Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Dzień dobry 🙂 🙂 🙂 🙂
Ale dzisiaj dobrze spałam, bo mężulek wrócił z pracy i miałam się do kogo przytulić, a teraz śniadanko mi robi 😆 😆 😆 😆 Jaki on jest kochany 🙂 🙂 🙂 🙂
Pierwszy raz złapał mnie skurcz w łydce i trochę mnie teraz boli łydka 😠 😠 😠 Ból masakryczny 😞 😞 😞 Nie polecam 😉 😉 😉 😉

Czesc grubaski

Bti gratuluje synka i zyczę powodzenia na obronie - ja też się bronię we wrześniu 😞 - może na ciężarne spojrzą przychylniejszym okiem :laugh:

Dagi najważniejsze , że dzidzia zdrowa - a Ty dużo odpoczywaj, nie przemęczaj się a na pewno będzie ok 🙂

Ja właśnie zjadłam sniadanko i idę robic śliwki do słoików bo mąż mi wczoraj troszkę przywiózł. Zrobię też dżem bo śliwkowy to mój ulubiony 🙂

Miłego dnia 🙂

• Mamusia
witam gadułki 🙂

Dagim uważaj na siebie żebyś nie złapała jakiegoś wirusa od synka.

bti gratuluję synka 🙂

fredeczko udanych zakupów!

AgnieszkaK ja dzisiaj też na obiadek do mamusi więc luzik hehe.

AgnieszkaW -jak piszecie o swoich obiadach i przetworach to dziwnie się czuję bo u mnie kotlet jest wyczynem :laugh: Kucharka to ze mnie żadna. Chociaż mąż mówi, że bardzo dobrze gotuję, ale chyba po prostu chce być miły. Ostatnio pierwszy raz robiłam pomidorówkę i ugotowałam kompot -ale wyczyn, co? :laugh:

No i witam wszystkie których nie wymieniłam 😘

• Mamusia
zapomniałam dodać, że obudził mnie telefon ze wspólnoty mieszkaniowej, że do końca sierpnia musimy dopłacić 350zł bo mamy niedopłatę -kolejny niekontrolowany wydatek 😲
Chwilę po telefonie pszczoła ugryzła mojego kota i miałam chwilę strachu 😲
Może nie powinnam dzisiaj wychodzić z domu heh 🤔

Ewa ja gotuję od jakiś 2 lat - jak zamieszkaliśmy razem z mężem (wtedy jeszcze był moim chłopakiem). Nawet nie wiedziałam, że będę miała z tego tyle frajdy.
Jak mieszkałam z rodzicami to mamusia gotowała przepyszne jedzonko, więc nawet nie chciało mi się stawać do garów, a teraz kuchnia to moje terytorium 🙂

No to dzień Ci sie zaczął nieciekawie, ale myślę że nie ma się co zamartwiać i jednak wyjdz z tego domu bo inaczej nie dotrzesz na obiad do mamy 🙂 a pewnie będzie czekała 🙂

Ja nie wierzę w zabobony. Nawet jak ktoś mi życzy powodzenia to zawsze dziękuję, chociaż niby mówi się ,,nie dziękuję"
Mój mąż za to zaboboniarz straszny (po mamusi swojej )odziedziczył). Usłyszał gdzies, że kobiety w ciązy nie powinny nosić nic na szyji, bo dzidziuś może się zaplątać w pępowinie i wręcz zmusił mnie do ściągnięcia łańcuszka 😞 😞 😞

• Mamusia
ja też nie wierzę, tak tylko się śmieję :P Nie lubię wróżek, horoskopów itd. Nie wierzę, że charakter danej osoby zależy od miesiąca w którym się urodził :laugh:

Gosiu masz kota... czy rodzina też na Ciebie naciska, że masz go oddać? Moja mama już dała sobie spokój, teraz czeka mnie natarcie ze strony teściowej, już dzwoniła i mówiła że znalazła im cudowne miejsce.

Ja tez bym swoich zwierzaczków nie oddała.
Ewa a teściowe zawsze mają wspaniałe pomysły....

