Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Hej dziewczynki 🙂

Ja się póki co zbieram do zakupów dla dzieciątka, ale coś zebrać się nie mogę hehe. Za to dzisiaj jestem pierwszy raz ubrana w ciążowe spodenki 🙂 Mieszczę się w ciuchy sprzed ciąży, ale w tych portkach czuję się super hehe. Specjalnie założyłam obcisłą bluzeczkę żeby było widać brzuszek 😉

Syneczek mnie od wczoraj nie kopie, mam nadzieję że jak zjem śniadanko to się ruszy.

bti to super, że będziecie mieli swój dom, ja też bym w to pakowała każdy grosz. Póki co muszę się zadowolić swoim maleńkim gniazdkiem :P

fredeczka my kobietki lubimy się rozpieszczać nowymi rzeczami, facetowi też można czasem zafundować małe szaleństwo.... 😉

Dagim masz rację co by nie było -jak ich nie kochać??? Nasze duże dzieci 🤪

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
cześć dziewczynki
Mitka dam Ci znać jak było w Rusinowie, a Grzybowo też było na naszej liście , ale w ostatniej chwili zmienilismy zdanie 🙂 tak ze rzeczywiscie macie podobne upodobania ty i moj mąż 🙂
Wiola dzięki za gratulacje, zdziwwisz się, ale mój mąz tak jak ja jakoś tak podświadomie czekalismy na drugą córcię , może dlatego ze pierwsza nam się udała i wyobrazalismy sobie taką druga jej miniaurkę. Ale teraz kiedy jestem pewna ze to chlopak to juz sie przestawiłam.
Dorunia cieszę się ze pogodziłaś się ze swoją stratą, z czasem to mija , ale matka zawsze pamieta, to naprawde przykre doświadczenie dla kobiety, ja po trzech latach zawsze pamietam kiedy zbliza sie rocznica terminu narodzin( nienarodzonego) i rocznica poronienia, trudno zapomnieć

WITAM WAS KOCHANE CIĘŻARÓWKI 🙂 🙂 🙂

BTI7 TAK JAK TWÓJ MĄŻ MÓJ TEŻ JAK BY MÓGŁ TO BY PRZEZNACZAŁ CAŁE SWOJE DOCHODY NA BUDOWĘ DOMU TYLKO NIESTETY JAKO JEDYNY PRACUJĄCY MUSI JESZCZE NAS UTRZYMAĆ :laugh: :laugh: :laugh:

MACIE DZIEWCZYNY RACJĘ TO SĄ NASZE DUŻE DZIECI 😆 😆

DORUNIA TAK MI JEST PRZYKRO 😞 😞 JA DOPIERO OD NIEDAWNA UDZIELAM SIĘ NA FORUM WIĘC PRZYJMIJ MOJE WYRAZY WSPÓŁCZUCIA 🥴 🥴
CIĘŻKO POGODZIĆ SIĘ ZE STRATĄ TAK MALEŃKIEGO CZŁOWIEKA. KAŻDA MYŚL I WSPOMNIENIE BARDZO BOLĄ 🤢 🤢 🤢

• Mamusia
Właśnie wróciłam z zakupów i muszę powiedzieć, że zostałam mile zaskoczona. Stałam w dość sporej kolejce po warzywa, a pani ekspedientka nie patrząc na sznurek ludzi przede mną jak i za mną zaczęła mnie obsługiwać. 😲 Jak kolejkowicze zaczęli się burzyć odparła : "Niech się pani nie przejmuje, ludzie są znieczuleni, nie popatrzą, że kobieta w ciąży stoi. Wiem coś o tym sama niedawno w niej byłam.". Normalnie czułam jak pąsowieje i wszystkie otaczające mnie oczęta spoczęły na mym brzuchu. Podziękowałam, pożegnałam się i w ciężkim szoku dodarłam do domu. Kobieta kobietę zrozumie 😁

