Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witajcie Mamusie...
Jeśli chodzi o konflikt o ja też nie mam tego problemu - Krzysiek ma 0 Rh+ a ja AB Rh+.

Wczoraj całe popołudnie i wieczór miałam gościa - kuzynkę Krzyśka więc jak wróciliśmy z wieczornego spaceru to PADŁAM. 🙂 🙂

Dziś kolejne spotkanie w szkole rodzenia - temat fizjologia laktacji. Stany przejściowe u noworodka. Pokaz kąpieli

Oczywiście byłam wczoraj w lumpeksie i kupiłam około 20 szt. różności dla Madzi.
Wrzucam namiastkę.

i tak...

sukienki [img size=220]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/sukienki.gif" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
Cześć kobietki 🙂

Persy jak zwykle połowy się udały 🙂 Śliczne te ciuszki 🙂

Dziewczyny ratujcie wróciłam właśnie z glukozy niestety nie wspominam jej tak dobrze jak zgryz,pierwsze łyki poszły dobrze bo cytrynka usadowiła się u góry,ale potem to był koszmar cały czas mi to wracało do gardła.Ale myśle sobie wy dałyście rade to ja też dam 🤪 tylko teraz jest mi tak bardzo niedobrze 😞 a tu mi kazała przyjść za dwie godziny.Wy też miałyście po dwóch? bo mnie się wydawało że to po godzinie.

Persy a ja się zastanawiałam gdzie się podziewasz :laugh:
Ciuszki oczywiście śliczne, te spodnie pasiaste są ekstra :laugh:

Mittka, ja też nie za dobrze wspominam picie glukozy, więc teraz jak wiem, że mnie czeka za 3 tygodnie to się wzdrygam na samą myśl. No i u mnie było, że robi się co godzinę.

Witam po ciężkiej nocce 😞 😞 😞 Oczywiście kręgosłup 😠 😠
Mittka a ile miałaś do wypicia glukozy bo to najprawdopodobniej od tego zależy po jakim czasie robi się badania 😉 😉 😉 😉

• Mamusia
Hej dziewczyny! 🙂

Anja moze zadzwon i sie spytaj czy beda woleli kuchnie wloska czy inna :P a jak wloska to masz pole do popisu 🙂 ale pewnie wloskiej maja juz dosyc 😁 chociaz mam kolezanke wloszke to zawsze pochlanialysmy tony pizzy jak u mnie byla...
Ta zapiekanka z wolowiny moze byc smaczna 🙂

Amfisbena co do imienia to wasz wybor a ludzie nie maja co sie w to wtracac!

Agnieszkaw makaron smakowal ? 🙂

AgnieszkaK u mojej tesciowej to tez DUUUUUŻY minus. Jedne dobre, ze w domu nie pali.

Persy same cuda!!! 🙂

Mittka ja dzisiaj nie poszlam bo mialam oddac tez mocz do badania a sie zapomnialam i znalazl sie w wc a do tego z samego rana jak zeszlam z Marcinem na dol zjadlam sobie troche salatki i rogala... :/ kurcze i teraz dopiero za tydz! Wiec nie bede miec wynikow na wizyte u gin :/ bo mam w czwartek za tydz. Mam do zrobienia morfologie,mocz bad ogolne no i ta glukoze 50g :/

Wczoraj z Marcinem bylismy poprostu padnieci! o 21 poszlismy spac! a on w dodatku biedny byl w pracy od 7 do 20 :/ bo jutro jest otwarcie nowej hali psortowej ktora budowala firma w ktorej on pracuje i musieli cos tam jeszcze robic i czyscic.

Dzisiaj sobie pospalam, nie ma co! i w nocy sie obudzilam i chcialo mi sie siusiu ale juz nie dalam rady zejsc po schodach i zasnelam a rano az mnie brzuch bolal od pelnego pecherza!

• Mamusia
Anja moze zrob to risotto co ja robilam ostatnio 🙂 bylo przepyszne! tylko,ze musisz zrobic z dwoch piersi kurczaka jak na tyle osob no i ja dalam 3 woreczki ryzu. I ryz trzeba troche wczesniej podgotowac bo tak to trzeba dluuugo czekac az zrobi sie miekki a niektore ziarna i tak sa twarde 🙂

• Mamusia
Witam,

Persy, śliczne ciuszki :-) Ja niestety nie mam szczęścia do ciucholandów:-(

Co do glukozy, robiłam w piątek ale też miałam po godzinie a do wypicia miałam 50g i o 50g za dużo.Wstrętne to i jeszcze na pusty żołądek to okropieństwo:P

Dzisiaj śmigam do lekarza na 13.40 więc trzymajcie Kochane kciuki, mam nadzieję że będzie wszystko oki:-)

Później się odezwę:-)

• Mamusia
No to już za mną dowiedziałam się właśnie dlaczego po dwóch godzinach,nasz pan doktor stwierdził że te badania na 50g glukozy coś nie za bardzo wychodzą i zlecił zrobienie 75g 🤪 i po dwóch godzinach dlatego to pobranie i podobno wyniki są dobre.Ale nie omieszkam go opierniczyć że takie zasady wdrożył bo ja horror przeżyłam :P wreeeeeszcie jem śniadanko ale herbaty to sobie chyba dzisiaj nie posłodze 🤢