Zauważyłam, że w moim mieście jest strasznie dużo kobiet w ciązy 🙂 ciekawe dlaczego zadnej nie ma na brzuszku 😉

• Mamusia
Ja też ich nigdzie nie oddam!!! Nie ma mowy! Tylko denerwują mnie rady innych -teraz dziecko jest najważniejsze i powinnaś oddać koty bo to niebezpieczne! Ja to w ogóle nerwus jestem i jak słyszę taką uwagę to ledwo nad sobą panuję. Jak się urodzi dzieciątko i będę słyszała takie mądrości to chyba pogryzę!

Witajcie dziewczynki.

Ja dziś wysiadam i fizycznie i psychicznie.

Fizycznie, bo źle spałam, cholerny kręgosłup... już nie daję sobie z nim rady ☺️

Psychicznie, bo trapi mnie śmierć znajomego ☺️ , nie mogłam spać przez to, cały czas się wybudzałam, bo nie mogę przestać o tym myśleć 😞
W dodatku mała również wstała lewą nogą, bo nie może się przestawić na poranne wstawanie :/

Oj doskonale Cię rozumiem Ewa, też jestem straszny nerwus, a juz jak ktos mi mówi co mam robić to dostaję palpitacji :laugh:

PannaNikt mój sąsiad tez niedawno zmarł. Tak nagle... na raka. Straszna to była wiadomość dla rodziny i bliskich. Tez nie mogłam się jakoś pozbierać po jego śmierci bo jeszcze rok temu bawił sie z żoną na moim weselu 😞

• Mamusia
PannaNikt to zawsze straszna wiadomość, przykro mi. Co do kręgosłupa to też boli mnie coraz bardziej i nie wiem jak sobie z tym radzić.
amfisbena tu wystarczy przez pół dnia nie zaglądać i już nie wiadomo o co chodzi więc polecam regularne czytanie :laugh:
Agnieszko jak my damy radę z naszymi nerwami??? hehe! Pewnie będziemy dostawać świra od rad doświadczonych mamusiek!

• Mamusia
no hej
byłam dzis na pomiarze cukru, idzie się rano na czczo a potem trzeba wypić tą glukozę i za godzinę następne badanie, również na czczo. Glukoza ca łkiem smaczna tym bardziej ze na głodniaka, to ja bym wszystko zjadła 🙂 polecam wycinąc pół cytryny do środka , lepiej smakuje a nie zmienia wyników, tak mi poradzono w laboratorium. Zesztą miksturę mogłam zrobic sobie sama w domciu i wypić

• Mamusia
Hej dziewczyny!

Ciezko troche mi bylo bo mamuśka sobie wymyslila ,zebym kupila 2kg skrzydelek 😠 a do tego kupilam 2 butelki i smoczka dla malenstwa z canpol antykolkowe.

Ide robic rogaliki te z czekolada i salatke kroic... milego dnia brzuchole :P 🙂 jeszcze tutaj wpadne 🙂

aaaa spotkalam po drodze kolege mojego Marcina i az mi sie go szkoda zrobilo 😞 mowi do mnie jak mi sie z brzuszkiem chodzi a ja mowie ze poki co to go prawie nie ma a on tam ,ze powodzenia bo on swojej corki od 2 mies nie widzial. A poprostu zle trafil :/ dziewczyna go zostawila,powiedziala ,ze to nie jego dziecko i nie chce mu pozwalac sie zblizac do malej. A on jeszcze sobie wytatuowal imie "Natalka" jak niewiadomo,czy to jego dziecko. Zal chlopaka poprostu.

• Mamusia
Zgryz czyli nie jest tak zle jak wszyscy mowia?

A jesli chodzio zwierzeta to ja mam 2 psy (jeden dobry drugi zly 😁 ) a dwa koty. kot mi narobil gdzies wczoraj i znalesc tego nie moge i mi smieeeerdzi ehh. A z mama szukalysmy i nie znalazlysmy. az sie poddalysmy ja nie wiem gdzie on mogl narobic.

Lece robic te rogale bo sie nie wyrobie do 14 :P

http://zpierwszegotloczenia.pl/przepisy/rogale-z-czekolada/ niech ktos tez zrobi to bedzie mi razniej 🙂