Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Hej dziewcznki!!!

Widzę, że dzisiaj humorki dobre, fredeczka Ty to rzezczywiście masz farta na tych zakupach, mi sie ostatnio tez poszczęściło, kupiłam boska spódnicę. Ja jeszcze nic dla małej nie kupiłam , siostra mi kupiła 3 pary bodu 0-3 i bluzeczki i spodenki, jak była w Irlandii na konferencji i teraz mi przywiozła, taaaaaaaaaaaaaaakie sweeeet 🙂

Dzisiaj jest zdecydowanie za gorąco, wszyscy poszli na plaże a ja nie mogę wytrzymać nawet w domu więc sobie odpuściłam, później skoczę się wykompać. Dzisiaj mam rekina na obiad 🤪 🤪 🤪 !!!! W taką pogodę moja Majka bardzo mało się rusza, w ciągu dnia prawie wcale.

Słuchajcie jak tam wasze piersi, zrobiły sie wam z sutków takie "dziubki"? Moja siostra stwierdziła, że juz się całkowicie przystosowały do karmienia, dziwne, że tak szybko.
Dzisiaj 23 tc!!!! Zaczął mi się 6 miesiąc!!!!!!!!!!

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Wiolka własnie wczoraj rozmawiałam z moją koleżanką, która ma juz jedno dziecko na ten temat i mówi do niej że sutki mi się wydłużają a ona się ze mnie śmiała 🙂 mówi że to normalne, bo się przystosowuja do karrmienia 🙂
I właśnie dostałam smsa od koleżanki, urodziła dziś córeczkę 4100 i 60 cm - normalnie kawał baby 🙂

• Mamusia
Witam Was wszystkie 🙂

Mitka nie tylko ty masz dość tych upałów, bo ja to już ledwo żyję. Najbardziej wykańczają mnie jazdy autobusami a w szczególności różne dziwne zapachy ludzkie 😠 Nieraz to mi się wydaje że ludzie to się chyba nie myją i nie piorą ubrań albo siebie nie czują.

Fredeczko żeczywiście z tymi zakupami Ci się udało, ja też już kupiłam kilka fajnych rzeczy dla maluszka po okazyjnych cenach na allegro, bo w sklepach to jest straszna drożyzna i nie ma nic ciekawego.

• Mamusia
Wiolu, to normalne w końcu będziemy chciały karmić te nasze maleństwa piersią. Ja znowu mam bardzo obolałe, wczoraj podczas kąpieli to myślałam że umrę z bólu. Ale cóż nie do takiego bólu jesteśmy przystosowane. 🥴

• Mamusia
Aga no to rzeczywiście kawał baby jej bardzo duż i to jeszcze jak na dziewczynke 🙂

Mnie też już się sutki postawiły i mam bardzo wrażliwe nie daj jak niechcący przejade czymś po nich to łoooo 🤪 OO Wiola szalejesz rekin na obiad :P

• Mamusia
moja szefowa raz w miesiacu robi we wszystkich sklepach -20% i na koniec sezonu -70% a pozatym czasami z nia siedze i gadam i cos ogladamy i mowie ,ze mi sie podoba to albo mi da albo za pol ceny sprzedaje :P a pozatym u nas raczej jest tylko taki jeden drogi sklep,moze 2-3 ewentualnie a tak to wszystkie z takimi przystepnymi cenami. a najpierw poszlam do jednego sklepu i mierzylam tunike za 90zl i chcialam ja brac a mowie , najwyzej po nia wroce bo nie byla taka jaka chcialam i w dodatku czarna z grubego materialu ale w ostatecznosci bym ja wziela a tu takie szczescie 🙂 musze sie przyznac ,ze faktycznie udaje mi sie ostatnio polowac na okazje 🙂 a kolezanka z pracy poprostu rewelacyjne sukienki i tuniki w lumpeksach kupuje i tak od jakiegos czasu planuje sie wybrac, ale to chyba nie dla mnie, nigdy nie bylam w lumpeksie i jakos nie widze siebie szperajacej po koszykach ,pewnie bym nic nie potrafila znalesc a ona mowi ,ze tez na poczatku nic znalesc nie mogla. Spodnie mam do przerobki ale fajne sa i z 90zl byly przecenione na 40 😁

Dziewczyny ja tez dzisiaj na obiad orsol gotuje haha 😁 tata narzeka ,ze rosol, bo dzisiaj piatek a u nas w piatek zawsze rybki jakies a dzisiaj rosolek bedzie :P wstawilam jakies 40min temu 😜

GasiaG wyobraz sobie,ze pracujesz w sklepie z odzieza i idziesz odslonic przymierrzalnie po klientce i jak ja odslaniasz to az Cie cofa ,tak smierdzi ;/ tak mialysmy kilka razy a ostatnio jakas babka przyszla to tak od niej moczem bylo czuc ,ze kolezanka az nie wytrzymala tylko poszla na bok i zatkala nos a jak babka wyszla to prawie caly odswiezac do powietrza wypsikalysmy ;/ ja stosuje antyperspiranty i myje sie kilka razy dziennie a i tak zawsze jestem mokra ale przynajmniej nie smierdze hehe

