Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Hej dziewczynki 🙂

Widze że macie niezły ubaw z tą stronką o ja to się najbardziej przeraziłam właśnie tą wagą co sobie DagiM robiła wyszło mi 71.60 🤪 heh ale chyba tyle to aż nie przytyje 🙂

Fredeczka normalnie wchodze sobie na brzuszek pierwsze co bez śniadania i wyczytuje że ty takie smakołyki przyrządzasz ładnie to tak koleżance smaka robić :P hihi podziewiam Cię kobietko dar masz niesamowity 🙂

Moje maleństwo też się jeszcze dziś nie odezwało pewnie głodne,za to wczoraj za wszystkie czasy mnie obkopało.Lecę na śniadanko...

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Witam weekendowo,

Z waszej stronki wyszło mi na 75%dziewczynka, ale sporo pytań ściemniłam bo nie znałam na nie odpowiedzi, ale przyznam, że bardzo by mi to odpowiadało, a przytyć mam do 69, 20, a na razie mam mniej niż wskazują te tabelki, zobaczymy na czym się skończy, ale to jest najmniejszy problem jak dla mnie.

Maluszek wczoraj wieczorem mnie obkopał, więc to na pewno są jego ruchy, fantastyczne 🙂 uśmiech mam od ucha do ucha jak się rusza 🙂 JAK JA JE KOCHAM 🙂 🙂 🙂

Idę na zakupki, wpadnę później, bo we Wrocławiu robi się upałek 🙂

Miłego dnia laseczki:laugh:

Cześć dziewczyny 🙂
Mittka ja też dziś muszę odwiedzić teściową, bo dawno nie byłam u niej, a mam bardzo blisko i będzie marudzić mężowi, że jej nie odwiedzam 😞 no ale jakoś przezyję te biadolenie 😞
Fredeczka no to juz masz bliżej niż dalej do porodu 🙂
Mi zostało równe 20 tyg 🙂 W czwartek weszłam w 20 tydzień 🙂 dzidzius mnie kopie bardzo często, ruchliwy maluszek 🙂 Zastanawiam sie co to będzie jak będzie miał więcej siły i jak mi zasadzi takiego kopniaka że się nie pozbieram hahah ale marzę o tym 😁
Mi wyszło ze na koniec ciązy będę ważyć 78.60. Możliwe że się sprawdzi, bo jak dotąd każdy tydzień w sumie się sprawdza. To jeszcze nie tak źle, chociaz nie wyobrażam sobie siebie w wadze prawei 80 kg hahah
Idę się ogarnąć bo jeszcze w piżamie siedzę 🙂
Miłego dnia 🙂
z

• Mamusia
Hej!

Nie poszłam w końcu nad morze bo zanim się moja rodzinka zebrała, zjadła śniadanie to juz się zrobiło za późno więc siedzę w domku i próbuję doprowadzić mieszkanie do poprzedniego stanu hehe ale tak strasznie szybko sie męczę, że aż nie możliwe 😮 ! Czy wy tez się szybko męczycie?

Agnieszka ja też dzisiaj do teśció na kawę idę z tym, że my mamy kontakt parę razy dziennie (ona dzwoni) więc ja próbuję jak najbardziej ograniczyć te spotkania no ale dzisiaj trzeba 🤔

Widzę, że moje dziecko mieści się w statystyki :laugh: i nie tylko ono jest takie leniwe.
Czasem pomaga jak córka robi "pierdzioszki" w brzuszek.

Kiedyś robiłam ten test i 60 i kilka procent wyszło na dziewuszkę 😉
Robiłam go też przed pierwszą ciążą i wynik był podobny.

Wiola ja też zaczynam się tak szybko męczyć 🤨

A ja dostaję zadyszki hahaha jak za szybko idę po schodach na przykład 🙂
A śmiałam sie niedawno z mojej szwagierki, która jest 3 miesiące więcej ode mnie w ciązy że ,,sapie" 🙂
Ja też jestem zdania, że z teściami to raz w tygodniu w sobote lub w niedziele się spotkać i nara , co za dużo to nie zdrowo :laugh: :laugh: a juz na pewno nie jest zdrowo z teściami hahaha przynajmniej dla mnie 🥴

• Mamusia
Cześć brzucholki!
fredeczka Ty mi tu znowu narobiłaś apetytu swoimi ciasteczkami, a ja jeszcze śniadania nie jadłam.
Męczę się mega szybko, cokolwiek robię to zaraz zadyszka!

Nie wiem co tu dzisiaj robić... upał się zapowiada więc pewnie sobota w domu bo nigdzie nie będzie mi się chciało ruszyć.

Miłego weekendu 😆

• Mamusia
hej 🙂 ja wlasnie mam chwile przerwy :P
kroilam salatke ziemniaczana, teraz bede robic salatke z makaronu a po niej bede robic salatke z kalafiora no i bigos, kurczaczek juz sie piecze wiec gitara gra 😜 a mamuska do 2 w nocy torta mi robila 😜

Lece dziewuszki,bede pozniej 🙂

• Mamusia
OO gdzie wy tak pouciekałyście.