• Mamusia
Pisałam wam wczoraj o mojej koleżance i jej diagnozie dzwonnie dzisiaj do niej jak sie czuje a ona mówi ze brzuch ja nie boli wymiotowała rano i że nie ma zadnego plamienia wiec czeka dalej i że ma nadzieje ze bedzie dobrze mam wrazenie ze ten lekarz co była u niego to niezły materialista kto to widział zeby być co tydz na USG 100zł. i za kazym razem słyszec odpowiedz ze on jeszcze nic nie widzi i ze prosze za tydz prosze przyjśc zapłacic mi kolejne 100zł ciąża przecież trwa 40 tyg = 4 tys zł 😠
kazałam jej isc do mojej lekarki za jakieś 2 tyg jak nic sie nie bedzie działo ona bierze 5 zł za wizyte + USG i nie wymusza niepotrzebnych wizyt
nawet jak poprzednio stwierdziała u mnie obumartą ciąże i ja w tym wszystkim zapomniałam jej zapłacic to gdy chciałam jej uregulowac to nie wzieła kasy powiedziała ze ona nie chce miec korzysci materialnych z czyjegość nieszczescia taka jest kobitka
ps. żebym jej tylko nie przechwaliła ☺️

• Mamusia
haha pewnie jeszcze bardziej im w gardle zaschło 🙂 Masz racje czasami menel lepszy od niejednego "porządnego" obywatela.
U mnie na osiedlu jest taka ekipa drinkujących od rana do wieczora i zawsze się ładnie ukłonią, czapki z głów ściągną a jak wyjeżdżamy to i mieszkania popilnują. Jeden z nich jakiś miesiąc temu mnie zaczepił na ulicy z pytaniem kiedy będzie dzidziuś, jak mu powiedziałam, że w grudniu to mnie wyściskał i powiedział, że strasznie się cieszy. Może nie było to najprzyjemniejsze przeżycie ale bardzo miłe.

Hej gaduły 🙂
Mitka na NK możesz mnie znaleźć wpisując w wyszukiwarkę Agnieszka Linowno - zdęcie z motylkiem to ja 🙂
Mi do tej pory jeszcze nikt w niczym i nigdzie nie ustąpił, a wręcz przeciwnie, ostatnio w kolejce w masarni ekspedientka zaczęła mnie obsługiwać to jakiś koleś około 40tki stwierdził że on był pierwszy, a po chwili spojrzał sie na mnie jakoś tak głupio (chyba go sumienie przygryzło) i powiedział że on nie zauważył, że jestem w ciąży pchiii 🙃 dziwne troszkę, bo moją ciążę juz naprawdę widać , no ale niech mu bedzie, może ma problemy ze wzrokiem 😎
Kurcze jak Wam zazdroszczę, że już kupujecie coś dla maluszków, ja jeszcze nic nie kupiłam, muszę w końcu tez sie wybrać na zakupy 🙂
Ewa ja też jak pierwszy raz założyłam spodnie ciążowe to się czułam taka dumna 🙂 🙂 🙂 i do tego obcisła bluzeczka 🙂 to jest ekstra strój ciążowy 🙂 niech wszyscy widzą nasze szczęścia 🙂

Wiecie, mnie właśnie poziom kultury zawsze załamywał.
I to częściej nawet tych starszych osób niż młodzieży ☺️

Mi na razie nikt nie ustępuje, bo brzuch nie jest aż tak mocno ciążowy 😉
Postaram się umieścić zdjęcie 😉

Dziewczyny a jak u Was z wagą, bo ja ostatnio się zaczęłam martwić, że stoję w miejscu i nie tyję. Z drugiej strony może jestem przewrażliwiona tylko.

Moja waga wraz ze wzrostem ciąży rośnie 🙂 Bardzo dobrze przechodzę ciążę, nie miałam żadnych wymiotów, odrzucenia do jedzenia i w związku z tym nie straciłam nawet 1 kg 🙂 Od początku ciąży przytyłam 5 kg. Mam nadzieję, że do końca nie przytyje więcej niż 12 no max 15 kg 🙂 Koleżanka moja przytyła aż 30 kg bidulka i jak się na nią napatrzyłam to odechciało mi się słodyczy w ciązy 🙂

PannaNikt super masz brzusio, ale powiem Ci że ja taki mialam chyba już w 12 tygodniu 🙂 poważnie 🙂 no ale jednej rośnie szybciej, innej wolniej. Najważniejsze żeby dzidziuś się dobrze rozwijał, a to na pewno nie zależy od wielkości brzucha 🙂

JESTEM 🙂

Czesc Grudnióweczki!

