrodę robie sobie wielkiii kubek grzanego winka 🙂 ochh ale się rozmarzyłam, aż poczułam zapach goździków hahha

• Mamusia
Agnieszka no widzisz jaki zbieg okolicznosci 🙂 do jastrowia jezdzilam zawsze nad jezioro, w Zlotowie chodze do skzoly i pomieszkiwalam a w Krajence mieszkam hehe 😜

Ja nad morze mam 100-120km wiec tez blisko ale jednak ciezko jakos sie wybrac... ;/ 😞

A jesli chodzi o gory to ojj pojechalabym sobie 🙂 albo na Mazury 🙂

Ja nie lubie alkoholu wiec zadnego grzanca bymnie pila, ale raz jak bylam chora mama mi zrobila to wypilam ale jakos mi nie podchodzil... ide na spacerek z Killusiem bo dzisiaj byl tylko 2 razy na krotkim spacerku ... ale jest taaaak goraco ze nawet mi sie nie chce...

ALE SIĘ ROZMARZYŁYŚCIE :laugh: :laugh:
JA W TYM ROKU BYŁAM NAD MORZEM W USTCE 🙂 🙂 BYŁO SUPER 😆 😆
AGNIESZKA JA TEŻ TOBIE ZAZDROSZCZĘ ŻE MIESZKASZ NAD MORZEM 😉 😉 😉 JA W TAKI DZIEŃ JAK DZIŚ SIEDZIAŁABYM W MORZU PRZEZ CAŁY DZIEŃ :P :P :P

• Mamusia
Witam mamuśki 🙂
Ale wy macie tempo w tym pisaniu, nie było mnie tylko przez dwa dni i ledwo wszystko przeczytałam:laugh:

Fredeczko radosnego wejścia w dorosłe życie. Młodości, radości, przyjaciół, na których nigdy się nie zawiedziesz i miłości najbliższych,oraz szczęśliwego rozwiązania.