• Mamusia
Ohh moje też są strasznie obolałe i ciężkie jak kamienie, w dodatku te rozstępy mnie po prostu bolą, już nawet nie wiem jak sobie pomóc. Jedyne co zauważyłam to różnica jest po kąpieli tutaj w morzu, rozstępy robią się jaśniejsze a ja odczówam przez jakiś czas wyraźną ulgę.
Uwielbiam rekina i fart chciał, że wujek go upolował wczoraj 🤪 🤪

• Mamusia
Fredeczko mogę sobie wyobrazić co przeżywacie, ja tego po prostu nie mogę zrozumieć że w XXI wieku ludzie potrafią tak śmierdzieć. Ja też pracuję wśród ludzi i nieraz wymiękam bo ta ciąża bardzo uwrażliwiła mój nos:P

Aga a ta Twoja koleżanka to kawał kobitki urodziła, będzie miała co nosić. ja pamiętam jak leżałam na noworodkach z moim pierworodnym to w sali obok babka leżała z synkiem który miał wagę urodzeniową 6 kg i 66 cm. To dopiero był klocek 🤪

• Mamusia
Wiolu a próbowałaś smarować się zwykłą oliwą z oliwek. Raz w jakimś programie który oglądałam akurat było o takich przypadkach i właśnie doradzały aby w ciąży smarować się właśnie oliwą.
A ty pewnie byłaś przed ciążą szczupła a teraz za szybko przytyłaś i dlatego masz rozstępy, Twoja skóra nie może nadążyć w rozciąganiu.

Nalałam sobie zupki i zasiadam przed komputer, czytam brzuszka , zajadam się zupką i nagle mnie cofa ... hahaha... dziewczyny, swoimi opowieściami o śmierdziuchach odebrałyście mi całą przyjemność jedzenia :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:
No ale macie racje, XXI wiek i takie brudasy żyją , ale cóż zrobić 😠
Mi w sumie piersi też dużo nie urosły, troszke może, ale nie na tyle że muszę wymieniac staniki na większe.
Za to nie mam ani jednego rozstępu i mam nadzieję, że już mi sie nie zrobi, jedynie cellulit sie pojawił na pupie i nogach 😞
Fredeczka teraz juz są takie lumpeksy, że ubrania wiszą na wieszakach i nie trzeba grzebać w wielkich koszach 🙂 czasem można kupic naprawdę fajne ubranie za grosze. Ja czasem chodze do lumpeksu. Ostatnio kupiłam sobie sztruksy za 5 zł, spódniczkę H&M za 1 zł i kurtke dżinsową za 5 zł 🙂 i wszystko jak nowe 🙂 naprawdę, a jakie ciuszki dla maluszków można czasem spotkac sliczne 🙂 Może się wybiorę znowu bo sie napaliłam 😁

• Mamusia
Gosiag smaruję się oliwką dla dzieci od początku ciąży, dosłownie od dnia kiedy mi ją gin potwierdziła, poza tym uzywam też kremów innych przeciw i już na istniejące rozstępy ale oliwy z oliwek jeszcze nie wypróbowałam, może masz rację, głuipia jestem, że o tym nie pomyślałam bo mam jej multum w domu (sama zbierałam oliwki hehe). Spróbuję, może coś pomoże. Rozstępy mam na piersiach i może ze 2/3 na posladkach, a dość chuda byłam więc to pewnie dlatego, zreszta wszystkie baby u mnie w rodzinie je mają więc i tak wiedziałam, że się pojawią prędzej czy później.

Idę popływać 🙂 .

HEJ KOBIETKI!!!

ZARAZIŁYŚCIE MNIE ZAKUPAMI I TEŻ POSZŁAM NA MIASTO. I KUPIŁAM DWIE PARY BODÓW I 2 CZAPECZKI TAKIE BAWEŁNIANE, PO PROSTU NIE MOGŁAM SIĘ POWSTRZYMAĆ. NAJŚMIESZNIEJSZE BYŁO TO ŻE JAK KUPOWAŁAM CZAPECZKI TO PANI PYTAŁA SIĘ ILE DZIDZIUŚ MA? JA Z REGUŁY CHODZĘ W LUŹNYCH BLUZKACH A DZIŚ POSZŁAM NA MIASTO W LEKKO OPINAJĄCEJ WIĘC JAK NAJBARDZIEJ BYŁO WIDAĆ MÓJ BRZUCH A ONA GO NIE ZAUWAŻYŁA.
ACH TE NASZE PIERSI 😆 😆 JA TEŻ MAM SUTKI BARDZO WRAŻLIWE. PRZY KAŻDYM DOTKNIĘCIU DRESZCZE MNIE PRZECHODZĄ :P :P :P JUŻ NIE MÓWIĘ ŻE MNIE W OKÓŁ SUTKÓW BARDZO SWĘDZI.

• Mamusia
hej Brzuchatki 🙂

wpadłam Wam życzyc miłego dnia a ja melduje sie za 2 tyg bo własnie wyjeżdżam na urlopik 🙂

trzymajcie kciuki aby na Mazurach była piękna pogoda :P i nie zapomnijcie o mnie 🤪

Dbajcie o siebie i Brzuszki do góry! 😘 😘 😘