Fredeczka - Najserdeczniejsze życzenia ode mnie i od mojego maleństwa!
Zgryz - gratuluję chłopaka! Tak Ci zazdroszczę 🙂

Ostatnio miałam mało czasu na Brzuszek 😞 W poniedziałek i wtorek miałam podły humor i byłam mocno wymęczona, więc starałm się nie psuć Wam tych wspaniałych nastrojów, w środę musiałam wysprzatać, wręcz wypoucowac cały salon, bo wczoraj miałam wizytę z centrali bo odbywał się casting na moje stanowisko. Miałam iśc na L4 od poczatku września a do tego czasu podszkolić nową laskę, ale sie okazało, że wystarczy jej 2 tygodnie szkolenia, wiec idę wczesniej na zwolnienie 😉 już sie nie mogę doczekać! Mam nadzieję, ze lekarka mi je da! 🙂

Nie muszę pisać, że od mojej nieobecności na forum napisałyście ponad 20 stron i zanimt o nadrobiłam to trochę potrwało.

Co do wyprawki nie mam jeszcze nic oprócz kilku ciuszków, nosidełka i kombinezonów, i pewnie za szybko się nie wybiorę na zakupy, musze zrobic remont pokoju jeszcze.

Buciki, które fredeczka znalazła są niesamowite! Chyba sobie (dla maluszka) kupię takie 😉 ale jak poznam płeć - nie wiadomo kiedy... ciągle mnie męćzy to USG 3d/4d - nie mogę przeznaczyć takiej sporej sumy przy tych wszystkich wydatkach, które mnie czekają 😞

Jeśli chodzi o uprzejmowści to najszybciej zareaguje matka z małym dzieckiem albo ktoś biedny - bo te wszystkie snoby w garniturkach nie widzą więcej niż czubek własnego nosa!
Wczoraj wysiadając z autobusu wraz z 40 innymi osobami zauważyłam, ze pod płotem kucała dziewczyna. Jakby była brudna i śmierdząca to bym pomyślała, że pijana albo co, Ale to była dziewczyna, która źle się poczuła, jak się okazało jest w 6 tc ciązy i zasłabła. NIKT sie nie zainteresował co z nią nie tak. Dziewczyna do pracy szła, pomogłam jej wstać, zaprowadziłam na przystanek, bo jechałyśmy w tą samą strone, wsadziłam do tramwaju i kawałek jechałam z nią. chociaż tyle mogłam dla niej zrobić. Ale aż się włosy na głowie jeżą na tą całą znieczulicę!

Dziś tez mam sporo pracy, jutro też idę do 13 a później na ślub - niedziela wolna i poniedziałek znów do pracy! Już się nie mogę doczekać wolnego!

Jaki problem miałam, zeby kupić zwykłą białą bluzkę! MASAKRA!!! oczywiście po 5 -8 sklepach ryk i lament, ale dostałam w C&A - najlepszy sklep odzieżowy - tam znajdę wszystko czego mi potrzeba w moim romiarze po korzystnej cenie!

Całuje Was grudnióweczki! i Pozdrawiam gorąco wszystkie 🙂

Moze się dziś pojawię jeszcze 🙂

Akopkf super babeczka z Ciebie, bo prawdę mówiąc to mało jest takich ludzi, którzy pomogą w potrzebie. Nieraz naprawdę człowiek może zasłabnąć, a inni pomyślą sobie że pijak nachlał się wódy i pójdą dalej ... oby więcej takich ludzi jak Ty 🙂Ja na szczęście nie byłam jeszcze w takiej sytuacji, ale raczej też nie przeszłabym obojętnie obok cudzego nieszczęscia.

