Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

No super filmiki dziewczyny, usmiałam sie do łez 🙂

Ja własnie skończyłam prać drugą turę ubranek 🙂

Persy super sukieneczki wygrzebałaś w lumpku 🙂

Idę robic w końcu te rogaliki, ale stwierdziłam, że zrobię z tym dżemem , który wczoraj sama upiekłam (nie mam w domu nutelli a nie chce mi się iść do sklepu)

A mozzarellę na pewno spróbuje - jak juz tak chwalicie 😉

Dziewczyny powiedzcie mi czy pierzecie lub będziecie prały ciuszki maluszków w specjalnych proszkach czy w tych samych co Wasze ubrania???

Fredeczko dziewczyny dobrze Ci radzą, wymień szlafroczek i już 🙂 Na pewno nie będą Ci robic problemu. Gdybys chciała go oddać i zabrać kase to juz wtedy penie by było gorzej 🙂

Ewa jeśli będziesz robiła wszystko krok po kroku jak w przepisie to musi się udać 🙂 powodzenia 🙂 ja jednak dzis tych rogalików nie zrobie, bo dzwoniła do mnie szwagierka i umówiłyśmy się na 14 na lody. Ona tez w ciązy, tyle że juz na wrzesień ma termin porodu 🙂

• Mamusia
Ja będę prała w proszku dla dzieci, ale nie wiem jeszcze dokładnie w jakim. Chociaż sama nie jestem do końca przekonana bo w końcu i tak trzeba będzie odstawić ten proszek i żeby wtedy nie zaczęły się kłopoty ze skórą. Pewnie jeszcze kilka razy zmienię zdanie heh.

Ewa84, ja w sumie chyba dobrze gotuję, ale za to pieczenie to zawsze dla mnie stres. Raz, że mam kijowy piekarnik a dwa jakoś jeszcze wprawy nie nabrałam.

Rogaliki, które ja robiłam to tak na prawdę nie rogale, robiłam takie kwadraciki, bo tak mi było łatwiej 😉

• Mamusia
Dziewczyny!
Ja tak z innej beczki... właśnie odgrzebałam wynik ostatniego usg i dopiero zobaczyłam, że gościu dołączył screena ze wszystkimi pomiarami. Nie pamiętam co te skróty oznaczają, ale z jednych wylicza mi 23 tydzień, a z innych 20! To normalne??? Czyli że mała ma dużą np. nogę jak w 23 tyg, ale małą główkę jak w 20 tyg? Czyli mi się źle dziecko rozwija? Na ile to jest miarodajne? Z pierwszego usg wychodziło mi wszystko dokładnie tak samo, co do dnia zgodnie z ostatnia miesiączką, więc luz, a to to co ma być???? ;/

• Mamusia
Amfisbena te wyniki zawsze się różnią to normalka,przeważnie jest tak że nie da się dokładnie zmierzyć dzieciątka tak jak byśmy chcieli.Ja też miałam takie rozbieżności,ale skoro lekarz nie zwrócił na to uwagi to wszystko jest w porządku 🙂

Co do proszku to córce prałam chyba w loveli a teraz nie wiem zastanawiam się właśnie nad tym.

Zdecydowanie w proszku dla dzieci.
Oboje z mężem oraz nasza córka jesteśmy alergikami. Mała ma AZS ☺️ ale już mogę prać rzeczy w naszym proszku, w dziecięcym prałam 2 pierwsze lata 🤨

Amfisbena, myślę, że wszystko jest ok, ale jeśli czujesz jakiś niepokój porozmawiaj z lekarzem 😉

• Mamusia
Niepokój? Ja i niepokój związany z ciążą? 🙂 Aż czasem sobie myślę, że jestem złą mamą, bo jakoś tak lajtowo do tego podchodzę i już właściwie to jestem znudzona byciem w ciąży. Wolałabym już mieć dzidźkę przy sobie, a nie w sobie, bo nic się nie dzieje... Tylko zdziwiłam się, że są aż trzy tygle różnicy... Ale skoro wy tez tak macie i mówicie, że to norma, to ja też pewnie mam normalne dziecko:P Dziękuję!

I tak sobie myślę, że jakoś dziwnie tak czytać słowa kierowane do mnie pod nickiem... lubię go, ale bardziej lubię swoje imię. Gdyby którejś chciało się pamiętać, to Nina jestem, a jak nie, to nie 🙂

• Mamusia
Nina tutaj wszyscy nicami pisza :P

Jednak nie myje naczyn... mama przyszla wiec niech ona pomyje albo pozmywam ,jak zje obiad a jej bede kazala isc do banku zrobic przelew bo mi tak wygodniej 🙂

U nas ani ja ani Marcin nie mamy zadnych alergii wiec jest ok pod tym wzgledem ale z roku na rok wszystko sie nasila. Kazde dzieciatko ma na cos alergie jak by nie patrzec 🙂

Ja sie ciesze ,ze juz prawie wszystko skompletowane 🙂 1/4 wyprawki moze mi zostala 🙂 tak jak na liste spojrzalam.

• Mamusia
Hej,
widzę iż dzisiaj głownym tematem do tej pory była glukoza. Mnie też to czeka...chociaż myślę iż nic nie może być gorszego od fortransu którego swojego czasu wypiłam w sumie około 10 litrów.
No ale zobaczymy...

Co do proszków to ja oczywiście też zamierzam prać w tych przeznaczonych dla dzieci. Obecnie stosuje płatki mydlane do bielizny bo w ciąży zrobiłam się bardzo delikatna i od zwykłych proszków mam ciągle jakieś uczulenia:P

A tak w ogóle to dzisiejszy poranek nasycony jest ZŁEM 😠 Walczyłam 4 godziny z laptopem (systemem). Po czym zwątpiłam i zadzwoniłam do serwisu - okazało się że ta wersja systemu jest ograniczona (narzucone są blokady) i ..uj nie mogę się dostać do plików systemowych.

Niech to szlag! Tyle godzin zmarnowanych.