Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Emmax jeśli chcemy o 20zł taniej kiecke to trzeba ją zamówić do końca grudnia no i im szybciej tym lepiej bo wiadomo że po nowym roku mogą mieć więcej zgłoszeń do szycia i z czasem będzie krucho.Wiesz że mnie się też podobają sukienki 3/4 a najlepiej krótka taką jak ja miałam,ale moje dziecko niestety inne niż ja i chciało długą 😞 a i przeforsować mi krótszą sukienke też pewnie było by trudniej 😞

Emmax to ja juz zdecydowanie wole ginekologa od dentysty 🤪 tam to mnie nawet wołami nie zaciągną :laugh: :P

Dziewczyny ja już normalnie nie mogę z tym brzuszkowym dzieckiem. Wypina mi coś okrągłego raz w prawy bok a zaraz pod żołądkiem i tak już od kilku tygodni. I to nawet jak chodzę lub stoję czuję ciągły napór 🤨
Czy wy też tak macie?

Mittko i ja się właśnie tego samego obawiam 🤨
Pamiętam, że córka właśnie leżała w podobny sposób. I czkawkę też czuję wysoko nie nisko 🤨
Na szczęście jutro już idę do położnej, to mi znowu będzie dotykać brzucha i może powie co ten dzieciaczek wypina tak mocno 😉

Ja dziewczynki zmykam po małego i jedziemy z mężem do teściowej 🙂

A co do czkawki to mój mały ma ją kilka razy dziennie i najbardziej czuje po prawej stronie 🤨
A z tego co wiem to mały jest ułożony główką w dół 😉

Agnieszko a jaką masz wadę? Plusy czy minusy? Bo ja mam plusy i to nie podlega wskazaniom do cc. Wiem za to, że przy krótkowzroczności często są wskazania do cc.

Mittka jutro to położna mnie tylko będzie dotykać po brzuchu a 9go listopada będę mieć usg i wtedy dowiem się na 100% jak maleństwo leży 🙂

Ja mam astygatyzm, ale tylko w jednym oku 😉

Nie mam usg co wizytę, bo ciążę prowadzi mi położna a usg robią w szpitalu. Ja na całą ciążę będę mieć łącznie 3. Pierwsze miałam w 13 tygodniu, drugie połówkowe w 20 i teraz będę mieć w 36 tygodniu 😉

• Mamusia
Agnieszko84 ja mam minusy jedno mam -1 a drugie -0,75 8 lat temu też miałam okulary tylko -0,5 i nie było żadnych przeciwskazań do porodu naturalnego.CC robią jeśli wada jet bardzo duża czyli chyba gdzieś koło -5 -6 albo jak masz inne problemy.Jak byłam w szpitalu w czerwcu to przyszła jedna dziewczyna i właśnie miała mieć cesarke bo siatkówka jej się odklajała i było by duże zagrożenie dla oczu ale z samej wady wzroku nie robili by jej cesarki.Nie ma się czym przejmować ja normalnie rodziłam,tylko pamietajcie żeby przy parciu nie otwierać oczu bo wam naczynka popękają,ja chyba nie posłuchałam bo pamiętam że w jednym oku pękło mi naczynko i długo miałam ślad.