• Mamusia
Hej dziewczynki 🙂

Akompf no nareszcie a ja myślałam że Ty sobie gdzieś wypoczywasz a ty taka zapracowana 🙂

Agnieszka zaraz idę Cię poszukać na nk 🙂

Jeśli chodzi o kulture to niestety jeszcze się nie spotkałam z jakąś życzliwością.Znieczulica panuje okropna.Ale co zrobić 🤔

PannoNikt fajny ten twój brzusio,rośniemy rośniemy dziewczynki 🙂 jej ja jeszcze tydzień do badań i już mnie powoli skręca jakoś ten czas teraz straaaaaasznie mi się dłuży :P

Mittka - zaproszenie zaakceptowane 🙂 masz super córcię 🙂 i super kotka, ale chyba mężus sprząta po nim co?? 🙂
Ja też bardzo kocham zwierzątka, jeszcze jak mieszkałam z rodzicami, to zawsze dom był pełen kotów i mieliśmy cudownego pieska, który żył z nami 14 i niestety zdechł bidulek, jak sobie go wspomnę to aż mi się łezka w oku kręci 😞
Jak wybudujemy domek to na pewno będę miała kotka i psa bo na razie mieszkamy w bloku a tu nie ma za bardzo warunków dla zwierzaczka 😞

• Mamusia
Aga dzięki 🙂 niestety jest problem bo męża nie ma i sprzątanie zostało mnie a ze względu na to że nie chorowałam na tokso to oddałam go mam nadzieję że na przechowanie znajomym.Oni mają dom z ogrodem i kotką więc będzie mu tam dobrze a ja będę spokojniejsza.

A ja mam nieodparte wrażenie że jesteś do kogoś podobna bo znać Cię nie mogę tylko jeszcze nie wiem do kogo 🙂

Mittka mi też się wydaje, że raczej się nie poznałyśmy nigdzie. Czasem tak bywa , że obce twarze wydają nam się znajome. To fajnie, że nie musisz się opiekowac kotkiem i najważniejsze że trafił w dobre ręce 🙂

Idę szykować obiadek - dzis zrobię zupke jarzynową z warzywek przywiezionych wczoraj od mamuni z działeczki 🙂

Miłego dnia brzuszki 🙂

• Mamusia
hej kobietki!

Wrocilam z zakupow cala zadowolona i jeszcze jaka niespodzianka, moj brachol przyjechal hehe 🙂 niespodzianke zrobil 🙂

Kupilam dla dzidziusia 2 pary body i kocyk taki polarowy i skarpetki takie sliczne i zaplacilam za to 20zl :P

a sobie kupilam bluzke , spodnie i sukienke i zaplacilam 90zl 😁 i jeszcze sukienke mamie na urodziny kupilam 🙂 normalnie zaplacilabym za to 320zl a zaplacilam 120zl wiec sie ciesze bo to juz 200zl w kieszeni a poprostu u mnie w sklepie przeceny sa :P i rzeczy na ktore sie czailam sie uchowaly i jest gitara 😜

Akompf dziekuje za zyczenia, a ja dzisiaj jak czekalam w kolejce do autobusu to ludzie sie przedemnie wpychali,zwlaszcza babcie! 😠 😠 😠 dopiero taki chlopak mniej wiecej wmoim wieku mnie przepuscil.

A jak bylam w drogerii i sie spytalam o balsam dla kobiet ciezarnych to sie okazalo ,ze pani ekspedientka jest w ciazy i ma termin na 31listopada wiec moze sie spotkamy na porodowce hehe :P 🙂 bardzo mila babka 🙂 ale w zyciu bym nie powiedziala ,ze jest w ciazy :P

• Mamusia
Fredeczkaa Ty i te twoje okazje normalnie tylko pozazdrościć Twojego szczęścia do kupowania i tych cen 🤪 Ale to dobrze przynajmniej sobie zaoszczędziłaś 🙂 Ja dziś posiedze w domu bu już wczoraj wybrałam się w taki upał na zakupy i ledwo wróciłam.Kurcze lubie ciepło ale teraz to kiepsko znosze.

Fredeczka, Ty to normalnie fuksa masz zawsze :laugh:

Akompf, bardzo mi się podoba Twoja postawa, mało teraz takich osóbek na świecie.

Siadłam na chwilkę. Gotuję córci rosół. Ostatnio był w zeszłym tygodniu, ale co począć, jak to jej ulubione jedzonko. No i kluski muszą być domowej roboty :P