Fredeczkaa to imprezuje już pewnie na całego 🙂 A ja właśnie wróciłam od teściowej i wiecie co nie było tak źle,na szczęście ma zajęcie narzekanie na swoją drugą "synową" co to ona źle robi z tym dzieckiem 🤪 Szczerze mówiąc to ma sporo racji bo tej lasce nawet uwagi zwrócić nie można a popełnia mega błędy takie co to każda kobieta już wie zanim matką zostanie.No ale cóż ja tam się nic nie odzywałam niech robią jak uważają :P

HEJ DZIEWCZYNY.
JA TO DOPIERO WRÓCIŁAM Z NAD JEZIORKA 🙂 🙂
TEN WYJAZD BYŁ NIEPLANOWANY MĄŻ PRZYJECHAŁ Z PRACY I SZYBKO MÓWI ZBIERAMY SIĘ I JEDZIEMY :laugh: :laugh: :laugh:
NAWET NIE MIAŁAM CZASU WAM NAPISAĆ ŻE JADĘ.
ALE SOBIE POPŁYWAŁAM 😉 😉 😉
A WY JAK SPĘDZIŁYŚCIE SOBOTNI DZIEŃ???
FREDECZKA PEWNIE SIĘ BAWI NA CAŁEGO 🤪 🤪 🤪

Hej 🙂
Ja się też nie chwaliłam, ale my też stawaiamy domek i właśnie dziś impreza , jak to się potocznie nazywa ,,wiecha" na zakończenie dachu 🙂 Ale przyjechałam sobie troszkę z budowy do domciu odpocząć, bo siedziałam tam jakieś 5 godzin na twardej ławce i wiecie cos, az mnie kość ogonowa teraz boli , a pijaki niech tam się bawią :laugh: :laugh: potem pojade tylko po męża bo to jakieś 3 kilometry na tą budowę do nas 🤔 więc lepiej niech na pieszo nie wraca pod wpływem alkoholu 🙂

A na brzuszku rzeczywiście straszne pustki, ale to normalne w weekendy 🙂 od poniedziałku sie zacznie .... jejku juz się nie moge doczekać poniedziałku bo zobacze w końcu moje maleństwo na usg i mam nadzieję że płeć poznam przy okazji 🙂

• Mamusia
Witam ja też dopiero wróciłam z nad jeziorka wyleżałam się pół dnia 🙂 upał był straszny ale pod drzewkami miło sobie odpoczełam a teraz zmykam na kolację bo w brzuchu mi burczy miłego wieczoru i przyjemnego weekendu bo jutro też mam imprezę więc pewnie nawet Was nie będę podglądać na forum:laugh:

• Mamusia
Ale tu cisza 🙂. Właśnie wróciliśmy z mężem z ogródka, byliśmy na małym grillowaniu ze szwagierką (też ciężarówką) i jej mężem. Było całkiem sympatycznie, poklachaliśmy, pośmialiśmy się, pojedliśmy i pobyczyliśmy się na łonie natury 😁. A teraz szybka kąpiel i do łóżeczka jakiś filmik z ukochanym obejrzeć 🙂 (choć pewnie i tak nie dotrwam do jego końca - jak zwykle :P). Jutro jedziemy do znajomych do Ogrodzieńca na pokazy rycerskie - szkoda, że pierworodny nad morzem miałby wielką frajdę, ale co tam nie ucieknie 🙂.

Dobranoc kochane Brzuszki

• Mamusia
czesc dziewczyny......
;( to byly najgorsze urodziny w moim zyciu... polowe czasu spedzilam w lazience placzac ... ;( moj ukochany nie przyjechal... dzwonie do tesciowej a ona smutnym glosem do mnie ,ze nie bedzie mnie oszukiwac i ze jego nie ma w domu. i ze dzien wczesniej tez wrocil pijany o 2 w nocy i walil do drzwi a wczoraj tez sie odstrzelil w koszule i gdzies poszedl. nie wiem co robic,tak bardzo go kocham... ;( caly wieczor rodzinka sie wypytywala o niego,gdzie jest i dlaczego nie przyjechal, a jak wszyscy spiewali sto lat i mialam zdmuchiwac swieczki to sie poplakalam i pobieglam do lazienki. poki co spakowalam jego rzeczy i napisalam mu,ze ma dzisiaj po nie przyjechac.

WITAM 🙂 🙂 🙂

WIDZĘ ŻE JESZCZE ŚPICIE PO SOBOTNICH IMPREZACH :laugh: :laugh:
FREDECZKA TO PEWNIE PO POŁUDNIU SIĘ ODEZWIE. BĘDZIE ODSYPIAĆ WCZORAJSZE URODZINY 😆 😆 😆

A JA ZARAZ ZNÓW NAD JEZIORKO ZMYKAM 🤪 🤪 🤪